پرمویی در خانم ها؛ بررسی تمامی علل راه های درمان هیرسوتیسم

پرمویی در خانم ها؛ بررسی تمامی علل راه های درمان هیرسوتیسم هیرسوتیسم یا اختلال پرمویی در خانم ها به رشد موهای بدن با الگوی مردانه گفته می شود که برای خانم ها بسیار آزار دهنده است.

اگر شما یک خانم هستید و موهایی بسیاری در نواحی مختلفی از بدنتان رشد می کند که به طور طبیعی فقط در بدن مردان مشاهده می شود، مانند بالای لب، چانه، قفسه سینه، شکم، یا کمر، این یک اختلال است که با نام «پرمویی بدن» شناخته می شود. این موها اغلب به جای اینکه رنگ روشنی داشته و ریز مانند «پرز روی میوه هلو» باشند، تیره و ضخیم هستند که سرتاسر بدن را می پوشانند. حدود 5 درصد از زنان در ایالات متحده، به بیماری پرمویی بدن دچار هستند.

پرمویی در خانم ها

بررسی علل و را های درمان پرمویی بدن

علل بروز این بیماری پرمویی بدن

علت این بیماری اغلب ژنتیکی، هورمونی یا دارویی است.

علل ژنتیکی: گاهی اوقات اختلال پرمویی بدن در خانواده شایع است. اگر مادر یا خواهر شما به این اختلال دچار باشند، احتمال بیش تری وجود دارد که به این بیماری دچار شوید. این بیماری همچنین در بین مردم خاورمیانه، جنوب آسیا و مدیترانه شایع تر است.

علل هورمونی: در بسیاری موارد، این اختلال به میزان بالای هورمون های مردانه مرتبط است (که آندروژن نامیده می شود). تولید این هورمون در بدن زنان طبیعی است، و مقدار کم این هورمون باعث موهای زائد نمی شود. اما هنگامی که مقدار این هورمون بیش از حد افزایش پیدا می کند، می تواند باعث اختلال پرمویی بدن و سایر مشکلات مانند آکنه، کلفت شدن صدا، و کوچک شدن سینه ها شود.

مقادیر بالای هورمون مردانه و پرمویی بدن در زنانی با مشکلات زیر شایع است:

  • سندرم تخم دان پلی کیستیک، که ممکن است باعث بروز کیست های کوچک یا کیسه های پر از مایع شود که داخل تخمدان ایجاد می شوند.
  • سندروم کوشینگ، هنگامی رخ می دهد که شما سطح بالایی از هورمون استرس کورتیزول را برای مدت زمان طولانی داشته باشید.
  • تومورهایی در غدد فوق کلیوی (که هورمون هایی مانند کورتیزول ایجاد می کنند) یا تخمدان.

علل پرمویی در بانوان

داروها: برخی از داروها می توانند سطح هورمون در بدن شما را تغییر دهند، پس ممکن است موهای ناخواسته بر روی صورت و بدن شما رشد کند. این حالت می تواند در اثر موارد زیر ایجاد شود:

  • داروهایی که حاوی هورمون هستند، مانند داروهای استروئیدی بافت ساز
  • داروهایی که باعث تحریک رشد مو می شوند، مانند Rogaine (ماینوکسیدیل)
  • دارویی با نام Danocrine (دانازول) که برای درمان آندومتریوز به کار می رود، اختلالی است که بافتی  که در داخل رحم قرار دارد، در خارج از زهدان رشد می کند.

راه های درمان بیماری پرمویی

راه های درمان هیرسوتیسم

اگر بیشتر از حدی که می خواهید در صورت و بدن خود مو دارید، چندین روش برای حل این مشکل وجود دارد.

  • کاهش وزن: اگر اضافه وزن دارید و می خواهید وزن کم کنید، بدن شما در این صورت هورمون های مردانه کمتری تولید می کند، در این صورت موهای کم تری بر روی صورت و بدن خود خواهید داشت.
  • اصلاح: شما می توانید به آسانی موهای ناخواسته را با تیغ یا ریش تراش الکتریکی اصلاح کنید. ممکن است برای جلوگیری از ایجاد ته ریش، نیاز به انجام روزانه این کار داشته باشید. برخی از افراد در اثر اصلاح زیاد ممکن است دچار سوزش با تیغ شوند، اما کرم های تسکین دهنده این مساله را بهبود می بخشد.
  •  استفاده از موچین یا بند انداختن: روش های زیادی برای کندن مو از ریشه وجود دارد. شما می توانید از موچین استفاده کنید و یا می توانید از کسی بخواهید که موهای شما را «بند بندازد» که یک نخ محکم و بلند را به صورت حلقه در آورده و موهای زائد را اصلاح می کند. این روش ها می توانند باعث درد و قرمز شدن پوست شوند.

هیرسوتیسم چیست و چگونه درمان می شود؟

  • اصلاح با موم: یک راه سریع برای کندن موهای زائد بسیار از ریشه، استفاده از موم ذوب شده است. اغلب این کار در سالن های زیبایی انجام می شود. موم بر روی پوست اعمال می شود، سپس به سرعت از روی پوست برداشته می شود. این حالت می تواند باعث درد و قرمزی شود.
  • کرم های موبر: برخی از کرم ها یک ماده شیمایی قوی با نام Danocrine دارند. می توانید این کرم را بر روی پوست خود اعمال کنید و اجازه دهید برای چند دقیقه بر روی پوست شما باقی بماند و سپس آن را از روی پوست خود پاک کنید با این کار موها همراه با کرم از روی پوست جدا می شوند. این کرم ها ممکن است پوست های حساس را تحریک کنند، بنابراین قبل از استفاده از این کرم در یک ناحیه بزرگ بدن، ابتدا آن را بر روی یک قسمت کوچک امتحان کنید.
  • الکترولیز (سوزاندن ریشه مو): شما می توانید موهای زائد را به خوبی با استفاده از الکترولیز از بین ببرید، یک سرویس گران قیمت که با استفاده از جریان برق، خیلی سریع از ریشه موها را می سوزاند. بعد از تکرار این کار برای چندین مرتبه، در نواحی که تحت درمان قرار گرفته اند، رشد موها باید متوقف شود.
  • از بین بردن موهای زائد با لیزر: حرارت ناشی از لیزر می تواند موهای زائد را از بین ببرد، اما نیاز است که این کار را چندین مرتبه تکرار کنید و گاهی اوقات موها مجددا رشد می کنند. هدف این روش درمانی حذف موهای زائد از ریشه است، پس این روش دردناک بوده و ممکن است به پوست آسیب رسانده یا باعث زخم شود.

هیرسوتیسم چیست

  • داروها: پزشکان می توانند داروهایی را تجویز کنند که شکلی که موها در بدن شما رشد می کنند را تغییر دهند. با این وجود، هنگامی که مصرف این دارو را متوقف کردید، موها مجددا به همان شکل قبلی شروع به رشد می کنند.
  • قرص های ضد بارداری باعث می شوند که بدن هورمون های مردانه کمتری تولید کند. با استفاده منظم از این قرص ها، باید موهای کمتری بر روی صورت و بدن خود داشته باشید.
  • مسدودکننده های آنتی آندروژن باعث می شود که هورمون های مردانه کمتری در بدن تولید شود، بنابراین با گذشت زمان باید موهای زائد کمتری داشته باشید.
  • افلورنیتین (Vaniqa) یک کرم صورت است که هنگام اعمال بر روی صورت، باعث رشد مو کمتری می شود.

منبع: webmd

از
2
رای