اگر یک مادر در حال شیردهی کودک هستید، احتمالا تجربه ناخوشایند نوک سینه های ترک خورده یا زخم شده را دارید. این چیزی است که بسیاری از مادران شیرده تحمل می کنند. این پدیده معمولا در اثر مکیدن محکم سینه اتفاق می افتد. این اتفاق در اثر قرارگیری کودک در موقعیت بدی برای مکیدن سینه است. این 5 روش درمان ترک و شقاق سينه در شيردهي با درمان خانگی و طبیعی که در این مطلب سلام دنیا آموزش دادیم امتحان کنید. سپس بیاموزید که چه کاری می توانید انجام دهید تا از بروز مجدد این مشکل جلوگیری کنید.
چه عواملی باعث ترک نوک سینه ها می شود؟
نوک سینه های زخم شده، به صورت نوک سینه هایی توصیف می شود که:
- زخم شده
- ترشح داشته
- خونریزی کرده
- تیر کشیده
- ترک خوردگی داشته
حتما بخوانید: علت ترشحات نوک سینه [پستان] در مردان و زنان چیست
دو علت شایع برای زخم شدن نوک سینه ها وجود دارد:
مکیدن بد سینه ها و تروما مکیدن، در اثر قرار گرفتن کودک در موقعیت نامناسب نسبت به سینه. تعدادی از دلایل احتمالی برای قرار گیری کودک در موقعیت نامناسب وجود دارد. شیردهی یک مهارت آموختنی برای مادران و نوزادان است. برای قرار دادن صحیح نوک پستان در دهان کودک و بدن او در کنار مادر برای شیر خوردن، کمی تمرین لازم است.
نوزادانی که به درستی سینه را نمی مکند، ممکن است بخواهند از خود در برابر رفلاکس های رگ کردگی (احساس سوزش و خارش محسوس در سینه ها توام با حرکت شیر در مجاری شیر)، از طریق تحت فشار قرار دادن نوک سینه محافظت کنند. اگر نوزاد دهان خود را به صورت سطحی به نوک سینه بچسباند، ممکن است تعداد دفعات بیشتری شیر بخورد. این بدان علت است که آنها در هر بار شیر خوردن، به اندازه کافی شیر دریافت نمی کنند. اتحادیه بین المللی La Leche خاطر نشان می کند که در موارد دیگر، کودک نوک سینه مادر خود را به دلیل مسائل آناتومیکی نیشگون می گیرد، از جمله:
- گیر کردن زبان
- دهان کوچک
- دور شدن دهانش
- فرنولوم کوتاه
- ·طعم قوی
علل احتمالی دیگر زخم شدن نوک سینه عبارتند از:
- اشتباه گرفتن نوک سینه (احتمالی است که در صورت شیردهی با سینه، شیردهی با شیشه شیر یا پستانک اتفاق می افتد).
- مشکلات مکیدن
- نوزاد به عقب رفته یا در طول شیردهی زبان او در موقعیت نامناسبی قرار دارد.
این مهم است که تعیین کنید چه چیزی باعث ترک خوردگی و دردناکی نوک پستان می شود تا بتوانید از یک مشکل مکرر جلوگیری کنید. با یک مشاور معتبر شیردهی صحبت کنید. آنها قادر به ارزیابی هر دو روش شیردهی و تکنیک لچ خواهند بود. آنها همچنین می توانند الگوها و قدرت مکیدن کودک شما را بررسی کنند.
درمان شقاق سينه در شيردهي
چگونه می توان ترک نوک سینه را درمان کرد؟
قرار گرفتن کودک در جای مناسب برای جلوگیری از آسیب دیدگی نوک پستان ها در آینده ضروری است. اما چگونه می توانید در صورت داشتن ترک خوردگی پستان، آن را درمان کنید؟ گزینه های مختلف درمان خانگی یا داروهای تهیه شده از فروشگاه وجود دارد.
1. شیر تازه بیرون آماده از سینه را بر روی آن مالش دهید
مالش شیر تازه دوشیده شده از سینه بر روی نوک سینه ها از طریق محافظت ضد باکتریایی می تواند منجر به درمان ترک خوردگی نوک سینه شود. اگر شما یک مادر شیرده هستید، شیر سینه در دسترس شما قرار دارد، که مالش دادن آن بر روی نوک سینه بعد از شیردهی به کودک را آسان می کند. قبل از اینکه به آرامی چند قطره شیر مادر را روی نوک پستان خود بمالید، حتما دستان خود را بشویید. اجازه دهید قبل از پوشاندن سینه ها، شیر با جریان هوا خشک شود.
تذکر: اگر دچار برفک دهان نوزاد شده اید، از این روش درمانی باید اجتناب نمایید. بعد از هر بار شیردهی کودک، باید پستان های خود را با آب بشوئید. مخمر به سرعت در شیر انسان رشد می کند.
حتما بخوانید: درمان برفک دهان با 23 درمان خانگی و گیاهی
2. کمپرس آب گرم
کمپرس آب گرم این یکی دیگر از گزینه های درمانی آسان و ارزان است. اگرچه فواید آنتی باکتریایی ندارد، اما ممکن است استفاده از کمپرس گرم و مرطوب بعد از شیردهی به کودک باعث آرامش بخشیدن به نوک سینه های دردناک و ترک خورده شود.
- برای اعمال آن، یک لیف حمام را در داخل آب گرم خیس کنید.
- آب اضافی آن را با فشردن لیف خارج کنید.
- لیف حمام را برای چند دقیقه بر روی پستان و نوک سینه قرار دهید.
- سپس آن را به آرامی خشک کنید.
3. سینه را با آب نمک بشوئید
این محلول نمک خوراکی به آب رسانی پوست کمک کرده و روند ترمیم را تسریع می کند:
- نصف قاشق چای خوری نمک را با 8 اونس (240 میلی لیتر) آب گرم مخلوط کنید.
- نوک سینه ها را به مدت یک دقیقه بعد از شیردهی در داخل این محلول آب نمک خیس کنید.
- همچنین می توانید از یک بطری سرنگ استفاده کنید تا محلول را در تمام نواحی نوک پستان اعمال نمایید.
- با کف دست آن را به آرامی مالش دهید تا خشک شود
حتماً محلول نمکی تازه را به صورت روزانه تهیه کنید تا احتمال آلودگی باکتریایی کاهش یابد. اگر به نظر نمی رسد کودک شما طعم محلول خشک شده را دوست داشته باشد، نوک سینه های خود را قبل از شیردهی به کودک بشویید.
حتما بخوانید: علت درد و تحریک نوک سینه ها در زمان شیردهی
4. فرم پزشکی پماد دارویی لانولین را اعمال کنید
استفاده از پماد لانولین به طور ویژه برای مادران شیرده طراحی شده است و به بهبودی زخم کمک می کند. بعد از شیر دادن به کودک، آن را بر روی سینه ها بمالید. لازم نیست قبل از شیر دادن به کودک خود آن را پاک کنید.
5. پد شیردهی را به طور مرتب عوض کنید
پدهای شیردهی را به محض اینکه مرطوب می شوند، عوض کنید. مرطوب نگه داشتن نوک سینه ها می تواند ترمیم آن را دچار تاخیر کند. همچنین از استفاده از پدهای شیردهی با پوشش پلاستیکی خودداری کنید. آنها می توانند مانع از جریان هوا شوند. به دنبال پدهای ساخته شده 100 درصد از پنبه باشید.
روش های درمانی که باید از آنها اجتناب شود
ممکن است در مورد روش های درمانی دیگری برای زخم ها یا ترک خوردگی نوک سینه شنیده باشید. اما برخی از این روش های درمانی تاثیر معکوس داشته و باید از آنها اجتناب شود.
- کیسه های چای مرطوب: این یک روش درمانی مشهور در بسیاری از نقاط جهان است. اگرچه آنها مقرون به صرفه هستند، اما اسید تانیک موجود در چای می تواند بر روی نوک پستان اثر قابض داشته باشد. این پدیده می تواند نوک پستان را خشک کند یا حتی باعث ترک خوردگی شود. اگر روش ایجاد گرمای مرطوب برای شما مناسب است، از یک کمپرس آب گرم ساده استفاده کنید.
- استفاده از پمادها یا کرم هایی که 100 درصد لانولین نیستند یا نباید خورده شوند: برخی از محصولاتی که به مادران شیرده عرضه می شود می توانند از گردش هوا جلوگیری کرده و پوست را خشک کنند. از مصرف داروهایی که به شکل خوراکی نیستند، اجتناب کنید. آنها می توانند برای کودک شما مضر باشند. اگر قبل از هر شیردهی به کودک باید نوک پستان خود را بشویید، مزیت چرب شدن طبیعی سینه را از دست خواهید داد.
نتیجه گیری
ترک خوردن نوک سینه یا زخم شدن آن در شیردهی معمولا در اثر مکیدن محکم سینه اتفاق می افتد که در اثر قرارگیری کودک در موقعیت بدی برای مکیدن سینه است، به کمک درمان های خانگی ارائه شده می توان این مشکل را رفع کرد. به خاطر داشته باشید که نوک سینه ترک خورده اغلب از عوارض شیردهی است. اگرچه کمک به بهبودی نوک سینه های ترک خورده مهم است، اما رسیدگی برای یافتن علت این مشکل نیز مهم است. اگر سؤال یا نگرانی در مورد نوک سینه های ترک خورده دارید، به پزشک متخصص اطفال یا مشاور معتبر شیردهی مراجعه کنید.
منبع: healthline
مقالات مرتبط:
علت خارش سینه در شیردهی و درمان آن