روغن گل مغربی روغنی است که از دانه های گیاه روغن گل مغربی (اوانوترا بینیس) گرفته می شود. این روغن یک سری کاربردهای مرسوم داشته و به شکل گسترده ای به صورت مکمل در دسترس می باشد. یکی از مهمترین اجزای تشکیل دهنده روغن گل مغربی، اسید گامل لینولیک (GLA) می باشد که در سایر روغن های گیاهی نیز یافت می شود. دوز توصیه شده روغن گل مغربی 8 تا 12 کپسول در روز با دوز 500 میلی گرم در هر کپسول می باشد. ما در این مقاله از سایت سلام دنیا، به اینکه روغن گل مغربی برای درمان چیست ؛ خواص روغن گل مغربی برای سلامتی ؛ فواید روغن گل مغربی برای اگزما و یائسگی و عوارض و تداخلات دارویی کپسول روغن گل مغربی پرداختیم. با ما همراه باشید.
روغن گل مغربی برای درمان چیست
روغن گل مغربی یا گل پامچال که به صورت اختصار EPO نامیده می شود، منبعی غنی از اسیدهای چرب ضروری امگا-6 می باشد. روغن گل مغربی حاوی اسید لینولیک و GLA می باشد که هر دو اجزای ضروری میلین، پوشش محافظ اطراف فیبرهای عصبی و غشای سلول های عصبی محسوب می شود. آماده سازی تجاری روغن گل مغربی معمولاً به صورت 8 درصد GLA و 72 درصد اسید لینولیک استانداردسازی شده است. EPO به نظر می رسد می تواند برای رفع مشکلات مختلفی مانند اگزما، دردهای عصبی و پوکی استخوان مفید باشد.
حتما بخوانید: علائم پوکی استخوان چیست؟
کاربردهای عالی و خواص روغن گل مغربی (گل پامچال)
موارد استفاده بالقوه فراوانی برای روغن گل مغربی در نظر گرفته می شود که عبارتند از:
1. خواص روغن گل مغربی برای یائسگی و سندرم قبل از قاعدگی
برای گر گرفتگی هایی که زنان در دوران یائسگی تجربه می کنند یک سری گزینه های درمانی غیر هورمونی وجود دارد اما طبق شواهد و مدارک، روغن گل مغربی هیچ تاثیری در این خصوص ندارد. بعضی زنان گزارش داده اند که علائم سندرم قبل از قاعدگی آنان مانند حساس شدن سینه ها، احساس افسردگی، کج خلقی و تورم و نفخ به دلیل تجمع مایعات با استفاده از روغن گل مغربی تسکین یافته است. با این وجود در حال حاضر هیچ شواهدی برای حمایت از نقش روغن گل مغربی در تسکین سندرم قبل از قاعدگی (PMS) وجود ندارد.
2. خواص روغن گل مغربی برای دردهای عصبی
دردهای عصبی مرتبط با دیابت وقتی درمان های مرسوم موثر یا مناسب نبوده اند، با روغن گل مغربی درمان شده اند. نتایج آزمایشات بالینی نشان داده اند که مصرف روغن گل مغربی برای 6 تا 12 ماه می تواند علائم آسیب های عصبی بوجود آمده بر اثر دیابت را بهبود بخشد. در یک آزمایش کوچک تصادفی چاپ شده در ژورنال داروهای دیابت، بهبود آماری قابل توجهی در امتیازات نوروپاتی شامل تست هدایت عصبی برای افرادی که کپسول های روغن گل پامچال را به مدت 6 ماه در مقایسه با دارونما مصرف می کردند، مشاهده گردید.
3. روغن گل مغربی برای پوکی استخوان
این روغن همراه با روغن ماهی و کلسیم توسط بالغین مبتلا به پوکی استخوان مصرف شده و به نظر می رسد این ترکیب می توانند زوال استخوانی را کاهش و چگالی استخوانی را افزایش دهد. تحقیقات بیشتری برای تعیین میزان نقش روغن گل مغربی در صورت استفاده از آن به تنهایی باید انجام شود.
4. خواص روغن گل مغربی برای اگزما
درمان با روغن گل مغربی ممکن است به اصلاح وضعیت غیر عادی اسیدهای چرب ضروری که در بیماری اگزما یافت می شود، کمک کند. اگزما می تواند به نحوی کارآمد با داروهای مرسوم درمان شود اما گزینه های مکمل مانند روغن گل مغربی گاهی اوقات توسط افرادی که وضعیت آنها آن چنان که می خواهند بهبود نیافته یا از عوارض جانبی داروها می ترسد، مورد استفاده قرار می گیرد. با این وجود یک مرور دقیق بر روی شواهد که توسط موسسه Cochrane Collaboration انجام شده، نتیجه گرفته است که روغن گل مغربی نسبت به دارونما کارآیی بیشتری در درمان اگزما نداشته و ممکن است باعث ایجاد عوارض جانبی معده ای روده ای خفیف و موقت نیز بشود.
حتما بخوانید: درمان خانگی اگزما پوستی
5.خواص روغن گل مغربی برای اسکلرودرما و پدیده رینود
اسکلرودرما یک بیماری سیستم ایمنی در بافت های اتصالی است که باعث ضخیم شدن و سختی بافت های مختلف مانند پوست و سایر ارگان ها می شود. پدیده رینود که می تواند باعث بی حسی و سرد شدن انگشتان شده و گاهی اوقات با اسکلرودرما در ارتباط است. روغن گل مغربی به عنوان درمان این موارد در بعضی از تحقیقات مورد استفاده قرار گرفته با این وجود اندازه تمامی این تحقیقات کوچک بوده است. تحقیقات بیشتری قبل از این که بتوان این روغن را برای درمان این موارد توصیه نمود، مورد نیاز است.
6. خواص روغن گل مغربی برای مشکلات دیگر
درمان های گیاهی با ادعاهای سلامتی فراوانی همراه هستند زیرا قوانین برای این محصولات نسبت به داروهای تجویزی، سخت گیری کمتری دارند. گفته می شود که بسیاری از مشکلات با روغن گل مغربی تسکین می یابند. کماکان در مورد این ادعاها شواهد کافی وجود ندارد:
- آسم
- اختلال کم توجهی - بیش فعالی (ADHD)
- هپاتیت B
- کلسترول بالا
- سرطان کبد
- دردهای پستان
- چاقی
- سوریازیس
- آرتریت پسوریاتیک
مواد زیر از شواهد کافی برای این ادعا که روغن گل مغربی می تواند در درمان آنها موثر باشد، برخوردار نیستند: سندرم خستگی مزمن، بثورات پوشک، خشکی چشم، خوانی پریشی (دیسلکسی)، کنش پریشی (دیسپراکسیا)، پوست فلیس (ایکتیوز)، رشد نوزادان، عوارض حاملگی، آرتریت روماتوئید، اسکیزوفرنی، سندرم سوژرن، کولیت اولسراتیو، سرطان، آکنه، مولتیپل اسکلروز (MS)، بیماری قلبی و آلزایمر.
حتما بخوانید: چاقی چگونه بر مغز تاثیر می گذارد؟
قوانین
در انگلستان روغن گل مغربی برای درمان اگزما و درد پستان تایید شده بود. با این وجود، در سال 2002، سازمان دارو تصمیم گرفت که شواهد کافی در خصوص کارایی روغن گل مغربی برای این کاربردها وجود ندارد.
ایمنی روغن گل مغربی
یک سری خطرات بالقوه در خصوص روغن گل مغربی وجود دارد: امکان دارد شما نسبت به روغن گل مغربی یا اشکال مختلف آن حساسیت داشته باشید. FDA مکمل ها را زیر نظر نداشته و باید در مورد انتخاب یک نام تجاری که از لحاظ خلوص، دقت دوز و کیفیت شهرت خوبی دارد، دقت کنید.
تداخلات دارویی و عوارض روغن گل مغربی
1. خونریزی
روغن گل مغربی دارای خواص رقیق کننده خون می باشد بنابراین افرادی که داروی رقیق کننده خون (وارفارین) مصرف می کنند، با مصرف آن بیشتر در معرض خطر خونریزی قرار خواهند گرفت. بنابراین این افراد نباید از این روغن استفاده کنند. سایر داروهای رقیق کننده خون مانند کلوپیدوگل و آسپرین نیز در صورت استفاده همزمان با روغن گل مغربی می توانند مشکل آفرین باشند.
حتما بخوانید: موارد مصرف قرص آسپرین
2. تشنج
افراد مبتلا به صرع یا سایر نارسایی های تشنجی باید از مصرف روغن گل مغربی پرهیز کنند زیرا این روغن ممکن است خطر بروز تشنج را افزایش دهد. همچنین افراد مبتلا به شیزوفرنی که با بعضی داروها تحت درمان قرار دارند نیز ریسک بالایی برای بروز تشنج خواهند داشت بنابراین باید در این خصوص از توصیه های پزشکی بهره بگیرند.
3. بیهوشی
روغن گل مغربی نباید در مدت دو هفته مانده به انجام بیهوشی عمومی استفاده شود زیرا خطر بروز تشنج را افزایش می دهد.
سخن آخر
روغن گل مغربی یا گل پامچال مغربی که به صورت اختصار EPO نامیده می شود، منبعی غنی از اسیدهای چرب ضروری امگا-6 می باشد. یک سری خطرات بالقوه در خصوص روغن گل مغربی وجود دارد. ما در این پست سلام دنیا، به خواص روغن گل مغربی و عوارض آن پرداختیم. امیدوارم این مطلب برای شما مفید بوده باشد. می توانید این پست را از طریق شبکه های اجتماعی با دوستان خود به اشتراک بگذارید.