چگونه متقاعد کننده باشیم؛ شیوه و متدهای ساده برای راضی و قانع کردن دیگران

چگونه متقاعد کننده باشیم؛ شیوه و متدهای ساده برای راضی و قانع کردن دیگران چه شما سعی در ترغیب دوستی دارید که می خواهید با شما به مهمانی بیاید یا پیشنهادی برای هیئت مدیره شکاکتان دارید، باید ماهر باشید. چند تکنیک وجود دارد که به شما در این زمینه کمک می کند.

چه تا به حال سعی کرده باشید که والدین خود را متقاعد کنید تا به شما اجازه دیدن فیلم مورد نظرتان را بدهند یا اقدام به راضی کردن رئیس خود برای تغییر جهت مسیر پروژه تیمی کرده باشید، چند تکنیک وجود دارد که به شما در این زمینه کمک می کنند. ابتدا بررسی های خودتان را انجام بدهید و همه جنبه های استدلال های خودتان را در نظر بگیرید تا بتوانید از دیدگاه خود پشتیبانی کنید. سپس برای متقاعد کردن مخاطب خود، یکی از این استراتژی های بدیهی را استفاده کنید. خبرگی خود را از طریق جذبه شخصیتی (اخلاق) بروز بدهید، از داستان سرایی استفاده کنید تا احساسات شنونده را درگیر کنید (تاثر و ترحم)، یا با ارائه حقایق (نشانه ها) به دلیل و منطق اتکا کنید. ترکیبی از این استراتژی ها را استفاده کنید و با پاسخ های شنونده خود هماهنگ باشید. کافیست بیان شیرین را یاد بگیرید تا به موفقیت برسید.

روش های متقاعد کردن دیگران

الف: آماده سازی موضوع خود

1. برای اثبات استدلال خود مدرک جمع کنید

چه شما سعی در ترغیب دوستی دارید که می خواهید با شما به مهمانی بیاید یا پیشنهادی برای هیئت مدیره شکاکتان دارید، باید ماهر باشید. هر چقدر می توانید تحقیق کنید تا دلایل قانع کننده برای پشتیبانی از موضوع مورد نظر خود جمع آوری کنید. جایی که اطلاعات خود را از آن بدست می آورید بستگی به مسئله مورد بحث شما دارد، اما هدف استفاده از منابع قابل اعتماد و معتبر است.

  • اگر مطمئن نیستید که آنچه می گویید صحت داشته باشید، یا اگر موقعیتی باشد که شنونده بداند شما دارید اشتباه می کنید، به راحتی قانع نخواهند شد.
  • به منظور تشویق دوست خود برای رفتن به مهمانی، مطمئن شوید که دقیقاً می دانید چه افرادی دیگری آنجا حضور دارند. به این ترتیب، با اطمینان می توانید بگویید که کدامیک از دوستان مشترکتان به مهمانی می روند. دوست شما به این فکر می کند که مهمانی جالبی خواهد بود.

تکنیک های متقاعد کردن دیگران

2. از قبل آماده ضد استدلال ها باشید

انتظار این را داشته باشید که شنونده شما، با چند نظر مخالف به شما پاسخ دهد. در هنگام جمع آوری شواهد در مورد موضوع خود، همه استدلال های مخالف را در نظر بگیرید. بدانید که ممکن است طرف مقابلتان با تکیه بر چه شواهدی به مخالفت با شما بپردازد. سپس برنامه ریزی کنید که چگونه به آنها پاسخ بدهید. برای دفاع از نظر خود مدارک جمع آوری کنید.

  • در ادامه مثال قبلی، گذشته از این که چه کسانی در مهمانی هستند، باید بدانید چه کسانی نمی روند و چرا. 
  • وقتی دوست شما دلیل می آورد که (اما سارا به مهمانی نمی رود پس همه گروه آنجا نیستند) شما می توانید با شواهد درست از درخواست خود دفاع کنید (سارا بیرون از شهر است ولی خیلی دوست داشت در این مهمانی شرکت کند).
  • اگر می خواهید از یک سگ نگهداری کنید، اما والدینتان نگران اند که وقتتان را بیش از حد برای آن صرف کنید، آماده باشید تا به آنها توضیح دهید چطور برای پیاده روی و تغذیه سگ برنامه ریزی کرده اید.

روش های راضی کردن دیگران

3. موضوع را به نحوی مطرح کنید که شخص دیگر به خوبی به آن پاسخ بدهد

رویکرد خود را بر اساس شخصیت شنونده و روشی که آنها تمایل به پردازش اطلاعات دارند، تغییر دهید. به زمانی فکر کنید که شخص با چیزی که بیان کردید موافق باشد، و سعی کنید یادآوری کنید که چطور موضوع را مطرح و آنها را متقاعد کرده اید. سپس رویکرد خود را بر اساس این مثال موفق الگوبرداری کنید.

  • اگر یک رئیس شکاک دارید که دوست دارد مانند یک قهرمان باشد، با بکار بردن یک روش مملو از اعتماد به نفس، در انجام کار عجله نکنید. زیرا رئیس شما فوراً پیشنهادتان را رد می کند. در عوض، پرونده را به شکلی ارائه دهید که گویی به دانش و توصیه های رئیس خود نیاز دارید. کاری کنید که به نظر برسد این ایده آنها است، به احتمال زیاد با این روش از پروژه شما حمایت خواهند کرد.
  • اگر می خواهید از معلم خود برای تمدید مهلت پروژه درخواست کنید، و می دانید که او طرفدار یکی از تیم های ورزشی است که به زودی مسابقه دارد، در خواست را طوری بیان کنید که درگیری خود را به آن مسابقه ربط بدهید تا او به شما کمک کند: "من روی این پروژه کار زیادی انجام دادم. اما این هفته بازی بزرگی است بین ..." از این طریق، ممکن است بدون نیاز به درخواست مستقیم، به شما فرصتی بدهد!

راهکارهای ترغیب کردن دیگران

ب: اثبات اعتبار شما (اخلاق)

1. توضیح دهید که چرا روی آن موضوع خبره هستند

مدارک و تجربیات خود را به اشتراک بگذارید تا شنونده شما به طور خودکار به شما اعتماد کند. در ابتدای مکالمه خود، به سوابق و موفقیت های گذشته اشاره کنید که تجربه های زیادی را در زمینه مورد نظر به شما داده است. از مثال هایی مانند این استفاده کنید تا توضیح دهید که چرا ایده شما ارزش شنیدن را دارد:

  • اگر می خواهید والدینتان را راضی کنید که یک حیوان خانگی داشته باشید، در مورد تجربه خود در نگهداری از حیوان خانگی همسایه و اطلاعاتتان درباره مراقبت از آنها صحبت کنید.
  • اگر قصد دارید معلمی را متقاعد کنید که به شما اجازه شرکت در یک کلاس پیشرفته را بدهد، نمرات خوب قبلی خود را برای اثبات اینکه می توانید این چالش را مدیریت کنید ارائه بدهید.
  • اگر می خواهید شغلی را بدست آورید، به مصاحبه کننده درباره مدارک، دستاوردها و جوایزی بگویید که در آن زمینه شما را به یک متخصص تبدیل کرده است.

چگونه دیگران را قانع کنیم

2. از کلمات کلیدی استفاده کنید که نشان می دهد شما در مورد موضوع مورد نظر خود، چیزهای زیادی می دانید

به جای اجتناب از اصطلاحات پیچیده یا اختصارات، این اصطلاحات را از قبل جستجو کنید و مطمئن شوید که چگونه می توانید از آنها استفاده کنید. سپس آن را به مکالمه خود وارد کنید و مخاطب خود را تحت تاثیر قرار دهید. این کار به خصوص زمانی مفید است که شنونده در مورد موضوع شما متخصص باشد. هدف شما این است که به زبان خودش با او صحبت کنید تا شما را به عنوان یک فرد حرفه ای ببیند.

  • اگر می خواهید محصولی را به یک مشتری که عکاس است بفروشید، مشخصات دوربین را با اعتماد به نفس ذکر کنید. آنها فکر می کنند درک کاملی از محصول مورد نظر آنها دارید و به صحبت شما گوش می کنند.
  • اگر می خواهید با والدین خود درباره داشتن یک کارت بانکی اعتباری صحبت کنید، از مشکلات مالی چیزی نگویید. در عوض اصطلاحاتی مانند "میزان اعتبار" و "گردش صورتحساب" را در مکالمه بکار ببرید تا نشان دهید در مورد چیزی که می خواهید اطلاعات دارید.
  • مثلاً وقتی سعی دارید همکلاسیتان را متقاعد کنید که به شما اجازه بدهد بعد از مدرسه با گروه آنها گیتار تمرین کنید. اگر این افراد خود را "گروه هنری" در نظر گرفتند، آنها را مجمع یا کانون خطاب نکنید. به این شکل آنها احساس می کنند که برای کارشان احترام قائل نیستید و ممکن است به شما اجازه ندهند که به آنها بپیوندید.

چگونه متقاعد کننده باشیم

3. با تهیه تصاویر متقاعده کننده مانند نمودار از ایده خود پشتیبانی کنید

به چیزهایی که مخاطب شما انتظار دارد ببیند فکر کنید، و آنها را فراهم کنید. اگر می خواهید خودتان را به عنوان یک متخصص ویژه اثبات کنید، لباس مرتبط را بپوشید. علائم بصری را در لباس یا وسایل خود قرار بدهید، بطوری که مخاطب آنها را ببیند.

  • اگر می خواهید والدین خود را راضی کنید که یک کار پاره وقت بعد از مدرسه داشته باشید، مطمئن باشید که سر و وضع مناسب و زیبایی هنگام مطرح کردن این درخواست دارید. تا وقتی که ظاهر نامناسب و بهم ریخته ای داشته باشید، به نظر نمی رسد صلاحیت کافی برای مسئولیت پذیری و شروع کار دارید.
  • اگر می خواهید مقاله بزرگ تحقیقاتی را به استاد خود ارائه بدهید، اطمینان حاصل کنید که حرفه ای به نظر می رسید. اجازه ندهید قالب بندی نامرتب یا صفحات چروکیده از کیفیت نوشتار شما بکاهد.
  • اگر می خواهید در کلاس ژیمناستیک ثبت نام کنید، حرکت چرخ و فلک را در اتاق نشیمن پیاده کنید. سعی کنید نشان دهید برای هدایت مهارت و انرژی خود نیاز به کلاس دارید.

روش های تاثیرگذاری روی دیگران

4. اعتماد به نفس را در خودتان و استدلال هایتان نشان دهید

راست بایستید، به چشم های مخاطبان نگاه کنید، لبخند بزنید و صدای خود را سرحال و صاف حفظ کنید. نظرات خود را به شکل واقعیت بیان کنید و آنها را تضعیف نکنید، مثلا بگویید: "من معتقدم ..." یا "من فکر می کنم ...". بگویید «من در مورد موضوع X اطمینان دارم»، به مخاطبان نشان دهید که چقدر به پیام خود اعتقاد دارید.

  • عصبی بودن و عدم اعتماد به نفس مانع از متقاعد کننده بودن شما می شود. اگر به خودتان اعتماد نداشته باشید، شنونده نیز به شما اعتماد نخواهد کرد.
  • شنوندگان تمایل دارند فرض کنند ابلاغ کننده پیام، قابل اعتماد است. بنابراین اگر این حس در آنها ایجاد شود، شروع به باور نظرات شما می کنند.

ترفندهای متقاعد کردن دیگران

ج: درگیر کردن احساسات (تاثر و ترحم)

1. از ضمایر گروهی مانند "ما" و "مال ما" استفاده کنید. از استفاده از کلمات "من" و "خودم" یا "مال من" خودداری کنید. این شما را در تقابل با مخاطب خود قرار می دهد و ممکن است تلاش های شما برای متقاعد کردن آنها مانند یک حمله شخصی در نظر گرفته شود. در عوض، استفاده از کلماتی مانند "ما"، "ما را" و "مال ما" شما و شنونده را در یک طرف قرار می دهد. این ذهنیت گروهی با بکار بردن لغات "با هم" یا "همۀ ما" تقویت می شود.

  • زبان فراگیر بسیار موثرتر از زبانی است که متقاعد کننده را از مخاطب خود جدا می کند. این مخاطب شما را تشویق می کند تا شما را با خود در یک گروه با علایق مشابه ببیند.
  • به جای اینکه به هم گروهی خود بگویید، "روی پوستر اشتباهی دیده ام، باید آن را برطرف کنید"، سعی کنید این جمله را بگویید: " بیایید اشتباهی که روی پوستر وجود دارد را رفع کنیم".

استراتژی راضی کردن دیگران

2. یک داستان گیرا تعریف کنید تا احساسات شنونده شما را درگیر کند

برای جلب توجه شنونده، داستانی تاثیر گذار بیان کنید که توصیف کننده مورد شما باشد. از شواهد خود استفاده کنید تا روایتی واقعی اما قانع کننده درباره شخصیت اصلی بسازید که با پستی و بلندی ها و سختی روبرو بوده است. این شخصیت می تواند شما باشد، عضوی از جامعه یا شخصیتی ساخته شده که با آن، چیزی که می خواهید اثبات کنید را نشان می دهید. از زبان توصیفی استفاده کنید تا بگویید وضعیت در حال حاضر چگونه است و چطور می توانید آن را بهبود ببخشید.

  • اگر در حال گرفتن تصمیمی هستید که به بهتر شدن وضعیت فعلی کمک می کند، نشان دهید که وضعیت در حال حاضر خیلی وخیم است.
  • به داستان خود با اشاره به دو پایان احتمالی خاتمه بدهید، یک پایان "بد" که راه حل شما در آن وجود ندارد و یک پایان "خوب" که ایده شما در آن پیاده شده است.
  • برای مثال، یک پایان بد در مورد نور نامناسب اتاق خوابگاه شما، عدم کسب نمره در امتحانات است و یک پایان خوب برای متقاعد کردن مسئول خوابگاه برای تامین نور کافی محیط، گرفتن بالاترین نمرات در امتحانات آخر ترم است.  

روش های قانع کردن دیگران

3. تحریک عصبانیت یا دلسوزی برای کاری

در ترکیب با داستان پردازی قدرتمند، شنونده خود را ترغیب کنید که عصبانی شود یا دلسوزی کند. با تغییر تن صدا و حرکات بدن صحبت کنید که نشان دهنده احساس عصبانیت یا عواطف شما باشد. اگر شنونده شما شروع به شبیه سازی احساسات شما کرد، گزینه مخالف را انتخاب کنید تا آنها را بیشتر تحریک کنید.

  • در حالی که مدیریت و ابراز احساسات خاص یک استراتژی متقاعد کننده است، اجازه ندهید دو رویی و عدم صراحت بیان وارد آن بشود. تا حد امکان قابل اعتماد باشید و سعی کنید احساساتی که واقعاً در خودتان دارید را بروز دهید.
  • اگر پدرتان به شما اجازه رفتن به مهمانی دوستان جدید را نمی دهد، درباره این موضوع که نمی خواهید در مدرسه تنها باشید با او صحبت کنید: "من فقط می خواهم دوستان تازه ای پیدا کنم، واقعاً نمی خواهم این شانس برای بهتر شناختن آنها را از دست بدهم. در غیر اینطور من امسال دوستان خوبی در کلاس نخواهم داشت."
  • سوالات بدیهی خود را به نحوی بپرسید که شنونده سر خود را تکان دهد و آن را تایید کند. سعی کنید عباراتی مانند: " آیا نمی توانیم یک بار برای همیشه به این کار پایان دهیم؟" (بله!) یا "می توانید باور کنید که شرایط فعلی وحشتناک است؟" (خیر!).

روش هایی برای متقاعد کننده بودن

4. با قرار دادن آنها در مرکز داستان، شنونده خود را خوشحال کنید

به غرور شنونده خود متوسل شوید. به جای نشان دادن معانی منفی برای یک شخصیت در داستان احساسی خود، شنونده خود را در قلب روایت بگذارید. عواقبی که در صورت عدم دنبال کردن ایده شما با آن روبرو می شوند را توضیح دهید، سپس مشارکت مثبت را به شکلی توصیف کنید که امیدها و آرزوهای آنها را برانگیزد. به شنونده خود کمک کنید پاداش نهایی را ببیند.

  • با کلام خود کاری کنید که مخاطب از پیروی از رهبری شما احساس خوبی داشته باشد. بر اساس ارزش یا غرور آنها، پیشنهادات غیر قابل مقاومتی ارائه دهید که قادر به رد کردن نباشند.
  • اگر می خواهید خواهرتان را متقاعد کنید لباس دیگری برای مهمانی بپوشد تا بتوانید لباسش را برای یک مهمانی قرض بگیرید، به او بگویید که در لباسی که پیشنهاد می دهید چقدر فوق العاده به نظر می رسد.
  • اگر می خواهید دوستتان یک بازی ویدئویی خاص را خریداری کند تا بتوانید آن را با همدیگر بازی کنید، در مورد مهارت و توانایی وی در این بازی بگویید.

چگونه والدین خود را متقاعد کنیم

د: تکیه بر حقایق و منطق (نشانه ها)

1. با حقایقی شروع کنید که شنونده شما می تواند با آنها موافقت کند

قبل از ورود به حقایق سنگین و رقم ها، با ایده هایی شروع کنید که شنونده شما با آن موافق است. این موارد را طوری بیان کنید که مخاطب شما آن ها را تایید کند. سعی کنید موضوع کلی را در قالب یک سوال از شنونده بپرسید که بتواند به آن جواب "بله" بدهد، و پایان نظر خود را با عبارات "درست است؟" مطرح کنید.

  • شما می توانید ایده خود را با 2 سوال بیان کنید: "1500 دانش آموز در این مدرسه هستند، درست است؟" (بله این موضوع واقعیت است.) "آیا قبول داریم که عدم حمایت از دانش آموزان در دوران بعد از مدرسه، می تواند منجر به بروز مشکلات اجتماعی شود؟" (بله، این موضوع گفتگو است.)
  • شنونده شما در طول مکالمه سر خود را تکان می دهد. با این حرکت، می توانید ایده ها و استدلال های پیچیده خود را به نتیجه برسانید.

 چگونه فردی با نفوذ باشیم

2. ادعاهای خود را با شواهد واقعی پشتیبانی کنید

هنگامی که از نقاط آشکار یا غیر قابل بحث رد می شوید، لازم خواهید داشت که با مدارک از ادعاهای بحث انگیز خود پشتیبانی کنید. حقایق کمی، آمار، نتایج مطالعات و دیگر شواهد را از منابع معتبر دریافت کنید. وسایل بصری یا منابع اصلی را به عنوان شواهد اضافی بیاورید.

  • سعی کنید مهمترین حقایق را به خاطر بسپارید تا بتوانید آن ها را در گفتگو مطرح کنید. سعی کنید به صورت کتبی به رئیس خود نشان دهید که ایده شما چقدر سود آور است، یا از مطالعه ای نقل قول کنید که به موضوع شما می پردازد.
  • نقل قولی از طرح اینترنتی خود که می خواهید هم اتاقی هایتان برای گرفتن آن موافقت کنند تهیه کنید، و به آنها نشان دهید سرویسی که قرار است دریافت کنید چقدر مقرون به صرفه است.
  • اگر حقایق و ارقام را درست در جلوی شنونده قرار دهید که نشان دهد ایده شما چقدر منطقی است، استدلال بر خلاف نظر شما بسیار سخت خواهد بود.

شیوه متقاعد کردن دیگران

3. استدلال های منطقی ارائه دهید

شنونده خود را با استدلال های منطقی همراهی کنید. از استدلال استقرایی برای اثبات نظر خود استفاده کنید. با توضیح یک مورد خاص شروع کنید و سپس نتیجه گیری گسترده تری از آن داشته باشید. یا رویکرد مخالف را از طریق استدلال قیاسی امتحان کنید. برای این کار، با اثبات یک واقعیت کلی شروع کنید و سپس آن را برای موضوع خاص به کار ببرید. از ایجاد دلایل سفسطه آمیز اجتناب کنید، به این معنی که از حقایقی استفاده کنید که به نتایج درست برسد.

  • در اینجا نحوه استدلال استقرایی برای متقاعد کردن والدین آمده است: "دانشگاه ها دانشجویان را به تحصیل در خارج از کشور تشویق می کنند. به این بروشور نگاه کنید که کالج ما درباره مزایای سفر و تحصیل در خارج از کشور ارسال کرده است. فکر می کنم سفر تحصیلی به آند، جهان بینی مرا بسط می دهد."
  • یکی از استدلال های غلط منطقی که باید از آن اجتناب کرد، به عنوان "مغالطه علت شمردن مقدم" گفته می شود. این امر شامل فرض نادرست بر اساس ترتیب وقایع است. برای مثال، شما به غلط می گویید که کتابخانه باعث سردرد شما شد، زیرا به کتابخانه رفتید و سپس سردرد ایجاد شد.
  • یکی دیگر از استدلال های غلط، شیب لغزنده است. این جایی است که زنجیره ای از وقایع را توصیف می کنید که به نظر، اولین نقطه منجر به نقطه پایانی می شود. به عنوان مثال، "اگر به من اجازه بدهید فردا بعد از مدرسه در خانه بمانم، من می توانم با گروه موسیقی تمرین کنم و تبدیل به یکی از راک استارهای ثروتمند و مشهور شوم." این بدان معناست که ماندن در خانه باعث شهرت و ثروت شما خواهد شد، که این منطقی و قانع کننده نیست.

متدهای متقاعد کردن دیگران

و: استدلال های خود را ارائه دهید
1. زمانی مکالمه را شروع کنید که شنونده شما یک ذهنیت آرام و آزاد داشته باشد

وقتی حرف از متقاعد کردن کسی می آید، زمان همه چیز است. نسبت به موقعیتی که شنونده در طول آن به سمت تصمیم گیری می رود، حساس باشید. برای اینکه مستقیماً سوال کنید، احساس راحتی کنید. اگر هنوز زمان مناسب آن نیست، روی حفظ رابطه مثبت با شنونده کار کنید تا اینکه او در موقعیت مناسب برای تصمیم گیری باشد.

  • اگر قصد فروش نیمکت به شخصی را دارید، زمانی با او صحبت کنید که به نیمکت ها نگاه می کند، نه وقتی که در غرفه فروش یخچال هستید.
  • به رفتارهای آنها توجه کنید و با آن هماهنگ شوید. اگر آنها زمان زیادی را صرف دیدن نیمکت های مختلف می کنند و به شما گفته اند که می خواهند چیزی برای این هفته خریداری کنند، در کنار آنها بمانید تا کمک کارشناسی خود را ارائه بدهید.
  • اگر مشتری احتمالی شما گفت که تا چند ماه آینده قصد خرید ندارند، آنها را آزار ندهید زیرا در حال گذر از فروشگاه هستند.

شیوه های راضی کردن و نفوذ در دیگران

2. احساس اضطرار یا کمیابی را برای تحریک شنوندگان ایجاد کنید

از تاریخ سر رسید فروش ویژه خود استفاده کنید تا نشان دهید که باید سریع تصمیم گیری کند. به دوستان خود بگویید که فقط چند بلیط کنسرت باقی مانده است. بگذارید همکار بی میل شما بداند که در حال رفتن برای ناهار هستید و اگر فوراً اقدام نکند، عقب می ماند. به شنونده خود بگویید برای اینکه فرصت را از دست ندهد باید زودتر اقدام کند.

  • اگر شنونده شما فقط چند لحظه زمان برای فکر کردن روی تصمیم دارد، پس زمان کمتری برای کشف کردن و گوش دادن به غرایز مخالف درونی خود خواهد داشت.
  • برای رسیدن به نتیجه مورد نظر خود، جملاتی مانند "اکنون اقدام کنید" یا "زمان محدود است" را به کار ببرید.

متدهای نفوذ کردن و قانع کردن دیگران

3. به ضد استدلال ها بپردازید و از خودتان در مقابل آنها دفاع کنید

قبل از اینکه شنونده شما فرصتی برای بیان نظر مخالف داشته باشد، به او بگویید که در حال حاضر به چه چیزی فکر می کنند. در مورد دیدگاه مخالف پیشگویی کنید. این نظرات را به شکل همدلانه مطرح کنید، بنابراین مخاطب شما احساس شنیده و درک شدن می کند. سپس به طور منطقی در مورد آن بحث کنید.

  • یک استراتژی مانند این نه تنها به مخاطب شما کمک می کند که با شما ارتباط برقرار کند زیرا درک شده است، بلکه اعتبار شما را افزایش می دهد زیرا به نظر می رسد موضوع را به طور کامل می شناسید.
  • این یک رویکرد قدرتمند است که اخلاق، تاثر و نشانه ها را یکجا ترکیب می کند.
  • اگر می خواهید با دوستانتان بیرون بروید حتی وقتی تکالیف زیادی دارید، به جای اینکه منتظر باشید پدرتان بگوید "پس تکالیف مدرسه ات چه می شود؟" زودتر بگویید که "من می دانم که شما نگران تکالیف و کارهای مدرسه هستید. اما من برنامه ریزی کرده ام قبل از شام شیمی و زبان بخوانم و فردا صبح را هم به مطالعه تاریخ اختصاص بدهم." پدرتان تحت تاثیر برنامه ریزی شما قرار خواهد گرفت.

چگونه دیگران را وادار به انجام کاری کنیم

4. هنگام ارائه و دفاع از استدلال خود، آرام باشید

اجازه ندهید احساسات به شما غلبه کند. حتی اگر درگیری احساسی داشتید، آرام باشید و شرایط روحی خود را تحت کنترل نگه دارید.

  • انرژی منفی و داد و فریاد همراه با عصبانیت، قانع کننده نیستند؛ این رفتار اقتدار شما را تضعیف می کند.

ترغیب و متقاعد کردن دیگران به روشی ساده

5. اگر شنونده با شما موافق است، آرام سخن بگویید اما اگر مخالف است، سرعت بگیرید

اگر احساس می کنید شنونده ممکن است با شما موافقت کند، یا متوجه شدید که هنگام ارائه موضوع آن را تایید می کند، صحبت خود را آهسته کنید. به آنها زمان زیادی بدهید تا استدلال های خودشان را در حمایت از موضوع اضافه کنند. اما اگر شنونده ای دارید که مخالف است، استدلال های خود را با سرعت بالا ارائه دهید تا نتواند انتقادات خود را ادامه بدهد.

  • در مکالمه به کسی که موافق شما است اجازه بدهید نظرات مثبت خود را بیان کند.
  • به کسی که مخالف شما است اجازه ندهید کنترل مکالمه را بدست آورد.
  • اگر سریع صحبت کنید، یک شنونده مخالف وقت زیادی برای پردازش استدلال های خاص خود نخواهد داشت. نظرات آنها در بین آنچه شما می گویید از بین می رود.

راه های ساده راضی کردن دیگران

6. آماده باشید تا بر اساس واکنش شنونده خود، آرام یا تهاجمی تر باشد

پس از ارائه مطالب قانع کننده، مراقب واکنش های شنونده خود باشید. حالت صورت، زبان بدن و حتی تنفس را مشاهده کنید. همه این رفتارها می تواند به شما بگویید که فرد به چه چیزی فکر می کند. از چسبیدن به متون سخت پرهیز کنید؛ قادر به واکنش در برابر پاسخ های شنونده خود باشید زیرا نتیجه موفقیت آمیزتر است. اگر احساس می کنید شنونده شما با صحبت به شیوه خیلی رسمی اذیت می شود، لحن خود را نرم کنید و همدل تر شوید. اگر به نظر می رسد او گیج و بی اعتنا شده است، سعی کنید خونسرد باشد، حقایق سخت را با روشی مستقیم تر بیان کنید.

  • نگه داشتن نفس نشان دهنده پیش بینی است درحالی که نفس های بریده بریده، نشان دهنده تعجب است.
  • چشم های تنگ شده نشانه تردید یا عدم رضایت است.
  • حالت بدنی صاف و رو به جلو نشانه علاقه به موضوع است.

متدهای متقاعد کننده بودن

منبع: wikihow

از
5
رای