قرص دراگون چیست و چه کاربردی دارد، تداخلات و عوارض آن

قرص دراگون چیست و چه کاربردی دارد، تداخلات و عوارض آن قرص دراگون از جمله داروهای ترک اعتیاد است که به علت وجود گیاهی به نام میراگنین، حالت سرخوشی مثل تریاک ایجاد می کند. کاربردهای قرص دراگون و تداخلات دارویی و عوارض دراگون در بخش اطلاعات دارویی سلام دنیا بخوانید.

اعتیاد بلای خانمان سوزی است که زندگی معتاد را به نابودی می کشاند. گاهی افراد برای ترک اعتیاد به هر روشی روی می آورند. قرص دراگون در واقع یکی از داروهای ترک اعتیاد است که در اثر مصرف نادرست، خودش نیز اعتیادآور خواهد بود. در این مقاله از سلام دنیا، قصد داریم تا در مورد قرص دراگون و تداخلات دارویی و عوارض جانبی آن صحبت کنیم. با ما همراه باشید.

قرص دراگون چیست؟

میراگنین، ماده اولیه تشکیل دهنده قرص دراگون است که تاثیراتی شبیه به تریاک از جمله شادی بخشی و ضد اضطراب دارد. البته یک تفاوت بزرگ با تریاک دارد و این است که در صورت مصرف، مانند تریاک جواب آزمایش اعتیاد را مثبت نمی کند. این دارو توسط افراد به منظور ترک اعتیاد و گاهی اوقات جهت درمان مشکلات زودانزالی مصرف می شود.

ماده اصلی تشکیل دهنده این دارو به نام میراگنین از گیاهی به نام کراتوم به دست می آید که نوعی درخت در مناطق گرمسیری است. این درخت در جنوب شرقی تایلند و فیلیپین رشد می کند. مردم این ناحیه از گیاه این درخت به علت خواص درمانی اش استفاده می کنند. در ابتدا کشاورزان این گیاه را برای افزایش انرژی مصرف می کردند و با گذشت زمان جایگزین تریاک شد؛ زیرا برگ های این درخت دارای خاصیت روان گردانی است و باعث افزایش انرژی شخص مصرف کننده شده و درد را تسکین می دهد.


حتما بخوانید: نشانه های فرد معتاد به تریاک


قرص های دراگون با دوز معمولی، حاوی میزان کمی میراگنین هستند و در نتیجه حالت سرخوشی کمتری ایجاد می کنند. در واقع هر چه میزان میراگنین قرص بیشتر باشد، حالت سرخوشی ایجاد شده بیشتر خواهد بود.

قرص دراگون چیست؟

قرص دراگون در ایران به چه شکلی به فروش می رسد؟

این قرص در ایران در دوزهای 2.1 تا 2.2 گرمی موجود است. رنگ اصلی این قرص نارنجی تا قهوه ای است، اما نمی توان بر اساس رنگ میزان قوی بودن قرص را تشخیص داد. در خارج از ایران این دارو به صورت پودر و کپسول نیز به فروش می رسد.

چرا افراد قرص دراگون مصرف می کنند؟

متاسفانه در اثر تبلیغات گسترده و باورهای غلطی که در مورد این دارو وجود دارد، افراد از این دارو به میزان زیادی جهت ترک اعتیاد استفاده می کنند. اگر این قرص تحت نظارت پزشک مصرف نشود، خود این قرص نیز اعتیاد آور خواهد بود. در واقع این دارو نه تنها خواص درمانی ندارد، بلکه عوارض جانبی خطرناکی نیز به همراه دارد. در ادامه در مورد عوارض جانبی مصرف این قرص توضیح می دهیم.

عوارض جانبی مصرف قرص دراگون چیست؟

مصرف خودسرانه و بیش از حد قرص دراگون بدون تجویز پزشک، به مرور بدن را اشباع کرده و حالات خماری ناشی از ترک ماده مخدر به مرور باز می گردد. به همین دلیل اغلب معتادان مجددا به مصرف مواد مخدر روی آورده و البته این بار مجبور به مصرف دوز بیشتری خواهند بود.

همانطور که توضیح داده شد، با افزایش دوز میراگنین در قرص حالت سرخوشی شخص افزایش پیدا می کند. با افزایش دوز میراگنین به میزان زیاد، احتمال تشنج و کما در شخص مصرف کننده وجود خواهد داشت. تشنج ایجاد شده در اثر مصرف قرص دراگون، شکلی مشابه با تشنج ایجاد شده در اثر مصرف ترامادول دارد.


حتما بخوانید: قرص ترامادول چیست و موارد مصرف


وخیم ترین عارضه جانبی که قرص دارگون به همراه دارد، این است که مصرف همزمان آن با الکل یا ترامادول موجب اوردوز ترامادول شده و برای شخص مصرف کننده اثر مرگ به دنبال دارد.

عوارض جانبی مصرف قرص دراگون به طور کلی:

  • کم خوابی و بی خوابی
  • علائم خماری شبیه به تریاک
  • وابستگی جسمانی شدید
  • در صورت مصرف بیش از حد، خطر مرگ و تشنج به همراه دارد
  • آسیب جدی به کبد در زمان تشنج با این دارو مانند کبد چرب

در صورتیکه شخص با مصرف این دارو تشنج را تجربه کرد، باید از مصرف آن اجتناب کند، زیرا حتی دوز کم این دارو نیز می تواند منجر به تشنج شخص شود.

قرص دراگون در آزمایش اعتیاد

تداخل دارویی قرص دراگون

هر چه میزان میراگنین موجود در قرص بیشتر باشد، خطر تشنج و کما در اثر مصرف این دارو بیشتر خواهد بود و ممکن است منجر به مرگ شود. میراگنین در دوز بالا در قرص های دراگون VIP موجود است. مصرف داروها و مواد اعتیادآور دیگری که احتمال اوردوز یا تشنج و حتی مرگ را در فرد افزایش می دهند، می توانند با این قرص تداخل دارویی خطرناک ایجاد کنند. از جمله این داروها، ترامادول، الکل و داروهای شبیه به مواد مخدر است.

آیا قرص دراگون اعتیاد آور است؟

مصرف این دارو مانند هر داروی اعتیادآور دیگری برای مصرف کننده وابستگی جسمی و روانی زیاد ایجاد می کند. آسیب ایجاد شده توسط این دارو نیز بسیار زیاد و خطرناک است و می تواند به کلیه ها و کبد آسیب برساند.


حتما بخوانید: جملات انگیزشی و مثبت برای ترک اعتیاد


چگونه می توان اعتیاد به قرص دراگون را ترک کرد؟

این قرص وابستگی جسمی و روانی زیادی ایجاد می کند، در نتیجه ترک اعتیاد به این دارو دشوار خواهد بود. جهت ترک اعتیاد به قرص دراگون نیاز است تا به پزشک مراجعه کرده و از یک متخصص کمک بگیرید. بهتر است تا قرص مصرفی تان را در هنگام مراجعه به مطب پزشک به همراه داشته باشید تا پزشک با بررسی ترکیبات تشکیل دهنده این دارو، روش درمانی مناسب شما را تجویز نماید.

توجه کنید که قطع ناگهانی قرص دراگون می تواند پیامدهای جدی به همراه داشته باشد که به شرح زیر است:

  •  به هم خوردن تعادل روحی فرد
  • احساس درد
  • بد خلقی
  • لرز در بدن

ترک اعتیاد قرص دراگون هم نیاز به ترک جسمانی و هم روانی این دارو دارد. پس نیاز است تا از یک پزشک متخصص و یک مشاور کمک بگیرید. بهره مندی از خدمات روان پزشکی و روان درمانی نقش مهمی در کمک به ترک اعتیاد این دارو خواهد داشت. درمانگر طی جلسات معتدد و بر اساس پیشرفت شخص، روش های درمانی معتددی را توصیه می کند.

سخن آخر

قرص دراگون از جمله داروهای ترک اعتیاد است که به علت وجود گیاهی به نام میراگنین، حالت سرخوشی مثل تریاک ایجاد می کند. متاسفانه در اثر مصرف زیاد، خود این دارو نیز اعتیاد آور خواهد بود و وابستگی جسمی و روانی زیادی ایجاد خواهد کرد. ترک اعتیاد و مشکلات همراه با آن یک مساله دشوار و فرسایشی است و نیاز به مراجعه به مطب پزشک و نظرات یک متخصص است. آیا سوالی در خصوص ترک اعتیاد با قرص دراگون دارید؟ آن را در بخش نظرات زیر با ما به اشتراک بگذارید.


مطالب مرتبط

علائم اعتیاد به شیشه؛ علائم، خطرات، اثرات و ملاک های تشخیص مصرف شیشه

بهترین راه های ساده ترک اعتیاد به شیشه در خانه

از
22
رای