استراحت مطلق در بارداری برای چه کسانی است

استراحت مطلق در بارداری برای چه کسانی است استراحت مطلق چیست؟ این بدان معناست که پزشک توصیه می کند که اکثر اوقات یا تمام اوقات روز را باید در بستر بماند. علل استراحت مطلق و اینکه استراحت مطلق در بارداری برای چه کسانی است، را در سلام دنیا بخوانید.

استراحت مطلق بارداری یا همان محدودیت حرکت در 30 درصد از بارداری ها تجویز می شود. این کار برای جلوگیری از مشکلات در بارداری توصیه می شود. استراحت مطلق می تواند انواع مختلفی داشته و از استراحت کامل در خانه تا استراحت تحت نظارت در بیمارستان را شامل شود که بر اساس شرایط زن باردار و میزان پیشرفت بارداری متغیر است. شاید برایتان سوال پیش بیاید که استراحت مطلق در بارداری چگونه باید باشد؟ و یا استراحت مطلق در بارداری برای چه کسانی است ؟ در این مقاله از سایت سلام دنیا، قصد داریم تا دلایل استراحت مطلق در بارداری را توضیح داده و در خصوص آن توضیحاتی ارائه دهیم.

انواع استراحت مطلق در دوران بارداری

1. استراحت مطلق برنامه ریزی شده در دوران بارداری

استراحت مطلق در دوران بارداری معمولا برای سه ماهه سوم بارداری، زنان باردار در سنین بالاتر، یا زنانی که چند قلو باردار هستند، تجویز می شود. در استراحت مطلق در دوران بارداری از زن خواسته می شود که هر روز برای مدتی استراحت کند. این استراحت برای محدود کردن ساعات کاری او یا اجتناب از فعالیت هایی مثل راه رفتن، از پله بالا رفتن یا حتی ایستادن برای مدت طولانی توصیه می شود.


حتما بخوانید: علل موثر در بارداری دوقلو یا چند قلو


2. استراحت متغیر و پاره وقت در دوران بارداری

این نوع از استراحت به مفهوم گذراندن قسمتی از روزتان در رخت خواب و استراحت کردن است. مدت این استراحت را پزشک تجویز می کند. در این نوع از استراحت، رانندگی، بلند کردن اجسام سنگین و کارهای خانه داری و ورزش کردن برای شما ممنوع است. تنها می توانید از پشت میز برای مدت محدودی کار کنید.

3. استراحت مطلق در دوران بارداری

استراحت مطلق در دوران بارداری به معنای ماندن تمام وقت شما در رخت خواب است. شما باید تمام طول روز را در رخت خواب خود مانده و حتی محدودیت هایی برای استفاده از دوش و توالت وجود خواهد داشت. با وجود اینکه می توانید در مواردی به شکل نشسته غذا بخورید، اما در سایر موارد می توانید تنها با تکیه دادن بنشینید.

دلایل استراحت مطلق در بارداری

4. بستری شدن در بیمارستان

این حالت سخت گیرانه ترین نوع استراحت مطلق بارداری است که به شما اجازه نمی دهند تا از رخت خواب بیرون بیایید. برای دفع مدفوع نیز باید از لگن مخصوص استفاده کنید. سرتان را در پایین تر از بدن قرار می دهند تا فشار ایجاد شده به دیواره رحم بهبود پیدا کند. ممکن است این مدل استراحت تا چند هفته طول بکشد تا عوارضی مثل احتباس مایعات و فشار خون بالا و ... کاهش پیدا کند. به طور معمول این استراحت مطلق بارداری برای پیشگیری از بروز زایمان زودرس تجویز می شود.

استراحت مطلق در بارداری برای چه کسانی است؟

پزشک برای موارد مختلف استراحت مطلق در بارداری را تجویز می کند. در ادامه دلایل مختلف استراحت مطلق در بارداری را توضیح می دهیم:

1. پره اکلامپسی و استراحت مطلق

پره اکلامپسی معمولا در هفته بیستم بارداری در اثر فشار خون بالا، وجود پروتئین در ادرار و ورم ایجاد می شود. در موارد شدید این بیماری می تواند خطر مرگ بیمار را به همراه داشته باشد. به همین دلیل در صورتیکه پره اکلامپسی شدید شده یا وخیم تر شود، پزشکان زایمان زودرس انجام می دهند. معمولا در صورت وجود پره اکلامپسی، استراحت مطلق در بیمارستان تجویز می شود تا زن تحت نظارت کامل پزشکان قرار بگیرد.


حتما بخوانید: پره اکلامپسی در بارداری چیست


2. خطر جدا شدن جفت و استراحت مطلق

در مواردی ممکن است جفت در موقعیت پایین تر قرار گرفته و گردن رحم را مسدود نماید. در این موارد استراحت مطلق برای زن باردار تجویز می شود تا از ایجاد هر گونه فشار روی جفت و دهانه رحم جلوگیری شود.

3. خونریزی بارداری و استراحت مطلق

گاهی اوقات در دوران بارداری خونریزی از رحم یا لکه بینی مشاهده می شود که ممکن است به دلایل مختلفی از جمله جدا شدن جفت، شکاف در دهانه رحم یا پارگی رحم رخ دهد. گاهی اوقات خونریزی یا لکه بینی منجر به استراحت مطلق در تمام دوران بارداری می شود.

استراحت مطلق چه جوریه

4. استراحت مطلق در بارداری دوقلو

عموما در خصوص بارداری دوقلویی استراحت در رخت خواب توصیه نمی شود، اما در صورتیکه چند قلو باردار باشید، استراحت مطلق در بارداری ضروری است.

5. زایمان زودرس و استراحت مطلق

ممکن است انقباضات رحم قبل از هفته 37 بارداری شروع شود. این موارد از علائم زایمان زودرس است. در این حالت پزشک به زن باردار استراحت مطلق بارداری را تجویز می کند تا زایمان به تاخیر افتاده و بارداری به اتمام برسد.

6. کمبود مایع آمنیوتیک و استراحت مطلق

کمبود مایع آمنیوتیک می تواند هم برای سلامت شما و هم جنین خطرناک باشد. بنابراین به طور معمول استراحت مطلق یا بستری شدن در بیمارستان تجویز می شود تا وضعیت سلامتی شما و کودک تحت نظارت قرار بگیرد.


حتما بخوانید: علت کم آب شدن مایع آمنیوتیک


استراحت مطلق در سه ماه اول بارداری

7. سبک زندگی پر تحریک و استراحت مطلق

اگر سبک زندگی پرتحرکی دارید و توجهی به وضعیت تغذیه خود ندارید، توصیه می شود که استراحت مطلق کنید. داشتن یک رژیم غذایی متعادل و حفظ آرامش به رشد سالم جنین کمک کرده و نیازتان به استراحت را کاهش می دهد.

8. تغییرات دهانه رحم و استراحت مطلق

اگر دچار نارسایی گردن رحم باشید، پزشک دهانه رحم را اندازه گیری می کند. اگر طول دهانه رحم خیلی زود کاهش پیدا کند، احتمالا پزشک بخیه زدن دهانه رحم و کاهش فعالیت ها را تجویز می کند.

معایب استراحت مطلق در بستر دوران بارداری

به خاطر داشته باشید که استراحت مطلق در بستر معایبی نیز دارد، به همین دلیل پزشکان برای تجویز آن محتاطانه عمل می کنند. کاهش و یا نداشتن فعالیت باعث اعمال فشار به کمر و پشت و آسیب های پوستی و استخوان و لخته شدن خون در پاها و طولانی شدن روند بهبود پس از زایمان می شود. همچنین بدن نمی تواند عمل هضم گلوکز را با همان سرعت قبلی انجام دهد، در نتیجه ممکن است سوزش معده، یبوست و ورم پا بیشتر شده و خطر ابتلا به دیابت بارداری را افزایش می دهد. همچنین ممکن است باعث کاهش اشتها و کاهش وزن و کم شدن وزن کودک در هنگام تولد شود. خطر افسردگی پس از زایمان نیز افزایش پیدا می کند.

خونریزی بارداری و استراحت مطلق

سخن آخر

دلایل مختلفی برای استراحت مطلق در دوران بارداری وجود دارد. شایع ترین دلیل استراحت مطلق در دوران بارداری ، انقباضات دهانه رحم و زایمان زودرس است. پزشک با توجه به وضعیت سلامتی زن باردار میزان و نوع استراحت را مشخص می کند. به خاطر داشته باشید که در زمان زایمان نباید کارهای سنگین انجام دهید و انتظارات زیادی از خود داشته باشید تا بتوانید به سلامتی کودک خود را در آغوش بگیرید. اگر هر گونه سوالی در خصوص استراحت مطلق در دوران بارداری دارید، لطفا در بخش نظرات زیر با ما به اشتراک بگذارید.


مقالات مرتبط:

درمان دیابت بارداری در طب سنتی

نداشتن حالت تهوع در بارداری نشانه دهنده پسر است یا دختر؟

نفخ شکم در بارداری: 3 دلیل مهم احساس نفخ در هفته چهارم بارداری

از
4
رای