آیا ضد آفتاب باعث آکنه می شود؟ بله، برخی از کرمهای ضد آفتاب میتوانند باعث بروز آکنه شوند. اما، این بدان معنا نیست که شما از ضد آفتاب استفاده نکنید. برعکس، مراقبت از پوست با محافظت مناسب در برابر اشعه ماوراء بنفش بسیار مهم است. در حالی که نباید بدون کرم ضدآفتاب بیرون بروید، باید از تاثیرات انواع خاصی از ضد آفتاب بر روی پوست خود آگاه باشید.ما در این مقاله از سلام دنیا در مورد آیا ضدآفتاب باعث آکنه می شود، چه در ترکیباتی در ضدآفتاب باعث بروز آکنه می شود، نکاتی برای انتخاب کرم ضدآفتاب صحبت کردیم. باماهمراه باشید.
آیا ضد آفتاب باعث جوش می شود؟
کرم ضد آفتاب بسته به چیزی که در آن است، می تواند منافذ را مسدود کند و باعث آکنه شود. بنابراین، هنگام انتخاب کرم ضد آفتاب باید محتاط باشید و فهرست مواد را با دقت مرور کنید، البته ممکن است فکر کنید مواد فعال موجود در کرم ضد آفتاب در ایجاد جوش و آکنه نقش دارند. اما این واقعیت ندارد. پوست شما به مواد فعال موجود در ضد آفتاب حساس نیست. این مواد واقعا پوست شما را تحت تاثیر قرار نمی دهند.
حتما بخوانید: هر آن چه را که باد درباره SPF در ضد آفتاب بدانید
علت جوش زدن هنگام استفاده از کرم ضدآفتاب چیست؟
این جوشها عمدتاً به دلیل سایر مواد موجود در ضد آفتاب مانند مواد نگهدارنده، عطرها و نرمکنندهها است. علاوه بر این، نگهداری نادرست کرم ضد آفتاب نیز می تواند مواد شیمیایی و مواد تشکیل دهنده را تجزیه کند و باعث بروز آکنه شود.به عنوان مثال، اگر بطری یا تیوپ ضدآفتاب خود را داخل یک ماشین داغ یا زیر نور خورشید در کنار ساحل یا کنار استخر بگذارید، گرما باعث میشود ترکیبات موجود در ضدآفتاب بیاثر شده و آنها را تجزیه کند. وقتی دفعه بعد از آن استفاده می کنید،جوش می زنید.
فیلترهای شیمیایی خاصی که در ضد آفتاب استفاده می شوند نیز می توانند باعث ایجاد حساسیت و جوش های پوستی شوند. بیایید به موادی که ممکن است باعث آکنه شوند نگاهی بیندازیم.
ترکیبات کرم ضد آفتاب که باعث آکنه می شود؟
برخی از مواد مسدود کننده منافذ در کرم ضد آفتاب ممکن است باعث آکنه شوند. با این حال، به یاد داشته باشید که تجمع بیش از حد کثیفی، چربی، سبوم و سلول های مرده پوست، همراه با رشد باکتری ها، باعث ایجاد جوش و آکنه می شود. استفاده از محصولاتی با مواد مسدود کننده منافذ که باعث احتقان بیشتر می شود، می تواند وضعیت را بدتر کند. بنابراین، قبل از خرید کرم ضد آفتاب، مطمئن شوید که حاوی این مواد نباشد:
1. کرم ضدآفتاب حاوی روغن ها و کره های کمدوژنیک
بسیاری از ضد آفتاب ها حاوی موادی مانند کره کاکائو، روغن جوانه گندم، روغن سویا و روغن نارگیل هستند. اگرچه آنها مواد طبیعی هستند، اما منافذ پوست را مسدود می کنند. اگر پوست مستعد آکنه دارید، این مواد می توانند جوش های شما را تشدید کنند. از این رو از آنها دوری کنید. در عوض، میتوانید ضد آفتابهایی را انتخاب کنید که حاوی روغنهای آفتابگردان، جوجوبا، خولان دریایی، دانه گل رز و روغن هسته انگور هستند.
حتما بخوانید: درمان جوش با طب سنتی چینی
2. کرم ضدآفتاب حاوی روغن های معدنی و سیلیکون ها
این دو رایج ترین ترکیبی هستند که در کرم های ضد آفتاب پیدا می کنید. روغن های معدنی و سیلیکون ها اجازه نمی دهند عرق از منافذ پوست شما خارج شود. در نتیجه عرق و کثیفی داخل منافذ گیر می کند که در نهایت باعث تحریک و جوش می شود.
3.کرم ضدآفتاب حاوی بنزوفنون ها
اینها فیلترهای UV هستند که در بسیاری از کرم ها و لوسیون های ضد آفتاب پیدا خواهید کرد . رایج ترین آنها اکسی بنزون و آووبنزون هستند. یک مطالعه نشان داد که اکسی بنزون ممکن است باعث ایجاد فوران پاپولووزیکولی اریتماتوز و ایجاد حساسیت به نور شود. نتیجه گیری شد که بنزوفنون ها ممکن است باعث این مشکلات پوستی شوند.
4.کرم ضدآفتاب حاوی امینوبنزوئیک اسید( PABA )وسایر مواد شیمیایی
اگر پوست حساس و مستعد آکنه دارید، برخی از مواد مانند پارا آمینو بنزوئیک اسید (PABA) و متوکسی سینامات (که معمولا در ضدآفتاب ضدآب یافت می شود) می توانند باعث آکنه و جوش شوند.
سعی کنید از کرم های ضد آفتاب حاوی مواد زیر استفاده نکنید:
- بوتیل استئارات
- دسیل اولئات
- ایزوپروپیل میریستات
- ایزوپروپیل ایزواستئارات
- ایزوپروپیل نئوپنتانوات
- میریستیل میریستات
- ایزوپروپیل پالمیتات
- اکتیل پالمیتات
- میریستیل پروپیونات
- اکتیل استئارات
- روغن نعناع یا پروپیلن گلیکول-2 (PPG-2)
همه این مواد شیمیایی می توانند پوست مستعد آکنه را تحریک کرده و باعث جوش شوند.
5. کرم ضدآفتاب حاوی موم زنبور عسل و سایر موم های گیاهی
موم های گیاهی و موم زنبور عسل برای پوست بسیار مفید هستند و اکثر انواع پوست می توانند آنها را تحمل کنند. با این حال، اگر پوست حساس و مستعد آکنه دارید، این موم ها ممکن است پوست شما را بیشتر مسدود کنند. این مواد می توانند منافذ مسدود شده را تحریک کنند و تنفس را برای پوست دشوار کنند.
حتما بخوانید: ماسک خانگی عسل و دارچین برای درمان جوش صورت
به یاد داشته باشید، همه این مواد ممکن است برای پوست شما مناسب باشند یا نباشند. برخی از انواع پوست به راحتی می توانند این مواد را تحمل کنند و برخی دیگر ممکن است نه. بنابراین، مهم است که ضد آفتاب خود را هوشمندانه انتخاب کنید.
نکات مهم در خرید ضدآفتاب ضدجوش
نکاتی برای انتخاب کرم ضد آفتاب مناسب برای پوست چرب و جوش دار
در اینجا چند نکته وجود دارد که هنگام انتخاب ضد آفتاب باید به آنها توجه کنید.
1.هنگام تهیه کرم ضد آفتاب ضدجوش؛ ضد آفتاب "غیر کومدون زا" و "بدون روغن" را بررسی کنید
غیر کوندون زا کلمه ای است که اگر پوست مستعد آکنه دارید باید روی آن تمرکز کنید. این بدان معناست که کرم ضد آفتاب حاوی هیچ ماده ای نیست که بتواند منافذ پوست شما را مسدود کند و باعث ایجاد جوش شود. کرم های ضد آفتاب بدون روغن به دور نگه داشتن چربی اضافی از پوست کمک می کنند.
2. هنگام تهیه کرم ضد آفتاب ضدجوش؛ از اوکسی بنزون و آمینو بنزوئیک اسید اجتناب کنید
اگر پوست مستعد آکنه، حساس یا روزاسه و اگزما دارید، از این دو ماده دوری کنید. اگر پوست بسیار حساس و مستعد آکنه دارید، بهتر است از ضد آفتاب های معدنی حاوی اکسید روی یا/و دی اکسید تیتانیوم استفاده کنید که پوست را تحریک نمی کند.
3. هنگام تهیه کرم ضد آفتاب ضدجوش؛ یک کرم روز با SPF مناسب انتخاب کنید
مرطوب کننده برای انواع پوست بسیار مهم است و اگر کرم روز حاوی SPF باشد، پوست شما آن را دوست خواهد داشت. به جای لایه برداری از پوست با مرطوب کننده و SPF، محصولی را انتخاب کنید که هر دو را ارائه می دهد. ترکیبات مرطوب کننده و ضدآفتاب زیادی در بازار موجود است که دارای SPF 30 یا بالاتر همراه هستند. آنها را بررسی کنید.
حتما بخوانید: نکاتی برای انتخاب یک کرم ضد آفتاب خوب
4. هنگام تهیه کرم ضد آفتاب ضدجوش؛ یک کرم ضد آفتاب رنگی را انتخاب کنید
این برای کسانی است که پوست چرب دارند و از لوازم آرایش استفاده می کنند. به جای لایه برداری از پوست با کرم پودر و کرم ضد آفتاب، یک کرم ضد آفتاب رنگی انتخاب کنید و آن را با پودر شل حاوی مواد ضدآفتاب تکمیل کنید.
چد نکته در مورد ضد آفتاب
اگر در مورد نوع ضد آفتابی که باید برای پوست خود انتخاب کنید سردرگم هستید، در اینجا چند نکته وجود دارد:
- اگر پوست خشکی دارید، کرم های ضد آفتاب را برای صورت خود انتخاب کنید.
- برای سایر قسمتهای بدن، کرمهای ضد آفتاب مبتنی بر ژل بهترین عملکرد را دارند.
- برای ناحیه حساس دور چشم، ضد آفتاب های لاستیکی بهترین کارایی را دارند.
آکادمی پوست آمریکا همچنین دستورالعمل هایی در مورد میزان استفاده از ضد آفتاب و دفعات استفاده دارد.
- بزرگسالان معمولاً به حدود 30 میلی لیتر ضد آفتاب نیاز دارند تا هر قسمت از بدن خود را بپوشاند.
- کرم ضد آفتاب را 15 دقیقه قبل از قرار گرفتن در معرض نور خورشید بمالید و هر دو ساعت یکبار یا طبق دستورالعمل روی تویوپ آن را تمدید کنید.
- لب هایت را فراموش نکنید! هنگام بیرون رفتن از بالم لب یا رژ لب با SPF استفاده کنید.
سوالات متداول
آیا کرم ضد آفتاب جوش ها را بدتر می کند؟
خیر، اگر کرم ضد آفتاب مناسب استفاده کنید، جوش های شما را بدتر نمی کند. همچنین استفاده نکردن آن ممکن است باعث بدتر شدن جوش ها شود. راهنمای خرید بالا را دنبال کنید و بهترین ضد آفتاب را برای پوست خود انتخاب کنید.
آیا باید هر روز از ضد آفتاب استفاده کنم؟
بله، کرم ضد آفتاب بخشی ضروری از مراقبت از پوست شما است. هر زمان که زیر نور آفتاب می روید از آن استفاده کنید و هر 2 ساعت یک بار آن را تمدید کنید. شما همچنین می توانید آن را حتی اگر در داخل خانه هستید استفاده کنید.
نکته های کلیدی
- کرم های ضد آفتاب حاوی کره کاکائو، روغن جوانه گندم، روغن سویا و روغن نارگیل ممکن است منافذ پوست را مسدود کنند.
- اگر پوست حساس و مستعد آکنه دارید، ضد آفتاب های معدنی حاوی اکسید روی یا دی اکسید تیتانیوم بهترین گزینه هستند.
- اگر پوست چرب دارید و آرایش می کنید، یک ضد آفتاب رنگی انتخاب کنید.
سخن آخر
اگر بعد از استفاده از یک کرم ضد آفتاب خاص، جوش زدید، به مواد تشکیل دهنده آن نگاه دقیق تری بیندازید. ضد آفتاب باعث آکنه نمی شود. با این حال، محرکهای رایج پوست مانند عطرها، نگهدارندههای مصنوعی، رنگها و سایر مواد شیمیایی موجود در کرمهای ضد آفتاب ممکن است باعث آکنه و ایجاد جوش شوند. برخی از محصولات همچنین ممکن است حاوی نرم کننده هایی باشند که اگر در پایان روز به درستی شسته نشود، ممکن است منافذ را مسدود کنند. در حالی که نمی توانید هنگام بیرون رفتن از کرم ضد آفتاب استفاده نکنید، بررسی لیست مواد تشکیل دهنده به شما کمک می کند تصمیمی آگاهانه بگیرید و از مشکلات پوستی جلوگیری کنید. همچنین می توانید با یک متخصص پوست مشورت کنید و از کرم ضد آفتاب توصیه شده استفاده کنید.
مقالات مرتبط:
علت جوش در نقاط مختلف صورت چیست و درمان جوش زدن صورت