علت های سوزش قلب و تیر کشیدن سمت چپ سینه چیست

علت های سوزش قلب و تیر کشیدن سمت چپ سینه چیست اولین چیزی که بعد از سوزش و تیر کشیدن در قفسه سینه به ذهن ما می رسد، احتمال بروز بیماری های قلبی است که می تواند زندگی را به خطر بیندازد. اما همیشه نمی توان این سوزش و تیر کشیدن قلب را به بیماری های قلبی-عروقی ربط داد.

شاید بتوان قلب را مهمترین عضو بدن دانست. پس اهمیت آن برای همه روشن است. بسیاری از افراد در سنین مختلف، سوزش و تیر کشیدن قلب را حداقل برای یکبار تجربه کرده اند. این مسئله حتی می تواند در افرادی که سابقه بیماری های قلبی ندارند نیز باعث نگرانی شود. اولین چیزی که بعد از سوزش و تیر کشیدن در قفسه سینه به ذهن ما می رسد، احتمال بروز بیماری های قلبی است که می تواند زندگی را به خطر بیندازد. اما همیشه نمی توان این سوزش و تیر کشیدن قلب را به بیماری های قلبی-عروقی ربط داد. بسیاری از اوقات تیر کشیدن قلب دلایلی به جز بیماری قلبی دارد و می تواند ناشی از استرس، اضطراب، ریفلاکس معده، مشکلات عضلانی یا عفونت های ریوی باشد. برای تعیین دقیق آن باید به پزشک مراجعه کنید. در این مقاله از وب سایت سلام دنیا به بررسی علت تیر کشیدن قلب و قفس سینه و همچنین سوزش قلب پرداخته ایم. با ما همراه باشید.

دلایل سوزش و تیر کشیدن قلب

در ادامه علت های مختلفی که می تواند منجر به سوزش و تیر کشیدن قلب شود را بررسی می کنیم. می توان این دلایل در دو گروه مرتبط با بیماری های قلبی و بیماری غیر قلبی تقسیم کرد. ابتدا به علت شایع تر یعنی مشکلاتی که ناشی از بیماری قلبی نیست می پردازیم.

دلایل سوزش و تیر کشیدن قلب

سوزش و تیر کشیدن قلب، به علت بیماری های غیر قلبی

  • تنش و اضطراب می تواند منجر به بی نظمی در ضربان قلب شود. شخصی که دچار اضطراب است با سرعت بیشتری نفس می شود و ممکن است در قفسه سینه احساس درد، ناراحتی یا سوزش و تیر کشیدن قلب را داشته باشد.
  • بیشتر اوقات رفلاکس معده یعنی بازگشت اسیده معده به درون مری باعث احساس سوزش و تیر کشیدن در قفسه سینه می شود که می تواند با مشکلات قلبی اشتباه گرفته شود.
  • فتق دیافراگم که در بزرگسالان ممکن است در اثر ضربه بوجود آمده باشد و ناحیه قفسه سینه را دردناک کند، در فرد احساس تیر کشیدن قلب را ایجاد می کند.
  • عفونت ریه و بیماری ذات الریه می تواند یک علت سوزش و تیر کشیدن قلب باشد.
  • مصرف برخی از داروها و مواد خوراکی می تواند مقدار اسید معده را افزایش دهد و علت تیر کشیدن قلب باشد. برخی از این مواد عبارتند از: کافئین، الکل، نوشابه های گازدار، میوه های دارای اسید مثل پرتقال، گوجه فرنگی و داروهای مانند ایبوپروفن و ناپروکسن.

حتما بخوانید: قرص ناپروکسن (Naproxen):کاربردها و روش مصرف


  • چاقی در ناحیه شکمی، باعث فشار محتویات شکم شده و به این ترتیب احتمال رفلاکس معده را بالا می برد. گاهی این درد و تیر کشیدن قلب با مشکلات قلبی-عروقی اشتباه گرفته می شود.
  • بارداری نیز مانند چاقی شرایطی را ایجاد می کند که اسید معده به سمت بالا یعنی مری حرکت می کند و علت سوزش و تیر کشیدن قلب و سر دل می باشد. به خصوص زمانی که بعد از غذا خوردن دراز بکشید.

سوزش و تیر کشیدن به علت بیماری های غیر قلبی

سوزش و تیر کشیدن به علت بیماری قلبی

  • حمله قلبی که در اثر آن خون رسانی به بخشی از قلب متوقف شود. علت آن تجمع چربی و کلسترولی است که باعث تنگ شدن و انسداد عروق قلب می شود. این انسداد مانع خون رسانی به عضلات قلبی و از بین رفتن آنها می شود.

حتما بخوانید: سکته قلبی؛ علل، علائم و تشخیص حمله قلبی


  • پریکاردیت یکی از معمول ترین علت های سوزش و تیر کشیدن قلب است. این بیماری زمانی اتفاق می افتد که کیسه نازک پریکاردیوم که پوشاننده سطح خارجی قلب است، دچار التهاب می گردد.
  • آنژین قلبی که در هنگام هیجان یا فعالیت بیشتر قلب رخ می دهد را می توان از بیماری های قلبی دانست که در سوزش و تیر کشیدن قلب نقش دارد. دلیل این بیماری انسداد سرخرگ کرونر و نرسیدن غذا و اکسیژن کافی به قلب است.
  • افتادگی دریچه میرتال دیگر علت سوزش و تیر کشیدن قلب است. طی این بیماری دریچه های میترال به خاطر بزرگ شدن بیش از حد به خوبی کار نمی کنند. این مشکل می تواند باعث تیر کشیدن قلب برای چند ثانیه تا چند ساعت شود.
  • سندرم تیر کشیدن قلب که به PCS شناخته می شود، یک علت سوزش و تیر کشیدن قلب و قفسه سینه در کودکان و جوانان است. این سندرم ماندگار نیست و به خودی خود برطرف می شود. این سندرم نیاز به درمان خاصی ندارد.
  • سندرم مارفان نوعی بیماری ژنتیکی و مادرزادی است که با عارضه جدی پاره شدن آئورت همراه است نیز باعث درد و تیر کشیدن قلب می شود و حتی ممکن است منجر به مرگ بیمار گردد.

سوزش و تیر کشیدن به علت بیماری قلبی

چطور بفهمیم سوزش و تیر کشیدن قلب به بیماری قلبی مرتبط است یا نه؟

  • وقتی به طور ناگهانی و در حد چند ثانیه دچار تیر کشیدن قلب می شوید، احتمال اینکه مشکل شما بیماری قلبی باشد خیلی کم است.
  • اگر سوزش و تیر کشیدنی که در قفسه سینه حس می کنید، با سرفه رفع یا در جای دیگری از قفسه سینه حس شد، مربوط به مشکلات غیر قلبی است.

حتما بخوانید: درمان سرفه در خانه با مواد طبیعی


چه موقع علت سوزش و تیر کشیدن قلب ناشی از بیماری های قلبی است؟

  • وقتی تیر کشیدن قفسه سینه با تنفس عمیق شدیدتر شود.
  • زمانی که همراه با تنگی نفس باشد.
  • وقتی فرد عرق سرد کند و احساس سرگیجه و تهوع داشته باشد.
  • وقتی سوزش و تیر کشیدن با درد در بازو همراه باشد.
نتیجه گیری

چنانچه سوزش قلب به طور پیوسته اتفاق بیفتد و باعث ایجاد اختلال در امور روزه و زندگی طبیعی فرد شود، می تواند علامت مشکلات جدی باشد که نیاز به مراقبت پزشکی دارد. پس در مراجعه به پزشک تعلل نکنید تا از علت اصلی سوزش و تیر کشیدن قلب را پیدا کنید.


مقالات مرتبط:

در مورد عرق سرد چه باید کرد؟ (علل، نشانه و درمان آن)

5 مورد از بدترین خوراکی ها برای قلب براساس گفته های متخصیص تغذیه

از
6
رای