بهترین زمان خوردن قرص کلسیم؛ طریقه مصرف و علت جذب نشدن کلسیم

بهترین زمان خوردن قرص کلسیم؛ طریقه مصرف و علت جذب نشدن کلسیم بهترین زمان مصرف قرص کلسیم ؛ مقدار و طریقه مصرف کلسیم برای زنان، مردان، کودکان، زمان خوردن قرص کلسیم و آهن، علت جذب نشدن کلسیم در بدن و قرص کلسیم شب بخوریم یا روز و عوارض در سلام دنیا.

اگر سطح کلسیم در بدن شما پایین باشد، ممکن است پزشک مصرف روزانه قرص کلسیم را به شما توصیه کند. بهترین زمان برای مصرف قرص کلسیم بستگی به داروهای دیگری دارد که مصرف می کنید و اینکه کدام نوع مکمل کلسیم را ترجیح می دهید. برخی منابع کلسیم باید حتماً همراه با غذا مصرف شوند. در مواردی مکمل های کلسیم بدون نسخه نیاز به اسید معده دارند تا بدن شما به درستی آنها را جذب کند. ما در این مطلب سلام دنیا درباره انواع مکمل کلسیم، بهترین زمان مصرف قرص کلسیم ؛ طریقه مصرف و میزان مناسب کلسیم برای زنان، مردان، کودکان، زمان خوردن قرص کلسیم و آهن، علت جذب نشدن کلسیم در بدن و قرص کلسیم شب بخوریم یا روز  و عوارض قرص کلسیم

انواع مکمل های کلسیم

مکمل های کلسیم معمولاً به عنوان سیترات کلسیم یا کربنات کلسیم به فروش می رسند. كربنات كلسیم معمولاً ارزانترین نوع كلسیم است و باید با غذا مصرف شود. سیترات کلسیم و کلسیم سیترات مالات را می توان با یا بدون غذا مصرف کرد، اما گرانتر است. مصرف کلسیم نباید باعث یبوست شود، اما اگر شما در حال مصرف داروها یا مکمل های دیگری هستید که باعث یبوست می شوند، ممکن است سیترات کلسیم انتخاب مناسب تری برای شما باشد. چنانچه مکمل های کلسیم در هر بار استفاده به میزان 500 میلی گرم یا کمتر مصرف شوند به بهترین وجه جذب می گردند، بنابراین دوزهای خود را بررسی کرده و آنها را در طول روز تقسیم کنید.

انواع مکمل های کلسیم

چرا باید قرص کلسیم مصرف کنیم؟

کلسیم ماده مغذی است که برای تقویت استخوان ها ضروری است. نود و نه درصد کلسیم بدن در استخوان ها و دندان های شما ذخیره می شود. یک درصد دیگر کلسیم در خون یافت می شود. بدن ما از کلسیم در موارد مختلف استفاده می کند، از جمله تقویت استخوان ها و دندان ها، ارتباط عصبی، آزاد سازی هورمون ها و تنظیم ضربان قلب. میزان توصیه شده برای مصرف روزانه کلسیم، به سن، جنسیت، بارداری یا شیردهی بستگی دارد. توصیه موسسه ملی بهداشت به این صورت است:


حتما بخوانید:  قرص کلسیم دی برای چیست


میزان مناسب کلسیم برای افراد

  • روزانه 200 میلی گرم برای نوزادان تا 6 ماهگی
  • روزانه 260 میلی گرم برای نوزادان در سنین 7 تا 12 ماهگی
  • روزانه 700 میلی گرم برای کودکان 1 تا 3 ساله
  • روزانه 1000 میلی گرم برای کودکان 4 تا 8 ساله
  • روزانه 1300 میلی گرم برای کودکان 9 تا 13 ساله
  • روزانه 1300 میلی گرم برای نوجوانان 14 تا 18 ساله
  • روزانه 1000 میلی گرم برای بزرگسالان 19 تا 50 ساله
  • روزانه 1000 میلی گرم برای مردان 51 تا 70 ساله
  • روزانه 1200 میلی گرم برای زنان 51 تا 70 ساله
  • روزانه 1200 میلی گرم برای بزرگسالان 71 ساله و بالاتر
  • روزانه 1300 میلی گرم برای نوجوانان باردار و شیرده
  • روزانه 1000 میلی گرم برای بزرگسالان باردار و شیرده

چرا باید قرص کلسیم مصرف کنیم؟

اغلب افراد می توانند کلسیم کافی را از رژیم غذایی خود دریافت کنند. غذاها و نوشیدنی های سرشار از کلسیم مانند محصولات لبنی، دانه ها، لوبیا، غذاهای دریایی و غذاهای غنی شده و سبزیجات هستند. اگر کلسیم کافی را از رژیم غذایی خود دریافت نکنید، ممکن است در معرض خطر کمبود کلسیم (هیپوکلسمی) باشید.

وقتی کلسیم کافی نمی خورید، بدن شما کلسیم را از دندان ها و استخوان های شما می گیرد، که این بر تراکم استخوان شما اثر می گذارد. این وضعیت می تواند خطر ابتلا به پوکی استخوان را در شما افزایش دهد. علائم دیگر کمبود کلسیم شامل بی حسی، اسپاسم عضلات و سوزن سوزن شدن دست و پا است. به منظور حفظ تراکم استخوانی، لازم است که رژیم غذایی مناسب برای سلامت استخوان را رعایت کنید. همچنین اگر تا کنون ورزش نمی کردید، مهم است که تمرینات ورزشی را شروع کنید.


حتما بخوانید: علائم هشدار دهنده پوکی استخوان


بهترین زمان خوردن قرص کلسیم

چه موقع باید مکمل های کلسیم را مصرف کنیم؟ آیا زمان بندی مهم است؟

بله زمان بندی در مصرف کلسیم مهم است. سه عامل تعیین کننده زمان مناسب برای خوردن قرص کلسیم است:

  • نوع کلسیم: برچسب مکمل کلسیم مصرفی خود را بررسی کنید تا بدانید مکمل شما حاوی چه نوع کلسیمی است. سیترات کلسیم را می توان همراه یا بدون غذا مصرف کرد. کربنات کلسیم باید همراه با غذا مصرف شود. اسید معده تولید شده در هنگام غذا خوردن، به بدن شما کمک می کند تا کربنات کلسیم را جذب کند.
  • میزان مصرف روزانه: وقتی کلسیم را در مقادیر کم مصرف می کنید، بهتر جذب می شود (به طور معمول کمتر از 600 میلی گرم در یک نوبت). اگر روزانه 1000 میلی گرم کلسیم مصرف می کنید، آن را به دو یا چند دوز در روز تقسیم کنید.
  • داروها و مکمل ها: مکمل های کلسیم می توانند با داروهای خاصی از جمله برخی از انواع آنتی بیوتیک ها، بیس فسفونات ها، داروهای پوکی استخوان، داروهای فشار خون، آنتی اسیدها، داروهای ضد تشنج و داروهای کلسترول تداخل کند. پیش از مصرف از پزشک یا مسئول داروخانه درباره تداخل احتمالی بین مکمل های کلسیم و داروهای خود سوال کنید.

چه موقع باید مکمل های کلسیم را مصرف کنیم؟

طریقه مصرف قرص کلسیم

اگر برای تقویت استخوان های خود به طور روزانه کلسیم مصرف می کنید، دوز آن را به دو قسمت تقسیم کنید و نصف صبح و نصف دیگر را شب مصرف کنید. دوزهای زیاد باعث افزایش سطح کلسیم در خون می شود و سپس توسط کلیه ها دفع می شود. این مسئله می تواند مشکلاتی را در افراد در معرض یا مبتلا به سنگ کلیه ایجاد کند.


حتما بخوانید: برای دفع سنگ کلیه چه بخوریم


قرص کلسیم را شب بخوریم یا روز

در واقع بهترین زمان مصرف قرص کلسیم شب است. در طول شب، کلسیم خون افت می کند و بدن شروع به برداشت آن از استخوان می کند. اگر لازم است دو بار در روز قرص کلسیم بخورید، بهترین زمان بعدی دیگر بعد از صبحانه است، زیرا خوردن قرص کلسیم باعث می شود نیمی از آهن موجود در غذای شما جذب نشود و وعده های صبحانه در میان بقیه وعده های غذایی، اغلب دارای کمترین میزان آهن هستند. پس بهتر است که کلسیم را همراه یا بعد از ناهار مصرف نکنید.

به علاوه، برخی تحقیقات منتشر شده در سال 2014 نشان می دهد که کلسیم ممکن است به شما در به خواب رفتن کمک کند. مصرف قرص کلسیم علاوه بر تقویت استخوان و دندان ها، به مغز کمک می کند تا از آمینو اسید تریپتوفان برای تولید ملاتونین استفاده کند که باعث خواب می شود. این توضیح می دهد که چرا یک لیوان شیر گرم کمک می کند تا بهتر بخوابید، زیرا محصولات لبنی حاوی تریپتوفان و کلسیم هستند.  

زمان مناسب برای خوردن قرص کلسیم

علت جذب نشدن کلسیم در بدن

1. مصرف همزمان سدیم و کلسیم

سدیم و کلسیم در کلیه های شما برای جذب مجدد به بدنتان رقابت می کنند. این بدان معنی است که وقتی شما یک وعده غذایی حاوی سدیم زیاد مصرف می کنید، و یا از طریق رژیم غذایی و یا به عنوان یک مکمل، کلسیم مصرف می کنید، ممکن است آن میزان سدیم اضافی مجددا به بدن شما جذب شود و کلسیم ممکن است از طریق ادرار از بدنتان خارج شود. سدیم جزئی از نمک سفره است و همچنین در بسیاری از غذاهای دیگر از جمله: دانه ها، شیر یا فرآورده های گوشتی نیز یافت می شود. سدیم همچنین به مقدار زیاد در غذاهای فرآوری شده یافت می شود. از مصرف مکمل کلسیم با وعده غذایی شور یا حاوی سدیم زیاد پرهیز کنید و در عوض، مکمل کلسیم را با یک وعده غذایی حاوی سدیم کم مانند یک تکه میوه مصرف کنید.

2. کافئین و پروتئین (ایا چای مانع جذب کلسیم میشود)

کافئین و پروتئین هر دو ممکن است باعث از بین رفتن کلسیم در بدن شما شوند. هنگامی که پروتئین زیادی می خورید، بدن شما می تواند کلسیم بیشتری از دست بدهد. اگر پروتئین زیادی می خورید، از ارائه دهنده خدمات درمانی خود بپرسید آیا باید کلسیم بیشتری مصرف کنید. نشان داده شده است که کافئین مقدار کلسیمی را که بدن شما در حدود 3 ساعت از طریق ادرار از دست می دهد را به طور موقت افزایش می دهد. کافئین در قهوه و چای و همچنین برخی نوشیدنی های بدون الکل، نوشیدنی های انرژی زا و داروها یافت می شود. سعی کنید مکمل کلسیم خود را بیش از سه ساعت پس از داشتن کافئین مصرف کنید.

بهترین زمان خوردن مکمل های کلسیم

زمان خوردن قرص کلسیم و مکمل آهن

اگر از مکمل آهن استفاده می کنید، در همان مدت تا دو ساعت مکمل کلسیم خود را مصرف نکنید. شما باید این مکمل ها را در وعده های غذایی مختلف مصرف کنید تا به بدن خود فرصت جذب هر مکمل را به صورت جداگانه بدهید. آهن هنگامی که همراه یک وعده غذایی حاوی ویتامین C مصرف می شود، به بهترین وجه جذب می گردد. می توانید مکمل آهن خود را همراه با صبحانه حاوی آب پرتقال میل کنید، و مکمل کلسیم خود را همراه با ناهار یا شام، بیش از سه ساعت پس از کافئین مصرف کنید.


حتما بخوانید: مکمل و قطره آهن سیدرال چیست


نکات مهم برای مصرف قرص کلسیم

برای اینکه بیشترین مزیت را از کلسیم مصرفی ببرید باید چند قانون ساده را دنبال کنید:

  • مکمل های کلسیم خود را با وعده های غذایی مصرف کنید. کلسیم برای تجزیه به اسید موجود در معده نیاز دارد.
  • از مصرف مکمل های کلسیم با وعده های غذایی پر فیبر خودداری کنید. فیبر می تواند به کلسیم متصل شود و میزان قابل دسترس برای بدن را کاهش دهد.
  • در هر بار مصرف بیشتر از 500 تا 600 میلی گرم کلسیم مصرف نکنید، بدن شما قادر به جذب میزان بیشتر نیست و آن را در ادرار دفع می کند.
  • اگر مکمل آهن مصرف می کنید، آن را به طور همزمان با قرص کلسیم مصرف نکنید. هر کدام می توانند در جذب دیگر دخالت کنند.
  • همچنین بهتر است قرص کلسیم را در زمان متفاوتی از مولتی ویتامین یا وعده های غذایی غنی از آهن مصرف کنید. کلسیم می تواند روی جذب آهن، روی و منیزیم در بدن تاثیر بگذارد.

تداخلات دارویی خوردن قرص کلسیم 

اگر در حال حاضر از داروهای تجویزی دیگری استفاده می کنید، برای پیدا کردن بهترین زمان مصرف قرص کلسیم از پزشک خود سوال کنید. مکمل های کلسیم می توانند با داروهای دیگر تداخل داشته باشند. طبق اعلام موسسه لینوس پائولینگ در دانشگاه ایالتی اورگان، داروهای خاصی که احتمالاً نباید با قرص کلسیم مصرف شوند عبارتند از:

  • دیورتیک های تیازیدی، برای درمان فشار خون بالا تجویز می شوند. مصرف قرص کلسیم در کنار دیورتیک های تیازیدی می تواند خطر بروز هایپرکلسمی (بالا رفتن کلسیم خون) را افزایش دهد.
  • تتراسایکلین، نوعی آنتی بیوتیک است که باید دو ساعت قبل از قرص های کلسیم یا 4 تا 6 ساعت بعد از قرص کلسیم مصرف شود. به این دلیل که قرص کلسیم می تواند جذب تتراسایکلین را کاهش دهد.
  • لووتیروکسین که به طور معمول برای درمان کم کاری تیروئید مورد استفاده قرار می گیرد، باید دو ساعت قبل از قرص های کلسیم یا 4 تا 6 ساعت بعد از خوردن قرص کلسیم مصرف شود. مکمل های کلسیم می تواند باعث کاهش جذب لووتیروکسین شود و در نهایت منجر به تاثیر کمتر دارو خواهد شد.

تداخلات دارویی خوردن قرص کلسیم 

عوارض مصرف قرص کلسیم

اگرچه استخوان های شما به کلسیم احتیاج دارند، بدون مشورت با پزشک هیچ مکملی را مصرف نکنید. ابتدا باید بدانید که کدام نوع از قرص کلسیم برای شما بهتر است، چه مقدار مصرف روزانه از آن را نیاز دارید و در صورت بروز عوارض جانبی باید چه کار کنید. پس قبل از اقدام به خوردن قرص کلسیم یا مکمل های آن، باید از عوارض مصرف زیاد آن که شامل موارد زیر است مطلع باشید:

  • یبوست
  • گاز یا نفخ
  • خطر سنگ کلیه
سخن آخر

کلسیم به تقویت استخوان های شما کمک می کند و همچنین باعث می شود عضلات، اعصاب و رگ های خونی خوب کار کنند. بسیاری از غذاها حاوی کلسیم هستند، از جمله غذاهای لبنی، انواع خاصی از لوبیا، کلم بروکلی و بادام ها. گاهی اوقات، در صورت عدم دریافت مقدار کافی کلسیم از رژیم غذایی، ممکن است مجبور به مصرف مکمل کلسیم شوید. بهترین موقع برای مصرف یک مکمل کلسیم به صورت دقیق مشخص نیست، اما ممکن است به رژیم غذایی شما بستگی داشته باشد. همیشه قبل از شروع استفاده از مکمل، از پزشک خود سؤال کنید.

منبع: livestrong


مقالات مرتبط:

درمان خانگی یبوست با 8 دمنوش ملین و چای گیاهی

آیا مکمل های کلسیم باعث دردهای شکمی می شوند؟



از
4
رای