بارداری شروع یک پیوند عاشقانه با کودکی است که درون شما رشد می کند. هفته های اول می تواند خسته کننده و استرس زا باشد. اما هر چه در دوران بارداری پیش می روید، زحمت شما بیش تر می شود و شما بیش تر حس مادر بودن را درک خواهید کرد. برای کمک به آماده شدن برای زندگی جدید خود، هر وقت که توانستید زمانی کوتاهی را به ارتباط با کودک خود اختصاص دهید. ما نکات بسیار خوبی را برای کمک به شما در برقراری ارتباط با این موجود کوچک داریم.
راه های برقراری ارتباط با جنین در دوران بارداری
1. شکم خود را ماساژ دهید
یک روش آرامش بخش برای برقراری ارتباط با جنین درون شکم خود این است که به آرامی شکم خود را ماساژ دهید. این کار بعد از سه ماهه اول بارداری بی خطر است و یک روش عالی برای تمدد اعصاب محسوب می شود. بسیاری از خانم های برای جلوگیری از کشیدگی پوست شکم، از روغن و کرم استفاده می کنند. البته شواهد بسیار کمی وجود دارد که مرطوب کننده ها و کرم ها برای این منظور مفید باشد. با این وجود، مالش کرم یا روغن روی شکم مطمئنا می تواند برای شما و کودک تان آرامش بخش باشد و ممکن به نرم و لطیف نگه داشتن پوست نیز کمک کند. ماساژ آروماتراپی یک روش فوق العاده برای رسیدگی به خودتان است. این کار یک فرصت مناسب به شما می دهد که در سکوت بنشینید و وقت خود را صرف فکر کردن و صحبت کردن با کودک کنید. سعی کنید برای ماساژ، یک یا دو قطره اسطوخودوس به روغن اضافه کنید. همه این روغن ها پس از سه ماهه اول برای استفاده بی خطر هستند. می توانید از همسرتان بخواهید شما را ماساژ بدهد. این کار کمک می کند او نیز در حس بارداری شما سهیم شود.
2. شنا کنید
شنا کردن یک راه عالی برای برداشتن وزن از روی پاها است، و باعث می شود حسی که کودک درون رحم دارد را بهتر درک کنید! شنا نه تنها یک ورزش بی خطر است، بلکه از آن جایی که کودک نیز در مایع شناور است، این امکان را می دهد که با او ارتباط برقرار کنید. فرقی نمی کند شکم شما چه قدر بزرگ شده باشد، حرکات آب می تواند باعث بهبود شرایط شما در ماه های آخر بارداری شود. همچنین می توانید تمرینات آبی مخصوص زنان باردار را انجام دهید. این فرصتی عالی برای پیدا کردن دوستان جدید است.
3. برای کودک خود حرف بزنید و آواز بخوانید
شنوایی کودک در طول دوران جنینی دائما در حال پیشرفت است. از حدود 23 هفتگی او می تواند از موسیقی، صدای ضربان قلب و صدای تان لذت ببرد. او همچنین شروع به شنیدن صداهایی از دنیای خارج می کند. شنیدن صدای شما توسط کودک تان در حالی که هنوز در رحم است، به او کمک می کند بعد از به دنیا آمدن فورا با شما ارتباط برقرار کند. تئوری ای وجود دارد که می گوید دلیل شنوایی کودک شما در رحم این است که حتی پیش از به دنیا آمدن نیز با شما ارتباط برقرار کند. پس از تولد، ممکن است نوزاد شنیدن صدای شما را بیش از هر کسی دوست داشته باشد. صحبت کردن و آواز خواندن برای کودکان، وقتی بدانید که او می تواند آن را بشنود بسیار خوشایند است. ممکن است اوایل از این کار خجالت بکشید اما به زودی از این صحبت لذت زیادی خواهید برد.
4. حمام کردن
حمام کردن و یک استراحت طولانی در وان، راهی عالی برای دور شدن از همه چیز و فکر کردن به زمان حال است. همچنین فرصتی مناسب برای توجه به کودک است. فقط مطمئن شوید که آب خیلی گرم نیست، زیرا این می تواند برای کودک شما خطرناک باشد. برای این کار یک وان گرم آماده کنید، می توانید چند شمع روشن کنید و با پخش یک موزیک ملایم، یک محیط آرمش بخش برای خود فراهم کنید. سپس دراز بکشید و نفس عمیق بکشید و کاملا آرام باشید. سعی کنید کودک خود را تصور کنید، این که چه شکلی خواهد بود و بعد از تولد هنگامی که او را در آغوش خواهید گرفت، چه به او می گویید. اگر به سه ماهه دوم رسیده اید، احتمالا حرکات کودک را حس می کنید. با این حال، در طول روز و وقتی به کار مشغول هستید ممکن است متوجه آن نشوید. یک حمام آرام فرصتی عالی برای تمرکز روی حرکات و لگد زدن کودک است. با الگوی حرکات کودک خود آشنا شوید و تصور کنید که چه قدر بزرگ و قدرتمند می شود.
5. یوگا بارداری را امتحان کنید
کلاس های یوگا قبل از تولد فقط برای استراحت نیستند. آن ها همچنین به شما کمک می کند تا روی کارهای شگفت انگیزی که بدن شما انجام می دهد تمرکز کنید و توجه بیش تری روی رشد کودک داشته باشید. اگر قبل از بارداری یوگا انجام نداده اید، خوب است که در طول بارداری آن را شروع کنید. حرکات یوگا برای مبتدیان معمولا بسیار ساده است. بهترین زمان برای شروع یوگا در سه ماه دوم بارداری، پس از هفته 14 ام است. توصیه می شود که در سه ماه اول بارداری یوگا را امتحان نکنید. همراه با کشش ملایم، تکنیک های تنفس را بیاموزید، این کار می تواند در طول زایمان به شما کمک کند. یوگا قبل از تولد می تواند به آرامش ذهن و بدن شما کمک کند و ممکن است باعث شود احساس ارتباط بیش تری با کودک خود داشته باشید.
6- تکنیک های هیپنوتیزم را تمرین کنید
کلاس های هیپنوتیزم برای زایمان به گونه ای طراحی شده است که به شما کمک می کند در طول زایمان آرام باشید. این تکنیک های مورد استفاده، همچنین می تواند به شما کمک کند تا تمرکز حواس بیش تری داشته باشید و همه توجه تان روی بدن خود و کودکان تان باشد. این کلاس ها احتمالا هزینه ای دارند، اما شاید این روش های آرامش دهنده بتواند به شما کمک کند ارتباط بهتری با کودک خود برقرار کنید. اگر کلاس های هیپنوتیزم برای شما مناسب نیست می توانید به جای آن از یک متخصص هیپنوتیزم کمک بگیرید. یک متخصص خوب به شما یاد می دهد چطور از تکنیک های تنفس و تمرکز استفاده کنید تا تمام توجه خود را روی کودک معطوف کنید.
7. عکس سونوگرافی کودک را جلوی چشمتان بگذارید
تصویری از عکس سونوگرافی کودک در تلفن یا روی در یخچال به شما یادآوری می کند که درون بدن شما موجود کوچکی در حال زندگی است. احتمالا اولین سونوگرافی در حدود هفته 10 تا 13 ام بارداری انجام می شود. ممکن است همه بیمارستان ها تصویر سونوگرافی را به شما ندهند، می توانید از آن ها بخواهید که یکی از آن ها را داشته باشید. احتمالا می خواهید بدانید که آیا فرزندتان پسر است یا دختر، اما بعید است که در این مرحله مشخص شود. ممکن است در هفته 18 تا 20 بارداری بتوانید جنسیت کودک را مشخص کنید. همچنین اسکن های سه بعدی یا چهار بعدی در اواخر بارداری انجام می گیرد. این اسکن ها نمای واضحی از ویژگی های کودک شما را نشان می دهد، حتی می توانید بگویید بینی او شبیه به چه کسی است! بهترین زمان برای اسکن سه بعدی و چهار بعدی بین هفته 26 تا 30 بارداری است. اسکن های خصوصی ممکن است پرهزینه باشد اما دیدن قیافه کودک برای پدر و مادر بسایر لذت بخش است و درک واقعی تری از والدین بودن به شما می دهد.
8. به ارتباط پدر و کودک کمک کنید
اکثر مادران در سه ماهه اول برخی از علائم بارداری را تجربه می کنند. این یادآوری های روزانه از بارداری ممکن است ارتباط بین آن ها و کودک را آغاز کند. اگرچه پدرها این تجربه های فیزیکی را نخواهند داشت، اما روش های زیادی برای کمک به ایجاد پیوند پدر با کودک، در طی بارداری وجود دارد. به پدر کمک کنید تا بتواند حرکات کودک را احساس کند. پس از هفته 23 بارداری، به او بگویید که کودک شما می تواند صداهای بیرون رحم را بشنود و او را تشویق به صحبت کردن با کودک کنید. این کار به کودک کمک می کند تا با صدای پدرش آشنا شود. همسرتان را برای حضور داشتن در کنار خودتان در کلاس های پیش از تولد کودک ترغیب کنید، بنابراین او هم می داند که در طول زایمان و تولد باید منتظر چه چیزی باشد. بزرگ کردن فرزندتان یک کار گروهی را می طلبد و هر چه شما و همسرتان یاد بگیرید بهتر با هم در این زمینه کار کنید، شرایط در آینده برای هر دو بهتر خواهد بود. او می تواند باعث شود در این دوران احساس آرامش بیش تری داشته باشید.
9. به پیاده روی بروید
سعی کنید روزانه زمانی را برای پیاده روی اختصاص بدهید. این ورزش بسیار عالی است و می توانید به راحتی آن را در بین کارهای روزمره خود جای دهید، حتی اگر کار می کنید. قدم زدن به شما این امکان را می دهد که بدون هیچ گونه مزاحمت و حواس پرتی به کودک خود فکر کنید. حتی می توانید هم زمان با راه رفتن یک گفت و گوی خصوصی هم با یک دیگر داشته باشید. اگر قبل از دوران بارداری ورزش زیادی نکرده اید، با قدم زدن ملایم و با سرعتی که برایتان راحت است، شروع کنید. هنگامی که به طور منظم پیاده روی می کنید، می توانید به مرور به زمان آن اضافه کنید، برای مثال 20 تا 30 دقیقه پیاده روی با سرعت کم تر انجام دهید.
10. برای برقراری ارتباط با جنین به حرکات کودک خود پاسخ دهید
اگر این اولین فرزند شما باشد، ممکن است از حدود 18 تا 20 هفتگی شروع حرکات را احساس کنید. تجربه این حرکات و لگد زدن ها شگفت آور است. پاسخ دادن به ضربات کودک شما منجر به برقراری ارتباط دو طرفه می شود. شما می توانید در هر زمان و هر کجا که هستید این کار را انجام دهید. حرکات کودک را جواب بدهید. هیچ چیزی هیجان انگیزتر از این نیست که احساس کنید کودک تان برای اولین بار به لمس کردن شما پاسخ می دهد.