پروتئین برای سلامت بدن بزرگسالان و فعالیت های مختلف بدن ضروری است. پروتئین متشکل از یک یا چند زنجیره طولانی آمینو اسید، جزء مهم هر سلول در بدن است. پروتئین به ساخت و بهبود بافت؛ تولید آنزیم ها و هورمون ها و ساخت استخوان ها، عضلات، غضروف، پوست و حتی خون کمک می کند. در بارداری، میزان کافی پروتئین غذایی برای سلامت کودک ضروری است. آمینو اسیدهای موجود در پروتئین، به رشد عضلات و مغز کودک کمک می کنند. پروتئین برای تولید تعداد کافی سلول های خونی مورد نیاز است و به بدن در تولید آهن، ماده مغذی ضروری سیستم ایمنی کمک می کند. زنان باردار به آهن بیشتری نیاز دارند.
- پروتئین همچنین به رشد سینه و رحم در بارداری کمک می کند.
- از سوی دیگر، مصرف کم پروتئین در دوران بارداری سلامتی مادر و کودک را به خطر می اندازد.
- اول از همه، باعث ضعف و خستگی مادر می شود.
- برای کودک در حال رشد، رژیم غذایی کم پروتئین منجر به ضعف عضلانی و عدم توسعه مفصل ها، ضعف استخوان، بدشکلی عضلات یا استخوان، سقط جنین، آسیب مغزی و ریسک نقص عضو در کودک می شود.
- در حقیقت، کمبود پروتئین باعث می شود که کودک در داخل رحم بافت های بدن خود را از بین ببرد تا مواد لازم بدن را تامین کرده و در نتیجه سلامت مادر و کودک را به خطر می اندازد.
تحقیق در مورد اهمیت پروتئین در دوران بارداری
مطالعات متعددی به اهمیت پروتئین در دوران بارداری اشاره کرده اند. به عنوان مثال، مطالعه سال 2013 منتشر شده در مجله سلامت، جمعیت و تغذیه گزارش داد که میزان رشد جنین به شدت تحت تاثیر شیر مادر و مصرف پروتئین قرار دارد. این یافته ها نشان می دهند که مواد مغذی معمول و یا سایر عوامل تغذیه ای موجود در شیر و پروتئین باعث رشد جنین می شوند. در مطالعه 2016 که در پیشرفت های تغذیه منتشر شده، محققان با استفاده از خوک به عنوان مدل حیوانی دریافتند که نیاز به آمینو اسیدهای ضروری در اواخر بارداری نسبت به زایمان زودرس افزایش می یابد. مطالعات بیشتری در طول بارداری برای تأیید نیاز به پروتئین و آمینو اسیدها در دوران بارداری لازم است.
چه مقدار پروتئین در طول بارداری مورد نیاز است؟
طبق گزارش انجمن بارداری آمریکا، زنان باردار به 75 تا 100 گرم پروتئین در روز نیاز دارند که حدود 25 گرم بیشتر از پروتئین لازم در دیگر مواقع است. با این حال، مقدار مورد نیاز پروتئین به میزان فعالیت بستگی دارد. اگر بسیار فعال هستید و فعالیت ورزشی منظم دارید باید میزان مصرف پروتئین را تا 80-100 گرم در روز افزایش دهید.
منابع سالم پروتئین
- در حالی که گوشت کم چرب، مرغ و ماهی مانند ماهی سالمون، هالیبوت، ماهی قزل آلا، ماهی کاد و ماهی سوف حاجی طرخان منبع عالی پروتئین هستند، گزینه های سالم تری نیز می توانید امتحان کنید.
- برخی از دیگر منابع پروتئین برای زنان باردار لوبیا، توفو، بادام زمینی، گندم و غلات هستند.
- معجون پروتئین و شکلات های پروتئینی مکمل های غذایی هستند که پروتئین مورد نیاز خانم ها را تامین می کنند.
- در دوران بارداری باید از پنیرهای نرم و غیر پاستوریزه، ماهی هایی با سطح بالایی از جیوه، شیر غیر پاستوریزه و گوشت های فرآوری شده مانند گوشت گاو اجتناب کنید.
- در حالی که این غذاها غنی از پروتئین هستند، باکتری های زیادی داشته که عامل بیماری های مختلف غذایی هستند. بنابراین بهتر است از این منابع پروتئینی در دوران بارداری و در طی بهبودی اجتناب کنید.
نتیجه
به غیر از کنترل مصرف پروتئین، باید میزان ویتامین و رژیم غذایی را کنترل کنید. در عین حال ورزش منظم، خواب کافی، تنفس عمیق و سطح پایین استرس در بارداری بسیار مهم هستند.
دیدگاه ها