ادرار گرم: علائم، علل و آنچه که باید در مورد داغی ادرار بدانید

ادرار گرم: علائم، علل و آنچه که باید در مورد داغی ادرار بدانید معمولا ادرار گرم بازتاب دمای داخلی بدن تان است؛ اما در برخی از مواقع مانند داشتن تب، ورزش کردن و... باعث داغی ادرار می شود. زمانی که علائمی مانند: ادرار کدر، افزایش احساس نیاز به دستشویی رخ دهد باید به پزشک مراجعه کرد.

ادرار راهی است که بدن شما آب، نمک و سایر ترکیبات اضافی را از بدن شما خارج می کند؛ ادرار معمولاً دمای خود را در حدود 4 دقیقه در خارج از بدن حفظ می کند. در این مقاله درباره اینکه چرا ادرار گرم است؛ علائم، علت آن چیست و اینکه چه زمانی باید برای ادرار گرم به پزشک مراجعه نمایید؛ صحبت کرده ایم.

چرا ادرار گرم (داغ) است؟

ادرار راهی است که بدن شما آب، نمک و سایر ترکیبات اضافی را از بدن شما خارج می کند. کلیه ها مسئول تنظیم تعادل مایعات و الکترولیت ها در بدن هستند. هنگامی که مایعات و ترکیبات اضافی را حس می کنند، آنها را آزاد می کنند. تا آن زمان، ادرار در مثانه فرد ذخیره می شود. این کار باعث می شود که ادرار همان درجه حرارت بدن را داشته باشد.

علائم ادرار گرم

ادرار به طور معمول مشابه با دمای بدن فرد است. به طور متوسط، این دما 98.6 درجه فارنهایت (37 درجه سانتی گراد) است. برخی افراد دارای تغییرات دمای معمولی هستند که ممکن است کمی گرمتر یا کمی سردتر از این باشند. ادرار معمولاً دمای خود را در حدود چهار دقیقه در خارج از بدن حفظ می کند. اگر تا به حال آزمایش ادرار داده اید، ممکن است متوجه شده باشید که ادرار شما در فنجان نمونه احساس گرما می کند. به این دلیل است که ادرار شما همان درجه حرارت داخلی بدن شما است. به علت سردی هوای بیرون اغلب دمای بیرونی بدن تان سردتر است، از این رو حس می کنید که ادرار گرم است.

علائم ادرار گرم و علل داغی آن

هنگامی که ادرار شما گرم تر از حد نرمال است

از آنجا که ادرار همان درجه حرارت خود بدن است، ممکن است مواقعی وجود داشته باشد که ادرار گرمتر از حد نرمال باشد. این اتفاق ممکن است زمانی که تب دارید یا ورزش را تازه تمام کرده اید رخ بدهد. به طور معمول، حدود یک ساعت طول می کشد تا پس از تمرین بدن به دمای معمولی خود برگردد. همچنین ممکن است یک زن باردار ادرار گرمتر از حد طبیعی داشته باشد. این امر به این دلیل است که دمای بدن یک زن به طور طبیعی در دوران بارداری به دلیل متابولیسم سریعتر از حد طبیعی افزایش می یابد.

چه موقع برای ادرار گرم به پزشک مراجعه کنید

بین ادرار که به خاطر دمای بیرون گرم در نظر گرفته می شود و ادرار که موقع دفع احساس سوزش دارید تفاوت وجود دارد. این علامت به عنوان سوزش ادرار (دیس آوری) شناخته می شود. احساس سوزش می تواند نشانه وجود عفونت در مجرای ادراری باشد. دیگر علائم مرتبط با عفونت مجرای ادرار عبارت اند از:

  • خارج شدن مقدار کمی ادار، درحالی که هنوز حس می کنید ادرار بیشتری برای دفع دارید
  • ادرار کدر
  • ادراری که بوی تند، بد یا هر دو را دارد
  • ادرار خونین
  • افزایش احساس نیاز به دستشویی

احساس سوزش در هنگام دفع ادرار می تواند نشانه عفونت منتقله از طریق رابطه جنسی هم باشد، مانند عفونت های کلامیدیا و سوزاک. صرف نظر از دلیل بروز آن، نباید علائم سوزش ادرار را نادیده بگیرید. اگر بعد از یک یا دو بار دستشویی رفتن همچنان این مشکل ادامه داشت به پزشک مراجعه کنید. اگر احساس می کنید ادرارتان بعد از دفع آن هنوز گرم است، دمای بدن تان را با دماسنج اندازه بگیرید. اگر دمای بدن تان به علت بیماری افزایش داشت، ممکن است ادرارتان هم گرم تر شود. در حالی که می توانید به طور طبیعی تب را به کمک داروهای بدون نسخه کاهش تب کنترل کنید، اما همیشه برای دمای بدن بیشتر از 103 درجه فارنهایت (39 درجه سانتی گراد) به پزشک مراجعه کنید. پزشک این درجه حرارت را تب با درجه بالا در نظر می گیرد. همچنین، اگر تب 101 درجه فارنهایت (38 درجه سانتیگراد) بیشتر از 10 تا 14 روز  ادامه داشت به پزشک مراجعه کنید.

چه موقع برای ادرار گرم به پزشک مراجعه کنید

نتیجه گیری

معمولا ادرار گرم بازتاب دمای داخلی بدن تان است. اگر گرمای آن به علت تب، ورزش، آب و هوای گرم باشد، احتمالا ادرار شما هم گرم خواهد بود. اگر دفع ادرار با احساس سوزش و دیگر علائم عفونت های مجرای ادرار همراه بود، به پزشک مراجعه کنید.

منبع: healthline

از
3
رای