مشکلات خواب در نوزادان و 10 دلیل بی خوابی نوزاد و درمان آن

مشکلات خواب در نوزادان و 10 دلیل بی خوابی نوزاد و درمان آن زمانی که نوزاد به دنیا می آید، می تواند در هر مرحله از سال اول زندگی خود دچار مشکلات خواب شود و یا از بی خوابی رنج ببرد. در ادامه شایع ترین علل بی خوابی نوزادان و راه حل هایی برای رفع آن و کمک به بی قراری کودک بیان شده است.

حتی بهترین چرت زن ها هم گاهی اوقات در مورد خواب آرام در شب دچار مشکل می شوند. در این قسمت، نحوه رسیدگی به مشکلات خواب شایع کودکان ارائه شده است. خواب. هیچ کس در خانه شما به خصوص در چند ماه اول نمی تواند به میزان زیادی بخوابد. و حتی زمانی که کودکتان در طول شب خوابید، هنوز هم می تواند چندین مشکل خواب داشته باشد. به همین دلیل، مفید است که بدانید چرا کودکان نمی خوابند. در این قسمت، برخی از شایع ترین دلایلی که کودک ممکن است در هر مرحله از سال اول زندگی خود نخوابد، ارائه شده است و راه حل هایی برای کمک به بی قراری کودکتان برای به خواب رفتن ذکر شده است.

مشکلات شایع بی خوابی در نوزادان تازه متولد شده تا 6 ماهگی و بالاتر

الف: مشکلات خواب نوزاد: سن 0 تا 1 ماهگی

در مرحله تازه متولد شدن، نوزادان هنوز هم در حال تنظیم با الگوهای خواب منظم هستند. نوزادان به طور کلی 16 ساعت در روز می خوابند و به طور مداوم برای تغذیه در طول شب و روز از خواب بیدار می شوند. یک کودک یک ماهه باید 14 تا 18 ساعت در طول روز بخوابد: 8 تا 9 ساعت در طول شب، و 7 تا 9 ساعت دیگر در طول چندین چرت زدن در طول روز. هنوز هم ممکن است چیزهای زیادی برای او (و شاید شما!) وجود داشته باشد تا بیاموزید که چگونه به اندازه کافی استراحت کنید. در اینجا چند چالش وجود دارد که می توانید برای حل آنها اقدام کنید:

1. خوابیدن کودک به پشت

چگونه به نظر می رسد: کودک سر و صدا می کند یا وقتی او را به حالت پشت قرار می دهید تا بخوابد، آرام نمی گیرد. در واقع کودکان احساس امنیت بیشتری برای خوابیدن بر روی شکم خود دارند، اما وضعیت خواب با احتمال بسیار بالای بروز سندرم مرگ ناگهانی نوزادان (SIDS) مرتبط است. بنابراین متخصصان توصیه می کنند که همیشه کودک را به پشت بخوابانید.

چگونه این مشکل را حل کنید: اگر کودکی که به پشت دراز کشیده، به همین حالت باقی نمی ماند، با متخصص اطفال کودک صحبت کنید، که ممکن است بخواهد توضیحات بدنی ممکن را بررسی کند. به احتمال بسیار زیاد کودک در هنگام خوابیدن به پشت احساس امنیت نمی کند. در این صورت، چندین ترفند وجود دارد که می توانید برای تشویق کودک جهت به پشت خوابیدن انجام دهید، از جمله نوازش کودک و تکان دادن او برای به خواب رفتن. فقط همین موقعیت خواب را حفظ کرده و بر روی یک روال مدام خواب تاکید داشته باشید. در نهایت، کودکتان به خوابیدن به پشت عادت می کند.

علل بی خوابی نوزادان

2. جابه جا شدن برنامه خواب شب و روز

چگونه به نظر می رسد: کودک تمام روز را می خوابد، و تمام طول شب را بیدار می ماند (اصلا برای شما جالب نیست!)

چگونه این مساله را حل کنیم: همانطور که کودک به زندگی در بیرون عادت می کند، باید برنامه خواب شبانه او نیز اصلاح شود، اما اقداماتی وجود دارد که می توانید برای کمک به سرعت بخشیدن جدا کردن برنامه خواب شب و روز کودک انجام دهید، از جمله این موارد: محدود کردن زمان چرت زدن کودک در طول روز به سه ساعت، و ایجاد تمایز روشن بین شب و روز است (مانند تاریک نگه داشتن اتاق کودک وقتی می خوابد و اجتناب از روشن کردن تلویزیون در طول خواب شب کودک).

ب: مشکل خواب: کودک 2 تا 3 ماهه

در این سن، کودک باید با الگوهای خواب نسبتا قابل پیش بینی خوابیده و بلند شود، که حدود 3 تا 4 بار چرت زدن در روز، و یک مدت طولانی تر خواب در طول شب که با تغذیه گاه به گاه کودک قطع می شود. یک کودک 2 ماهه باید روزانه 12 تا 16 ساعت بخوابد (8 تا 10 ساعت در شب و 4 تا 8 ساعت چرت زدن در روز)، در حالی که کودک 3 ماهه باید 9 تا 10 ساعت در طول روز بخوابد و چند چرت زدن کوتاه در هر روز یک و نیم تا دو ساعت طول می کشد.

1. رگرسیون خواب

چگونه به نظر می رسد: در 3 ماهگی، کودکی که سابقا خواب آلود بود ممکن است برای هر چیزی غیر از خوابیدن آماده باشد- حتی اگر شما آماده خواباندن کودک باشید. این رگرسیون خواب است-  یک اتفاق کاملاً طبیعی در دوره خواب که بسیاری از نوزادان در این زمان تجربه می کنند، سپس اغلب دوباره در 8 تا 10 ماهگی و 12 ماهگی رخ می دهد (هر چند که ممکن است در هر زمانی اتفاق بیفتد). چرا؟ با وجود این همه چیز جالب که باید با آنها بازی کنند و ببینند و افرادی که باید با آنها روبه رو شوند، زندگی در این مرحله سرگرم کننده تر از آن است که زمان خود را با خوابیدن تلف کنند.

چگونه این مساله را حل کنیم: شروع به یک روال خواب شب عادی کرده و یا بر آن تاکید داشته باشید- حمام، داستان و نوازش. همچنین اطمینان حاصل کنید که کودک در طول روز خواب کافی برای جبران خواب نداشته در طول شب خواهد داشت، زیرا برای یک کودک بیش از حد خسته خوابیدن در شب سخت تر است. به خاطر داشته باشید که این رگرسیون خواب موقتی است. هنگامی که کودک به توانایی های جدید در رشد خود عادت کند، الگوهای خواب او باید به حالت اولیه بازگردد.

شایع ترین مشکلات خواب در نوزادان

2. بی قراری خواب در اثر تغذیه مکرر در اواخر شب

چگونه به نظر می رسد: اکثر نوزادان دو تا سه ماهه، به خصوص آنهایی که از شیر مادر تغذیه می کنند، هنوز هم نیاز دارند که یک یا دو مرتبه در شب شیر بخورند. بیشترین مقدار سه یا چهار مرتبه در طول شب است، به طور معمول بیشتر از مقدار مورد نیاز است- و برای اکثر کودکان نیازی نیست.

چه کاری باید در مورد آن انجام داد: می توانید به تدریج با افزایش میزان غذا خوردن کودک در زمان خواب شب، تعداد دفعات شیر خوردن کودک در دیر هنگام شب را کاهش دهید، اطمینان حاصل کنید که کودک غذای کافی در طول روز می خورد، و به آهستگی فاصله زمانی شیر خوردن او در طول شب بیشتر می شود.

3. دندان درد کودک را بیدار نگه می دارد

چگونه به نظر می رسد: اگر کودکتان در طول روز علائم دندان در آوردن از خود نشان می دهد- مانند آب از دهان بیرون ریختن، گاز گرفتن، ایراد گیر بودن و تحریک پذیری- درد دندان در آوردن نیز ممکن است او را در طول شب بیدار کند. به خاطر داشته باشید که مسائل خواب مربوط به دندان در آوردن، می تواند در هر زمانی در سال اول زندگی کودک رخ دهد: در برخی نوزادان دندان اول در 2 تا 3 ماهگی رشد می کند، در حالی که برخی دیگر تا تولد یک سالگی شان بدون دندان هستند.

چگونه این مشکل را حل کنیم: اگرچه نباید کودک خود را نادیده بگیرید، اما سعی کنید تا از بلند کردن او اجتناب کنید. در عوض، به او یک حلقه دندان گیر بدهید، کمی حرف های آرامش بخش و ملایم بزنید و یا شاید برای او یک لالایی بخوانید. او ممکن است خودش به خواب برود، اگرچه ممکن است برای اینکه این مساله اتفاق بیافتد، مجبور به ترک اتاق شوید. اگر به نظر می رسد که لثه های او شب های متوالی درد می کنند، از پزشک اطفال در مورد ارائه برخی از داروهای استامینوفن در هنگام شب سوال بپرسید.

راهکارهای رفع بی خوابی نوزادان

پ: مشکلات خواب نوزاد: 4 تا 5 ماهگی

در 4 ماهگی، کودک باید 15 ساعت در طول شبانه روز بخوابد، 2 تا 3 مرتبه چرت زدن در طول روز به مدت 3 تا 4 ساعت در روز، و 10 تا 11 ساعت دیگر در طول شب. هر چه کودک به سن شش ماهگی نزدیک تر می شود، می تواند بین 9 تا 11 ساعت در شب بخوابد که همراه با دو چرت زدن طولانی تر در طول روز است، که معمولا یکی در هنگام صبح و یکی در بعد از ظهر.

1. تغییر برنامه عادی خواب، مانع از خواب کودک در شب می شود

چگونه به نظر می رسد: هر چه کودک بزرگ تر می شود، کمتر چرت می زند. اگر به نظر می رسد که کودک با تغییر برنامه خوابش خوشحال است و به خوبی در طول شب می خوابد، این مرحله از زندگی خود را پذیرفته و ادامه می دهد. اما اگر کودک کوچکتان کمی چرت زده و بیشتر سرگرم می شود، یا در هنگام شب برای خوابیدن مشکل دارد، ممكن است او بیش از حد خسته شود و به کمی دلگرمی در زمان خواب نیاز داشته باشد.

چگونه این مشکل را حل کنیم: قبل از هر بار چرت زدن، یک روال مختصر خواب را امتحان کنید (چند موسیقی آرامش بخش، ماساژ و چند داستان برای کودک بخوانید)، و صبور باشید- ممکن است به سادگی بیشتر طول بکشد تا به روال عادی عادت کند، اما به آن عادت خواهد کرد.

مشکلات خواب نوزاد: 4 تا 5 ماهگی

ت: مشکل خواب نوزاد: 6 ماهگی و بالاتر

1. به خودی خود به خواب نمی رود

چگونه به نظر می رسد: تقریبا همه در طول شب چندین مرتبه بیدار می شوند- برای بزرگسالان و نوزادان یکسان است. یک عمر عادت خوب به این بستگی دارد که بدانید چگونه به تنهایی بخوابید، مهارتی که کودکان باید بیاموزند. اگر کودکتان هنوز هم در طول شب برای غذا خوردن بیدار می شود و در شش ماهگی در بستر شیر می خورد، ممکن است بخواهید آموزش خواب را در نظر بگیرید.

چگونه باید آن را حل کنید: با تنظیم دوباره زمان خواب روتین شروع کنید. اگر کودکتان به شیشه شیر یا شیر مادر برای خوابیدن وابسته است، 30 دقیقه قبل از زمان معمول خواب یا چرت زدن او شروع به شیر دادن به کودک کنید. سپس، هنگامی که او خواب آلود است، اما نخوابیده، کار خود را انجام داده و او را در گهواره قرار دهید. مطمئنا، او در ابتدا سر و صدا می کند، اما به او زمان دهید. وقتی یاد بگیرد تا خودش را آرام کند- شاید با مکیدن انگشت شست یا پستانک (عادت های بی ضرر و مفید برای نوزادان)- دیگر برای خوابیدن به شما نیاز نخواهد داشت.

تا زمانی که کودکتان می تواند به تنهایی به خواب برود، اگر شب در خواب بیدار می شود، مشکلی نیست که نزد او بروید. این بدان معنا نیست که باید او را بیدار کرده و یا به او شیر بدهید. با این وجود، هنگامی که او قادر بود به تنهایی خودش را آرام کند، صدای شما و به آرامی دست کشیدن شما بر روی او باید برای به خواب رفتن دوباره او کافی باشد.

نحوه انجام تمرینات خواب، که همچنین با نام «گریه تا خواب» یا « CIO» نامیده می شود، به شما بستگی دارد. اجازه دهید که کودک 6 ماهه شما (یا حتی 5 ماهه) تا خوابیدن گریه کند که تقریبا همیشه این روش جوابگو است. در این قسمت علت آن بیان می شود: تا شش ماهگی کودکان متوجه می شوند که گریه کردن به معنی بلند کردن آنها، آرام پهلو به پهلو کردن آنها و شیر دادن به آنها یا به طور بالقوه همه این سه موارد است. اما زمانی که متوجه شوند که پدرها و مادرها کاری که آنها می خواهند را انجام نمی دهند، گریه کردن را متوقف کرده و کمی استراحت می کنند، که معمولا در طول سه یا چهار شب طول می کشد.

به خاطر داشته باشید که آکادمی اطفال آمریکا (AAP) توصیه می کند که برای حداقل 6 ماه و یا در حالت ایده آل یک سال در اتاق کودک بخوابید (اما نه در یک رختخواب مشابه). اما وقتی هنوز هم که در یک فضای خواب مشابه قرار دارید، دچار مشکل می شوید، ایده اصلی برای تمرین خواب یکسان می ماند: در پایان روال خوابتان، شب به خیر بگویید و واقعا این کار را انجام دهید- حتی وقتی از اتاق بیرون می روید، صدای اعتراض و گریه کردن کودک را بشنوید.

اگر در حالی که در یک اتاق با کودک خوابیده اید، کودک در طول شب شروع به گریه کردن می کند،  خوب است که به کودک کوچک خود اطمینان دهید که همه چیز خوب است، اما برنامه ای در مورد نحوه پاسخگویی به گریه ها داشته باشید. هنوز برنامه ای برای آن ندارید؟ بسیاری از استراتژی های خواب مناسب وجود دارد، بنابراین تصمیم بگیرید که فکر می کنید چه چیزی ممکن است برای شما بهتر باشد و آن روش را امتحان کنید.

متداول ترین مشکلات خواب نوزادان در سال اول زندگی

2. بی قراری خواب در اثر تغذیه مکرر در اواخر شب (دوباره)

چگونه به نظر می رسد: در زمانی که کودکتان شش ماهه است، دیگر به شیر خوردن در طول شب نیازی ندارد. بنابراین، اگر او بدون شیر خوردن و پهلو به پهلو کردنش به خواب نمی رود، یا چندین مرتبه در طول شب از خواب بیدار می شود و بدون استفاده از این روش ها مجددا نمی خوابد، او این مساله را درک کرده است که گریه کردن در نهایت منجر به بلند کردن او، پهلو به پهلو کردنش و شیر خوردن او می شود- انگیزه خوبی برای ادامه دادن به گریه کردن است.

در مورد این مساله چه اقدامی باید انجام داد: اگر با آموزش های خواب راحت هستید، می تواند گزینه خوبی برای کودکانی باشد که به طور مکرر در طول شب از خواب بیدار می شوند. در هر صورت، کودک شما نیاز دارد تا یاد بگیرد چگونه خود را در طول شب آرام کند، پس می تواند خودش به خواب برود.

3. زود بیدار شدن

چگونه به نظر می رسد: کودک شما زود از خواب بیدار می شود- و بیدار می ماند، گاهی اوقات به زودی اوایل طلوع آفتاب.

چه کاری باید در مورد آن انجام داد: اگر کودکتان حداقل شش ماهه است، چندین تاکتیک وجود دارد که می توانید انجام دهید تا بعدا به خواب برود، مانند تنظیم برنامه چرت زدن او، امتحان اوقات خواب شب مختلف، و ایجاد نور بیشتر در اتاق او و عایق صدا کردن اتاق کودک.

تاکتیک های رفع مشکلات خواب کودک 6 ماهه

ث: مشکلات خواب در هر سنی

1. قطع شدن روال عادی خواب، در یک خواب خوب شب اختلال ایجاد می کند

چگونه به نظر می رسد: نیازی نیست تا روال عادی خواب کودک با یک چیز پیچیده به هم بخورد. یک سرما خوردگی یا یک عفونت گوش، می تواند الگوی خواب کودک را دچار اختلال کند، و همینطور چالش های اجتماعی مانند بازگشت مادر به محیط کار یا عادت به یک پرستار کودک جدید. سفر، یکی دیگر از اختلالات برنامه خواب محسوب می شود، و یک مرحله مهم در زندگی شان- مانند تسلط بر خزیدن یا یادگیری پیاده روی - نیز می تواند به طور موقت در خواب اختلال ایجاد کند.

چگونه این مشکل را حل کنید: اگرچه کودکانی که روال عادی خوابشان تغییر کرده کمی بهانه گیر می شوند، اما در این مواقع مجبور هستید که خیلی سریع به خواب کودک واکنش نشان ندهید، تا به یک روال جدید خواب عادت کند. آنچه را که می توانید در طی این اختلال در برنامه خواب کودکتان، برای او انجام دهید. سپس سعی کنید تا هر چه سریع تر به روال عادی خواب او برگردید- پیروی از همان روال آرامش بخش قبل از خواب به همان ترتیب معمول (حمام، سپس تغذیه، بعد از آن خواندن یک داستان و غیره).

از
10
رای