معنی و حکم غش در معامله چیست؛ مجازات و نمونه دادخواست آن

معنی و حکم غش در معامله چیست؛ مجازات و نمونه دادخواست آن معنی غش در معامله چیست، حکم غش در معامله ملک و دیگر موارد، نمونه هایی از غش در معامله، مجازات غش در معامله ملک و نمونه دادخواست غش در معامله را در سلام دنیا بخوانید.

در قوانین حقوقی، اصطلاحی به نام غش در معامله وجود دارد. اما آیا با معنی و مفهوم این اصطلاح آشنایی دارید؟ حکم ان را می دانید؟ غش در معامله به معنی فریب دادن طرف دیگر معامله است و در احکام اسلامی گناه کبیره‌ عنوان شده است. در این مقاله سلام دنیا قصد داریم درباره غش در معامله، حکم غش در معامله، غش در معامله ملک، تفاوت کم فروشی و غش در معامله و مجازات غش در معامله ملک صحبت کنیم، لطفا تا پایان این مطلب ما را همراهی کنید.

معنی غش در معامله چیست

غَش به معنای گول زدن و فریب دادن طرف دیگر معامله است.توجه داشته باشید که غش در صورتی تحقق پیدا می‌کند که فروشنده از تقلبی که انجام داده است، اطلاع داشته اما خریدار از آن آگاهی نداشته است.

معنی غش در معامله چیست

حکم غش در معامله

غش در معامله حرام است و باعث ابطال معامله می‌‌شود.


حتما بخوانید: حکم خواندن دعاهای قرآنی، صلوات در سجده


غش در معامله ملک چیست

غش در معامله ملک به این صورت است که فروشنده به واسطه فریب و تقلب خانه ای که عیب و نقص دارد را با مخفی کردن ان عیب به خریدار بفروشد و او هم متوجه نشود. برای مثال سیستم های برق کشی و لوله کشی ساختمان دچار مشکلات اساسی هستند اما فروشنده با حیله این عیب را مخفی می کند و در زمان امضای معامله این موارد را به خریدار اطلاع نمی دهد.یا ممکن است ویژگی هایی برای ملک مشخص کرده باشد که اصلا وجود ندارد.اینها مواردی از غش در معامله ملک محسوب می شوند.

غش در معامله ملک چیست

شکایت غش در معامله

معمولاً شکایت هایی باعنوان فریب در معامله(غش) به صدور قرار منع تعقیب ختم می شوند.

تفاوت کم فروشی و غش در معامله

«غش» در معامله در حقیقت یکی از مصادیق کم‌ فروشی محسوب می شود و براساس اجناس گوناگون انواع مختلفی دارد.همانطور که گفته شد غش در معالمه به معنی خیانت و فریب در مورد کالا،ملک و...است به شکلی که اگر حیله و فریبی در کار نبود خریدار راضی به خرید ان مال نمی شد،برای مثال شیر را با شیر اب ترکیب کردن و به عنوان شیر خالص به مشتری فروختن.اما کم فروشی به معنی فروختن مال به اندازه کمتر از مبلغ پرداخت خریدار است.برای مثال اعمالی مانند دستکاری کردن ترازو ،حساب کردن جعبه، پلاستیک و بسته روی محصول اصلی (کاری که اکثر شیرینی فروشی ها انجام میدهند)سبک کشیدن کالاها مصداق کم فروشی هستند.


حتما بخوانید: ازدواج سفید چیست؟ حکم شرعی و معایب آن


مجازات غش در معامله ملک

 غش در معامله ملک به معنی فریب دادن خریدار و فروختن ملک عیب و نقص دار به او است که در قانون مجازات اسلامی به ان کلاهبرداری گفته می شود.زیرا فروشنده با تقلب و غش در معامله ملک از خریدار بهایی دریافت کرده است و عمل او کلاهبرداری محسوب شده و با  توجه با ماده یک قانون کلاهبرداری،غش در معامله ملک با مجازات زیر را خواهد داشت:

  • برگرداندن اصل مال
  • حبس از 1 تا 7 سال
  • پرداخت جزای نقدی معادل با مالی که فروشنده متقلب دریافت کرده است.

نمونه هایی از غش در معامله

  • مخفی کردن چیزی در مورد کالا؛به عنوان مثال فروشنده عیب و ایراد ماشین تصادفی را با رنگ کردن مخفی کنند و چیزی به خریدار نگوید و او متوجه نشود و ماشین را به او بفروشد.
  • برای فروش، کالا را خوب نشان دهد در صورتی که خود کالا خلاف گفته‌های فروشنده است، برای مثل آب روی سبزی پاشیده شود تا سبزی ها تازه تر نشان داده شوند درصورتی که سبزی‌های کهنه و مانده هستند.
  • چیزی که بر خلاف جنس و ماهیت کالا است را نشان دهد؛ برای مثال آهن را با نقره یا طلا آبکاری کنند تا خریدار آن را به عنوان نقره یا طلا بخرد.

نمونه هایی از غش در معامله

نمونه دادخواست غش در معامله

ریاست محترم دادسرای عمومی و انقلاب …….. (نام شهرستان محل وقوع بزه یا محل اقامت یا اختفاء متهم)

با سلام

احتراماً به استحضار می‌رساند:

اینجانب در تاریخ …….. تصمیم گرفتم ملکی را برای سکونت خریداری نمایم و به این منظور به دفتر املاکی مراجعه کردم. مشتکی عنه با بیان مشخصات یک ملک و ارائه مدارک آن خود را به عنوان مالک معرفی نمودند. و بنده همراه با ایشان به محل ملک مورد نظر مراجعه نمودم و پس از مشاهده ملک و با توجه به مشخصات و مدارک آن تصمیم به خرید گرفتم.

مشتکی عنه با مانورهای متقلبانه و صحنه سازی بنده را اغفال کرده و مبلغ …………. را جهت پیش پرداخت انعقاد قرارداد به ایشان پرداخت نمودم و رسیدی نیز دریافت کردم. مشتکی عنه پس از دریافت مبلغ ناپدید شدند و هیچگونه خبری از ایشان بدست نیاوردم.

پس از مدتی اطلاع یافتم که مشتکی عنه مالک آن ملک نبوده‌اند و از شواهد و مدارک دیگران و جعل اسنادی در جهت فریب بنده استفاده کرده‌اند و علاوه بر اینجانب، اموال افراد دیگری را نیز با این روش برده‌اند.

لذا با توجه به شرح موضوع و ادله اینجانب که شامل …………………. می‌شود و با استناد به ماده 1 قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشاء و اختلاس و کلاهبرداری، تعقیب و مجازات ایشان را به اتهام کلاهبرداری استدعا دارم.

همچنین با توجه به خسارت وارده به اینجانب که به مبلغ …….. است، بدواً صدور و اجرای فوری قرار تأمین خواسته مورد استدعاست.

سخن پایانی:

در صورتی که فروشنده با علم به عیب و نقص مال خود و با انجام حیله و فریب ان مال را به خریدار بفروشد که او متوجه نشود این عمل غش در معالمه است.غش در معامله حرام است و ان معامله باطل است.


مطالب مرتبط:

ازدواج در ماه محرم چه حکمی دارد؟

خوردن شیر همسر از نظر مراجع تقلید چه حکمی دارد



از
2
رای