تحت کنترل داشتن خشم و عصبانیت کار سختی است. از این نکات ساده برای کنترل خشم استفاده کنید، نکاتی مثل ایجاد یک وقفه کوتاه و کلمه "من" برای کنترل خشم.
اگر در ترافیک کسی ناگهان جلوی شما بپیچد آیا عصبانی می شوید؟
آیا وقتی فرزندتان طوری که می خواهید رفتار نمی کند، فشار خونتان بالا می رود؟
خشم یک احساس طبیعی و حتی سالم است، اما مهم است که به درستی آن را تحت کنترل داشته باشیم. عصبانیت کنترل نشده می تواند بر سلامت و روابط شما تاثیر بگذارد.
آماده اید که خشم خود را تحت کنترل داشته باشید؟ با دنبال کردن این 10 نکته می توانید شروع کنید.
10 نکته برای کنترل خشم و عصبانیت
1. قبل از صحبت کردن فکر کنید
در اوج عصبانیت، به راحتی چیزهایی می گوییم که بعداً از آن پشیمان می شویم. پس در چنین موقعیت هایی قبل از صحبت کردن چند لحظه فکر کنید و به طرف مقابلتان هم این فرصت را بدهید.
2. هنگامیکه آرام هستید، علت عصبانیت خود را ابراز کنید
به محض اینکه توانستید به درستی فکر کنید، ناراحتی خود را ابراز کنید اما نه به روشی غیر متعارف. نگرانیها و نیازهای خود را به شکل واضح و مستقیم اظهار کنید، بدون اینکه دیگران را اذیت کنید یا سعی کنید آنها را کنترل کنید.
3. برای کنترل خشم ورزش کنید
فعالیت فیزیکی می تواند می تواند استرس را کاهش بدهد، که این استرس می تواند از دلایل خشمگین شدن باشد. اگر حس می کنید خشم و عصبانیت شما افزایش می یابد، به پیاده روی بروید یا برای انجام فعالیت های فیزیکی لذت بخش وقت بگذرانید.
4. تکنیک تایم اوت یا وقفه کوتاه را انجام دهید
تکنیک وقفه کوتاه تنها برای بچه ها نیست. در طول روزهایی که درگیر استرس هستید به خودتان استراحت های کوتاهی بدهید. چند لحظه ماندن در یک اتاق ساکت می تواند به شما کمک حس بهتری داشته باشید و ادامه روز را بدون عصبانی شدن بگذرانید.
5. راه حل های ممکن برای مدیریت خشم را شناسایی کنید
به جای اینکه روی چیزی که شما را عصبانی کرده است تمرکز کنید، دست به حل و فصل مسائل بزنید. آیا اتاق بهم ریخته فرزندتان شما را عصبانی می کند؟ در را ببندید. آیا همسرتان هر شب برای شام دیر می کند؟ طوری برنامه ریزی کنید که شام را دیرتر بخورید یا بعضی از روزهای هفته را به تنهایی شام بخورید. به خودتان یادآوری کنید که عصبانیت نمی تواند چیزی را درست کند و ممکن است همه چیز را خرابتر کند.
6. برای اظهارات از "من" استفاده کنید
برای جلوگیری از انتقاد یا مقصر کردن که ممکن است تنش را افزایش بدهد، از کلمه "من" استفاده کنید تا مشکل را توضیح بدهید. مودب و خاص باشید. برای مثال می گویید: "من ناراحت شدم از اینکه شما بدون اینکه بخواهید در جمع کردن ظرف ها کمک کنید، میز را ترک کردید." به جای "تو هیچ وقت در کارهای خانه به من کمک نمی کنی."
7. کینه نگه ندارید
بخشش یک ابزار قدرتمند است. اگر اجازه بدهید خشم و دیگر احساسات منفی به شما غلبه کند و احساسات مثبت را از بین ببرد، خودتان را در تلخی غرق می کنید. اما اگر بتوانید فردی که شما را خشمگین کرده است را ببخشید، ممکن است هر دو از این شرایط درس بگیرید و رابطه شما بهبود پیدا کند.
8. از شوخی برای از بین بردن تنش استفاده کنید
سخت نگرفتن اوضاع موجود می تواند به کاهش تنش ها کمک کند. وقتی چیزی باعث عصبانیت شما می شود از شوخی و طنز استفاده کنید تا به شما در روبرو شدن با آن کمک کند. از جملات طعنه آمیز خودداری کنید، زیرا می تواند احساسات را خدشه دار کند و باعث بدتر شدن شرایط شود.
9. مهارت های رسیدن به آرامش را تمرین کنید
وقتی چیزی خلق و خوی شما را بهم می ریزد، مهارت های آرام سازی را به کار ببرید. تمرینات تنفس عمیق را انجام بدهید، صحنه های آرامش بخش را تصور کنید یا یک کلمه و عبارت آرامش بخش را تکرار کنید، مثل "سخت نگیر". ممکن است با گوش دادن به موزیک، خواندن مجله یا چند حرکت یوگا نیز آرام شوید.
10. بدانید چه زمانی باید به دنبال کمک باشید
یادگیری کنترل خشم یک چالش برای افراد مختلف است. اگر حس می کنید خشم شما غیر قابل کنترل است، کارهایی انجام می دهید که بعداً پشیمان می شوید یا به اطرافیانتان صدمه می زنید، برای مشکل عصبانیت خود به دنبال کمک باشید.
منبع: mayoclinic