چگونه تند بنویسیم؛ آموزش تکنیک هایی برای بهتر و سریع‌تر نوشتن

چگونه تند بنویسیم؛ آموزش تکنیک هایی برای بهتر و سریع‌تر نوشتن گام های زیادی برای اینکه سرعت نوشتن خود را بهتر کنید، وجود دارد. نکات ساده وکاربردی برای اینکه سریع تر بنویسیم. از جمله این اصول تندنویسی: تعیین ضرب العجل می باشد.

اگر می خواهید که سرعت نوشتن خود را بهتر کنید؛ گام های متعددی وجود دارد که می توانید با برداشتن آن ها، وظایف خود را سریع تر به انجام برسانید. اول تمام تحقیقات خود را انجام دهید و افکارتان را به یک حالت کلی سازماندهی کنید و از میان آن ها، اهداف واقع بینانه برای خود تعیین کنید و ادامه دهید تا زمانی که اصلاح شوید. اگر با نوشتن با قلم و کاغذ کشمکش دارید باید از داشتن ابزار درست و از این که با آن ها راحت هستید، مطمئن شوید. با تمرین و تکرار، سرعت نوشتن خود را بهتر می کنید.

روش 1: سریع تر به پایان رساندن تکالیف نوشتاری

1. اهداف واقع بینانه و مهلت ضرب العجل برای خود تعیین کنید

اگر در نوشتن تازه وارد هستید و در مهلت ضرب العجل چیزی ننوشتید، احتمال دارد در نوشتن کندتر از فردی که تجربه بیشتری دارد باشید. اهدافی را برای خود تعیین کنید که در شما احساس به وجود می آورند و متناسب با توانایی تان هستند. اگر هدفی را تعیین کنید و استرس داشته باشید و حس کنید که دسترسی به هدف تان غیرممکن است؛ اهداف سبک تری را برای خود قرار دهید.

  • اهداف سبک تر و قابل رشد را به جای اهداف زیاد با سرعت بیشتر برای خودتعیین کنید.
  • اگر در گذشته زیاد نمی نوشتید، بدون تمرین نمی توانید سریع تر بنویسید.
  • برای مثال، می توانید هدف را این گونه مشخص کنید که تعداد مشخصی کلمه یا صفحه دارید که در هر روز باید کامل شوند. اگر هنوز بر روی بنای سرعت کار می کنید؛ اهداف روزانه به جای اهداف کوتاه مدت (مثل اهداف ساعتی)، احساس نظم بیشتری به شما می دهند.

تکنیک های افزایش سرعت نوشتن

2. از یک زمان سنج برای کمک به دسترسی به اهداف خود استفاده کنید

به منظور بهبود سرعت نوشتن، به روشی برای سنجش ارتقاءتان نیازمندید. یک زمان سنج برای هدفی که از قبل مشخص کرده اید قرار دهید و سعی کنید که در زمان مشخص شده به هدف خود برسید. اگر کرنومتر یا زمان سنج ندارید، برنامه هایی وجود دارند که اختصاصا برای این منظور ایجاد شده اند.

  • به زمان سنج اجازه ندهید که به شما فشار وارد کند. زمان سنج صرفا برای یادآوری اینکه چقدر زمان روی وظیفه خود صرف کردید است.
  • نکته: هر نیم ساعت، 3-5 دقیقه استراحت کنید تا خود را از پا در نیاورید.

چگونه سریع تر بنویسیم

3. تصمیم بگیرید که کدام وقت روز پرکارتر از همیشه هستید

بعضی افراد صبح ها خیلی بیشتر و سریعتر می نویسند. در حالی که بعضی دیگر شب ها بهتر هستند. نوشتن را در هر دو حالت تنظیم کنید و تعیین کنید که کدام یک به شما حس بهتری می دهد. سپس سعی کنید هر مقدار نوشته ای را می توانید در طول زمانی در روز که بیشترین کارایی را دارید، به انجام برسانید.

  • حتی اگر جغد شب هستید، احتمال اینکه صبح فعال تر باشید وجود دارد. در طول بخش های متفاوت روز بنویسید تا متوجه شوید که کدام یک برای شما بهتر عمل می کند.
  • نکته: می توانید در طول زمان کارایی خود بنویسید و در زمان هایی که کارایی کمتری دارید، ویرایش کنید.

اصول تندنویسی

4. یک طرح کلی برای وظایف خود بنویسید

چیزهای در دسترس و تکالیف خود را بخوانید بعد می فهمید که چه می خواهید بنویسید. تحقیق کنید و نکات اصلی در مقاله کاغذ یا داستان را به صورت یک طرح کلی برای خود بنویسید. آنچه که در نوشته می خواهید داشته باشید را شرح دهید و سپس 2-3 جمله یا مقدمه هایی با نکات اصلی بنویسید.این کار نوشته تان را روی موضوع اصلی دقیق می کند که حذف و نگارش را کاهش می دهد.

  • برای مثال نکته اصلی مقاله شما می تواند چیزهایی شامل: "توصیف مدار"  و "برق الکترونیک" باشد. "توصیف مدار" می تواند شامل نکاتی مثل "شرح یک مدار ساده" و "تکمیل یک مدار" باشد.
  • جستجو در وسط نوشتن زمان ارزشمند شما را هدر می دهد.
  • منابع خود را در طرح کلی برای صرفه جویی در زمان تعیین کنید. مخصوصا اگر باید بعدا آن ها را دوباره ذکر کنید. اگر از منابع الکترونیکی استفاده می کنید؛ آن ها را در کامپیوتر خود نشانه گذاری کنید. یادداشت هایی در طرح کلی خود درباره اینکه چگونه از منابع خود استفاده کنید و چه اطلاعاتی را می خواهید از آن ها دریافت کنید بگذارید.

چطور مهارت های نوشتاری را تقویت کنیم

5. اولین پیش نویس خود را به سرعت بنویسید و دوباره برای ویرایش به آن رجوع کنید

دقیق و مختصر بنویسید، اما در مورد دستور زبان و املا حساسیت به خرج ندهید؛ به جای آن اولین پیش نویس خود را نوشته و سپس ویرایش کنید و نوشته را بعدا دوباره مرور کنید. این عمل شما را از راه درست پیش می برد و این امکان را فراهم می سازد تا برای دومین بار بر محور دستور زبان واملاء تمرکز کنید.

  • وقت تلف کردن روی جزئیات کوچک، زمان را از بین می برد و فرآیند نوشتن را طولانی تر می کند.
  • اگر متوجه شدید روی یک قسمت گیر کرده، از آن بگذرید و بعدا با ذهنی باز دوباره آن را مرور کنید.

تکنیک های سریع نوشتن

6. حواس پرتی های اطراف خود را به حداقل برسانید

حواس پرتی هایی مثل وبگردی، تلوزیون یا باز کردن برنامه های چت می تواند کارایی شما را کاهش دهد و سرعت نوشتن را کم کند. یک فضای شخصی برای خود که در آن بنویسید و با چیزهای اطراف حواستان پرت نشود، پیدا کنید.

  • مرتب کردن درهم و برهمی روی میز تحریر، احتمالا حواس پرتی را کم می کند و کارایی را بهبود می بخشد.
  • اگر می توانید تلفن همراه، تبلت یا هر وسیله ای که شما را وسوسه می کند تا برای چک کردن فضای مجازی و وب گردی از آن استفاده کنید، کنار بگذارید. همچنین می توانید از برنامه های کاربردی یا افزودنی (مثل متمرکز بمان)که موقتا دسترسی به وب سایت های زمان بر را قطع می کند استفاده کنید.

چگونه سریع تر مشق بنویسیم

روش 2: سرعت دست خط خود را بهتر کنید

1. وضعیت مناسب را حفظ کنید

پشت خود را صاف کنید و مطمئن شوید که کف پاها به حالت استراحت روی زمین قرار دارند. صندلی که روی آن نشسته اید باید برای کمر و باسن کاملا تکیه گاه داشته باشد. هر دو زانوها و آرنج ها باید خم باشند و در طول نوشتن باید راحت باشید. این حالت را برای کاهش خستگی و بهبود استقامت در زمان نوشتن حفظ کنید.

  • هر زمان خود را خمیده یافتید، وضعیت خود را تنظیم کنید تا به درستی نشسته باشید.
  • اگر صندلی خیلی پایین و میز خیلی بالا باشد، احتمالا باید مبلمان جدید خریداری کنید.
  • حفظ وضعیت مناسب برای کمر و باسن مفید است.

چگونه سریع تر و بهتر بنویسیم

2. خودکار و مداد را به روشی که راحت تر هستید نگه دارید

روشی که خودکار دست می گیرید به اندازه راحت نشستن در سرعت نوشتن تأثیر ندارد. هنگام نوشتن از راحت بودن وضعیت دست خود مطمئن شوید تا دچار گرفتگی عضله یا خستگی نمی شوید. اگر اینطور شد؛ به روش دیگر مداد و خودکار به دست بگیرید تاسرعت نوشتن را بیشتر کنید.

  • روش سنتی نگه داشتن قلم و مداد به این صورت هست که قلم را بین انگشت اشاره و شست نگه داشته در حالی که روی انگشت وسط قرار دارد.
  • کاغذ گرفتن به روش متفاوت احتمالا احساس راحتی بیشتری به وجود می آورد.

الفبای تند نویسی

3. از خودکار یا مدادی استفاده کنید که نیاز به فشار آوردن زیاد روی آن نباشد

اگر هنگام نوشتن فشار زیادی وارد کنید دست زودتر خسته می شود. قلمی پیدا کنید که خیلی نازک نباشد چون دست گرفتن آن دشوار است. خیلی ضخیم نباشد که نوشتن را ناراحت کننده می کند.

  • نوشتن با قلم سرنازک بهتر از قلم های سرگرد و کلفت است.
  • قلم مکانیکی نیاز به فشار کمتری نسبت به قلم سنتی دارد.
  • از یک دستگیره مداد یا خودکار برای ضخیم کردن ابزار نوشته خود استفاده کنید.

دوره تند نویسی

از
382
رای