همان طور که می دانید آشپزخانه یکی از مهم ترین بخش های طراحی داخلی منازل به حساب می آید. هرکدام از اعضای خانواده بخشی از اوقات خود را در آشپزخانه می گذرانند و این آشپزخانه است که در هر زمانی مورد استفاده قرار می گیرد و همیشه فعال است. شاید به همین دلیل است که به آن قلب تپنده خانه می گویند. درست است که زیبایی و شیک بودن آشپزخانه مانند دیگر قسمت های خانه، دارای اهمیت است ولی فاکتور های دیگر، نقش بیشتری دارند.
اگر شما طراحی آشپزخانه را بر اساس 2 اصل مهم در طراحی آشپزخانه بنا کنید علاوه بر زیبایی و شیکی، کار در آشپزخانه نیز برای شما راحت خواهد شد.
طراحی متناسب با معماری: برای یک طراحی هوشمندانه و زیبا بسیار اهمیت دارد که به طور مثال؛ پنجره در کدام طرف آشپزخانه قرار دارد؟ دیوار های آشپزخانه نسبت به هم چه وضعیتی دارند؟ و ...
رعایت مثلث کار در آشپزخانه: در آشپزخانه 3 هدف اصلی وجود دارد که به مثلث کار در آشپزخانه معروف است. این 3 کار شامل: پخت و پز (اجاق گاز)، شست و شو (سینک ظرف شویی)، و نگهداری مواد غذایی (یخچال) است. اصلی ترین کار شما کار با این 3 عنصر است. چیدمان این وسایل باید طوری باشد که در آشپزخانه هر کدام از این وسایل در راس یک مثلث قرار بگیرند.
اجرا کردن این مثلث در آشپزخانه های بزرگ راحت تر است ولی با کمی تغییر با توجه به متد های استاندارد معرفی شده این طرح قابلیت اجرا در آشپزخانه های کوچک را نیز دارد.
در این مطلب ما با توجه به مطالب ذکر شده ایده هایی را به شما معرفی می کنیم تا با استفاده از آن ها طراحی به سبک و سلیقه خود را بهتر اجرا کنید.
متد های استاندارد برای آشپزخانههای کوچک
امروزه آشپزخانه هم مانند بخش های دیگر خانه کوچک طراحی می شوند و شما برای داشتن آشپزخانه ای مرتب و منظم و کاربردی باید بتوانید به توجه به معماری آن بیشترین استفاده را از فضاهای آن ببرید.
1. آشپزخانه با معماری به شکل L
این نوع معماری یکی از متداول ترین معماری ها برای طراحی آشپزخانه در ایران است. در این نوع معماری سینک ظرف شویی و یخچال را در دیوار های مجاور قرار می دهند و عناصر دیگر می تواند متنوع تر چیده شود.
2. آشپزخانه با معماری به شکل U
تنوع در چیدمان این نوع معماری زیاد است و شما می توانید با توجه به مثلث کار در آشپزخانه مدل های مختلفی از چیدمان را داشته باشید.
این متد برای کسانی که دوست دارند در ایستگاه های کاری جداگانه ای کار کنند متد ایده آلی است.
3. آشپزخانه با معماری دیوار های موازی
برای کارایی و زیبایی این نوع از دکوراسیون سینک ظرف شویی و یخچال در یک دیوار و اجاق گاز را در دیوار مقابل قرار می دهند. مزیت دیگر آن در رفت و آمد راحت در این نوع دکوراسیون است. فرقی نمی کند آشپزخانه شما بزرگ باشد یا کوچک شما می توانید از اصول بیان شده در هر دو مورد استفاده کنید
4. آشپزخانه با معماری یک دیوار منفرد
در آشپزخانه هایی که یک دیوار وجود دارد؛ شما باید از همه فضا های موجود در دیوار با استفاده از کابینت و قفسه ها حداکثر استفاده را ببرید چون فضای قابل استفاده بسیار کم است. در این نوع از دکوراسیون سینک ظرف شویی در مرکز دیوار و یخچال و اجاق گاز در دو انتهای دیوار قرار می گیرد.