آیا مسئله بارداری در 40 سالگی رایج است؟
تولد نوزاد بعد از 40 سالگی به طور فزاینده ای اتفاق افتاده است. در حقیقت، یک منبع قابل اعتماد از مراکز کنترل بیماری و پیشگیری (CDC) توضیح می دهد که این میزان از دهه 1970 افزایش یافته است، و تعداد زایمان های نخستین بار در بین زنان در سنین 40 تا 44 سال بیشتر از دو برابر همین میزان بین سال های 1990 تا 2012 است. در حالی که اغلب به زنان گفته می شود بهتر است قبل از سن 35 سالگی بچه دار شوید، اما داده ها خلاف این را بیان میکنند. دلایل مختلفی وجود دارد که چرا زنان در انتظار فرزند آوری هستند، که از جمله آنها می توان به: درمان باروری، مشاغل اولیه و داشتن آرامش بیشتر در مراحل بعدی زندگی پرداخت. اگر در مورد اینکه داشتن نوزاد در سن 40 سالگی چگونه است کنجکاو هستید، تمام فواید، خطرات و سایر حقایقی را که باید بدانید، در نظر بگیرید.
مزایای بارداری در سن چهل سالگی چیست؟
گاهی اوقات مزایای داشتن یک نوزاد در مراحل بعدی زندگی می تواند از داشتن فرزندان در سن 20 یا 30 سالگی بیشتر باشد.
- برای نمونه، ممکن است حرفه خود را قبلاً تاسیس کرده باشید و بتوانید زمان بیشتری را برای پرورش فرزندان اختصاص دهید.
- وضعیت مالی شما می تواند مطلوب تر باشد.
- همچنین ممکن است در وضعیت رابطه تان تغییراتی داشته باشید و بخواهید با شریک زندگی خود بچه دار شوید.
اینها از جمله رایج ترین فواید داشتن فرزند در سن 40 سالگی است. با این حال، برخی تحقیقات مزایای بالقوه دیگری را ذکر می کنند، از جمله:
- کاهش افت شناختی
- ظرفیت عاطفی بیشتری برای پرورش کودکان
- منبع اطمینان از طول عمر بیشتر
- نتایج تحصیلی بهتر در کودکان، مانند نمرات بالاتر در آزمون و نرخ فارغ التحصیلی
آیا بارداری در سن 40 سالگی خطر زیادی دارد؟
با توجه به پیشرفت در فن آوری های مربوط به باروری، بارداری و زایمان، می توان کودک را با اطمینان در 40 سالگی به دنیا آورد. اما، هر نوع بارداری بعد از سن 40 سالگی خطر بالا محسوب می شود. پزشک برای موارد زیر شما و کودکتان را زیر نظر خواهد داشت:
- فشار خون بالا؛ این مسئله ممکن است خطر ابتلا به عارضه بارداری به نام پره اکلامپسی را افزایش دهد.
- دیابت بارداری
- نقایص هنگام تولد، مانند سندرم داون
- سقط جنین
- وزن کم هنگام تولد
- بارداری خارج رحمی، که گاهی اوقات با لقاح آزمایشگاهی (IVF) رخ می دهد.
سن چگونه بر باروری تأثیر می گذارد؟
پیشرفت در فن آوری باروری، عامل محرکی در افزایش زنان در انتظار بچه دار شدن بوده است. برخی از گزینههای موجود برای زنان عبارتند از:
- درمان های ناباروری، مانند لقاح آزمایشگاهی
- هنگامی که جوان تر هستید تخمک ها را منجمد کنید تا وقتی مسن تر شدید، آنها را در اختیار داشته باشید.
- بانک های اسپرم
- رحم جایگزین
حتی با وجود در دسترس بودن همه این گزینه ها، میزان باروری یک زن بعد از 35 سالگی به میزان قابل توجهی کاهش می یابد. بر اساس اطلاعات موثق اداره سلامت زنان، یک سوم زوج ها بعد از سن 35 سالگی مشکلات باروری را تجربه می کنند. این امر ممکن است به عوامل خطر زیر نسبت داده شود که با بالا رفتن سن افزایش می یابند:
- تعداد کمتری از تخمک ها برای بارور شدن باقی مانده است
- تخمک های ناسالم
- تخمدان ها نمی توانند تخمک ها را به درستی آزاد کنند
- افزایش خطر سقط جنین
- خطر بیشتر برای ایجاد بیماری ها که می تواند مانع باروری شود
تعداد سلول های تخمک (اووسیت) نیز پس از 35 سالگی به میزان قابل توجهی کاهش یافته است. طبق آمار کالج آمریکایی متخصصان زنان و زایمان (ACOG)، این تعداد از 25000 عدد در سن 37 سالگی به فقط 1000 عدد در سن 51 سالگی کاهش می یابد. در دوران بلوغ، شما بین 300،000 تا 500،000 تخمک دارید.
چگونه در چهل سالگی باردار شویم
صرف نظر از سن، ممکن است کمی زمان ببرد تا باردار شوید. اما اگر شما بیش از 40 سال سن داشته باشید و در تلاش های 6 ماهه خود برای داشتن فرزند به صورت طبیعی موفق نبوده اید، ممکن است زمان مراجعه به یک متخصص باروری فرا رسیده باشد. یک متخصص باروری آزمایشاتی را انجام می دهد تا ببیند آیا عواملی وجود دارند که بر توانایی شما در بارداری تأثیر بگذارند یا خیر. این موارد ممکن است شامل سونوگرافی برای بررسی رحم و تخمدان ها، یا آزمایش های خون برای بررسی میزان ذخیره تخمدان باشد. طبق آمار کالج آمریکایی متخصصان زنان و زایمان (ACOG)، بیشتر زنان بعد از 45 سالگی نمی توانند به طور طبیعی باردار شوند. اگر در حال تجربه ناباروری هستید، در مورد گزینه های زیر با پزشک خود مشورت کنید تا در تعیین وضعیت مناسب برای شما کمک کند:
- داروهای باروری. این داروها بر هورمون هایی تاثیر می گذارند که می توانند در تخمک گذاری موفق کمک کنند.
- فناوری کمک باروری (Art). این کار با از بین بردن تخمک ها و لقاح آنها در آزمایشگاه قبل از قرار دادن مجدد آنها در رحم انجام می شود. این روش ممکن است برای زنانی که دارای مشکلات تخمک گذاری هستند کارایی داشته باشد، و همچنین می تواند برای افراد جایگزین نیز موثر باشد.
طبق آمار یک منبع معتبر، میزان موفقیت 11 درصدی برای زنان در سنین 41 تا 42 وجود دارد. یکی از رایج ترین انواع فناوری های کمک باروری، لقاح آزمایشگاهی است. - تلقیح درون رحمی (IUI). که تلقیح مصنوعی نیز نامیده می شود، این فرایند با تزریق اسپرم به رحم کار می کند. به خصوص اگر ناباروری مردان مظنون است، ممکن است این روش مفید باشد.
بارداری چگونه خواهد بود؟
درست همانطور که از نظر آماری بارداری پس از سن 40 سالگی دشوار است، خود بارداری نیز همانطور که سن شما افزایش می یابد، می تواند بیشتر چالش برانگیز شود. ممکن است به دلیل وجود مفاصل و استخوان هایی که همراه با بالا رفتن سن، هم اکنون شروع به از دست دادن وزن نموده اند، درد و رنج بیشتری را متحمل شوید. همچنین ممکن است مستعد فشار خون بالا و دیابت حاملگی باشید. همچنین همانطور که شما پا به سن می گذارید، ممکن است بیشتر مستعد خستگی ناشی از بارداری شوید. مهم است که با پزشک زنان و زایمان خود در مورد اینکه بر اساس سن و سلامت کلی خود، انتظار چه چیزهای دیگری را در دوران بارداری داشته باشید، صحبت کنید.
چگونه سن بر درد زایمان و زایمان تأثیر دارد؟
زایمان واژینال ممکن است بعد از سن 40 سالگی کمتر رخ دهد. این امر در درجه اول ناشی از درمان های باروری است که می تواند خطر تولد زودرس را افزایش دهد. همچنین ممکن است شما در معرض خطر ابتلا به پره اکلامپسی باشید که ممکن است نیاز به زایمان سزارین برای نجات هر دو نفر، هم مادر و هم نوزاد داشته باشد. اگر کودک شما به طور واژینال زایمان شود، هر چه مسن تر باشید، این روند ممکن است بیشتر چالش برانگیز گردد. در ضمن خطر افزایش مرگ و میر نیز وجود دارد.
بسیاری از زنان در سن 40 سالگی ، نوزادان سالمی را با موفقیت به دنیا می آورند. در مورد آنچه انتظار دارید با پزشک خود صحبت کنید، و یک برنامه پشتیبان تهیه کنید. به عنوان مثال، اگر شما در حال برنامه ریزی برای زایمان واژینال هستید، با شریک زندگی خود و گروه پشتیبانی صحبت کنید تا آن ها بدانند که در صورت نیاز به زایمان سزارین به چه کمکی نیاز خواهید داشت.
آیا احتمال دوقلو یا چندقلو داشتن افزایش پیدا می کند؟
بالا رفتن سن به تنهایی باعث تولد چندقلوها نمی شود. با این وجود، بر اساس گفته های منبع معتبر مطالعاتی، استفاده از داروهای باروری و یا لقاح آزمایشگاهی احتمال باروری دوقلوها و چندقلوها را افزایش می دهد. این بدان علت است که عملکرد این داروها منجر به افزایش تعداد تخمک گذاری می شود. داشتن فرزندان دوقلو همچنین خطر تولد نوزادان زودرس را بیشتر می کند.
ملاحظات دیگر
باردار شدن بعد از سن 40 سالگی می تواند برای برخی از زنان طولانی تر از سایرین باشد. با این حال، لازم است متخصص باروری سریعاً با شما همکاری کند زیرا میزان باروری شما در دهه 40 سالگی به طرز چشمگیری کاهش می یابد. اگر نمی توانید بطور طبیعی باردار شوید، باید در نظر بگیرید که آیا به دنبال چندین بار تلاش بالقوه برای درمان های باروری هستید یا خیر و اینکه آیا شما قصد دارید این درمان ها را از دیگران پنهان کنید یا خیر.
نتیجه گیری
بچه دار شدن در سن 40 سالگی بسیار معمول تر از گذشته شده است، بنابراین اگر تا به حال برای بچه دار شدن صبر کرده اید، شما تنها نیستید. با وجود چالشهایی که ممکن است بارداری داشته باشد، داشتن کودکان در دهه 40 سالگی از زندگیتان به طور قطع امکان پذیر است. باید قبل از تشکیل خانواده در این مرحله از زندگی، با پزشک خود درباره تمام عوامل خطر فردی صحبت کنید.
منبع: healthline