چگونه با اضطراب قرارهای ملاقات کنار بیاییم؛ روش های مدیریت استرس در برقراری ارتباط با افراد

چگونه با اضطراب قرارهای ملاقات کنار بیاییم؛ روش های مدیریت استرس در برقراری ارتباط با افراد قرار ملاقات می تواند باعث ایجاد احساس اضطراب و ناامیدی شود. اما با استفاده از تکنیک های ساده می تواند احساس اضطراب و استرس خود را مدیریت و تسکین دهید. یکی از این روش ها: استفاده از امور جذاب و خوشایند است.

قرار ملاقات می تواند باعث ایجاد احساس اضطراب و ناامیدی شود. بخصوص اگر احساس کنید برای یافتن فرد مورد علاقه خود تحت فشار هستید. تغییر تفکر خود درباره قرار ملاقات می تواند تجربه شما را از اضطراب و ترس به نوعی شادی و سرگرمی تبدیل کند. به جای جستجو برای یافتن فردی که شما را از زیر فشار خارج کند، به دنبال یافتن ارتباطات باشید. علاوه براین، شما می توانید از یک سری ابزارها و استراتژی ها برای کمک به تسکین و مدیریت احساس اضطراب خود استفاده نمایید.

روش های تسکین و مدیریت احساس اضطراب در قرارهای ملاقات

روش 1: تغییر دیدگاه نسبت به قرار ملاقات

1. یک نگرش "تجربه انسان را کامل می سازد" را درباره قرار ملاقات داشته باشید

رفتار کردن با قرارهای ملاقات مانند یک مهارت می تواند به رها شدن از اضطراب کمک کند. هر قرار ملاقات را مانند  فرصتی برای تمرین کردن مهارت هایتان در نظر بگیرید. بهترین تلاش تان را بکنید و گفتگو با طرف مقابل را جلو ببرید. اگر اشتباهی کردید، سعی کنید به خودتان بخندید و به خودتان یادآوری کنید که این مساله روزی برای شما داستان جذابی خواهد شد.

  • اگر نواقصی داشتید نگران نشوید. وقتی شما مهارتی را پرورش می دهید، روند پیشرفت شما بدون شک یکنواخت و پیوسته نخواهد بود. همواره موانعی بر سر راه شما قرار خواهند داشت.
  • همه افراد در اولین قرار ملاقات خود احساس اضطراب را تجربه می کنند و اشتباه کردن در این مواقع امری عادی است. شما خوب عمل می کنید!

چگونه با احساس استرس و اضطراب قرار ملاقات مقابله کنیم

2. بر ایجاد روابط با افرادی که برای شما جذاب هستند، تمرکز کنید

شما ممکن است به این دلیل که نوعی احساس فشار برای عاشق شدن یا یافتن شریک زندگی تان را دارید، دچار اضطراب شده باشید. این فشار را با نگاه کردن به قرارهای ملاقات به عنوان شانسی برای برقراری ارتباط با سایرین، تسکین بخشید. وقتی به قرار ملاقاتی می روید، سعی کنید طرف مقابل را بشناسید و به دنبال علایق مشترک با وی باشید. مهم نیست که این قرارهای ملاقات تا چه مدت ادامه داشته باشد. آنچه مهم است این است که شما توانسته اید با افراد دیگر ارتباط برقرار کنید.

  • اگر حس می کنید مفید است، لیستی از سوالاتی که می خواهید از طرف مقابل بپرسید تهیه کنید. می توانید بپرسید: بیش از همه به چه چیزی علاقمند هستید؟ در مورد پدر و مادرتان بیش از همه برای چه چیز آنها احترام قائلید؟ بهترین و  جذاب ترین هدیه ای که تاکنون دریافت کرده اید، چه بوده است؟ یا درباره زمانی که همه چیز بر اساس برنامه ریزی شما پیش نرفته اما نتیجه نهایی به شما کمک کرده است تا به جایی که اکنون هستید، برسید، کمی صحبت کنید.

راه غلبه بر استرس و ناامیدی قرار ملاقات

3. در هر قرار ملاقات به دنبال یافتن نیمه گمشده خود نباشید

تلاش برای عاشق شدن استرس آفرین است، بنابراین در این صورت داشتن احساس اضطراب امری طبیعی است. احتمالاً شما بایستی با افراد زیادی ملاقات کنید تا بتوانید شریک زندگی خود را پیدا کنید؛ بنابراین فشار را از روی خود بردارید. به خودتان اجازه دهید تا با رفتن به قرارهای ملاقات مختلف به دنبال شریک زندگی خود بگردید.

  • وقتی شما با فردی ملاقات می کنید که گزینه مناسبی برای شما نیست، این مساله را به عنوان یک موفقیت در نظر بگیرید. اکنون شما می دانید که چه چیزی در مورد شریک زندگی تان برای شما قابل قبول نیست!

روش مدیریت اضطراب برقراری ارتباط با افراد

4. منبع اصلی عشق و اعتبار بخشی خودتان باشید تا از زیر فشار خارج شوید

ممکن است حس کنید که برای تکمیل شدن نیاز به یک شریک زندگی دارید اما این مساله درست نیست. تنها کسی که واقعاً می تواند شما را تکمیل کند، خود شما هستید! به جای جستجوی برای یافتن یک همسر که با نیازهای شما منطبق باشد، دریابید که واقعاً چه می خواهید و آن را برای خودتان فراهم آورید. این کار به شما اجازه می دهید تا قرارهای ملاقاتی آرام و روشن فکرانه داشته باشید.

  • به عنوان مثال به خودتان مطالبی مانند: "تو برای خودت کافی هستی"، "تو می توانی این کار را انجام دهی" یا "تلاش زیاد تو روزی نتیجه خواهد داد" را بگویید.
  • اگر چیزی را می خواهید، اقدام کرده و آن را برای خودتان بدست آورید. به عنوان یک مثال، برای خودتان یک انگشتر زیبا بخرید یا برای خرید یک خانه پول پس انداز کنید.

راه حل غلبه بر استرس در اولین قرار ملاقات

روش 2: کنار آمدن با احساسات

1. اجازه دهید احساساتتان را درک کنید

به خودتان اجازه دهید تا احساساتتان را تجربه کرده و سپس تلاش کنید تا احساساتتان را نام ببرید. به عنوان مثال، شما ممکن است احساس نگرانی، ترس یا سردرگمی درباره قرار ملاقات و ایجاد روابط داشته باشید. سعی نکنید با احساساتتان بجنگید! ایجاد امکان لمس آنها اولین گام برای کمک به کنار آمدن با آنهاست.

  • می توانید به خودتان بگویید: "من به دلیل اینکه آخرین رابطه من نتیجه خوبی نداشت، می ترسم" یا "من نگران هستم که تمامی روابط روزی خاتمه یابند زیرا پدر و مادر من از یکدیگر جدا شدند".

راه های مقابله با استرس و اضطراب قرارهای ملاقات

2. دلایلی را که باعث بروز اضطراب در شما شده اند، مشخص نمایید

درباره اینکه چرا مضطرب هستید و روابطی که در گذشته داشته اید فکر کنید. علاوه بر این، روابطی را که اعضای خانواده شما نیز با دیگران داشته اند، در نظر آورید. سپس دلایلی را که فکر می کنید باعث شده اند شما فکر کنید قرار ملاقات باعث بروز اضطراب در شما شده است، یادداشت نمایید. وقتی بدانید که چرا نگران هستید، می توانید این نگرانی ها را به نحوی برطرف نمایید.

  • به عنوان مثال، شما ممکن است دریابید که دلیل اضطراب شما این است که در گذشته از شما سوء استفاده شده است. همچنین ممکن است دلیل اضطراب شما این باشد که برادر بزرگتر شما تجربه بدی با دوست قبلی خود داشته است.

شیوه های غلبه با استرس ناشی از قرارهای ملاقات

3. احساس اضطراب خود را بیان کنید تا بتوانید آن را مدیریت کنید

پنهان کردن احساسات می تواند شرایط را بدتر نماید. شما باید بتوانید یک راه حل طبیعی برای کمک به خودتان بیابید. در اینجا چندین روش را برای بیان اضطراب بیان می کنیم:

  • درباره احساستان با فردی صحبت کنید.
  • در یک بالشت فریاد بکشید
  • تلاش کنید با حرکات بدنی احساس اضطراب خود را آزاد کنید. از شانه ها شروع کرده و با تکان دادن بدنتان به سمت پاها حرکت کنید.
  • احساساتتان را در یک کتابچه بنویسید.

مدیریت احساس اضطراب با بیان کردن آنها

4. از تمرینات تنفسی برای آرام کردن خود استفاده کنید

سعی کنید تکنیک 8-7-4 را برای کمک به رها سازی احساساتتان امتحان نمایید. زبانتان را بر روی پشت دندان های بالای خود فشار داده و سپس برای مدت زمان شمارش 1 تا 4 از بینی نفس عمل دم را انجام دهید. نفس خودتان را برای مدت زمان شمارش 1 تا 7 نگه داشته و سپس عمل دم را همزمان با شمردن 1 تا 8 انجام دهید. این کار را 3 تا 4 بار بدون توقف بین نفس هایتان تکرار کنید.

  • این کار به شما کمک خواهد کرد تا با بدست آوردن انرژی مضاعف از طریق اکسیژن، اضطراب و استرس خود را کاهش دهید.

کنار آمدن با اضطراب قرارهای ملاقات

5. روزانه ورزش کنید تا بتوانید بر احساس اضطراب خود غلبه نمایید

وقتی ورزش می کنید، بدنتان انرژی بیشتری مصرف کرده و این به کاهش اضطراب کمک می کند. علاوه بر این، ورزش اندروفین اضافی تولید می کند که باعث حس شادی در شما خواهد شد. ورزشی را انتخاب کنید که از آن لذت می برید تا بتوانید هر روز به آن بپردازید مانند:

  • پیوستن به یک گروه ورزشی تفریحی
  • شرکت در یک کلاس رقص
  • رفتن به باشگاه ورزشی با یک دوست
  • پیاده روی در طبیعت
  • دویدن 
  • انجام تمرینات آیروبیک آبی

روش های غلبه بر احساس اضطراب

روش 3: بهبود روند قرارهای ملاقات

1. به دنبال روش هایی برای ارتباط برقرار کردن با افراد در زندگی روزمره خود باشید

درباره افرادی که با آنها ملاقات می کنید کنجکاو باشید. از آنها سوالاتی را درباره خودشان بپرسید، به دنبال یافتن نقاط مشترک با آنها بوده و ذهنی باز داشته باشید. سعی کنید مطالبی را درباره خودتان نیز بیان کنید. با کسب مهارت در ارتباط با دیگران، قرارهای ملاقات برای شما خوشایندتر خواهد شد و

  • این به برقراری ارتباط بهتر با دیگران به شما کمک خواهد کرد. با یادگیری شیوه برقراری ارتباط با دیگران، احساس بهتری در قرارهای ملاقات خواهید داشت.
  • به عنوان مثال در صف فروشگاه با دیگران صحبت کنید، وقتی در اتاق انتظار هستید با دیگران به بحث و تبادل نظر بپردازید یا همکارانتان را به صرف ناهار دعوت کنید.

نکته: سعی کنید از ملاقات با هر فرد، چیز تازه ای بیاموزید. این کار به شما کمک می کند تا بر تلاش برای شناخت افراد در ملاقات ها متمرکز شوید و این مساله آرامش بخش خواهد بود. 

تکنیک های تسکین استرس و اضطراب

2. سعی کنید روش های مختلفی را برای برقراری ارتباط با افراد امتحان کنید

این کار به شما کمک می کند تا به سرعت بتوانید با افراد ارتباط برقرار کرده و علاقه خودتان را به آنها نشان دهید. حتی می توانید این کار را بدون رفتن به یک قرار ملاقات در خانه تمرین کنید. در اینجا چندین روش را برای اینکار بیان می کنیم: 

  • بیشتر بخندید و لبخند بزنید
  • تماس چشمی کوتاهی برقرار کرده و سپس به سمت دیگری نگاه کنید
  • از طرف مقابل تعریف کنید
  • دست طرف مقابل را لمس کنید
  • زبان بدن طرف مقابل را تقلید کنید
  • درباره علایق مشترک تان سوال کنید

راه های کنترل اضطراب در برقراری ارتباط با دیگران

3. از امور جذاب و خوشایند در قرارهای ملاقاتتان استفاده کنید تا مباحثی خشک و ناخوشایند نداشته باشید

نشستن در مقابل فردی در سر میز شام می تواند بسیار دلهره آور باشد بویژه اگر به تازگی با وی آشنا شده باشید. به جای تمرکز کردن بر گفتگوها و مطالب، فرد را به یک قرار ملاقات فعال دعوت کنید. این کار به شما کمک می کند تا کمتر اضطراب داشته باشید. در اینجا چندین ایده را به شما ارائه می دهیم:

  • رفتن به بولینگ
  • بازی کردن مینی گلف
  • شرکت در یک کنسرت
  • شرکت در یک کلاس رقص مشترک
  • رفتن به یک دوره آشپزی
  • شرکت در یک فستیوال محلی

استراتژی های مدیریت استرس ناشی از ملاقات

4. بر روی تفکرات و گفته های طرف مقابل متمرکز شوید تا از تفکرات خود رهایی یابید

تفکر بیش از حد در طول قرار ملاقات اضطراب شما را افزایش خواهد داد. می توانید با توجه کردن به طرف مقابل از این اضطراب بکاهید. با دقت به صحبت های طرف مقابل گوش داده و آنچه را که وی می گوید برای خودش به نوعی تکرار کنید. همچنین زبان بدن و حرکات وی را زیر نظر بگیرید.

درباره اینکه وی به چه می اندیشد نگرانی نداشته باشید و صرفاً سعی کنید با وی همراه شوید.

  • اگر طرف مقابل شما چیز زیادی نمی گوید، سعی کنید با سوالات مناسب وی را به حرف زدن تشویق نمایید. می توانید از وی بپرسید: "جذاب ترین چیز درباره شغل شما چیست؟" یا "چگونه به این تفریح و سرگرمی علاقمند شدید؟"

روش های کنار آمدن با اضطراب قرار ملاقات

5. در طول قرارهای ملاقات اولیه سعی کنید مباحث شاد و خوشایند باشند

ممکن است بدلیل دشواری شروع صحبت با دیگران، دچار اضطراب شوید. فراموش نکنید که برای آشکار کردن همه چیز برای طرف مقابل درباره خودتان عجله نداشته باشید. وقتی شروع به ملاقات کردن فردی می کنید، به عناوین سبک و جذاب مانند: سرگرمی ها، علایق یا داستان های سرگرم کننده بپردازید.

  • به عنوان مثال لازم نیست درباره روابط قبلی خود در ملاقات های اول چیزی به طرف مقابل بگویید. در عوض، درباره جدیدترین علایق تان صحبت کنید. 

راه غلبه بر ترس از اجتماع

منبع: wikihow

از
3
رای