خواص دمنوش آویشن برای سلامت، عوارض و طرز تهیه آن

خواص دمنوش آویشن برای سلامت، عوارض و طرز تهیه آن آویشن گیاهی خودرو است که دارای طعم و عطر بی نظیری می باشد. چای آویشن دارای خواص زیادی برای سلامتی می باشد از جمله: تقویت سیستم ایمنی بدن، رفه بی خوابی و درمان سرفه است.

از جمله خواص چای آویشن تسکین گرفتگی های دوران قاعدگی و سوءهاضمه، تقویت قدرت شناختی، خواب آور، ضد عفونی کننده، تقویت سیستم ایمنی بدن، حفاظت در برابر بیماری های مزمن و بهبود وضعیت تنفسی است. از آنجایی که عوارض جانبی نگران کننده هستند. افرادی که به گیاهانی از تیره نعناعیان یا لب گشادگان حساسیت دارند، باید از مصرف چای آویشن خودداری کنند.

همچنین مصرف بیش از حد چای آویشن منجر به حالت تهوع و استفراغ، التهاب پوستی و کاهش ضربان قلب می شود. با این حال با مصرف این دمنوش سالم در مقادیر متعادل، اثرات مثبت سالم آن باید به مراتب بیشتر از اثرات منفی باشد. مضرات و خواص چای آویشن و طرز تهیه دمنوش آویشن را در این مطلب از خواص خوراکی های سلام دنیا، آورده شده است. با ما همراه باشید.

خواص دمنوش آویشن چیست؟

از نظر علمی با نام توموس ولگاری شناخته شده است، آویشن گیاهی خودرو است که به راحتی رشد می کند و به دلیل طعم و عطر بی نظیرش هنگام پخته شدن، کاربرد فراوانی در آشپزی دارد. و همچنین هزاران سال به عنوان طب سنتی استفاده می شده که عناصر فعال قوی آن را به یک درمان گیاهی قدرتمند تبدیل کرده است. عنصر فعال، تیمول، آنتی اکسیدان قوی است و چای آن دارای ترکیبات منحصر به فرد دیگری است که به آن خواص چشمگیر می بخشد.


حتما بخوانید: خواص گیاه آویشن برای سلامتی


خواص دمنوش آویشن چیست؟

خواص چای آویشن برای سلامتی، لاغری و سرماخوردگی

چای آویشن در بین گیاهان دیگر خواصی را برای افرادی که از بیماری مزمن، عفونت های تنفسی، چاقی، فشار عضلانی، گرفتگی قاعدگی، بی خوابی، زوال عقل، ناراحتی شکمی و یبوست رنج می برند، ارائه می دهد. این خواص به دلیل وجود میزان زیاد ویتامین C ،A، مس، آهن، منگنز، پتاسیم، فسفر، کارواکرول، پیریدوکسین و ترکیبات آنتی اکسیدانی قدرتمند فراوان دیگر است.

1. خواص دمنوش آویشن : ویژگی های آنتی اکسیدان

عناصر فعال موجود در چای آویشن به منظور جلوگیری و یا کاهش بسیاری از امراض شامل: سرگیجه، مولتیپل اسکلروزیس، وزوز گوش، هپاتیت ها، شینگل ها و کاهش استرس کلی اکسیداتیو در بدن می باشد. که به علت آنتی اکسیدان های موجود در روغن آویشن از جمله: تیمول. لوتولین و غیره است.

2. خواص چای آویشن برای سرفه

برای مشکلات تنفسی، دمنوش های گیاهی کمتری بهتر از آویشن وجود دارند که دارای خواص ضد باکتریایی و ضد التهابی باشند. این یعنی آویشن نه تنها سرفه را تسکین می دهد بلکه پاتوژن اصلی را مختل کرده و موجب بهبود سریع تر می شود.

خواص چای آویشن برای بهبود سرفه

3. خواص چای آویشن برای لاغری و کاهش وزن 

آویشن معمولا به عنوان یک دمنوش لاغری بسیار ارزشمند است. این داروی گیاهی قادر به سرکوب کردن اشتها است. اما باز هم انرژی را افزایش می دهد و مواد مغذی ارزشمندی را عرضه می کند. ترکیبات موجود در این دمنوش می تواند متابولیسم را بهینه کند که در چربی سوزی و کاهش وزن موثر است.


حتما بخوانید: خواص زیره سیاه و سبز برای لاغری شکم


4. خواص چای آویشن برای بارداری

اگر چه توصیه می شود که زنان باردار در اوایل حاملگی به علت احتمال سقط جنین ناشی از تحریک قاعدگی از مصرف دمنوش آویشن پرهیز کنند؛ اما برخی دیدگاه های طب سنتی این دمنوش را به منظور القای کار استفاده می کنند. به هرحال برای مصرف دمنوش های گیاهی در طول دوران بارداری باید با پزشک مخصوص با توجه به شرایط خاص مشورت شود.

5. خواص چای آویشن برای گرفتگی قاعدگی

چای آویشن به علت خواص ضد اسپاسمودیک از ترکیبات خاص قوی در رفع گرفتگی قاعدگی تاثیر بسزایی دارد. این چای همچنین در از بین بردن درد و ناراحتی های قاعدگی و حتی اثرات جانبی دیگر از جمله نوسانات خلقی هم موثر است.

6. خواص چای آویشن برای سرماخوردگی

میزان بالای ویتامین C و آنتی اکسیدان موجود در چای آویشن، آن را به گزینه ایده ال برای تقویت سیستم دفاعی بدن مثل: کمک به درمان سریع سرماخوردگی و علائم آنفولانزا مبدل کرده است. ویتامین C می تواند تولید گلبول های سفید خون را تحریک کند. اگرچه آنتی اکسیدان های قوی مثل تیمول و اپیجنینگ به کاهش استرس اکسیداتیو با خنثی سازی رادیکال های آزاد تولید شده توسط بدن کمک می کند. طبیعت ضد باکتری و ضدعفونی کننده این چای موجب رفع عفونت ها و عوامل بیماری زا می شود.

7. خواص چای آویشن برای تقویت حافظه و شناخت

تحقیقات اولیه نشان می دهد که چای آویشن موجب بهبودی حافظه، تمرکز و کاهش بتا آمیلوئید در مغز می شود. تیمول همچنین به افزایش سطح امگا 3 در مغز کمک کرده که می تواند شناخت را دقیق تر کند و مشکلات مربوط به سن و قوه شناختی را کاهش دهد.

8. خواص چای آویشن نفخ و مشکلات گوارش

اگر از ناراحتی معده، حالت تهوع، رودل کردن، نفخ یا گرفتگی رنج می برید، احتمالا چای آویشن بهترین درمان است. خواص طبیعی ضد التهابی و طبیعت تسکین دهنده ی آن مانند خواص ضد باکتریایی اش باعث رفع مشکلات شکم و تقویت گوارش بهتر می شود و همچنین فعالیت های روده را متعادل می کند.


حتما بخوانید: 10 درمان خانگی برای انواع دل دردها


خواص چای آویشن برای درمان مشکلات گوارشی

مضرات و عوارض جانبی چای آویشن

علی رغم خواص مفید, چای آویشن دارای برخی عوارض جانبی احتمالی است که باید قبل از افزودن این نوشیدنی دلچسب به رژیم غذایی، مورد توجه قرار گیرد.

1. حالت تهوع 

مصرف بیش از حد چای آویشن موجب حالت تهوع، سرگیجه، سردرد، استفراغ و مشکلات معده ای دیگر می شود. این چای شامل برخی مواد مغذی بسیار قوی شیمیایی و فعال است. بنابراین ضرورتی به استفاده ی بیش از حد آن نیست. روزانه نوشیدن یک الی دو فنجان بیشتر از حد معمول برای لذت بردن از خواص آن است.

2. آلرژی

مانند انواع دیگر گیاهان انسان ممکن است به آویشن هم آلرژی داشته باشند. به ویژه اگر فردی نسبت به دیگر گیاهان از تیره نعناعیان مانند رزماری، نعنا و پونه کوهی  آلرژی داشته باشند. این واکنش های آلرژیک منجر به تنگی نفس، التهاب پوستی، درد قفسه سینه و سایر علائم نسبتا جدی می شود. اگر هر یک از این موارد را تجربه کردید باید مصرف چای آویشن  را قطع کرده به دنبال مراقبت های پزشکی باشید.

3. مضرات دمنوش آویشن برای بارداری

اگر چه تحقیق تا حدودی محدود است، اما اکثر کارشناسان توصیه می کنند که در دوران بارداری باید از مصرف چای آویشن اجتناب کرد. زیرا که این چای قاعدگی را تحریک می کند. و موجب سقط جنین در اوایل بارداری می شود. به طور مشابه نوشیدن این دمنوش گیاهی قوی به زنان شیرده هم توصیه نمی شود مگر تحت مجوز پزشک متخصص خود.

4. عوارض قلبی 

مطالعات نشان داده افراد با سابقه بیماری های قلبی ممکن است در صورت مصرف بیش از حد چای آویشن، عوارض جانبی منفی آن را تجربه کنند. قبل از افزودن هر نوع دمنوش گیاهی به برنامه عادی روزانه یا هفتگی خود باید با پزشک مشورت کنید.

طرز تهیه دمنوش آویشن

شما می توانید شخصا چای آویشن را با مواردی از جمله لیمو، عسل و یک مشت آویشن تهیه کنید. اگر خودتان آویشن را در باغچه خانگی تان پرورش می دهید باید قبل از تهیه چای آن را خشک کنید. ساقه ها را جدا کرده و آن را بشویید، آب آن را بگیرید و سپس آنها را دسته بندی کرده و آویزان کنید. حدودا دو هفته طول می کشد تا کاملا خشک شوند. بنابراین بهترین کار این است که برگ های خشک شده را جمع و پودر کرده یا آنها را به صورت کامل دم کنید.

مواد لازم :

1. یک قاشق چایخوری از برگ های خشک آویشن 

2. دو فنجان آب تصفیه شده 

3. یک قاشق چایخوری عسل

4. یک تکه لیمو

طرز تهیه چای آویشن

مرحله 1: آب را بجوشانید، سپس حرارت را کم کرده تا از جوش بیفتد.

مرحله 2: برگ های خشک را به آب اضافه کرده و در قوری را بگذارید.

مرحله 3: دمنوش به مدت 5 دقیقه روی حرارت باشد.

مرحله 4: دمنوش از روی حرارت برداشته و 1 الی 2 قیقه اجازه دهید سرد شود.

مرحله 5: دمنوش را داخل فنجان ریخته، عسل و لیمو (در صورت تمایل) را به آن اضافه کرده و با لذت میل کنید.

طرز تهیه چای آویشن

سخن آخر

چای آویشن در بین گیاهان دیگر خواصی را برای افرادی که از بیماری مزمن، عفونت های تنفسی، چاقی، فشار عضلانی، گرفتگی قاعدگی، بی خوابی، زوال عقل، ناراحتی شکمی و یبوست رنج می برند، ارائه می دهد. خواص دمنوش آویشن و عوارض آن را در کنار طرز تهیه دمنوش آویشن در این مطلب سلام دنیا خواندید. می توانید سوالات و نظرات خود را درباره چای آویشن با ما در میان بگذارید.

مقالات مرتبط:

خواص چای دارچین برای سلامتی، سلامت قلب، لاغری و سرطان

 بهترین داروی شیمیایی نفخ معده و شکم

خواص چای بادرنجبویه و عوارض جانبی آن

از
7
رای