خواص درمانی آویشن برای سلامتی و سرماخوردگی

خواص درمانی آویشن برای سلامتی و سرماخوردگی آویشن علاوه بر اینکه یک ادویه خوش عطر و طعم است، یک داروی گیاهی شفابخش نیز محسوب می شود، در روم باستان از آویشن برای جلوگیری از مسمومیت استفاده میشده است.

خواص شگفت انگیز آویشن از جمله تسکین استرس، کاهش مشکلات تنفسی، بهبود سلامت قلبی، تقویت سیستم دفاعی، حفاظت در برابر بیماریهای حاد، تحریک جریان خون و جلوگیری از عفونتهای قارچی است. خواص عالی گیاه آویشن و روش مصرف آن را در این مقاله از بخش خواص خوراکی ها سلام دنیا، بخوانید.

آویشن چیست؟

آویشن نوعی درختچه همیشه سبز است که هزاران سال در زمینه دارویی و آشپزی کاربرد داشته و رایج ترین نوع آن با نام علمی تیمول وحشی شناخته شده است. آویشن, گیاه بومی نواحی مدیترانه ای و قسمتهای مشخصی از آفریقا می باشد که کاربرد تاریخی آن به مصر باستان بازمیگردد.

آویشن چیست؟

خواص آویشن

ابتدا  به صورت مختصر به برخی از خواص سالم این درختچه همیشه سبز اشاره می کنیم.

1. آویشن دارای خاصیت ضد قارچی است

فعالترین ماده موجود در آویشن تیمول است, این ترکیب ارگانیک دامنه وسیعی از خواص مفید برای بدن دارد. از جمله: قادر به پیشگیری از عفونتهای قارچی و ویروسی  و به موجب آن فزایش ایمنی سیستم دفاعی بدن.

2. خواص آویشن برای درمان سرماخوردگی و مشکلات تنفسی

یکی از شناخته شده ترین و ماندگار ترین کاربردهای آویشن در طب سنتی تنفس اورژانسی است. اگر از برونشیت، تنگی نفس حاد، یبوست، سرماخوردگی، آنفلانزا ، سینوسهای کیپ شده و یا حساسیت فصلی رنج میبرید آویشن به عنوان یک خلط آور و  ضدعفونی کننده عمل میکند.

در واقع مطالعه ای در اسپانیا نشان میدهد که عصاره آویشن خاصیت ضد قارچی دارد به همین دلیل دم کرده آن به صورت چای مقوی یکی از بهترین روشها برای رهایی از بیماریهای تنفسی است.


حتما بخوانید: بهترین دمنوش ها هنگام سرماخوردگی و آنفولانزا 


3. آنتی اکسیدان موجود در آویشن

به عنوان یکی از بزرگترین منابع آنتی اکسیدان، آویشن سالهای طولانی به عنوان یک تقویت کننده فوق العاده سلامتی مورد توجه قرار گرفته است. آنتی اکسیدان های موجود در آویشن مثل: لوتین، زیکزانتین و تایمونین برای کمک به خنثی سازی و رفع رادیکالهای آزاد در بدن مورد استفاده قرار گرفته اند.

رادیکال های آزاد به دلیل تولید متابولیسم سلولی با ایجاد آپوپتوز یا جهش خود به خودی آسیب جدی به سلولهای سالم می رساند. این آنتی اکسیدانها استرس موجود در ارگان های بدن ازجمله: رگهای عصبی. قلب. چشم ها و پوست را از بین می برد.

فواید درمانی آویشن

4. آویشن برای بهبود گردش خون

میزان بالای آهن و دیگر مواد معدنی ضروری در آویشن , آن را به انتخاب مناسبی برای تولید گلبولهای قرمز خون و همچنین تقویت جریان خون و اکسیژن در ارگانهای حساس, مبدل کرده است. بر اساس usda  پایگاه داده ه های ملی مواد غذایی 100 گرم آویشن تازه حاوی 17/45 میلی گرم تقریبا 20 درصد از آهن مورد نیاز روزانه است.

5. خواص آویشن برای قلب

میزان بالای اکسیدانهای ادغام شده . مواد معدنی و ویتامینهای  آویشن  اثرات بسیار کمی بر قلب دارند . اما پتاسیوم و منگزاز اهمیت ویژه ای برخوردار هستند, پتاسیوم یک وازو دیلاتور است, یعنی استرس های قلبی عروقی را با شل کردن رگهای خونی و کاهش فشار خون کاهش میدهد.

طی پژوهشی در بریتانیا محققان دریافته اند موشهای آزمایشگاهی  که رژیم غذایی آنها مبنی بر عصاره آویشن بود موشها ,نیرومند تر و قوی تر بوده و در طول زندگی سطح آنتی اکسیدان بیشتری داشته اند. بنابراین آویشن با تصلب شریان و اجتناب از سکته مغزی و قلبی باعث طول عمر می شود.

6. مراقبت از چشم با آویشن

میزان کاروتین و ویتامین آ موجود در آویشن , آن را به آنتی اکسیدانی موثر در سلامتی بینایی تبدیل کرده است. کاروتین قادر به خنثی کردن رادیکالهای آزاد بصری و کند کردن دژنراسیون ماکولا و جلوگیری از آب مروارید است.

7. خواص آویشن برای تقویت ایمنی بدن

سطح بالای ویتامین c موجود در این گیاه آن را به تقویت کننده طبیعی سیستم دفاعی بدن مبدل کرده است. ویتامین c تولید گلبولهای سفید خون که اولین خط دفاعی سیستم ایمنی بدن است , را تحریک میکند. ویتامین c نقش مهمی در تولید کلاژن  دارد که در تولید و ترمیم سلولها، ماهیچه ها، بافت ها و رگ های خونی موثر است.


حتما بخوانید: تقویت سیستم ایمنی با 15 ماده غذایی


8. آویشن برای کاهش استرس

ویتامین B6 موجود در آویشن تاثیر شگفت انگیزی بر انتقال دهنده های عصبی مغز میگذارد. که ارتباط مستقیمی با هورمونهای استرس دارد. مصرف مداوم آویشن در رژیم غذایتان موجب تقویت خلقیات و آرام کردن ذهنتان هنگام هجوم افکار استرس زا دارد.

خواص آویشن برای سرماخوردگی

طریقه مصرف اویشن

در زمینه آشپزی، ساقه ها و برگها در شیوه های مختلف کاربرد دارند, چه به صورت کامل چه به صورت خشک شده. این گیاه معمولا برای تهیه ی سوپ، سس، غذاهای گوشتی و تزیین غذایی زیبا به کار برده میشود. میتوانید برگها را از ساقه جدا کنید و به عنوان ادویه ی غذایی و یا تمام بوته را به عنوان چاشنی غذا یا در خورشت استفاده کنید. همچنین میتوانید آن را در قوری دم کنید و عصاره آن را با روغن های حامل یا کرمهای موضعی برای بدن مصرف کنید.  

  • اخطار: برای افرادی با معده حساس، مصرف زیاد آویشن موجب مشکلات معده روده ای  میشود.
  • قبلا هم گفتیم:  آویشن گیاهی آلرژیک نیست و میتوانید در رژیم غذایی  استفاده کنید.
سخن آخر

آویشن نوعی درختچه همیشه سبز است که هزاران سال در زمینه دارویی و آشپزی کاربرد داشته و رایج ترین نوع آن با نام علمی تیمول وحشی شناخته شده است. 


مقالات مرتبط:

خواص عالی روغن آویشن برای سلامتی و روش های استفاده از آن

خواص گل ختمی برای سلامتی، پوست و مو

خواص روغن گل مغربی برای سلامتی و پوست + عوارض گل پامچال

از
8
رای