قرص فاموتیدین برای چیست ؛ نحوه مصرف و عوارض فاموتیدین

قرص فاموتیدین برای چیست ؛ نحوه مصرف و عوارض فاموتیدین قرص فاموتیدین برای چیست ؛ فاموتیدین چه قرصی است ؛ تاثیر و نحوه مصرف قرص فاموتیدین برای کرونا ؛ عوارض فاموتیدین (Famotidine)، تداخلات دارویی قرص فاموتیدین در سلام دنیا بخوانید.

فاموتیدین برای درمان زخم های معده و روده و ممانعت از بازگشت زخم های روده ای پس از بهبود آنها استفاده می شود. در این مقاله سلام دنیا، درباره اینکه قرص فاموتیدین چیست و چه اثری در بهبودی کرونا دارد، نحوه مصرف فاموتیدین برای کودکان، بارداری و شیردهی و تداخل دارویی و عوارض آن صبحت کردیم. با ما همراه باشید.

قرص فاموتیدین برای چیست

فاموتیدین برای درمان زخم های معده و روده و ممانعت از بازگشت زخم های روده ای پس از بهبود آنها استفاده می شود. این دارو همچنین برای درمان مشکلات خاص گلو و معده (اسوفاژی) مانند: اسوفاژی فرساینده، بیماری رفلاکس گاسترواسوفاژیال (GERD)، سندرم زولینگر-الیسون) استفاده می شود. این دارو با کاهش میزان اسید تولید شده توسط معده کار می کند. این دارو علائمی مانند: سرفه هایی که تمام نمی شوند، درد معده، سوزش معده و دشواری در عمل بلع را تسکین می بخشد. فاموتیدین متعلق به گروهی از داروها با نام بلاک کننده های H2 می باشد.

این دارو بدون نسخه نیز موجود می باشد و برای پرهیز و درمان سوزش معده و سایر علائم ایجاد شده توسط تولید زیاد اسید معده است (سوء هاضمه اسیدی) استفاده می شود. اگر شما این دارو را برای خود درمانی استفاده می کنید، مهم است که دستورالعمل سازنده دارو را به دقت مطالعه نمایید تا در صورت لزوم به پزشک مراجعه کنید. 


حتما بخوانید: بهترین درمان خانگی زخم معده با گیاهان دارویی


خواص قرص فاموتیدین برای کرونا

طبق تحقیقات یک محقق آلمانی، استفاده از داروی سوزش یا زخم معده فاموتیدین به همراه آسپرین می تواند باعث کاهش شدت بیماری و مرگ و میر ناشی از کرونا یا همان کووید 19 شود. همچنین باعث بهبود مشکلات گوارشی می شود.

نحوه مصرف قرص فاموتیدین برای کرونا

روش مصرف قرص فاموتیدین برای کرونا، در 2 نوبت صبح و شب است که پیش از صبحانه و شام استفاده می شود.

فاموتیدین برای چیست

نحوه مصرف قرص معده فاموتیدین

چگونه فاموتیدین را برای درمان زخم های معده استفاده کنیم

این دارو را به صورت خوراکی با یا بدون غذا بر اساس توصیه پزشک معمولاً یک یا دو بار در روز مصرف نمایید. اگر شما این دارو را یک بار در روز استفاده می کنید، زمان مصرف آن معمولاً قبل از خواب خواهد بود. دوز و طول مدت درمان دارو بستگی به وضعیت پزشکی و پاسخ شما به درمان دارد. در کودکان، دوز ممکن است بر اساس وزن بدن محاسبه شود. شما ممکن است سایر داروها را نیز (مانند آنتاسیدز) برای مشکل تان بسته به توصیه پزشک مصرف کنید. از دستور پزشک دقیقاً پیروی نمایید. اگر سوالی دارید با پزشک یا مسئول داروخانه مطرح کنید. 

این دارو را برای بدست آوردن بهترین نتایج به طور منظم استفاده نمایید. برای یادآوری، دارو را در زمان های یکسان در هر روز مصرف کنید. دوز دارو را افزایش نداده یا بیش از مقدار تجویز شده مصرف ننمایید. بدون مجوز پزشک مصرف دارو را قطع نکنید زیرا ممکن است بهبود زخم ها را به تاخیر اندازد.

اگر شما از فاموتیدین تجویز نشده برای خود درمانی اسید سوء هاضمه یا سوزش معده استفاده می کنید، یک عدد قرص را با یک لیوان آب کامل مصرف نمایید. برای پرهیز از سوزش معده، یک عدد قرص را با یک لیوان آب کامل 15 تا 60 دقیقه قبل از مصرف غذا یا نوشیدن نوشیدنی هایی که باعث سوزش معده می شوند، استفاده نمایید. بیش از 2 عدد قرص را در 24 ساعت شبانه روز مصرف نکنید، مگر اینکه این دارو توسط پزشک تجویز شده باشد. بدون مشورت با پزشک بیش از 14 روز متوالی این دارو را برای خود درمانی استفاده ننمایید. اگر وضعیت شما بهبود نیافت یا بدتر شد حتماً با پزشک مشورت نمایید.

طریقه مصرف قرص فاموتیدین

عوارض قرص فاموتیدین

  • سردرد، یبوست یا اسهال ممکن است مشاهده شوند. اگر هر کدام از این تاثیرات ماندگار گردیدند، با پزشک یا مسئول داروخانه مشورت نمایید.
  • اگر پزشک به شما توصیه کرده است که این دارو را مصرف نمایید، به خاطر داشته باشید که او تشخیص داده است که این دارو مزایای بیشتری نسبت به ریسک عوارض جانبی برای شما به همراه خواهد داشت. بسیاری از افراد که این دارو را مصرف می نمایند، دچار عوارض جانبی جدی نمی شوند.
  • اگر هر کدام از این عوارض جانبی جدی را داشتید، بلافاصله به پزشک اطلاع دهید: خونریزی و کبودی آسان، علائم عفونت (مانند گلودردی که بهبود پیدا نمی کند، تب، لرز)، تغییرات روحی و حالتی (مانند: بی قراری، سردرگمی، افسردگی و توهم)
  • اگر هر کدام از این عوارض جانبی شدید را مشاهده نمودید، بلافاصله از کمک های پزشکی استفاده کنید: ضربان قلب تند، کند یا نامنظم، خواب آلودگی و سرگیجه شدید، غش و تشنج.
  • یک واکنش بسیار شدید آلرژیک به این دارو بسیار نادر است. با این وجود، اگر احساس کردید که علائمی در این خصوص مانند: دانه و جوش، خارش و تورم (بویژه در صورت، زبان، گلو)، خواب آلودگی شدید و مشکلات تنفسی دارید، بلافاصله به پزشک مراجعه نمایید.

حتما بخوانید: درمان سرگیجه با 10 روش ساده خانگی


این لیست کاملی از عوارض جانبی این دارو نمی باشد. اگر علائم دیگری را مشاهده کردید که در این لیست وجود نداشتند، با پزشک یا مسئول داروخانه تماس بگیرید.

عوارض جانبی داروی فاموتیدین

اقدامات احتیاطی قبل از مصرف داروی فاموتیدین

  • قبل از مصرف فاموتیدین، به پزشک یا مسئول داروخانه بگویید که آیا به آن یا داروهای بلاک کننده H2 دیگر (مانند: سیمتیدین و رانیتیدین) حساسیت دارید یا خیر. این محصول ممکن است حاوی اجزای غیر فعالی باشد که باعث بروز واکنش های آلرژیک یا سایر مشکلات برای شما شوند. برای اطلاعات بیشتر با مسئول داروخانه صحبت کنید.
  • قبل از مصرف این محصول، به پزشک یا مسئول داروخانه درباره سابقه پزشکی بویژه مشکلات سیستم ایمنی، مشکلات کلیوی، بیماری های کبدی، مشکلات ریوی (مانند: آسم، بیماری انسداد مزمن ریوی - COPD) و سایر مشکلات معده (مانند تومورها) اطلاع رسانی کنید.
  • بعضی علائم ممکن است در واقع نشان دهنده مشکلات جدی تری باشند. اگر دچار این علائم شدید به پزشک مراجعه نمایید: سوزش معده همراه با سبکی سر یا تعریق یا گیجی، درد شانه یا سینه یا فک و دست (بویژه همراه با تنگی نفس و تعریق غیر عادی) و کاهش وزن بی دلیل.
  • علاوه براین، قبل از خود درمانی با این دارو، اگر هر کدام از این علائم را داشتید، به پزشک مراجعه نمایید: مشکل و درد در عمل بلع، استفراغ خون آلود، استفراغی به رنگ قهوه، مدفوع سیاه یا خونی، سوزش معده برای مدت بیش از سه ماه، درد سینه مکرر، خس خس سینه مداوم (بویژه همراه با سوزش معده)، حالت تهوع و استفراغ، درد شکمی و معده.

اقدامات احتیاطی قبل از مصرف داروی فاموتیدین

قرص فاموتیدین در کودکان

  • از این دارو برای درمان کودکان کمتر از 12 سال جز با دستور پزشک استفاده نکنید. بالغین سالخورده ممکن است در برابر عوارض جانبی دارو حساس تر باشند بویژه در خصوص تغییرات روحی و حالتی (مانند: سردرگمی و گیجی)، تشنج یا خستگی غیر عادی.

قرص فاموتیدین در بارداری و شیردهی

  • این دارو بایستی در هنگام بارداری فقط در مواقع مورد نیاز مصرف شود. درباره ریسک و مزایا استفاده از آن در این خصوص با پزشک مشورت نمایید.
  • فاموتیدین به شیر مادر منتقل می شود. قبل از اقدام به شیردهی با پزشک مشورت نمایید.

تداخلات دارویی فاموتیدین

تداخلات دارویی ممکن است بر عملکرد دارو تاثیر گذاشته و ریسک بروز عوارض جانبی شدید را افزایش دهد. این متن حاوی تمامی تداخلات احتمالی دارویی نمی باشد. لیستی از تمامی داروهایی که مصرف می نمایید (شامل موارد تجویزی، غیر تجویزی و محصولات گیاهی) همراه داشته و آن را در اختیار پزشک و مسئول داروخانه قرار دهید. میزان دوز هیچ دارویی را تغییر نداده و بدون تایید پزشک هیچ دارویی را شروع یا قطع ننمایید. 

  • بعضی محصولات نیازمند اسید معده برای جذب مناسب توسط بدن هستند. فاموتیدین اسید معده را کاهش می دهد بنابراین ممکن است عملکرد هضم این مواد دچار مشکل شود. بعصی محصولاتی که در این میان تحت تاثیر قرار می گیرند عبارتند از: آتازاناویر، دلاویردین، ضد قارچ های خاص آزول مانند: ایتراکونازول و کتوکونازول، پازوپانیب و غیره.
  • این دارو را همراه با سایر محصولاتی که دارای فاموتیدین یا بلاک کننده های دیگر H2 می باشند (سیمتیدین، نیزاتیدین و رانیتیدین) مصرف نکنید.

تداخلات دارویی فاموتیدین

مصرف بیش از حد

اگر فردی بیش از حد از این دارو مصرف نمود و علائمی جدی مانند: بیهوشی یا مشکل تنفسی داشت، به اورژانس اطلاع دهید. 

نکات
  • این دارو را در اختیار سایرین قرار ندهید.
  • تغییرات در سبک زندگی مانند برنامه های کاهش استرس، ترک سیگار، محدود کردن مصرف الکل و تغییرات در رژیم غذایی (مانند پرهیز از مصرف کافئین و بعضی ادویه جات) می تواند به تاثیر بهتر این دارو کمک کند. با پزشک یا مسئول داروخانه درباره تغییرات سبک زندگی که می توانند به شما کمک کنند، صحبت نمایید.
  • آزمایشات پزشکی و آزمایشگاهی (مانند آندوسکوپی و آزمایشات عملکرد کلیه ها) بایستی به صورت دوره ای برای نظارت بر روند پیشرفت یا بررسی عوارض جانبی احتمالی انجام شوند. برای جزئیات بیشتر با پزشک خود مشورت نمایید.
از دست دادن یک دوز

اگر شما این دارو را به صورت منظم مصرف می کنید و یک دوز را فراموش کردید، به محض یادآوری آن را مصرف نمایید. اگر به زمان مصرف دوز بعدی نزدیک شده اید، دوز فراموش شده را رها کنید و دوز بعدی را در ساعت تعیین شده مصرف کنید و آن را برای جبران دوز قبلی، دو برابر نکنید.

نگهداری
  • دارو را در دمای اتاق (77 درجه فارنهایت یا 25 درجه سانتی گراد) و دور از رطوبت و نور نگهداری کنید.
  • نگهداری کوتاه مدت در دمای بین 59-86 درجه فارنهایت (15-30 درجه سانتی گراد) بلامانع است.
  • داروی تجویز نشده را در دمای اتاق بین 68-86 درجه فارنهایت (20-30 درجه سانتی گراد) نگهداری کنید.
  • دارو را در حمام و دستشویی نگهداری نکنید.
  • تمامی داروها را دور از دسترس کودکان و حیوانات خانگی نگهدارید.
  • دارو را در توالت یا سیستم فاضلاب نریزید مگر اینکه برای این کار دستورالعمل داشته باشید.
  • این محصول را در صورت سپری شدن تاریخ مصرف یا عدم نیاز به آن، به نحوی مناسب و ایمن دور بریزید. با شرکت دفع زباله های دارویی محلی خود برای کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص مشورت نمایید.

منبع: webmd


مقالات مرتبط:

علائم زخم معده چیست و چگونه درمان می شود
 

از
4
رای