آیا لیزر کردن موهای زائد در طول بارداری خطرناک است؟

آیا لیزر کردن موهای زائد در طول بارداری خطرناک است؟ دکتر کلی جگو متخصص زنان و زایمان در فلوریدا می گوید: بهترین توصیه این است که زنان باردار از بین بردن موهای زائد با لیزر را به بعد از وضع حمل موکول کنند.  

بسیاری از مردم به لیزر کردن موهای زائد روی آورده اند تا مقدار و رشد این موها را کاهش دهند. معمولاً از لیزر برای موهای صورت، پاها، زیر بغل و کشاله ران استفاده می شود. آکادمی پوست و جراحی پلاستیک آمریکا گفته است بیش از یک میلیون نفر در سال 2016 از این روش برای حذف موهای زائد استفاده کرده اند. اما آیا زنان باردار نیز می توانند از این روش استفاده کنند؟ جواب کوتاه است، پزشکان زیادی گفته اند، نه. در اینجا به شما می گوییم چرا نباید در طول بارداری لیزر کرد و صرف زمان و پول برای انجام آن چه وقت می تواند مفید باشد.

لیزر موهای زائد چطور باعث مو زدایی می شود

یک پزشک یا تکنسین لیزر سعی می کند ناحیه مورد نظر شما را با لیزر مورد هدف قرار دهد. لیزر رنگدانه های تیره هر محور مو را مورد هدف قرار می دهد. گرما را به مو و فولیکول آن هدایت می کند. اگر حرارت به طور کامل فولیکول را نابود کند و کار به درستی انجام بگیرد، مجددا در آن ناحیه مویی رشد نمی کند. اما اگر فولیکول فقط آسیب ببیند، ممکن مو دوباره رشد کند اما احتمالاً ضعیف تر و نازک تر از دفعه قبل.

بارداری و رشد مو

وقتی باردار هستید، هورمون های بدن بسیار بالا می رود. سطوح بالاتر استروژن و آندروژن می تواند می تواند باعث رویش مو در نواحی شود که قبلا در آنجا مو وجود نداشته است، به خصوص در سه ماهه سوم بارداری. ممکن است ناگهان متوجه بشوید که روی شکم، صورت، گردن، سینه ها و بازوهایتان مو رشد کرده است. خبر خوب این است که رشد این موها شایع است و بعد از تولد کودک به طور کلی از بین می روند. هورمون های بارداری نه تنها روی نواحی که به طور ناگهانی مو در آن رشد می کند و مقدار آن تاثیر می گذارد، بلکه چرخه رشد مو را نیز تغییر می دهد.

موهای سر و بدن یک مرحله رشد فعال به نام آناژن دارند. هنگامی که مو به طور کامل رشد می کند، به مرحله استراحت به نام تلوژن وارد می شود، بعد از آن از بین می رود. هورمون های بارداری موجب تاخیر در مرحله ریزش می شود که ممکن است باعث شود موها پر تر و ضخیم تر شوند. بدن به آسانی اجازه ریزش این موها را نمی دهد. حدود سه تا شش ماه بعد از تولد کودک، هورمون های مادر به حالت طبیعی برمی گردد و موهای اضافی می ریزند. این ریختن ناگهانی موها تلوژن افوولیوم نامیده می شود. استروژن محرک رشد مو، باعث رشد مو در بعضی قسمتهایی از بدن مانند شکم می شود که ممکن است شما را ترغیب به این کار کند که به دنبال لیزر کردن، وکس کردن یا استفاده از کرم ها برای حذف آنها باشید.

لیزر موهای زائد چطور باعث مو زدایی می شود

دلیل اصلی تعمل روی انجام لیزر: نبود مطالعات کافی درباره تأثیر روی سلامت

مجله بین المللی پوست و مو در سال 2017 موارد ایمنی درباره روش های زیبایی برای زنان باردار را مورد بررسی قرار داد. متخصصان گفته اند در حالی که لیزرها برای درمان مشکلات پزشکی مانند سنگ کلیه و زگیل های تناسلی در زنان باردار مورد استفاده قرار می گیرد، هیچ اطلاعاتی برای بی خطر بودن استفاده از لیزرها برای مسائل زیبایی مانند حذف موهای زائد وجود ندارد. فقدان تحقیقات در این زمینه احتمالاً به این زودی ها تغییری نخواهد کرد، زیرا دانشمندان نمی خواهند با هدف بررسی این مسئله مادر و کودک را به خطر بیندازند.

اگرچه حذف موهای زائد با لیزر به طور کلی یک روش امن محسوب می شود، پزشکان و متخصصان پوست معمولاً توصیه می کنند که زنان باردار از این روش اجتناب کنند زیرا مطالعات کافی در زمینه بی خطر بودن آن وجود ندارد. در نبود تحقیقات، پزشکان احتیاط بیشتری می کنند. دکتر کلی جگو متخصص زنان و زایمان در فلوریدا توصیه می کند که زنان باردار به روش های محتاطانه توجه کنند. او می گوید: بهترین توصیه این است که زنان باردار از بین بردن موهای زائد با لیزر را به بعد از وضع حمل موکول کنند.  

دیگر دلایل برای اینکه تا بعد از زایمان برای لیزر صبر کنید

یکی از مهمترین تغییراتی که می تواند در طول بارداری اتفاق بیفتد تیره شدن پوست شما است، وضعیتی که به آن هایپرپیگمنتاسیون گفته می شود. طبق گفته پزشکان، زمانی که تفاوت زیادی بین رنگ پوست شما و رنگ موهایتان وجود دارد لیزر برای حذف موهای زائد موثرین روش است. اگر هایپرپیگمنتاسیون باعث شده باشد که پوست ناحیه ای که قصد مو زدایی دارید به رنگ موی بدن شما نزدیک شده باشد، ممکن است درمان تاثیر کمتری داشته باشد.

علاوه بر این، حاملگی باعث اختلال در روند طبیعی رشد مو می شود. برای مؤثر بودن مو زدایی با لیزر، باید این روش را شش بار انجام دهید. در حالت ایده آل، این روش می تواند در طول مرحله رشد فعال از چرخه انجام می گیرد. اما از آنجایی که هورمون های حاملگی می تواند در طول برخی از فازها تغییر ایجاد کند، ممکن است حذف موها با لیزر را در فاز اشتباهی انجام بدهید. در اینجا سوال درباره حساسیت پوستی است. حاملگی جریان خون در سراسر بدن را افزایش می دهد. همچنین باعث کشیده شدن بیشتر پوست روی سینه ها و شکم می شود. انجام لیزر برای مو زدایی در حالی که پوست شما در این وضعیت است می تواند باعث ایجاد ناراحتی شود.

عوارض و خطرات لیزر کردن در دوران بارداری

آیا از بین بردن موهای زائد با لیزر می تواند روی باردار شدن تأثیر بگذارد؟

شواهدی وجود ندارد که لیزر موهای زائد روی احتمال بارداری تأثیر بگذارد. اگر قصد باردار شدن دارید، قبل از انجام آن، با پزشک خود درباره انجام لیزر موهای بدن صحبت کنید. برای اکثر افراد، کاهش رشد این موهای زائد طی چندین دوره و حدود نه ماه طول می کشد. این احتمال وجود دارد که شما قبل از اینکه متوجه بشوید باردار هستید پروسه را شروع کرده باشید و در معرض این خطرات احتمالی قرار بگیرید:

  • تحریک پوست
  • تغییر رنگ پوست شما
  • تاول
  • زخم
  • و در موارد نادر رشد ناگهانی مو 

روش های جایگزین لیزر برای مو زدایی

روش های موقتی از بین بردن موهای زائد مثل اصلاح، وکس کردن، بند انداختن به طور کلی بی ضرر در نظر گرفته شده اند. همانطور که اندازه و شکل بدن تغییر می کند، ممکن است برای برداشتن موی برخی از نقاط بدن نیاز به کمک داشته باشید. اگر تصمیم گرفته اید از یک متخصص زیبایی یا پوست کمک بگیرید، مطمئن شوید که این مرکز تمیز است و تخصص لازم برای انجام کاری که می خواهید را دارند.

با وجود اینکه استفاده از کرم های موبر سابقه طولانی دارند و به عنوان یکی از روش های بی خطر برای حاملگی بررسی شده است، هیچ مطالعه ای برای اثبات اینکه مواد شیمیایی مانند سولفید باریم و اسید تیوگلیکولیک برای مادر و کودک او ضرری ندارد، صورت نگرفته است. همچنین باید درباره غذاها و داروها نیز آگاه باشید. اداره غذا و دارو گزارش هایی از واکنش های پوستی دردناک مربوط به این کرم ها و لوسیون ها دریافت کرده است. از آنجایی که تحقیقات کمی روی تأثیرات احتمالی آنها انجام گرفته شده است، بهتر است که قبل از استفاده از آنها با پزشک خود مشورت کنید.  

روش های جایگزین لیزر برای مو زدایی در بارداری

یک نکته مهم

پزشکان توصیه می کنند تا قبل از رفتن به بیمارستان برای تولد نوزاد موهای واژن خود را اصلاح نکنید، بخصوص اگر قصد انجام سزارین دارید. اصلاح می تواند باعث ایجاد خراش های کوچک و انتقال عفونت از محل زخم به داخل بدن شود.

چه مدتی بعد از زایمان می توان برای مو زدایی با لیزر اقدام کرد؟

کالج تخصصی زنان و زایمان در آمریکا می گوید باید بعد از زایمان یک پروسه طولانی مراقبت را دنبال کنید. در طول ماه های اول بعد از زایمان، با متخصص زنان و زایمان خود صحبت کنید تا درباره همه تغییرات بدنتان به شما آگاهی بدهد. پزشک بهترین کسی است که می تواند با دادن اطلاعات کافی درباره برگشتن هورمون ها به حالت عادی، برای تصمیم گیری درباره زمان مناسب لیزر کمک کند. اگر زخم یا زایمان سزارین داشته اید، این مشاوره با پزشکتان بسیار مهم است.

آیا تکنسین های لیزر باردار، در حین کار در خطر نیستند؟

شواهدی وجود ندارد که نشان بدهد تکنسین لیزری که به درستی آموزش دیده است در حین حاملگی در معرض خطر کار با دستگاه لیزر باشد. اگر در این مورد نگران هستید می توانید با پزشک خود درباره آن صحبت کنید.

تاثیرات و خطرات لیزر کردن در دوران بارداری

نتیجه

بارداری می تواند تغییرات زیادی در بدن ایجاد کند، از جمله رویش ناگهانی موها در نقاطی که قبلا در آن مو نبوده است. بسیاری از این تغییرات در ماه های اول بعد از زایمان برطرف خواهند شد. اگر می خواهید اقدام به اصلاح موهای صورت، شکم، پاها و ناحیه بیکینی کنید، بی خطرترین راه ها احتمالاً بند انداختن یا وکس کردن باشد و این بستگی به اندازه موها و نگرانی شما درباره آن دارد. پس از زایمان، با پزشک خود درباره این صحبت کنید که قصد انجام لیزر روی قسمت هایی از بدنتان که هنوز دارای این موهای ناخواسته باقی مانده اند.

منبع: healthline

از
3
رای