گرچه مدت طولانی ای نیست که جی پی اس GPS روی کار آمده اما مردم هرگز فکر نمیکردند که بتوانند مسیرشان را با این وسیله به هنگام رانندگی پیدا کنند نگاه به نقشه برای جهت یابی مسیر دیگر منسوخ شده و به جای آن جی پی اس آمده است. همه ما جهات را با GPS شناسایی می کنیم. جی پی اس کاربردهای زیادی در جاهای مختلف دارد.
تاریخچه جی پی اس (GPS)
جی پی اس در سال 1973 میلادی بعنوان سيستم ردیابی شکل گرفت و توسط وزارت دفاع آمریکا توسعه پیدا کرد، اما استفاده درون شهری آن در سال 1980 مجاز شد زیرا در ابتدا GPS فقط در اختیار نظامیان بود. مردم در اواخر سال 1990 جی پی اس پی را جایگزین سایر سیستم های ردیابی کردند و در سال 2004 جی پی اس رسما در گوشی موبایل مورد استفاده قرار گرفت و پس از آن نیز جهانی شد.
نحوه عملکرد دقیق جی پی اس (GPS)
به شبکه ای از ماهواره ها برای پوشش جهانی جی پی اس نیاز است. تقریبا 24 عدد ماهواره، گرچه 31 عدد ماهواره جی پی اس در حال حاضر به دور زمین می چرخند. شاید این همه ماهواره زیاد بنظر برسد اما واقعا اینطور نیست.
برای تعیین سیگنال جی پی اس تقریبا 4 خط ماهواره لازم است. ممکن است برای افراد آشنا به این قضیه غیر معمول به نظر برسد. علاوه بر این 3 عامل دیگر در تعیین موقعیت نقش دارند. ساعت نصبی موجود در ماهواره جی پی اس سریع تر از ساعت روی زمین کار میکند. آنها در هر روز 38 هزارم ثانیه سریع تر عمل میکنند، این مقدار زیاد بنظر نمیرسد اما برای کیلومتر ها فاصله طی شده توسط سیگنال جی پی اس کافیست. چهارمین ماهواره ساعت اتمی است که در دستگاه جی پی اس روی زمین قرار می گیرد. این مورد به اشکال زدایی از سه مورد دیگر در تعیین جهت میپردازد.
چیزهایی که در مورد GPS نمی دانید
از آنجایی که جی پی اس بطور گسترده کارایی دارد ممکن است فقط به چشم تکنولوژی به آن نگاه کنید. مالک GPS دولت ایالت متحده آمریکاست و توسط نیروی هوایی آمریکا به وجود آمد. دولت آمریکا اجازه دسترسی شهری به جی پی اس را داد. همانطور که در بالا ذکر شد جی پی اس تنها برای مکان یابی استفاده نمیشود. از نظر دقت زمانی جی پی اس دقت کمتری نسبت به یک ساعت اتمی دارد اما سرویس های بسیاری به جی پی اس برای همگام سازی متکی اند.
نتیجه گیری
همانطور که از این مقاله متوجه شدید جی پی اس به اندازه اهمیت آن جالب است و مادامی که سایر اپلیکیشن ها برای تداوم به آن وابسته اند اهمیت آن افزایش پیدا میکند.