فرد می تواند فشار سینوس را با دارو درمان کند، اما بسیاری از داروهای خانگی نیز می توانند به کاهش علائم و تسریع در بهبودی کمک کنند. این سینوس ها با نوعی پوست با نام غشاء مخاطی پوشیده شده اند. این غشاء با تولید مخاط از بدن محافظت می کند، که خاک و ذرات دیگری که ممکن است منجر به بیماری شوند را به دام می اندازد. اگر شخص یک واکنش آلرژی زا یا عفونت داشته باشد، دیواره سینوس ها متورم می شود. تورم ممکن است منجر به احساس فشار در اطراف بینی، گونه ها و بالای چشم شود. این نواحی ممکن است دردناک یا حساس باشند. عفونت ها یا آلرژی ها می توانند منجر به فشار ناراحت کننده ای در سینوس ها شوند. پاکسازی بینی می تواند به کاهش این علائم کمک کند. ما در این مقاله سلام دنیا، به بررسی 8 درمان خانگی سینوزیت با روش های طبیعی و گیاهی و فاقد نسخه برای از بین بردن عفونت سینوس ها و کاهش فشار سینوس ، پرداختیم. با ما همراه باشید.
درمان خانگی سینوزیت با روش های طبیعی و فاقد نسخه
1. درمان خانگی سینوزیت با : اسپری بینی با آب نمک
استنشاق محلول نمک می تواند به پاکسازی بینی مسدود شده کمک کند. یک محلول نمک به راحتی با استفاده از آب استریل، نمک و جوش شیرین در خانه تهیه می شود. اجزاء زیر را ترکیب کنید:
- یک چهارم پیمانه آب استریل
- یک چهارم قاشق چای خوری نمک
- یک چهارم قاشق چای خوری جوش شیرین
حتما بخوانید: علائم سینوزیت چیست
هر بار با یکی از سوراخ های بینی خود این محلول را استشمام کنید. همچنین می توانید از یک بطری اسپری خشک و تمیز استفاده کنید. نازل را به آرامی داخل سوراخ بینی کرده و محلول را اسپری کنید. این کار را دو یا سه بار در روز تکرار کنید.
2. درمان خانگی سینوزیت با : نتی پات
برخی از افراد از نتی پات برای شست و شو بینی استفاده می کنند که این کار به مرطوب نگه داشتن غشاء مخاط و تسکین فشار در سینوس ها کمک می کند. این دستگاه مانند یک گلدان کوچک با دهانه بزرگ به نظر می رسد. این دستگاه را می توان به صورت آنلاین خریداری کرد. در این قسمت نحوه استفاده از نتی پات ارائه شده است:
- دست ها را بشوئید
- نتی پات را از آب استریل پر کنید
- مستقیما بر روی سینک ظرف شویی خم شوید.
- سر خود را به سمت پهلو خم کنید
- به آرامی دهانه نازل را تا بالاترین قسمت های داخل بینی وارد کنید
- با دهان نفس بکشید
- آب را در درون سوراخ بینی بریزید
آب از یک سوراخ بینی به دیگری جریان می یابد که باید گرده، باکتری ها و دیگر آلودگی ها را از بینی خارج کند. شخص باید این روند را برای هر دو سوراخ بینی تکرار کند. برای انجام این کار، استفاده از آب استریل یا مقطر ضروری است که آن را باید از داروخانه خریداری کرد و نباید از آب شیر خانگی برای این منظور استفاده کرد. به عنوان جایگزین، می توانید آب را جوشانده و صبر کنید تا خنک شود.
3. درمان خانگی سینوزیت با : استنشاق بخار
استفاده از بخار برای باز کردن مجاری بینی می تواند به تسکین فشار سینوس کمک کند. استنشاق بخار در خانه آسان است. آب را بجوشانید، آن را در درون یک کاسه بزرگ بریزید و خود را به سمت کاسه خم کنید، پس صورت شما مستقیما در بالای ظرف قرار دارد. سر خود را با حوله بپوشانید و با بینی نفس بکشید.
حتما بخوانید: علت سردرد سینوسی [سینوزیت] چیست
4. درمان خانگی سینوزیت با : طب فشاری
طب فشاری بخش مهمی از طب سنتی چینی است. این روند شامل ایجاد فشار در نقاط خاص بدن برای تسکین درد یا علائم بیماری است. دانشمندان هنوز از اینکه طب فشاری موثر است، مطمئن نیستند. اما ممکن است برخی از علائم را تسکین دهد. طب فشاری مدت ها است که برای درمان سرماخوردگی، انواع آنفولانزا و مشکلات سینوسی مورد استفاده قرار می گیرد. این کار را می توان در خانه یا توسط یک پزشک حرفه ای انجام داد. در حین انجام این کار، مراقب باشید که فشار زیادی به بدن وارد نشود که باعث درد یا ناراحتی شود.
در این قسمت، نحوه استفاده از طب فشاری برای فشار سینوس ارائه شده است:
- انگشتان هر دو دست را به هم چسبانده و شکل یک فنجان ایجاد کنید.
- از دستان به هم پیوند زده خود برای گرفتن (بغل کردن) پشت سر خود در جایی که گردن و جمجمه به هم متصل می شوند، استفاده کنید.
- انگشتان شست را باز کرده و بازشدگی در هر طرف ستون فقرات را پیدا کنید
- با حرکات حلقه ای کوچکی که با انگشت های شست ایجاد می کنید، این ناحیه را ماساژ دهید.
- استراحت کرده و آرام و عمیق نفس بکشید.
- هر بار این کار را برای 4 تا 5 ثانیه انجام دهید
استفاده از نوک انگشتان برای ماساژ گونه ها و پل بینی نیز ممکن است به تسکین فشار کمک کند. این ماساژ باید محکم، اما ملایم باشد.
5. درمان خانگی سینوزیت با : آب رسانی
هر زمانی که فرد ناخوش باشد، آبرسانی به بدن ضروری است. با نوشیدن مایعات زیاد، غشاهای مخاطی را در سینوس ها مرطوب نگه دارید. این کار به آنها کمک می کند تا به درستی کار کنند. آب، آب میوه و چای های گیاهی گزینه های جایگزین خوبی برای چای و قهوه هستند.
6. درمان خانگی سینوزیت با : کمپرس لیف حمام گرم
تماس گرما با ناحیه سینوس نیز می تواند به کاهش فشار کمک کند. یکی از ساده ترین راه های انجام این کار، استفاده از لیف حمام گرم است. لیف حمام را در زیر آب گرم و معقول قرار دهید و آب اضافی آن را تخلیه کنید (لیف را بچلانید). آن را تا کرده و چند دقیقه بر روی پل بینی و گونه ها قرار دهید.
7. درمان خانگی سینوزیت با : عصاره روغن
عصاره روغن ها، روغن های طبیعی گرفته شده از گیاهان هستند. انستیتوی سینوس آمریکا برای رفع فشار سینوس، استفاده از برخی روغن های اساسی را توصیه می کند. منتول (جوهر نعناع خشک)، این حس را ایجاد می کند که مجراهای بینی باز شده اند. چند قطره روغن در آب داغ ریخته و به آرامی در بخار از طریق بینی نفس بکشید. دارای برخی خواص بی حسی است، اما هیچ مدرک علمی اثبات نمی کند که منتول باعث باز شدن مجاری بینی می شود. عصاره های روغن از جمله منتول به صورت طبیعی موجود هستند. با این وجود، مردم باید مطمئن باشند که این روغن ها را از مکان های معتبر خریداری می کنند.
8. درمان خانگی سینوزیت با : استراحت کردن و آرام بودن
تمرکز بر روی کار یا درس می تواند برای افراد مبتلا به فشار سینوس دشوار باشد. مرخصی از کار و استراحت فراوان می تواند به بدن شما در بهبودی کمک کند.
فشار سینوسی به صورت کلی چیست؟
اگر فشار در اثر عفونت هایی مانند سینوزیت ایجاد شود، باید در طی چند هفته درمان شود. در صورت وجود آلرژی، فشار سینوسی ممکن است برطرف شده و دوباره عود کند. مصرف آنتی هیستامین ها قبل از تماس با آلرژن مانند چمن یا خز حیوان خانگی می تواند از فشار سینوس جلوگیری کند. داروهای طبیعی فوق می تواند به تسکین فشار سینوس و ناراحتی ناشی از آن کمک کند. آنها همچنین می توانند به تسریع بهبودی کمک کنند. با این حال، داروهای خانگی ممکن است همیشه مؤثر نباشد. اگر عفونت در طی 2 تا 3 هفته از بین نرفته باشد، افراد باید برای مشاوره و معالجه به پزشک مراجعه کنند.
منبع: medicalnewstoday