بزرگ شدن شکم در دوران بارداری بسیار زیباست اما می تواند برخی عوارض جانبی ناراحت کننده را نیز به دنبال داشته باشد. گاهی ممکن است زنان باردار هنگام خندیدن، عطسه یا سرفه ، دچار بی اختیاری ادرار شوند. با سلام دنیا همراه باشید تا با علل و درمان عدم کنترل ادرار در دوران بارداری آشنا شوید.
بی اختیاری ادرار در دوران حاملگی نشانه چیست
دلایل بی اختیاری ادرار در بارداری
فشار تنها دلیل این است که شما نمی توانید مثانه خود را نگه دارید. با قرار گرفتن وزن کودک روی مثانه، ممکن است قادر نباشید مثل روزهای پیش از بارداری، ادرار خود را عقب نگه دارید.
حقایق مهم درباره بی اختیاری ادرار در حاملگی
دفع غیر منتظره ادرار می تواند آزار دهنده باشد؛ اما هیچ مشکل یا نگرانی در مورد سلامتی شما یا کودک وجود ندارد. ادرار بوی آمونیاک دارد و زرد رنگ است. بنابراین اگر مایع دفعی از شما این خصوصیات را دارد، احتمالاً ادرار است. اما اگر هیچ بویی نداشته باشد و رنگ آن شفاف باشد، ممکن است مایع آمنیوتیک باشد؛ به این معنی که کیسه آب در حال پاره شدن است و وقت زایمان است.
درمان بی اختیاری ادرار در طول دوران بارداری
- "تمرین کیگِل یا تمرین دیافراگم لگنی"، به تقویت عضلات ادراری کمک می کند که از این عضلات در نگه داشتن ادرار استفاده می شوند. تمرینات کیگل شامل فشار عضلات ادراری و نگه داشتن آن برای 10 ثانیه و شل کردن عضلات و سپس تکرار این حرکت است. برخی از خانم ها متوجه شده اند که تمرین کیگل در هنگام ادرار کردن آسانتر است: به این صورت که بعد از شروع جریان ادرار آن را متوقف کنید و برای 10 ثانیه نگه دارید و سپس جریان را رها کنید.
- گفته می شود ادرار کردن مرتب در فاصله زمانی 30 تا 40 دقیقه می تواند به خالی نگه داشتن مثانه و جلوگیری از خروج ناگهانی آن کمک کند.
- افزایش سریع یا بیش از حد وزن می تواند بی اختیاری ادرار در دوران بارداری را بدتر کند، بنابراین سعی کنید به آرامی در طول دوران بارداری وزن خود را افزایش دهید.
- استفاده از پدهای بهداشتی روزانه برای سه ماهه آخر می تواند به مشکلات مربوط به عدم کنترل ادرار کمک کند.
منبع: babymed