کنترل و درمان فشار خون بالا در بارداری در طب سنتی

کنترل و درمان فشار خون بالا در بارداری در طب سنتی فشار خون بالا در دوران بارداری یک مشکل شایع است. فشار خون بالا در این دوران انواع مختلفی دارد. روش های مختلف توصیه شده در طب سنتی برای حل مشکل فشار خون بالا در دوران بارداری را در سلام دنیا بخوانید.

فشار خون بارداری از مشکلات شایع دوران بارداری و به معنای فشار خون بیشتر از حد طبیعی است. این مساله در همه موارد خطرناک نیست، اما گاهی اوقات می تواند عوارض جدی برای مادر ایجاد کرده و برای جنین در حال رشد نیز ایجاد مشکل کند. در این مقاله از وب سایت سلام دنیا، قصد داریم تا روش های پیشنهادی طب سنتی برای درمان فشار خون بالا در دوران بارداری را ارائه دهیم. با ما همراه باشید.

فشار خون بالا در دوران بارداری چه میزان است؟

وقتی فشار خون افزایش پیدا می کند، یعنی فشار خون در عروق خونی و سرخرگ ها بالا است. فشار خون بیشتر از 14 روی 9 میلیمتر جیوه 14/9 در دو نوبت به فاصله حداقل 6 ساعت تا یک هفته به عنوان فشار خون بالا در نظر گرفته می شود. فشار خون در بارداری به سه شکل است:

  • فشار خون مزمن: به فشار خونی گفته می شود که قبل از بارداری وجود داشته باشد یا قبل از هفته 20 بارداری تشخیص داده می شود. این نوع فشار خون معمولا با دارو قابل درمان است.
  • فشار خون وابسته به بارداری: فشار خونی که پس از هفته 20 بارداری تشخیص داده می شود که خفیف بوده و خطرناک نیست. این نوع از فشار خون تنها نیاز به پیگیری بیشتر دارد، اما اگر از نوع شدید باشد، همراه با پروتئین در ادرار (پره اکلامپسی) یا تشنج بروز می کند. زن باردار در این حالت باید تحت نظارت دائم پزشک قرار بگیرد.
  • فشار خون مزمن همراه با پره اکلامپسی: در واقع حالت دیگری از فشار خون مزمن است که در آن زن باردار قبل از بارداری مبتلا به فشار خون بالا است و عوارض دیگری مانند دفع پروتئین در ادرار به آن اضافه می شود.

حتما بخوانید: پروتئین در ادرار (پروتئینوری) در دوران بارداری


فشار خون بالا در دوران بارداری چه میزان است؟

علل فشار خون بالا در دوران بارداری

بر اساس اطلاعات ارائه شده از موسسه ملی قلب و ریه و خون، دلایل مختلفی برای فشار خون بالا در دوران بارداری وجود دارد که به شرح زیر است:

علل فشار خون بالا در دوران بارداری

تدابیر طب سنتی برای کنترل و درمان فشار خون بالا در دوران بارداری

  • حجامت در ماه های 4 تا 7 بارداری: در طب سنتی این روش از بهترین راه های پیشگیری از فشار خون بالا در دوران بارداری است. اگر زن باردار وضعیت سلامتی و جسمانی مناسبی داشته باشد، تکرر حجامت نیز مشکلی ایجاد نخواهد کرد.
  • عرق کاسنی و شاهتره را به نسبت مساوی ترکیب کرده و بنوشید: برای کنترل فشار خون بالا می توانید ترکیب برابر از عرق کاسنی و شاهتره را با هم ترکیب کرده و میل کنید. اگر زن باردار با مزاج سرد با خوردن این عرق ها دچار مشکل می شود، کافی است تا عرق بابونه را با هم ترکیب کنید. اکثر زنان باردار به این روش درمانی پاسخ می دهند. کافی است تا روزانه دو تا سه استکان از این دارو را را مصرف کرده تا مشکل را حل کنید.

حتما بخوانید: خواص خوردن عرق کاسنی در بارداری


  • از مصرف گیاه ها و چای و عرقیجاتی که باعث افت شدید و سریع فشار خون می شوند، خودداری کنید. از جمله این موارد، سیاه دانه و چای ترش است.
  • پرهیز از پرخوری و درهم خوری: این طرز فکر که زنان باردار باید به اندازه دو نفر غذا بخورند، کاملا غلط است. پرخوری و افزایش وزن از مهم ترین عوامل خطر برای افزایش فشار خون است. کافی است تا به خوبی غذا بخورید و قبل از اینکه احساس سیری کنید، غذا خوردن را خاتمه دهید.
  • اگر فشار خون تان کمی بالا است، سعی کنید تا در طول هفته حداقل 2 تا 3 نوبت سبزیجات پخته شده و حبوباتی مانند ماش و چاشنی آلو یا آبغوره و تمر هندی مصرف کنید. این مواد غذایی را بدون گوشت مصرف کنید تا باعث پاکسازی بهتر بدنتان شود.
  • برخی از گیاهان دارویی کم کننده فشار خون هستند و توصیه شده تا از این گیاهان مصرف کنید: سبزیجاتی مثل کدو، ترخون، ریحان، شوید، جعفری، گشنیز، شنبلیله و نعناع، سیر و موسیر، کنگر و ریواس
  • برخی از میوه ها نیز می توانند فشار خون را کاهش دهند که مصرف آنها توصیه شده است: مصرف گریپ فروت در بارداری، انگور، خیار، هندوانه، زالزالک، انجیر و زیتون

میوه های کاهش دهنده فشار خون بارداری

در صورتی که فشار خون تان بالا است و با روش های خانگی درمان نمی شود، باید فورا به پزشک مراجعه کنید. همچنین توجه کنید که پره اکلامپسی یک مشکل جدی دوران بارداری است و می تواند خطر مرگ را برای مادر به همراه داشته باشد. به همین علت معمولا پزشکان در صورت تشدید یا وخیم تر شدن این اختلال، زایمان زودرس را تجویز می کنند.

نتیجه گیری

فشار خون بالا در دوران بارداری یک مشکل شایع است. فشار خون بالا در این دوران انواع مختلفی دارد. همه موارد آن خطرناک نیستند و با پیشگیری های خانگی و یا دارو قابل درمان هستند. در این مقاله سلام دنیا، ما سعی کردیم تا روش های مختلف توصیه شده در طب سنتی برای حل مشکل فشار خون بالا در دوران بارداری را توضیح دهیم. به خاطر داشته باشید که قبل از به کارگیری هر کدام از روش های فوق، حتما با پزشک مشورت کنید. ممکن است روش های توصیه شده در بالا برای همه زنان باردار مناسب نباشد. پزشک با توجه به وضعیت سلامتی و سابقه پزشکی تان می تواند بهترین روش درمان را برای شما تجویز نماید.


مقالات مرتبط:

فشار خون پایین در بارداری: علائم؛ علل، خطرات، تشخیص و درمان های خانگی آن

زایمان زودرس چیست؛ علائم، عوامل، خطرات، راه های درمان و جلوگیری از آن

از
18
رای