اگر قبلا همه چیز در مورد بارداری استراحت در خانه و در رخت خواب بود ، اوضاع به سرعت تغییر می کند زیرا امروزه بیش تر مادران باردار تصمیم به ادامه کار در دوران بارداری خود تا سه ماهه آخر دارند. در برخی موارد، در صورتی که زن باردار یا کودک او در معرض خطر قرار می گیرد، پزشکان ممکن است از او بخواهند که کاملا از بیرون رفتن خود داری کند. اما جدا از این مساله، زنان می توانند از رانندگی در خیابان ها با وسیله نقلیه خودشان لذت برده چه باردار بوده و یا باردار نباشند.
آیا رانندگی با ماشین در دوران بارداری بی خطر است؟
بله کاملا. اگر بارداری شما یک روند عادی را طی میکند و مشکلی در این زمینه وجود نداشته باشد، اکثر فعالیت های روزانه، از جمله رانندگی با اتومبیل، نباید مشکلی ایجاد کند. البته، اگر با وجود یک همراه در کنارتان رانندگی کنید کاملا مطئن تر است. این حالت در مواقعی از دوران حاملگی حائز اهمیت است که خسته باشید یا احساس حالت تهوع داشته و مایل باشید که برای مدت کوتاهی کسی به جای شما رانندگی کند.
چرا در حین رانندگی در دوران بارداری، باید شدیدا مراقب باشیم؟
مسلم است که چون شما باردار هستید. این یک دلیل کافی است که در حال انجام هرکاری که هستید اقدامات احتیاطی بیش تری انجام دهید. اگر شما باردار هستید و در سه ماهه سوم بارداری خود رانندگی می کنید، این خطرات بسیار زیاد می شوند و ممکن است رانندگی در این شرایط برای شما ایده آل نباشد. با شروع سه ماهه دوم بارداری، تغیرات جسمی و روحی زیادی برای بدن اتفاق می افتد که می تواند خود را در قالب حالت تهوع، خواب بی موقع و یا تغییرات خلقی و روحی نشان دهد. این موارد همیشه تحت کنترل شما نخواهند بود.
نکات ایمنی در مورد رانندگی با اتومبیل در دوران بارداری
رانندگی با ماشین برای اکثر زنان باردار، بی خطر است. اما سطح ایمنی باید با رعایت هشدارها و نکات لازم، بیش تر شود.
1. برای رانندگی یک هم سفر داشته باشید
به خصوص در سه ماهه سوم بارداری، رانندگی کردن خودتان تا محل کار با شکم بزرگ و در صورت خستگی، به این سادگی نیست که به نظر می رسد. با همکار یا دوست خود همراه شوید و زمان رانندگی کردن را با یک دیگر سپری کنید.
2. همواره از قوانین راهنمایی و رانندگی پیروی کنید
ممکن است که در صورت خلوت بودن جاده ها و خطوط، عادت به رد کردن چراغ های راهنمایی و رانندگی یا کمی افزایش سرعت داشته باشید. حتی اگر هیچ کس در زاویه دید شما وجود ندارد، این کار را انجام ندهید. هرگونه برخورد تصادفی در جاده می تواند باعث تکان ناگهانی در شما شده و منجر به صدمه رسیدن به اتومبیل و بدنتان شود.
3. لباس های راحتی بپوشید
اهمیتی ندارد که با اتومبیل به کجا می روید، اطمینان حاصل کنید که لباس راحتی می پوشید به گونه ای که امکان حرکت آزاد پاها را فراهم می کند و برای سایر قسمت های بدن تنگ نیست. در صورت نیاز، همیشه بعد از رسیدن به مقصد می توانید لباس خود را عوض کنید.
4. سطح انرژی خود را بالا نگه دارید
اگر انرژی بدنتان فورا کاهش می یابد یا متوجه شده اید که مکررا احساس گرسنگی می کنید، با خود چند میان وعده به همراه داشته باشید یا خوراکی هایی را آماده کنید که خوردن شان در حین رانندگی آسان است. غذاهایی را انتخاب کنید که حاوی مواد مغذی، سبک و خوشمزه هستند، و به شما در بیدار ماندن و بالا بردن سطح هوشیاری تان کمک می کنند.
5. بدن خود را پرآب نگه دارید
در کنار سطح انرژی و گرسنگی، حس تشنگی خود را نیز کنترل کنید. در صورت نیاز، چندین بطری آب به همراه داشته باشید و یا آن ها را در کنار آب میوه و مواردی از این قبیل نگه دارید. فراموش نکنید که نی به همراه داشته باشید، هرگز سر خود را عقب نبرید تا آب بنوشید و از نگاه کردن به جاده غافل شوید.
6. تلفن خود را آماده بگذارید
یک شارژر باتری گوشی در داخل ماشین و یک پاور بانک به همراه داشته باشید، و اطمینان حاصل کنید که قبل از بیرون رفتن از خانه، باتری گوشی شما پر است. از سیستم ضبط ماشین یا هدست بلوتوث استفاده کنید تا نیازی به برقراری تماس با تلفن نباشد.
7. انتظار چیزهای غیر منتظره را داشته باشید
هرچند که ممکن است خودرو شما از سرویس و شرایط خوبی برخوردار باشد، اما همیشه امکان به وجود آمدن تغییرات و مسائل غیر منتظره وجود خواهد داشت. یاد بگیرید که چگونه یک لاستیک پنچر شده یا اتومبیل خراب شده را درست کنید، و شماره های اضطراری را در دسترس خود داشته باشید تا در صورت بروز مشکل درخواست کمک کنید.
8. کیسه های هوا ضرورری هستند
وقتی صحبت از کیسه های هوا برای اتومبیل می شود، هیچ گاه خساست به خرج ندهید. در صورت امکان، یک کیسه هوا اضافه تر برای صندلی که ممکن است کیسه هوا نداشته باشد، خریداری کنید. یک کیسه هوای ساده می تواند بین تفاوت زندگی و مرگ در هر لحظه باشد.
9. از چشمان خود محافظت کنید
هنگام رانندگی در یک سفر طولانی یا در طول روز، از چشمان خود با استفاده از سایبان شیشه جلو یا حتی استفاده از عینک آفتابی محافظت کنید.
10. عطر در دسترس خود داشته باشید
حالت تهوع در طول دوران بارداری ممکن است در لحظه ای رخ دهد. بنابراین عطر و مطبوع کننده هوای مورد علاقه تان را همیشه به همراه خود داشته باشید.
11. هرگز بستن کمربند ایمنی را فراموش نکنید
فقط به این دلیل که برای شکم شما کمی آزار دهنده است، از بستن کمربند ایمنی اجتناب نکنید. در صورت لزوم، کمربند موجود را به کمربند بارداری خود متصل کنید.
12. از ارتفاع مناسب صندلی خود اطمینان حاصل کنید
اگر شکم شما در هنگام رانندگی مشکل ساز می شود، ارتفاع صندلی خود را به درستی تنظیم کنید. اما ارتفاع آن را بیش از حد پایین نیاورید که تماشای جاده برای شما دشوار باشد.
13. جاده های بهتر را انتخاب کنید
ممکن است مسیرهای کوتاه تری وجود داشته باشد تا سریع تر به مقصد خود برسید. اما اگر آن جاده مناسب نیست، مسیری را انتخاب کنید که جاده بهتری دارد، حتی اگر مسیر جاده ممکن است طولانی تر شود.
نکاتی درباره رانندگی در مسافت طولانی در دوران بارداری
رانندگی طولانی مدت در زمانی که باردار هستید، می تواند امکان استراحتی که بسیار به ان نیاز دارید را برای شما فراهم کند. این سفر می تواند به شما کمک زیادی کند، و رعایت یک سری نکات می تواند باعث بهتر شدن آن شود.
1. رانندگی در باران
هنگامی که در جاده های خیس رانندگی می کنید، شدیدا مراقب باشید، و سرعت خود را در زیر حد مجاز حفظ کنید.
2. رانندگی در شب
تا حد امکان، از رانندگی کردن در هنگام شب اجتناب کنید. در صورت لزوم، در هتلی در آن نزدیکی در طول شب بمانید.
3. از راهنما استفاده کنید
در زمانی که باردار هستید، مهارت های اکتشافی خود را آزمایش نکنید. از GPS برای پیدا کردن صحیح مسیر خود استفاده کنید.
4. استراحت کنید
در سفرهای طولانی، هر چند وقت یک بار به خود و اتومبیل خود استراحت دهید.
5. جایگاه سوخت ماشین را پر نگه دارید
در مسیر جاده برای توقف در جایگاه بعدی، یک جایگاه سوخت را رد نکنید. قبل از ورود به بزرگ راه ها، اطمینان حاصل کنید که جایگاه سوخت شما پر است و سطح بنزین در اتومبیل شما دارای میزان مناسبی است.
6. سرویس کردن ماشین
اگر اتومبیل شما برای مدت طولانی سرویس نشده است، حتما قبل از سفر این کار را انجام دهید. همچنین قبل از ترک مبدا، موارد مهم را سریع بررسی کنید و گزینه های جایگزین مفید را به همراه داشته باشید.
7. انجام حرکات کششی
نشستن برای ساعات طولانی بر روی صندلی در حالی که رانندگی می کنید، می تواند به عضلات شما فشار بیاورد. هر وقت که امکان داشت، حرکات کششی انجام دهید.
8. گزارش های پزشکی
تمام گزارش های پزشکی مربوط به بارداری خود را در اتومبیل به همراه خود داشته باشید، زیرا ممکن است در مواقع اضطراری به آن ها نیاز پیدا کنید.
9. داشتن یک صندلی راحت
اگر کمر یا باسن شما نیاز به تکیه گاه بیش تری دارد، از کیسه های آب داغ یا یک کوسن جداگانه استفاده کنید.
10. به همراه داشتن ابزار تعمیر
اگر ماشین شما به مشکل برخورد، لازم است که ابزار مناسبی به همراه داشته باشید تا فرد دیگری که از مکانیک ماشین اطلاع داشته باشد، بتواند آن را برطرف کند.
11. بهداشت
دست شویی های موجود در بزرگ راه ها، ممکن است تمیز نباشند. همیشه دستمال کاغذی و ضد عفونی کننده خود را به همراه داشته باشید.
چه زمانی باید رانندگی کردن را متوقف کنیم؟
اگر رانندگی برای شما دشوار است و راحت نیستید؛ یا خسته هستید، یا به اندازه کافی هوشیار نیستید که بتوانید با خیال راحت رانندگی کنید، بهتر است در این مواقع از رانندگی با اتومبیل اجتناب کنید.
اگر در هنگام رانندگی ماشین خراب شد، چه کاری باید انجام دهید؟
ابتدا اتومبیل خود را از جاده خارج کرده و به سمتی که امن است، ببرید. اگر شب است و یا محل نا امنی قرار دارید، در داخل اتومبیل بمانید و از تلفن خود برای تماس با دیگران استفاده کنید یا با واحد کمک های اضطراری تماس بگیرید. اگر روز است و محل، منطقه امنی هستید، پرچمی تکان دهید تا اتومبیلی برای کمک به شما نگه دارد.
اگر تصادف رخ داد، چه کاری انجام دهید؟
وحشت نکنید. آرامش خود را حفظ کنید و علائم خون ریزی یا آسیب دیدگی، به خصوص در شکم و مهبل خود را بررسی کنید. اگر احساس می کنید انقباضات زودرس شروع شده است، در اسرع وقت و فوراً با پزشک تماس بگیرید.
در طول دوران حاملگی، اقدامات احتیاطی زیادی باید صورت گیرد، که با هدف ایمن ماندن انجام می شود. با این وجود، در هنگام رانندگی با اتومبیل، زن باردار در معرض خطر بیش تری نسبت به سایر اشخاصی که رانندگی می کنند، قرار ندارد. توانایی شخصی شما برای داشتن یک رانندگی مطمئن و صحیح، بسیار مهم است و شما و کودک تان را در طول رانندگی، ایمن نگه می دارد.
منبع: firstcry