تیزانیدین Tizanidine؛ موارد و نحوه استفاده، عوارض جانبی و تداخلات

تیزانیدین Tizanidine؛ موارد و نحوه استفاده، عوارض جانبی و تداخلات تیزانیدین(زانافلکس) دارویی است که از آن جهت کنترل اسپاسم عضلانی استفاده می شود. تیزانیدین با اثر گذاری بر روی اعصاب مغزی و نخاعی به شل شدن عضلات و برطرف شدن درد و ناراحتی کمک می نماید. برای به دست اوردن اطلاعات بیش تر درباره این دارو با ما همراه باشید.

قرص خوراکی تیزانیدین هم به صورت داروی عمومی و هم با نام تجاری موجود است. نام تجاری: زانافلکس
تیزانیدین همچنین به فرم کپسول خوراکی عرضه می شود.
از قرص خواکی تیزانیدین برای تسکین اسپاسم عضلانی استفاده می شود. این دارو اغلب برای افراد مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس، آسیب نخاعی یا اسپاسم عضلانی استفاده می شود.

هشدارهای مهم در مورد تیزانیدین

هشدار فشار خون پایین: تیزانیدین ممکن است فشار خون را پایین آورده و منجر به سرگیجه یا غش در افراد شود. برای کمک به کاهش این خطر، پزشک ممکن است کمترین دوز این دارو را که برای شما اثر می کند، تجویز نماید. اگر هم اکنون داروهایی را مصرف می کنید که فشار خون شما را پایین می آورد، پزشک ممکن است فشار خون تان را بیش تر کنترل کند.

هشدار آسیب کبدی: تیزانیدین ممکن است باعث آسیب رسیدن به کبد شود. اگر به بیماری کبدی مبتلا هستید، با پزشک صحبت کنید که آیا مصرف این دارو برای شما بی خطر است یا نه. اگر از این دارو استفاده می کنید، پزشک ممکن است برای بررسی تغییرات در نحوه عملکرد کبد، شما را تحت کنترل و نظارت قرار دهد.

هشدار توهم یا خیال پردازی: تیزانیدین می تواند توهم بینایی ایجاد کند (ممکن است چیزهایی را ببینید که واقعی نیستند). همچنین ممکن است باعث خیال پردازی (باور به چیزهایی که وجود ندارند) شود. در صورت بروز هر یک از این عوارض جانبی، مصرف این دارو را قطع کرده و سریعا به پزشک خود اطلاع دهید.

تیزانیدین چیست؟

تیزانیدین یک داروی تجویزی است که هم به صورت قرص و هم کپسول خوراکی موجود است. قرص خوراکی تیزانیدین با نام تجاری زانافلکس نیز موجود است. داروهای عمومی معمولا ارزان تر از نسخه های دارویی تحت عنوان نام تجاری هستند. در بعضی موارد، ممکن است آن ها در هر دوز دارویی یا هر شکلی تحت عنوان نام تجاری موجود نباشند.

تیزانیدین چیست؟

دلایل استفاده از تیزانیدین

از قرص خوراکی تیزانیدین برای کنترل اسپاسم عضلانی استفاده می شود. علائم این بیماری می تواند شامل سفتی عضلانی، درد یا سفت شدگی باشد. از این دارو اغلب برای افراد مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس، آسیب نخاعی یا اسپاسم عضلانی استفاده می شود.

نحوه عملکرد تیزانیدین

تیزانیدین به گروهی از داروها تعلق دارد که « آگونیست های آلفا -2 آدرنرژیک» نامیده می شوند. یک طبقه از داروها، گروهی از داروها هستند که به روش مشابهی کار می کنند. این داروها اغلب برای درمان شرایط مشابه استفاده می شوند. تیزانیدین فعالیت اعصاب در نخاع را که عضلات را کنترل کرده، کاهش می دهد. این کار می تواند به کاهش اسپاسم عضلانی کمک کند.

عوارض جانبی تیزانیدین

قرص خوراکی تیزانیدین ممکن است باعث خواب آلودگی شود. همچنین ممکن است باعث عوارض جانبی دیگری نیز شود. عوارض جانبی شایع تر به شرح زیر است:

  • خشکی دهان
  • خستگی
  • ضعف
  • سرگیجه
  • عفونت مجاری ادراری
  • یبوست
  • استفراغ
  • مشکل در صحبت کردن
  • آبریزش بینی
  • گلو درد
  • مشکلات بینایی

عوارض جانبی تیزانیدین

اگر این عوارض جانبی خفیف باشند، ممکن است در مدت چند روز یا چند هفته برطرف شوند اما اگر این علائم شدیدتر هستند و یا برطرف نمی شوند، با پزشک یا داروساز خود صحبت کنید.

عوارض جانبی جدی تیزانیدین

اگر عوارض جانبی جدی داشتید، با پزشک خود تماس بگیرید. اگر علائم شما به طور بالقوه تهدید کننده زندگی است، یا اگر فکر می کنید در یک وضعیت اورژانسی پزشکی هستید، با شماره 115 تماس بگیرید. عوارض جانبی جدی و علائم آن ها می تواند به شرح زیر باشد:

  • توهم. علائم آن شامل: دیدن چیزهایی که واقعی نیستند.
  •  خیال پردازی. علائم آن شامل: اعتقاد به چیزهایی که واقعی نیستند.
  •  فشار خون شدیدا پایین. علائم آن شامل: سرگیجه یا گیجی به خصوص در هنگام ایستادن بعد از نشستن یا دراز کشیدن است.
  •  آسیب کبدی. علائم آن شامل: افزایش خون ریزی یا کبودی.
  •  زرد شدن پوست یا سفیدی چشم ها

tizanidine عوارض جانبی

سلب مسئولیت: هدف ما قرار دادن اطلاعات مناسب و به روز در اختیار شما است. با این حال، از آن جا که اثرات این دارو بر روی هر شخصی متفاوت است، ما نمی توانیم تضمین کنیم که این اطلاعات شامل تمام عوارض جانبی احتمالی این دارو باشد. این اطلاعات جایگزینی برای مشاوره پزشکی نیست. همیشه در مورد عوارض جانبی احتمالی با یک ارائه دهنده خدمات بهداشتی و درمانی که در مورد سابقه پزشکی شما اطلاعات دارد، مشورت کنید.

تداخلات دارویی تیزانیدین

قرص خوراکی تیزانیدین می توانند با سایر داروها، ویتامین ها یا داروهای گیاهی تداخلات دارویی داشته باشند. تداخل زمانی است که مصرف یک دارو، نحوه عملکرد دارویی دیگر را تغییر می دهد. این می تواند مضر باشد یا مانع از تاثیرگذاری دارو شود. برای جلوگیری از تداخلات دارویی، پزشک باید تمام داروهای شما را با دقت کنترل کند. حتماً در مورد تمام داروها، ویتامین ها یا گیاهانی که مصرف می کنید، به پزشک خود اطلاع دهید. برای اطلاع از این که چگونه این دارو با داروهای دیگری که شما مصرف می کنید دچار تعامل می شود، با پزشک یا داروساز خود صحبت کنید. نمونه هایی از داروهایی که می توانند باعث تداخل با تیزانیدین شوند در ادامه ارائه شده است:

هنگام استفاده از این داروها همراه با تیزانیدین، آن ها ممکن است اثرات خطرناکی برای بدن شما داشته باشند. نمونه هایی از این داروها به شرح زیر است:

  • فلووکسامین و سیپروفلوکساسین (Cipro). استفاده از این داروها همراه با تیزانیدین ممکن است فشار خون را به میزان زیادی کاهش دهد. همچنین می تواند باعث افزایش خواب آلودگی یا کاهش کنترل عضلات شود.
  • مصرف سایر داروهای آگونیست های آلفا -2 آدرنرژیک مانند کلونیدین، متیل‌دوپا، گوانفاسین، یا گوانابنز. استفاده از این داروها همراه با تیزانیدین ممکن است فشار خون را بسیار کاهش دهد.
  • داروهایی که خطر عوارض جانبی ناشی از مصرف تیزانیدین را افزایش می دهد. مصرف برخی از داروها همراه با تیزانیدین، خطر عوارض جانبی تیزانیدین را افزایش می دهد. دلیلش این است که مقدار تیزانیدین در بدن شما افزایش پیدا می کند. در صورت امکان، از مصرف این داروها همراه با تیزانیدین اجتناب کنید. نمونه هایی از این داروها به شرح زیر است:
  • زیلوتون. افزایش عواض جانبی  آن ممکن است شامل کاهش فشار خون، کاهش ضربان قلب یا خواب آلودگی شدید باشد.
  • برخی از آنتی بیوتیک ها با نام فلوئوروکینولون (به غیر از سیپروفلوکساسین)، مانند لووفلوکساسین، موکسی فلوکساسین یا جمی فلوکساسین. افزایش عوارض جانبی ممکن است شامل کاهش فشار خون، کاهش ضربان قلب و یا خواب آلودگی شدید باشد.
  • برخی از داروها که ممکن است بر ریتم ضربان قلب تاثیر بگذارند، مانند آمیودارون، مكزیلین، پروپافنون یا وراپامیل. افزایش عوارض جانبی آن می تواند شامل کاهش فشار خون، کاهش ضربان قلب یا خواب آلودگی شدید باشد.
  • آنتی اسیدها مانند سایمتیدین یا فاموتیدین. افزایش عوارض جانبی ممکن است شامل کاهش فشار خون، کاهش ضربان قلب یا خواب آلودگی شدید باشد.
  • داروهای ضد بارداری خوراکی. افزایش عوارض جانبی ممکن است شامل کاهش فشار خون، کاهش ضربان قلب یا خواب آلودگی شدید باشد.
  • آسيكلووير. افزایش عوارض جانبی ممکن است شامل کاهش فشار خون، کاهش ضربان قلب یا خواب آلودگی شدید باشد.
  • تیکلوپیدین. افزایش عوارض جانبی ممکن است شامل کاهش فشار خون، کاهش ضربان قلب یا خواب آلودگی شدید باشد.
  • استفاده از تیزانیدین همراه با داروهای زیر می تواند باعث حس خواب آلودگی شود:
  • بنزودیازپین ها، مانند آلپرازولام، لورازپام یا دیازپام.
  • آرام بخش های حاوی تریاک مانند مرفین، متادون یا اکسی کدون.
  • برخی از داروهای ضد افسردگی مانند آمی تریپتیلین، نورتریپتیلین، یا پروتئین.

تداخلات دارویی تیزانیدین

سلب مسئولیت: هدف ما قرار دادن اطلاعاتی مناسب و به روز در اختیار شما است. با این حال، از آن جا که اثرات این دارو بر روی هر شخصی متفاوت است، ما نمی توانیم تضمین کنیم که این اطلاعات شامل تمام تعاملات احتمالی این دارو باشد. این اطلاعات جایگزینی برای مشاوره پزشکی نیست. همیشه برای تعاملات احتمالی، در مورد تمام داروهای تجویزی، ویتامین ها، گیاهان و مکمل ها و داروهای بدون نسخه ای که مصرف می کنید با پزشک معالج خود صحبت کنید.

هشدارهای مصرف تیزانیدین

مصرف قرص های خوراکی تیزانیدین با چندین هشدار همراه است.

هشدارهای آلرژی

تیزانیدین می تواند باعث بروز واکنش آلرژی زا شدید شود. علائم آن به شرح زیر است:

  • مشکل تنفسی
  • خارش
  • تورم گلو یا زبان

هشدارهای مصرف تیزانیدین

در صورت بروز واکنش های آلرژی زا و همچنین اگر علائم شما شدید است، با 115 تماس گرفته یا به نزدیک ترین اورژانس محل خود بروید.
اگر قبلا نسبت به مصرف این دارو واکنش آلرژی زا داشته اید، مجددا این دارو را مصرف نکنید. مصرف مجدد آن می تواند کشنده باشد (منجر به مرگ شود).

هشدار تداخل با الکل

استفاده از نوشیدنی هایی که حاوی الکل هستند، می توانند میزان تیزانیدین در بدن شما را افزایش دهند. این حالت می تواند عوارض جانبی تیزانیدین را افزایش دهد.

هشدار برای افرادی با شرایط سلامتی خاص
  • در مورد افرادی که دچار نارسایی کلیوی هستند: در مورد این که آیا مصرف تیزانیدین برای شما بی خطر است، با پزشک خود صحبت کنید. اگر این دارو را مصرف می کنید، پزشک ممکن است دوز کمتری را به شما توصیه کند. همچنین، پزشک با شروع این روش درمانی باید عملکرد کلیه شما را بررسی کند. پزشکان ممکن است مجددا کلیه شما را بعد از این که حداکثر دوز مصرفی دارو برای شما تجویز شد، بررسی کنند.
  • در مورد افرادی با کاهش عملکرد کلیه: با پزشک خود مشورت کنید که آیا مصرف تیزانیدین برای شما مناسب است یا خیر. اگر این دارو را مصرف می کنید، پزشک ممکن است دوز کمتری برای شما تجویز کند. همچنین پزشک بدن شما را برای تجمع بیش از حد تیزانیدین در بدن کنترل می کند. علائم آن می تواند شامل خشکی دهان، سرگیجه یا خواب آلودگی باشد.
هشدار برای سایر گروه ها

برای زنان باردار: تیزانیدین، داروی گروه C برای زنان باردار محسوب می شود. این به دو معنا است:

  • تحقیقات حیوانی انجام شده بر روی این دارو، نشان دهنده اثرات منفی آن بر روی جنین در هنگام مصرف این دارو توسط مادر است.
  • تاکنون مطالعات کافی بر روی انسان انجام نشده است تا مشخص شود این دارو چگونه می تواند بر روی جنین تاثیر بگذارد.

اگر باردار هستید و یا قصد بارداری دارید، با پزشک خود مشورت کنید. این دارو در دوران بارداری تنها در صورتی باید مورد استفاده قرار بگیرد که مزایای بالقوه آن، خطرات احتمالی دارو بر روی جنین را توجیه کند. اگر در حین مصرف این دارو باردار شده اید، این موضوع را با پزشک خود درمیان بگذارید.

برای خانم های شیرده: مشخص نیست که تیزانیدین به شیر مادر منتقل می شود و در کودکی که از شیر مادر تغذیه می کند، منجر به عوارض جانبی می شود یا خیر. اگر به کودک خود شیر می دهید، با پزشک خود صحبت کنید. ممکن است نیاز باشد که شیردهی به کودک را متوقف کرده یا مصرف این دارو را قطع کنید.

برای سالمندان: کلیه سالمندان ممکن است مثل قبل عمل نکند. این امر می تواند باعث شود که بدن شان دارو را آهسته تر هضم کند. در نتیجه، این دارو برای مدت طولانی تری در بدن باقی می ماند. این مساله می تواند خطر عوارض جانبی را افزایش دهد.

برای کودکان: مصرف این دارو برای کودکان مورد بررسی قرار نگرفته است. این دارو نباید در افراد جوان تر از 18 سال مورد بررسی قرار بگیرد.

نکات مهم در رابطه با تیزانیدین

نحوه استفاده از تیزانیدین

این اطلاعات دوز مصرفی برای قرص خوراکی تیزانیدین است. تمام دوزهای ممکن و فرم های دارویی ممکن است در این جا ذکر نشده باشد. دوز مصرفی، فرم دارو، و این که چند مرتبه باید این دارو را مصرف کنید، به شرایط زیر بستگی دارد:

  •  سن شما
  •  شرایطی که برای آن تحت درمان قرار می گیرید
  •  شرایط شما چقدر جدی است
  •  سایر بیماری های شما
  •  چگونه به دوز اول دارو واکنش نشان می دهید

فرم ها و قدرت تاثیرگذاری تیزانیدین

عمومی: تیزانیدین

فرم: قرص خوراکی

قدرت تاثیرگذاری: 2 میلی گرم، 4 میلی گرم

نام تجاری: زانافلکس

دوز مناسب تیزانیدین برای اسپام عضلانی

دوز بزرگسالان (سن 18 سال و بیش تر)

دوز شروع معمولی: 2 میلی گرم در صورت نیاز هر 6 تا 8 ساعت.

افزایش دوز: پزشک ممکن است دوز مصرفی را به میزان 2 تا 4 میلی گرم افزایش دهد تا زمانی که علائم تحت کنترل قرار بگیرند. آن ها برای هر افزایش دوز، بین 1 تا 4 روز صبر می کنند.

دوز حداکثر: سه دوز در 24 ساعت.

دوز کودک (سنین 0 تا 17 سال)

مصرف این دارو در کودکان مورد بررسی قرار نگرفته است. این دارو نباید در افراد کوچک تر از 18 سال مورد استفاده قرار بگیرد.

دوز مصرفی سالمندان (سن 65 سال و بالاتر)

کلیه سالمندان ممکن است مثل قبل عمل نکند. این امر می تواند باعث شود که بدن شان دارو را آهسته تر هضم کند. در نتیجه، این دارو برای مدت طولانی تری در بدن باقی می ماند. این مساله می تواند خطر عوارض جانبی را افزایش دهد. پزشک ممکن است با دوز کمتر این دارو شروع کند یا یک برنامه مصرف دوز متفاوت تجویز کند. این کار می تواند مانع از تجمع بیش از حد این دارو در بدن شود.

استفاده از قرص تیزانیدین برای درمان اسپاسم عضلانی

سلب مسئولیت: هدف ما قرار دادن اطلاعاتی مناسب و به روز در اختیار شما است. با این حال، از آن جا که اثرات این دارو بر روی هر شخصی متفاوت است، ما نمی توانیم تضمین کنیم که این اطلاعات شامل تمام عوارض جانبی احتمالی این دارو باشد. این اطلاعات جایگزینی برای مشاوره پزشکی نیست. همیشه در مورد دوزهای مناسب برای خود با پزشک یا داروساز خود صحبت کنید.

تیزانیدین را مطابق با تجویز پزشک مصرف کنید

قرص خوراکی تیزانیدین برای درمان طولانی مدت یا کوتاه مدت استفاده می شود. اگر این دارو را مطابق با تجویز پزشک مصرف نکنید، خطرات عوارض جانبی جدی دارد.

  • اگر به طور ناگهانی مصرف تیزانیدین را متوقف کردید، در معرض خطر علائم ترک این دارو قرار خواهید گرفت. اگر شما دوز بالایی از این دارو را مصرف کرده و یا برای مدت زمان طولانی آن را مصرف می کردید، این خطر افزایش پیدا می کند. علائم ترک دارو می تواند شامل فشار خون بالا، ضربان قلب سریع، یا اسپاسم عضلانی وخیم تر باشد. اگر تصمیم دارید تا مصرف این دارو را متوقف کنید، پزشک باید به آرامی دوز مصرفی شما را دو تا چهار میلی گرم در روز کاهش دهد.
  • اگر به هیچ وجه این دارو را مصرف نکنید، اسپاسم عضلانی ممکن است بهبود پیدا نکند.
  • اگر مصرف یک دوز را فراموش کردید و یا آن را مطابق با برنامه زمانی مصرف نکردید، داروهای شما ممکن است به خوبی عمل نکند و یا کاملا اثرگذاری دارو متوقف شود. اگر دوزهای زیادی از این دارو را مصرف نکرده اید، ممکن است علائم ترک دارو را تجربه کنید.
  • اگر بیش از حد از این دارو مصرف کنیدف ممکن است مقادیر خطرناکی از این دارو را در بدن خود داشته باشید. علائم اوردوز این دارو به شرح زیر است:
  • خستگی شدید
  •  گیجی
  •  کما
  •  کاهش ضربان قلب
  •  کاهش شدید فشار خون
  •  تنگی تنفس

عوارض مصرف بیش از حد تیزانیدین

اگر تصور می کنید که بیش از حد از این دارو مصرف کرده اید یا با 115 تماس گرفته یا سریعا به نزدیک ترین اورژانس محل خود مراجعه کنید.

در صورت فراموشی یک دوز از تیزانیدین باید چه کرد؟

باید آن را را به محض یادآوری مصرف کنید. اما اگر مصرف آن را تنها چند ساعت قبل از دوز بعدی به خاطر آوردید، تنها یک دوز را مصرف کنید. هرگز دو دوز را به طور هم زمان برای جبران دوز فراموش شده مصرف نکنید. این کار می تواند منجر به عوارض جانبی خطرناک شود.

چگونه می توان متوجه شد که تیزانیدین در حال اثر کردن است؟

باید علائم اسپاسم عضلانی کمتری داشته باشید. این علائم می تواند شامل سفتی عضلانی، درد یا سفت شدگی باشد.

نکات مهم در مورد مصرف تیزانیدین

اگر پزشک مصرف قرص خوراکی تیزانیدین را برای شما توصیه کرده است، این نکات را در ذهن داشته باشید.

عمومی

شما می توانید تیزانیدین را با یا بدون غذا میل کنید. اما باید به یک روش عمل کنید. این دارو را هر بار به یک روش مصرف کنید. همچنین می توانید این قرص را بریده یا خرد کنید.

طریقه نگهداری تیزانیدین

قرص های تیزانیدین را در دمای 77 درجه فارنهایت (25 درجه سانتی گراد) نگهداری نمایید. می توانید آن ها را در مدت کوتاهی در دمای بین 59 تا 86 درجه فارنهایت (15 تا 30 درجه سانتی گراد) نگهداری نمایید. این دارو را در مکان هایی خیس و مرطوب مانند حمام نگهداری نکنید.

طریقه نگهداری تیزانیدین

استفاده مجدد از تیزانیدین

نسخه این دارو قابلیت خرید مجدد را دارد. برای این که مجددا این دارو را خریداری کنید، نیاز به تجویز جدید پزشک ندارید. پزشک تعداد داروهای تجویزی برای شما را در نسخه یادداشت خواهد کرد.

مصرف تیزانیدین در هنگام سفر

هنگامی که در حال مصرف این دارو به مسافرت می روید:

  • همیشه داروهای خود را به همراه داشته باشید.
  • هنگام پرواز، هرگز آن را در چمدانی که در قسمت بار است، قرار ندهید. آن را در کیف قابل حمل خود نگه دارید.
  • نگران ماشین های پرتونگاری فرودگاه نباشید. آن ها به داروهای شما آسیب نمی رسانند.
  • ممکن است نیاز به نشان دادن برچسب داروخانه به کارکنان فرودگاه باشد. همیشه محفظه اصلی ظروف که دارای برچسب داروخانه است را با خود حمل کنید.
  • این دارو را در داشبورد اتومبیل خود قرار نداده یا در اتومبیل رها نکنید. وقتی هوا بسیار گرم یا بسیار سرد است، از انجام این کار خودداری کنید.
نظارت بالینی

شما و پزشک تان باید برخی از مشکلات سلامتی خاص را کنترل کنید. این کار می تواند در هنگام مصرف تیزانیدین باعث اطمینان از سلامتی شما شود. این بیماری ها به شرح زیر است:

  • عملکرد کلیه: آزمایش های خون می تواند عملکرد کلیه شما را بررسی کند. اگر کلیه های شما به خوبی عمل نکنند، پزشک ممکن است دوز مصرفی شما را کاهش دهد.
  • عملکرد کبد: آزمایش خون می تواند نحوه عملکرد کبد را بررسی کند. اگر کبد شما به خوبی کار نکند، پزشک ممکن است دوز مصرفی شما را کاهش دهد.
  • فشار خون: پزشک ممکن است فشار خون شما را بررسی کند تا اطمینان حاصل شود که هنگام مصرف این دارو، فشار خون شما بیش از حد کاهش پیدا نمی کند.

نحوه دسترسی به تیزانیدین

تمام داروخانه ها ممکن است این دارو را موجود نداشته باشند. هنگامی که مجددا نسخه خود را خریداری می کنید، حتما قبل از آن با داروخانه تماس بگیرید تا اطمینان حاصل شود که این دارو در داروخانه موجود است.

نحوه دسترسی به تیزانیدین

بیمه

بسیاری از شرکت های بیمه نیاز به مجوز قبلی برای این دارو دارند. این به این معنا است که قبل از این که شرکت بیمه هزینه این دارو را پرداخت کند، پزشک نیاز به تایید شرکت بیمه دارد.

آیا جایگزین های دیگری برای تیزانیدین وجود دارد؟

داروهای دیگری نیز برای درمان شرایط شما وجود دارد. حتی برخی از این داروها ممکن است از سایر داروها برای درمان شما مناسب تر باشند. در مورد سایر گزینه های درمانی که ممکن است برای شما مفید باشد، با پزشک خود صحبت کنید. 

سلب مسئولیت: در این مقاله تلاش شده است تا تمام اطلاعات، جامع، صحیح و به روز باشند. با این وجود، نباید از این مقاله به عنوان جایگزینی برای دانش و تخصص یک پزشک متخصص استفاده شود. شما باید همیشه قبل از مصرف هر دارویی با پزشک یا متخصص بهداشت و درمان خود صحبت کنید. اطلاعات دارویی ارائه شده در این بخش دائما در حال تغییر است و کلیه موارد ممکن، دستورالعمل ها، اقدامات احتیاطی، هشدارها و تعداخلات دارویی، واکنش های آلرژی زا یا عوارض جانبی را در بر نمی گیرد. عدم وجود هشدارها و یا اطلاعات دیگر برای یک داروی خاص، نشان گر این مساله نیست که دارو یا ترکیب دارویی برای همه بیماران و یا کلیه موارد خاص مؤثر یا مناسب است.

منبع: healthline

از
1
رای