از انواع طلاق ها که زوج و زوجه می توانند از هم بگیرند، طلاق خلع می باشد، در این مطلب از سلام دنیا درباره موضوعات طلاق خلع چیست و چه ویژگی هایی دارد، ارکان اصلی طلاق خلع چیست، طلاق خلع بائن چیست، طلاق خلع نوبت اول چیست، عده طلاق خلع نوبت اول چند روز است، طلاق خلع نوبت دوم چیست، طلاق خلع نوبت سوم چیست، مهریه در طلاق خلع، نفقه در طلاق خلع، طلاق خلع و مبارات، طلاق خلع عدی چیست، در طلاق خلع رضایت زوج لازم است؟ طلاق خلع بدون رضایت شوهر طلاق خلع چه مدت طول میکشد، طلاق خلع عده دارد؟ طلاق خلع در قانون مدنی، نمونه دادخواست طلاق خلع از طرف زوجه، طلاق به دلیل کراهت زوجه امکان دارد صحبت خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
همه چیز در مورد طلاق خلع
طلاق خلع چیست و چه ویژگی هایی دارد
طلاق خلع از انواع طلاق بائن می باشد، در این نوع طلاق زن از شوهر خود بیزار می باشد طوریکه مالی را به او می بخشد تا به خواندن صیغه طلاق رضایت دهد این مال می تواند مهریه باشد یا معادل آن و یا هر چیز دیگری کم یا بیشتر. بر اساس ماده 1146 قانون مدنی نیز اینطور عنوان شده است که: " طلاق خلع آن است که زن به واسطه کراهتی که از شوهر خود دارد در مقابل مالی که به شوهر میدهد طلاق میگیرد اعم از اینکه مال مزبور عین مهر یا معادل آن و یا بیشتر و یا کمتر از مهر باشد."
حتما بخوانید: درمان افسردگی پس از طلاق و جدایی
ارکان اصلی طلاق خلع چیست
طلاق خلع دو رکن دارد، که اولی انزجار و یا کراهت زن به مرد می باشد به قدری که او را از زندگی با مرد بیزار کرده است ، رکن دوم نیز زن با بخشیدن تمام یا قسمتی از مهریه خود درخواست طلاق کند، خانم با بخشیدن مهریه خود در این نوع از طلاق، امکان بازگشت و رجوع آقا در مدت عده را از بین میبرد.
طلاق خلع بائن چیست
یعنی در دوران عده طلاق نمی توان از آن منصرف شد و به اصطلاح، رجوع کرد. در مقابل طلاق بائن، طلاق رجعی است که به معنی طلاقی است که می شود در دوران عده (یعنی 3 ماه از زمان ثبت واقعه طلاق) رجوع کرد، بدون خواندن صیغه ی عقد ازدواج. رجوع با هر اقدامی حاصل می شود، مثلا، مرد به محل سکونت زن مراجعه کند و او را لمس کند و ابراز علاقه کند یا هر اقدام دیگری که عرفا به معنی رجوع باشد.
طلاق خلع نوبت اول چیست
چنانچه زوجین با توجه به شرایط موجود از سوی دادگاه مجبور به جدایی و طلاق شوند و یا اینکه طلاق آنها به صورت توافقی باشد جدایی بینشان از نوع طلاق خلع نوبت اول می باشد.
عده طلاق خلع نوبت اول چند روز است
عده طلاق خلع نوبت اول بر اساس ماده ١١٥١ قانون مدنی جمهوری اسلامی ایران سه طهر یا گذراندن سه دوره پاکیزگی از جانب زوجه است و این به این معنی است که زن باید پس از تاریخ جاری شدن طلاق سه دوره از دوران عادت ماهانه اش را پشت سر بگذارد . به هر دلیلی اگر این مدت سپری نشد زوجه موظف است این عده را تا سه ماه نگه دارد.
طلاق خلع نوبت دوم چیست
با برگشت زوج یا زوجه و جاری شدن صیعه ازدواج اگر دوباره وصلت صورت بگیرد و مجدد خطبه طلاق را جاری کنند طلاق آنها از نوع خلع نوبت دوم است.
طلاق خلع نوبت سوم چیست
در این هنگام طبق ماده 1057 قانون مدنی اگر زن سه بار متوالی همسر مردی بوده و جدا شود دیگر بر او حرام شده و نمی تواند به او رجوع کند تنها زمانی می توانند با یکدیگر وصلت کنند که زن به همسری مردی دیگر دربیاید و جدا شود تا بتواند با همسر سابق خود ازدواج کند.
مهریه در طلاق خلع
هنگام درخواست طلاق خلع زوجه مبلغی به همسر خود باید بدهد که معمولا در این مواقع زوجه مهریه خود را به مرد می بخشد. البته می تواند با توافق طرفین مقدار را کمتر یا بیشتر کند.
نفقه در طلاق خلع
در این نوع طلاق نفقه به زن تعلق نمی گیرد زیرا در این مورد مرد حق رجوع به زن را ندارد.
حتما بخوانید: 12 راه کنار آمدن با طلاق و پایان رابطه
طلاق خلع و مبارات
در طلاق خلع کراهت و رنجش از سمت زن می باشد اگر این رنجش دو طرفه باشد نام آن طلاق مبارات می باشد، نه خلع.
طلاق خلع عدی چیست
در طلاق خلع عدی دو صورت وجود دارد:
- زن 9 بار یعنی در سه مرحله و هربار سه بار از همسر خود طلاق گرفته و بعد از هر طلاق محللی (کسی که زنجیره طلاق و ازدواج را قطع می کند) وجود داشته. طلاقی که به این شکل باشد دیگر حق رجوع وجود ندارد.
- زنی که شوهرش در زمان عده رجوع کرده و سپس او را برای بار دوم طلاق داده.
در طلاق خلع رضایت زوج لازم است؟
صیغه طلاق زمانی جاری می شود که زوج اقدام به طلاق کند ، تنها در شرایطی زن می تواند اقدام به طلاق کند که یکی از 12 شروط عقد و یا عسر حرج را داشته باشد.
طلاق خلع بدون رضایت شوهر
در این نوع طلاق زمانی که زن برای طلاق اقدام می کند ، باید دلیلی داشته باشد که از نظر دادگاه مورد قبول باشد و شرایطی داشته باشد که قابل تحمل نباشد سخت و طاقت فرسا باشد و تنها داشتن حس تنفر از همسر قابل قبول نیست.
حتما بخوانید: طرز رفتار با شوهر بد اخلاق و عصبی
طلاق خلع چه مدت طول میکشد
با درخواست طلاق زوجه و صادر شدن حکم طلاق توسط دادگاه مرد یا زوج ظرف مدت 20 روز از تاریخ صدور آن فرصت دارد که به حکم اعتراض کند اگر در دادگاه تجدید نظر اعتراضی نبود دادگاه حکم را جاری خواهد کرد و زن بعد از آن می تواند درخواست طلاق کند و مرد برای بار سوم نیز می تواند اعتراض خود را اعلام کند در این صورت حکم به دیوان عالی کشور خواهد رفت اما مرد دیگر برای بار چهارم نمی تواند اعتراض کند و درخواست رسیدگی داشته باشد.
طلاق خلع عده دارد؟
هر طلاقی از هر نوع عده دارد مگر اینکه زن در مدت ازدواجش باکره باشد، اما در غیر این صورت به حکم قانون باید سه ماه و ده روز و یا از نظر فقه سه دوره عادت ماهانه عده را نگه دارد در غیر این صورت با هر شخصی ازدواج کند وصلت او باطل خواهد بود.
طلاق خلع در قانون مدنی
در ماده 1146 قانون مدنی کشورمان طلاق خلع اینطور عنوان شده است: «طلاق خلع آنست که زن بواسطه کراهتی که از شوهر خود دارد در مقابل مالی که به وی میدهد طلاق بگیرد؛ اعم از اینکه مال مزبور عین مهر یا معادل آن یا بیشتر یا کمتر از مهر باشد» .
نمونه دادخواست طلاق خلع از طرف زوجه
در زمان درخواست طلاق از طرف زوجه به دادگاه خانواده ارائه درخواست لازم می باشد ، نمونه دادخواست طلاق خلع از طرف زوجه بدین شرح می باشد:
« ریاست محترم دادگاه خانواده
با سلام
اینجانب .......... به موجب سند ازدواج شماره .......... مورخ ................ به عقد دایم آقای .......... (خوانده) درآمده ام ؛ لکن به واسطه سوء رفتار خوانده و ضرب و شتم مکرر از جانب وی به مدت ........... جدا از یکدیگر زندگی می کنیم و از هیچ گونه تفاهم اخلاقی برخوردار نبوده ایم . با عنایت به کراهت حاصله به دلیل بدرفتاری و پرخاشگری های زوج و با توجه به عسر و حرج حاصله که ادامه زندگی مشترک را برای اینجانب غیرممکن نموده است با بذل ............. تومان تقاضای صدور اجازه طلاق را دارم . »
طلاق به دلیل کراهت زوجه امکان دارد
همانطور که عنوان شد تنها تنفر زوجه از زوج کافی نمی باشد، در طلاق خلع اگر زنی چیزی از مال خود یا مهریه اش را به مرد ببخشد، زوج نیز رضایت خود را باید در خصوص طلاق عنوان نماید.
سخن آخر
با خواندن این مطلب امیدواریم درباره طلاق خلع اطلاعاتی که نیاز داشتید کسب کرده باشید، اما هرگز مجبور به انجام اینگونه طلاق نشوید.