درمان خانگی سرفه خشک و خلط دار با 6 داروی گیاهی برای سرفه

درمان خانگی سرفه خشک و خلط دار با 6 داروی گیاهی برای سرفه سرفه کردن با اینکه می تواند مفید باشد و باعث میگردد تا مجاری تنفسی شما از مواد خارجی و مخاط ها تخلیه گردد اما به هر حال آزاردهنده است. اینکه برای سرفه چی خوبه و درمان خانگی سرفه خشک و خلط دار را در سلام دنیا بخوانید.

به طور کلی، سرفه کاملاً طبیعی است. سرفه می تواند به صاف کردن گلو از خلط و سایر تحریک کنندگان کمک کند. با این حال، سرفه مداوم می تواند نشانه بسیاری از بیماری ها مانند آلرژی، عفونت ویروسی یا عفونت باکتریایی باشد.

علت سرفه خشک چیست

گاهی اوقات سرفه ربطی به ریه های شما ندارد. بیماری رفلاکس معده (GERD) نیز می تواند موجب سرفه شود. شما می توانید سرفه های ناشی از سرماخوردگی، آلرژی و عفونت های سینوسی را با برخی از داروهای بدون نسخه درمان کنید. عفونت های باکتریایی نیاز به آنتی بیوتیک ها دارند. با این حال، برای کسانی که ترجیح می دهند از مواد شیمیایی استفاده نکنند، ما در این پست از وب سایت سلام دنیا، لیستی از چند درمان خانگی سرفه خشک که می تواند به شما کمک کند آماده کرده ایم.

درمان سرفه خشک و سرفه خلط دار با روش های طبیعی

1. درمان سرفه خشک با عسل

عسل یک درمان باستانی برای گلودرد است. بر طبق یک مطالعه، عسل همچنین می تواند سرفه را به شکل موثرتری نسبت به داروهای بدون نسخه ای که حاوی دکسترومتورفان (DM) هستند، کاهش دهد.  


حتما بخوانید: شربت دکسترومتورفان چیست؛ موارد و روش استفاده


  • شما می توانید با مخلوط کردن 2 قاشق چای خوری عسل با دم نوش یا آب گرم و لیمو این درمان خانگی برای سرفه را آماده کنید.
  • عسل می تواند تسکین دهنده باشد، در حالیکه آب لیمو به رفع گرفتگی گلو کمک می کند.
  • همچنین می توانید به راحتی عسل را با قاشق بخورید یا آن را بر روی نان بمالید و به عنوان میان وعده میل کنید.

درمان سرفه با عسل و لیمو و اب جوش

2. درمان سرفه خلط دار با پروبیوتیک

پروبیوتیک ها میکروارگانیسم هایی هستند که می توانند برای میزبان خود اثرات سلامت بخشی فراهم آورند. در حالی که آنها به طور مستقیم سرفه را تسکین نمی دهند، اما به تنظیم فلور دستگاه گوارشی کمک می کنند. فلور دستگاه گوارشی باکتری هایی هستند که در روده شما زندگی می کنند.

این تعادل می تواند عملکرد سیستم ایمنی را در سراسر بدن پشتیبانی کند. شواهد نشان می دهد که لاکتوباسیلوس، باکتری موجود در لبنیات، می تواند احتمال ابتلا به سرماخوردگی یا آنفولانزا و حساسیت به انواع مختلف آلرژن ها مانند گرده گل ها را کاهش دهد.

شیرهای غنی شده منبع خوبی از لاکتوباسیلوس است. با این حال باید مراقب باشید زیرا لبنیات ممکن است خلط را بیشتر کند. همچنین شما می توانید مکمل های پروبیوتیک را از اکثر فروشگاه های مواد غذایی بهداشتی یا داروخانه ها خریداری کنید. ممکن است هر تولید کننده میزان مصرف متفاوتی را توصیه کند. پروبیوتیک ها همچنین می توانند به برخی از انواع ماست اضافه شوند و در سوپ میسو و نان خرما نیز وجود دارد.

3. درمان سرفه خلط دار با بروملین 

احتمالاً شما تا کنون به آناناس به عنوان درمان خانگی برای سرماخوردگی فکر نکرده اید، شاید به این دلیل که هرگز چیزی درباره بروملین نشنیده اید. شواهدی وجود دارد که نشان می دهد بروملین ( آنزیمی که تنها در میوه و ساقه آناناس پیدا می شود) می تواند سرفه و خلط گلو را کاهش می دهد. برای برخوردار شدن بیشتر از مزایای آناناس و بروملین، یک تکه آناناس بخورید یا روزی 3.5 اونس از آب تازه آناناس را بنوشید.


حتما بخوانید: 5 فایده فوق العاده آب آناناس برای سلامتی 


این ادعا وجود دارد که آناناس به تسکین سینوزیت و آلرژی مبتنی بر مشکلات سینوسی نیز کمک می کند، به این صورت که سرفه و مخاط را کاهش می دهد. همچنین گاهی اوقات برای درمان التهاب و تورم استفاده می شود.

مکمل های بروملین نباید توسط کودکان یا بزرگسالانی که دچار رقیق بودن خون هستند مصرف شود. همچنین، اگر آنتی بیوتیک هایی مانند آموکسی سیلین استفاده می کنید، درباره مصرف بروملین مراقب باشید، زیرا جذب آنتی بیوتیک را افزایش می دهد. قبل از مصرف مکمل های جدید و یا ناآشنا، همیشه با پزشک خود مشورت کنید.

4. درمان سرفه با نعناع 

برگ های نعناع بخاطر خواص شفابخش شناخته شده اند. منتول موجود در نعناع گلودرد را تسکین می دهد، به عنوان یک ضد احتناق عمل می کند و به کاهش مخاط کمک می کند. به این منظور می توان از نوشیدن دمنوش یا استنشاق بخور نعناع نیز بهره برد.

  • برای آماده کردن بخور نعناع، 3 یا 4 قطره روغن نعناع به هر 150 میلی لیتر آب گرم اضافه کنید.
  • یک حوله روی سر خود بکشید و روی بخور نفس های عمیق بکشید.

درمان سرفه خشک و خلط دار

5. معجزه سرفه خشک با مارشمالو

مارشمالو از گیاه گل ختمی ساخته شده است، یک گیاه چند ساله که در تابستان گل می دهد. برگ و ریشه گل ختمی از زمان های قدیم برای درمان گلو درد و سرفه استفاده شده است. مطالعات زیادی که این ادعا را ثابت کند انجام نشده است، اما این گیاه به طور کلی بی خطر در نظر گرفته می شود. گیاه مارشمالو حاوی موسیلاژ است که گلو را نرم می کند و سوزش آن را تسکین می دهد.

امروزه، می توانید ریشه های مارشمالو را به صورت چای یا به شکل کپسول تهیه کنید. یک چای گرم می تواند برای درمان گلو درد همراه با سرفه مفید باشد. ریشه مارشمالو برای کودکان توصیه نمی شود.

برای سرفه چی خوبه

6. درمان سرفه خشک با آویشن 

آویشن برای برخی بیماری های تنفسی استفاده می شود. یک مطالعه نشان می دهد که عصاره استخراج شده از برگ های آویشن در ترکیب با عَشقه (پیچک) می تواند به کاهش سرفه و برونشیت کوتاه مدت کمک کند. برگ های این گیاه دارای ترکیبات فلاونوئید است و عضلات گلو را که درگیر سرفه هستند شل می کند، همینطور التهاب را کاهش می دهد.


حتما بخوانید: علائم برونشیت چیست و درمان آن


  • شما می توانید با 2 قاشق چایخوری از برگ های خرد شده این گیاه و یک فنجان آب جوش در منزل چای آویشن تهیه کنید.
  • روی فنجان درپوشی بگذارید تا دم کرده آماده شود و پس از ده دقیقه میل کنید.

7. درمان سرفه خشک با غرغره با آب نمک

در حالیکه این درمان خانگی ممکن است نسبتاً ساده به نظر برسد، آب نمک می تواند به کاهش خراشیدگی گلو که باعث سرفه می شود کمک کند.

  • ترکیب یک دوم یا یک چهارم قاشق چایخوری نمک با 8 اونس آب گرم می تواند به کاهش درد کمک کند.
  • توجه داشته باشید که کودکان زیر شش سال نمی توانند به خوبی غرغره کنند. بهتر است راه های درمانی دیگری برای این گروه سنی انتخاب کنید.

برای سرفه خشک چی خوبه

چطور از سرفه کردن جلوگیری کنیم؟

علاوه بر یادگیری راه های درمان سرفه، ممکن است شما بخواهید یاد بگیرید چطور از بروز آن جلوگیری کنید. برای محافظت در مقابل آنفولانزا، اطمینان یابید که واکسن سالیانه آن را بزنید. کارهای دیگری که می توانید در این مورد انجام بدهید عبارتند از:

  • اجتناب از تماس با افرادی که بیمار هستند. اگر می دانید که بیمار هستید، از رفتن به محل کار یا مدرسه خودداری کنید به این ترتیب دیگران را آلوده نخواهید کرد.
  • در هنگام عطسه و سرفه، دهان و بینی خود را بپوشانید.
  • مایعات زیادی بنوشید تا به بدنتان آبرسانی کنید.
  • به طور مرتب اطراف خود در منزل یا محل کار را تمیز کنید. مخصوصاً میز آشپزخانه، اسباب بازی ها یا تلفن های همراه را.
  • دست ها را بطور مرتب بشویید، مخصوصاً بعد از سرفه، غذا خوردن، رفتن به توالت یا مراقبت از شخصی که بیمار است.
  • شما می توانید با شناسایی مواد آلرژی زایی که شما را تحت تاثیر قرار می دهد، از آنها اجتناب کنید و حساسیت خود را کاهش دهید. آلرژن های متداول شامل درختان، گرده ها، گرد و غبار، خز حیوانات، کپک و حشرات هستند.
  • واکسن آلرژی نیز می تواند مفید باشد و حساسیت شما به آلرژن ها را کاهش بدهد. با پزشک خود در مورد اینکه چه درمانی برای شما بهتر است صحبت کنید.

حتما بخوانید: درمان آلرژی فصلی


  • اگر در تنفس دچار مشکل هستید یا سرفه های خونی دارید به دنبال درمان فوری باشید. عفونت های دستگاه تنفسی همراه با درد و تب هستند، در حالیکه آلرژی ها این علائم را به همراه ندارند.

چه زمانی برای سرفه باید به پزشک مراجعه کرد؟

در صورت وجود علائم زیر همراه با سرفه به پزشک خود مراجعه کنید:

  • لرز
  • از دست دادن آب بدن
  • تب بالاتر از 101 درجه فارنهایت (38 درجه سانتیگراد)
  • احساس کسالت یا بد حالی
  • سرفه دارای خلط رقیق، غلیظ، سبز یا زرد رنگ
  • ضعف 

درمان سرفه شدید

سخن آخر

گاهی اوقات سرفه ربطی به ریه های شما ندارد. شما می توانید سرفه های ناشی از سرماخوردگی، آلرژی و عفونت های سینوسی را با برخی از داروهای بدون نسخه درمان کنید. ما در این پست درمان سرفه خشک و سرفه خلط دار با روش های خانگی و گیاهی را بیان کردیم. امیدواریم که این مطلب برای شما مفید بوده باشد. می توانید تجربیات و سوالات خود را در خصوص درمان سرفه در خانه با ما در بخش نظرات در میان بگذارید. همچنین می توانید این پست را از طریق شبکه های اجتماعی با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

منبع: healthline


مطالب مرتبط:

نشانه های گلو درد و سرفه در دوران بارداری و درمان های خانگی برای رفع آن

خواص فوق العاده چای آویشن برای سلامتی، درمان سرفه و طرز تهیه چای آویشن  

از
36
رای