گوگل کروم به دلیل راحتی و چندین دلیل دیگر یک مرورگر قابل استفاده برای چندین کاربر است. علیرغم اینکه یک مرورگر محبوب است، هنوز هم یک رسانه برای مرور اینترنت است و اغلب خطاهای عجیبی ایجاد می کند. گاهی اوقات ممکن است با چند صفحه بی پاسخ مواجه شوید یا بارگذاری وب سایت ها در رایانه ویندوز 11 شما خیلی طول بکشد. اما وقتی کروم خطای DNS_PROBE_FINISHED_NXDOMAIN را هنگام باز کردن نشانکهای خود یا مرور وبسایتهای پربازدید نشان میدهد، شگفتآور است. کد خطا نشان دهنده مشکلی در DNS است بنابراین نمی تواند آدرس IP وب سایتی را که می خواهید بازدید کنید پیدا کند. در این مطلب از سلام دنیا درباره بهترین راه برای رفع خطای DNS_PROBE_FINISHED_NXDOMAIN در گوگل کروم صحبت خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
8 راه برای رفع خطای DNS_PROBE_FINISHED_NXDOMAIN در گوگل کروم
چندین روش را برای رفع مشکل مزاحم فهرست می کنیم تا بتوانید دوباره به وب سایت های مورد علاقه خود دسترسی پیدا کنید.
1. سعی کنید به وب سایت دیگری دسترسی پیدا کنید
ممکن است مشکلی در وبسایتی که میخواهید در گوگل کروم باز کنید وجود داشته باشد. دلایل احتمالی شامل انقضای دامنه، مهاجرت یا URL اشتباه است. وبسایتهای دیگر را در کروم باز کنید تا بررسی کنید که آیا مشکل مربوط به یک وبسایت خاص است یا همه.اگر کد خطا برای یک URL منفرد ظاهر شد، بررسی کنید که آیا برای دیگران با استفاده از DownDetector همینطور است یا خیر. علاوه بر این، بررسی کنید که آیا آدرس وب سایت را درست وارد می کنید یا خیر.
حتما بخوانید: رفع خطای آدرس غیرقابل دسترس در کروم
2. VPN (فیلتر شکن) و PROXY SERVER را غیرفعال کنید
VPN و سرورهای پروکسی تنظیمات پیش فرض سیستم DNS را لغو می کنند. اگر از یک سرور پراکسی با تنظیمات اینترنت رایانه خود استفاده می کنید، آن را غیرفعال کنید. همچنین، اگر میخواهید سایتهای دارای محدودیت جغرافیایی را مرور کنید، باید بررسی کنید که آیا VPN در ویندوز 11 کار میکند یا خیر . اگر کمکی نکرد، برنامه VPN را در رایانه خود خاموش کنید. هر افزونه VPN را در مرورگر کروم غیرفعال کنید تا بررسی کنید که آیا این امکان را به شما میدهد وبسایتها را بدون هیچ خطایی باز کنید.
3. روتر را مجددا راه اندازی کنید
برخلاف کامپیوترهایمان، ما به ندرت روتر و مودم را راه اندازی مجدد می کنیم. راهاندازی مجدد روتر کشها را پاک میکند و اتصالات معلق یا خراب برای شروع اتصالات جدید متوقف میشود. همچنین، اجاره DHCP برای رایانه شما تمدید خواهد شد.دکمه پاور روتر خود را فشار دهید تا چراغ های روشن آن خاموش شود. سپس روتر و مودم را از پریز جدا کنید و کابل برق و LAN را جدا کنید.
دکمه پاور را فشار دهید تا برق باقیمانده تخلیه شود و چند دقیقه صبر کنید. تمام کابل ها و برق روتر و مودم را دوباره وصل کنید. رایانه خود را به اینترنت وصل کنید،کروم را راه اندازی کنید تا یک وب سایت باز شود و بررسی کنید که آیا همچنان همان خطا را مشاهده می کنید.
4. کش DNS مرورگر کروم را پاک کنید
مرورگر کروم یک حافظه پنهان DNS جداگانه دارد که برای کاهش زمان جستجوی DNS و بارگیری سریع صفحاتی که قبلاً بازدید کرده اید مفید است. اگر نمی توانید به یک وب سایت خاص دسترسی پیدا کنید، ممکن است به دلیل قدیمی بودن یا خراب بودن کش DNS مرورگر باشد. بنابراین پاک کردن آن کروم را مجبور میکند تا حافظه پنهان DNS را با ورودیهای تازه دوباره ایجاد کند. خوشبختانه، می توانید این کار را مستقیماً از مرورگر کروم در رایانه ویندوز 11 خود انجام دهید.
حتما بخوانید: آموزش پاک کردن کش مرورگر گوگل کروم
مرحله 1: Chrome را در رایانه خود باز کنید و کلیدهای Ctrl + T را فشار دهید تا یک تب جدید راه اندازی شود. عبارت زیر را در نوار آدرس بالا تایپ کنید و کلید Enter را فشار دهید:
chrome: // net-internals / #dns
مرحله 2: روی دکمه "clear host cache" کلیک کنید تا کش DNS از کروم پاک شود.
مرورگر کروم را مجددا راه اندازی کنید و هر وب سایتی را باز کنید تا بررسی کنید که آیا همچنان همان خطا را مشاهده می کنید.
5. CHROME FLAGS را بازنشانی کنید
گوگل کروم به شما امکان میدهد ویژگیهای آتی را که در تنظیمات مرورگر در دسترس نیستند، تجربه کنید. از آنجایی که این ویژگیها آزمایشی هستند و نسخه نهایی نیستند، استفاده از آنها میتواند تجربه وب و ویژگیهای کروم را از بین ببرد. در اینجا نحوه بازنشانی پرچمهای کروم آورده شده است.
حتما بخوانید: فلگ های گوگل کروم چیست و چگونه از آنها استفاده کنیم
مرحله 1: با باز بودن گوگل کروم کلیدهای Ctrl + T را فشار دهید تا یک تب جدید باز شود. chrome://flags/ را تایپ کرده و Enter را فشار دهید.
مرحله 2: روی دکمه Reset all واقع در کنار نوار جستجو کلیک کنید.
مرحله 3: روی دکمه Relaunch در پایین کلیک کنید.
مرورگر کروم همه پرچمها را بازنشانی میکند و برای اعمال تغییرات دوباره راهاندازی میشود. پس از آن، هر وبسایتی را باز کنید تا بررسی کنید آیا خطای Chrome DNS_PROBE_FINISHED_NXDOMAIN همچنان ادامه دارد یا خیر.
6. کش سیستم DNS را فلاش کنید
علاوه بر گوگل کروم حتی ویندوز یک کپی از تمام نتایج DNS را برای کمک به مرورگر برای واکشی سریعتر وب سایت نگه می دارد. اما اگر ورودی های کش قدیمی یا خراب باشند، به آدرس صحیح سایت اشاره نمی کنند. بنابراین کروم یک خطای DNS_PROBE_FINISHED_NXDOMAIN ایجاد می کند. برای این کار، باید کش DNS را در رایانه ویندوز 11 خود پاک کنید.
حتما بخوانید: غیر فعال کردن ابزار گزارشگر گوگل کروم
مرحله 1: کلیدهای Windows + R را فشار دهید تا کادر محاوره ای Run باز شود، cmd را تایپ کنید و Enter را فشار دهید تا Command Prompt اجرا شود.
مرحله 2: در پنجره Command Prompt دستور زیر را تایپ کرده و کلید Enter را فشار دهید:
ipconfig / flushdns
در مرحله بعد کروم را راه اندازی کنید تا به یک وب سایت دسترسی پیدا کنید و بررسی کنید که آیا خطا ادامه دارد یا خیر.
7. به یک سرور DNS مختلف سوئیچ کنید.
اگر از سرور DNS اختصاص داده شده توسط ISP خود استفاده کرده اید، احتمالاً زمان زیادی برای باز کردن وب سایت ها نیاز است. گاهی اوقات، سرورهای DNS ISP بیش از حد بارگذاری می شوند و پاسخگو نیستند. بنابراین، میتوانید به سرورهای DNS عمومی قابلاعتماد سریعتر و قابل اعتماد گوگل یا Cloudflare بروید .
مرحله 1: کلیدهای Windows + S را فشار دهید تا جستجوی ویندوز باز شود، ncpa.cpl را تایپ کنید و Enter را فشار دهید.
مرحله 2: پنجره های Network Connections راه اندازی می شوند. دستگاه Wi-Fi یا LAN را پیدا کرده و روی آن کلیک کنید تا آن را انتخاب کنید. پس از آن، روی گزینه «change setting of this connection» در گوشه سمت راست بالا کلیک کنید.
مرحله 3: در پنجره مشخصات دستگاه، روی گزینه ". Internet Protocol Version 4 (TCP/IPv4)’" دوبار کلیک کنید.
مرحله 4: دکمه رادیویی «Use the following DNS server addresses’ » را انتخاب کنید. 8.8.8.8 را در گزینه Preferred DNS Server وارد کنید . به طور مشابه، 8.8.4.4 را در کادر متنی Alternate DNS Server تایپ کنید.
مرحله 5: در نهایت بر روی دکمه OK کلیک کنید و پنجره Network Connections را ببندید.
8. سوکت ویندوز را بازنشانی کنید.
Windows Socket ارتباط بین خدمات شبکه (TCP/IP) و نرم افزار شبکه را در ویندوز فعال می کند. اگر یک بدافزار یا فایل آلوده دانلود کنید، ممکن است سوکت های ویندوز را مختل کند و در نهایت به کامپیوتر شما اجازه اتصال به اینترنت را ندهد. میتوانید سوکتهای ویندوز را در رایانه خود بازنشانی کنید و برای آن به امتیازات سرپرست نیاز دارید. در اینجا نحوه انجام این کار آمده است.
حتما بخوانید: آموزش حل مشکل باز نشدن لینک سایت ها در گوگل کروم
مرحله 1: کلیدهای Windows + X را فشار دهید تا منوی Power User اجرا شود. گزینه ترمینال (Admin) را از منوی Power User انتخاب کنید تا با امتیازات Administrative باز شود.
مرحله 2: هنگامی که فرمان User Account Control ظاهر شد، روی دکمه Yes کلیک کنید.
مرحله 3: در پنجره ترمینال دستور زیر را تایپ کرده و Enter را فشار دهید:
netsh winsock reset
مرحله 4: پس از آن، سیستم خود را مجددا راه اندازی کنید تا تغییرات اعمال شود.
سخن آخر: از دسترسی بدون وقفه به وب سایت های مورد علاقه خود لذت ببرید
خطای DNS در کروم با روش های ذکر شده در بالا برای رفع مشکل به راحتی قابل رفع است. اگر این راه حل ها کمکی نکردند، یا ISP شما سایت را مسدود می کند یا اتصال اینترنت شما قطع است. تستهای سرعت اینترنت را روی رایانه ویندوز 11 خود اجرا کنید تا قابلیت اطمینان اتصال به اینترنت را بررسی کنید و مرور وب را به طور معمول در گوگل کروم از سر بگیرید.
مقالات مرتبط:
آموزش رفع مشکل خطای Security Certification error در گوگل کروم
رفع مشکل کند شدن گوگل کروم در مک
فعال و تنظیم میانبر حالت ناشناس در مرورگر کروم