ازدواج در ماه محرم چه حکمی دارد؟

ازدواج در ماه محرم چه حکمی دارد؟ ماه های محرم و صفر از ایام غم و اندازه در بین شیعیان محسوب می شوند. برگزاری عقد محضری به گونه ای که جشن و پایکوبی در میان نبوده و بی حرمتی به امام حسین (ع) و یارانش نشود، در این ماه ها مشکلی ایجاد نمی کند.

بسیاری از مسلمانان و به خصوص شیعیان مراسم مربوط به خواستگاری، عقد یا برگزاری مراسم عروسی را به بعد از ایام محرم و صفر موکول می کنند. اما آیا می دانید که ازدواج در ماه محرم چه حکمی دارد؟ حکم عقد محضری چیست؟ آیا خواندن خطبه عقد در ماه محرم مشکلی ایجاد می کند؟ و یا عروسی در ماه محرم از نظر اهل سنت چه حکمی دارد؟ اگر می خواهید پاسخ تمام این سوالات را بدانید، به خواندن این مقاله ادامه دهید.

ماه محرم و صفر از ماه های قمری هستند که در بین شیعیان از اهمیت زیادی برخوردار است و ماه غم و اندوه محسوب می شوند. به همین دلیل از برگزاری مراسم جشن و شادی در این ایام اجتناب می کنند. اگرچه ازدواج امر پسندیده ای است، اما پیامبر اسلام تاکید کردند که بهتر است مراسم نامزدی و عقد و ازدواج را در ماه محرم برگزار نکرده و هتک حرمت نکنیم. اکنون این سوال پیش می آید که حکم برگزاری این مراسم در ماه محرم چیست.

آیا عقد محضری در ماه های محرم و صفر حرام است؟

خیر. ممکن است تاخیر در ازدواج باعث شود تا دو جوان دچار گناه شده و نتوانند این مدت را تحمل کنند. بنابراین حتی اگر جشن عروسی را به تاخیر می اندازید، سعی کنید تا عقد محرمیت بین آنها بخوانید و بعد از این دو ماه مراسم را برگزار کنید تا مشکلی ایجاد نشود. همچنین گاهی ممکن است عقد را در این ایام به تاخیر انداخته و پس از پایان این دو ماه نیز یکی از بستگان عروس یا داماد فوت کند. در این صورت نیز بهتر است عقد محضری را برگزار کرده و برای برپایی مراسم عروسی صبر کنند.

ازدواج در ماه محرم چه حکمی دارد

آیا برگزاری مراسم عقد و عروسی در ماه محرم حرام است؟

در پاسخ باید بگوییم که عقد و ازدواج در این دو ماه حرام نیست و اگر موجب معصیت و هتک حرمت امام حسین (ع) و یارانش نشود، مشکلی ایجاد نمی کند. با این حال بهتر است که مراسم جشن نامزدی و عقدتان با این ایام غم و اندوه تلاقی نداشته باشد. در صورت امکان بهتر است که این مراسم را به تعویق انداخته و در این ایام برگزار نکنید؛ زیرا هیچ برکتی در آن نیست.

بنابراین این گونه به نظر می رسد که برگزاری مراسم کاملا به نوع مراسمی که برگزار می کنید، بستگی دارد. اگر منظور شما از عروسی برگزاری جشن شادی همراه با موسیقی و رقص و ... است، به معنی شکستن حریم ها است و چنین مراسمی در ماه محرم و صفر حرام خواهد بود. اگر منظورتان از برگزاری مراسم بر اساس آموزه های دینی و دستورات اسلام است به گونه ای که حرمت ماه محرم و امام حسین (ع) و یارانش در این ماه ها حفظ شود، مشکلی ایجاد نمی کند.

مطابق با نظر حضرت آیت الله خامنه ای:

پرسش: آیا برگزاری مراسم عقد و عروسی در ایام محرم و صفر و دیگر ایام عزاداری ائمه اطهار حرام است؟

پاسخ: مجرد انجام عقد در ایام عزاداری فی نفسه منعی ندارد، ولی برگزاری مجالس جشن و انجام کارهایی که موجب هتک و بی حرمتی گردد، در خصوص ایام عزا جایز نبوده و حرام است.

ازدواج در ماه محرم چه حکمی دارد

برگزاری مراسم ازدواج در ماه های محرم و صفر از دیدگاه اهل سنت چه حکمی دارد؟

از دیدگاه اهل سنت ازدواج در ماه های حرام مانند دیگر ماه ها مباح است و تفاوتی در این باره وجود ندارد. در اهل سنت هیچ دلیلی از قرآن و سنت ارائه نشده که ازدواج در ماه های محرم و صفر را حرام کند. بنابراین ازدواج در این ماه ها از دیدگاه اهل سنت ممنوعیت شرعی ندارد.

نتیجه گیری

ماه های محرم و صفر از ایام غم و اندازه در بین شیعیان محسوب می شوند. برگزاری عقد محضری در ماه محرم به گونه ای که جشن و پایکوبی در میان نبوده و بی حرمتی به امام حسین (ع) و یارانش نشود، در این ماه ها مشکلی ایجاد نمی کند. اما برگزاری جشن نامزدی و عروسی جایز نیست و در این ایام حرام است. در بین اهل سنت ازدواج در این ایام مشکل شرعی ندارد. درست است که ازدواج سنت پسندیده ای است، اما بهتر است برای برگزاری مراسم تا پس از پایان این ایام صبر کنید، زیرا در این دوران هیچ گونه برکتی به همراه ندارد.


مقالات مرتبط:

عکس پروفایل محرم 99

مدل تزیین حلوا برای محرم

از
14
رای