علائم پره اکلامپسی در بارداری چیست؛ درمان و پیشگیری از پره اکلامپسی

علائم پره اکلامپسی در بارداری چیست؛ درمان و پیشگیری از پره اکلامپسی پره اکلامپسی چیست؛ علائم پره اکلامپسی ؛ انواع پره اکلامپسی خفیف و شدید، علت و عوارض پره اکلامپسی بر جنین و مادر و همچنین روش درمان و پیشگیری از پره اکلامپسی در بارداری را در سلام دنیا بخوانید.

پره اکلامپسی یک عارضه بارداری است که با فشار خون بیش از حد بالا تشخیص داده می شود. به عنوان یک زن باردار، دوست دارید که حاملگی شما تا جای ممکن بدون مشکل باشد؛ اما همیشه همه چیز طبق برنامه ریزی پیش نمی رود. شرایط خاصی که شما یا کودکتان را تحت تاثیر قرار می دهد، ممکن است شما یا هردویتان را طی بارداری در معرض خطر قرار دهد. یکی از این عارضه ها، پره اکلامپسی است که می تواند در صورت عدم پیگیری به موقع، خطرات بارداری را افزایش دهد. در اینجا در مورد پره اکلامپسی، علل، علائم، پیشگیری، اثرات، تشخیص و گزینه های درمانی به شما می گوییم. با سلام دنیا همراه باشید.

پره اکلامپسی چیست؟

پره اکلامپسی یک عارضه بارداری است که با فشار خون بیش از حد بالا تشخیص داده می شود. این بیماری همچنین می تواند با پروتئین بالا در ادرار زنان باردار نیز همراه باشد. بیماری پره اکلامپسی معمولاً بعد از هفته بیستم اتفاق می افتد و حدود 8% از زنان باردار را تحت تاثیر قرار می دهد. در بعضی زنان، این بیماری بعد از بارداری از بین می رود، اما در برخی دیگر نشانه های آن ممکن است حتی بعد از زایمان ظاهر شود. این عارضه به عنوان پره اکلامپسی تاکسیما یا توکسمی شناخته می شود و در دو دسته طبقه بندی می شود:

پره اکلامپسی خفیف:

  • در مواردی است که فشار خون بالاتر از 140 میلی متر جیوه یا سیستولیک، یا از 90 میلی متر جیوه یا دیاستولیک بالاتر باشد. این بیماری می تواند در زنانی که پیش از این دچار فشار خون نبوده اند نیز ایجاد شود.

حتما بخوانید: درمان فشار خون بالا در بارداری در طب سنتی


پره اکلامپسی شدید :

  • زمانی است که فشار خون بالاتر از 160 میلی متر جیوه یا سیستولیک، یا بالاتر از 100 میلی متر جیوه یا دیاستولیک است.

ادامه مطلب را بخوانید تا بدانید چه عواملی باعث ایجاد این بیماری در دوران بارداری می شود.

پره اکلامپسی در حاملگی چیست و چه علل و علائمی دارد؟

علت پره اکلامپسی چیست؟

عوامل متعددی می تواند در ایجاد پره اکلامپسی دخیل باشد، اما هیچ دلیل علمی برای اشاره به یک یا چند مورد از آنها وجود ندارد. برخی از تئوری ها پیرامون علل پره اکلامپسی در زیر ذکر شده است:

  • افزایش حجم خون: وقتی حجم خون در بارداری زیاد شود، ممکن است به طور طبیعی بدن آن را قبول نکند. در این موارد، فشار خون افزایش می یابد و نشانه های پره اکلامپسی شروع می شود.
  • ناهنجاری های جفت: برخی مطالعات ارتباط بین ناهنجاری های جفت و ابتلا به پره اکلامپسی را نشان داده است. با این حال، تحقیقات بیشتری در این زمینه لازم است.
  • بیماری های قبلی: برخی از بیماری ها مانند اختلالات کلیوی، پرکاری تیروئید، دیابت، اختلال سلول داسی شکل (کم‌خونی داسی‌شکل) نیز می تواند باعث پره اکلامپسی شود.
  • تغییرات رژیم غذایی: برخی از تغییرات مانند میزان ناکافی کلسیم و پروتئین در رژیم غذایی، یا مصرف زیاد ویتامین D یا روغن ماهی می تواند منجر به پره اکلامپسی شود.
  • موارد دیگر: چاقی، اختلالات خود ایمنی، مشکلات عروق خونی و سیستم ایمنی ضعیف، می تواند علل دیگر ابتلا به پره اکلامپسی باشد.

شناسایی علائم این بیماری برای درمان به موقع و جلوگیری از عوارض آن ضروری است.

علائم و نشانه های پره اکلامپسی

در مورد پره اکلامپسی خفیف، علائم بارز زیادی وجود ندارد. حتی اگر وجود داشته باشد، ممکن است با یک درد جزئی معده، سوزش سر دل یا لگد کودک اشتباه گرفته شود. اما در موارد پره اکلامپسی شدید علائم می توانند:


حتما بخوانید: راهکارهایی برای رفع حالت تهوع زنان باردار


هرچند پره اکلامپسی همه زنان باردار را تحت تاثیر قرار نمی دهد.

اثرات ابتلا به پره اکلامپسی در دوران بارداری و روش های تشخیص آن

اثرات ابتلا به پره اکلامپسی در دوران بارداری و روش های تشخیص آن

چه افرادی در معرض خطر پره اکلامپسی هستند؟

احتمال ابتلا به پره اکلامپسی در موارد زیر بیشتر است:

  • زنانی که دو یا چند قلو دارند
  • زنانی که سابقه خانوادگی پره اکلامپسی دارند، مثلا اگر مادر یا خواهر شما مبتلا به پره اکلامپسی بوده است، این احتمال وجود دارد که شما نیز دچار شوید
  • زنانی که بالای 35 سال دارند

قومیت، وضعیت اقتصادی، محیط زیست و عوامل تغذیه ای می توانند در ابتلا به پره اکلامپسی نقش داشته باشد. پره اکلامپسی می تواند بر مادر و نوزاد تاثیر بگذارد و برای جلوگیری از عوارض، باید قبل از دیر شدن تشخیص داده شود.

عوارض پره اکلامپسی بر جنین و مادر

پره اکلامپسی چه تاثیراتی روی مادر و کودک دارد؟

عوارض پره اکلامپسی بر مادر

  • پره اکلامپسی شدید می تواند به سرعت تبدیل به اکلامپسی شود که این بیماری تهدید بیشتری برای مادر و کودک ایجاد می کند
  • خطرات کما و تشنج برای مادر وجود دارد

عوارض پره اکلامپسی بر جنین

تشخیص و درمان به موقع می تواند از این عوارض جلوگیری کند.


حتما بخوانید: علائم زایمان زودرس و راه جلوگیری از آن


پره اکلامپسی چطور تشخیص داده می شود؟

ممکن است پزشک به دنبال علائم پره اکلامپسی مانند تورم، افزایش ناگهانی وزن و تغییر در فشار خون باشد. اگر فشار خون شما خیلی بالاست یا احتمال پره اکلامپسی وجود دارد، این آزمایش ها توصیه می شود:

  • آزمایش خون: این آزمایش، شمارش کامل سلول های خونی و آنتی فسفولیپید است و زمان ترومبوپلاستین نسبی (زمان لازم برای لخته شدن خون) را بررسی می کند، که همه این موارد مربوط به پره اکلامپسی است.
  • آزمایش ادرار: پروتئین موجود در ادرار و نسبت پروتئین به کراتینین بررسی می شود تا مشخص شود زن مبتلا به پره اکلامپسی است یا نه.
  • تست های غیر آزمایشگاهی: تست بدون استرس و سونوگرافی دو آزمایش هستند که حین بررسی وجود پره اکلامپسی، سلامت مادر و کودک را نیز کنترل می کنند.

بر اساس تشخیص، پزشک دوره درمانی مناسب را تجویز می کند.

روش های پیشگیری و درمان پره اکلامپسی در بارداری

پره اکلامپسی چگونه درمان می شود؟

در مورد پره اکلامپسی خفیف، همه کاری که باید انجام بدهید استراحت کردن است. همچنین ممکن است از شما خواسته شود تا با کنترل رژیم غذایی و سبک زندگی بهتر، فشار خون را پایین بیاورید و جریان خون را بهبود بخشید. با این حال وقتی شرایط جدی شد، سایر گزینه های درمان توصیه می شود:

  • داروها: پزشکان ممکن است داروهایی را برای کاهش فشار خون و جلوگیری از بروز تشنج تجویز کنند. داروها ممکن است برای آماده کرده ریه های نوزاد قبل از زایمان تجویز شود. در موارد پره اکلامپسی شدید، پزشک ممکن است داروی ضد فشار خون تجویز کرده و علائم  اکلامپسی را بررسی کند. در بعضی موارد، لاباتولول داخل وریدی نیز برای حفظ فشار خون تجویز می شود. با این حال، دوز و مدت زمان آن از یک زن به زن دیگر متفاوت است.
  • استراحت و کنترل: در بعضی موارد پره اکلامپسی، داروها و استراحت در رختخواب و نظارت مداوم بر مادر و جنین ضروری است.
  • زایمان: اگر زن به دارو پاسخ نمی دهد، صرف نظر از اینکه در چه ماهی از بارداری هستید، زایمان توصیه می شود. این کار تحت نظارت دائمی برای حفاظت از مادر و نوزاد انجام می شود. در صورت وجود فشار خون غیر طبیعی، داروی فشار خون نیز مصرف می شود.  

اگر در اوایل بارداری تشخیص داده شود، می توان از پره اکلامپسی نیز جلوگیری کرد.

پیشگیری از پره اکلامپسی

چگونه می توان از پره اکلامپسی پیشگیری کرد؟ 

چند روش برای جلوگیری از پره اکلامپسی وجود دارد، هر چند همه آنها توصیه نمی شوند:

  • مراقبت قبل از تولد برای تشخیص و درمان سریع بیماری ضروری است.
  • در صورت کمبود کلسیم، مکمل کلسیم به کاهش احتمال پره اکلامپسی کمک می کند.
  • زنان دارای اضافه وزن و چاقی، با دنبال کردن یک رژیم غذایی مناسب و رژیم های ورزشی، باید برای کاهش وزن تلاش کنند.
  • دوز کم آسپرین، یکی دیگر از اقدامات پیشگیرانه است که به خانم های باردار برای کاهش خطر ابتلا به پره اکلامپسی پیشنهاد می شود.

مصرف آسپرین برای کاهش خطر ابتلا به پره اکلامپسی در زنان باردار

رعایت یک سبک زندگی سالم قبل و بعد از بارداری امری ضروری است. اطمینان یابید که همه مراجعات منظم به پزشک را دارید تا عوارض پره اکلامپسی در اوایل بارداری تشخیص داده شود.

سخن آخر

پره اکلامپسی یک عارضه بارداری است که با فشار خون بیش از حد بالا تشخیص داده می شود. در مورد پره اکلامپسی خفیف، همه کاری که باید انجام بدهید استراحت کردن است.

منبع: momjunction


مقالات مرتبط:

تاثیر آسپرین بر خطر سقط جنین

جلوگیری از افزایش وزن زیاد و چاقی در بارداری با 10 روش ساده
 

از
7
رای