تکثیر گل کاغذی و روش نگهداری، قلمه زدن و هرس آن در خانه

تکثیر گل کاغذی و روش نگهداری، قلمه زدن و هرس آن در خانه در مناطقی که دارای فصول مختلف با دامنه دمایی متنوع هستند، نمی توان گل کاغذی را بیرون از منزل کاشت، ولی می توان آن را در گلدان نگهداری تا در صورت لزوم به داخل منزل انتقال داد.

گل کاغذی یکی از گیاهانی است که کاشت و نگهداری از آن معمولاً در فضای باز و بیرون از منزل انجام می شود. این گیاه دارای رشد سریعی است و می تواند به سرعت پراکنده شود. گلهای کاغذی بومی آب و هوای خشک و نیمه گرمسیری است. این به خاطر رنگ زیبای آن بسیار محبوب است. همچنین از مزایای دیگر گل کاغذی این است که کاشت و نگهداری از آن به راحتی انجام می شود.

در مناطقی که دارای فصول مختلف با دامنه دمایی متنوع هستند، نمی توان گل کاغذی را بیرون از منزل کاشت، ولی می توان آن را در گلدان نگهداری تا در صورت لزوم به داخل منزل انتقال داد. با مراقبت مناسب شما می تواند برای 12 ماه سال گیاه گل کاغذی را در منزل داشته باشید.

روش کاشت گل کاغذی در گلدان خانه

پرورش و تکثیر گل کاغذی به روش های مختلف مثل قلمه زنی، پیوند یا خوابانیدن انجام می شود. برای کاشت قلمه گل کاغذی باید گلدانی انتخاب کنید که اندازه آن بیشتر از طول ریشه گیاه باشد. سپس گودالی در آن ایجاد کنید و مقداری کود دارای فسفات بریزید، این کار در شکوفه دهی گیاه موثر است.

قلمه زنی

  • برای قلمه زنی بهتر است شاخه هایی را انتخاب کنید که بیشتر از یکسال داشته باشد و بهتر است این کار را در اسفند ماه انجام دهید. طول شاخه باید در حدود 10 تا 15 سانتیمتر باشد. باید گره های روی شاخه ای که انتخاب می کنید بیش از 4 تا باشد. علت انتخاب شاخه گره دار وجود هورمون های ریشه زنی در این قسمت ها است. تمام برگ ها و گل های روی شاخه را جدا کنید، زیرا مانع از ریشه زنی هستند.
  • برش قلمه باید به شکل مورب باشد. برای کاشت محل بریدگی را مرطوب کنید و با پنبه مقداری هورمون ریشه زایی به آن بزنید. سپس قلمه ها را در ماسه مرطوب قرار دهید. در مدت ریشه زایی که تا 10 هفته طول می کشد، باید قلمه را در محیطی با نور غیر مستقیم قرار دهید.  

روش کاشت گل کاغذی در گلدان خانه

شرایط لازم برای کاشت گل کاغذی

1. خاک مناسب گل کاغذی

گیاه گل کاغذی به خاکی احتیاج دارد که ترکیبی از شن، سیلت و رس باشد، و میزان مواد آلی در آن زیاد است. ترکیب شن و لاش برگ هم برای کاشت گل کاغذی خوب است. مهم است که خاک زهکشی خوبی داشته باشد تا از پوسیدگی ریشه جلوگیری شود.

2. نور مورد نیاز گل کاغذی

گیاه گل کاغذی حداقل به 5 تا 6 ساعت نور کامل آفتاب نیاز دارد تا شکوفا بشود. کمبود نور در خانه از علل اصلی عدم نگهداری این گیاه در داخل خانه است. اگر تصمیم به نگهداری از گل کاغذی را درون خانه دارید، باید گلدان را در محلی بگذارید که حداقل 5 ساعت آفتاب بگیرید. بهترین نقطه نزدیک به پنجره های بخش جنوبی یا غربی منزل است.

3. آبیاری

گل کاغذی گیاهی است که تحمل خشکی را دارد و نباید زیاد آبیاری شود. قبل از هر بار آب دادن اجازه بدهید که 50 درصد رطوبت خاک خشک شود. حتی شاید لازم باشد اجازه دهید گیاه کمی پژمرده شود تا به شما بگوید که زمان آبیاری آن رسیده است.

وقتی به گل کاغذی آب می دهید باید سطح خاک گلدان خیس شود و همچنین آب به اعماق خاک برسد. خاک باید زهکشی خوبی داشته و هرگز نباید گلی بشود. آبیاری مکرر باعث می شود ریشه گیاه ضعیف شود و رنگ زیبایی هم نداشته باشد. در طول زمستان این گیاه به آبیاری کمتری نیاز دارد. اگر بیش از حد آبیاری کنید، ریشه می پوسد، گل دهی متوقف می شود و برگ های آن می ریزد. از طرف دیگر چنانچه خاک شدیداً خشک شود، برگ ها و کاسبرگ ها می ریزند.

شرایط لازم برای پرورش گل کاغذی در خانه

4. درجه حرارت

گیاه گل کاغذی در دمای روز بین 21 تا 29 درجه سانتیگراد و 15 تا 21 درجه سانتیگراد در شب را تحمل می کند. در طول زمستان، دمای بین 10 تا 15 درجه سانتیگراد برای نگهداری گل کاغذی مناسب است.

5. کود دهی

وقتی زمان شکوفه دهی گیاه می شود باید آن را به صورت ماهیانه کوددهی کنید، کودهای دارای آهن و ریز مغذی ها انتخاب خوبی است. این کودها به تقویت ریشه های نازک و افزایش تعداد شکوفه ها کمک می کند. اگر گل کاغذی شما در طول زمستان گل دهی ندارد و به اصطلاح در دوره استراحت به سر می برد، باید کود دهی ماهیانه با نصف میزان توصیه از کود رقیق شده انجام شود. اگر خاک گلدان شما خیلی خشک است، کودهی نکنید زیرا می تواند ریشه را بسوزاند.

6. رطوبت مناسب گل کاغذی

گل کاغذی گیاهی رطوبت دوست است، به خصوص زمانی که در حال شکوفه دهی است. در طول زمستان که زمان استراحت گیاه است، نیاز به رطوبت کمتری دارد.

7. گلدهی

گلدهی گیاه تحت شرایط خاصی اتفاق می افتد. اگر گل کاغذی در روز 5 تا 6 ساعت در نور آفتاب قرار نگیرد، گلدهی انجام نمی شود.

شرایط مناسب برای نگه داری از گل کاغذی در خانه

8. آفات

گیاه گل کاغذی در برابر آفات بسیار مقاوم است. در موارد نادر شته ها ممکن است دردسر درست کنند، برگ های پیچیده یا تغییر رنگ داده نشان دهنده وجود شته است. همچنین ممکن است شته ها به شکل توده های سبز در ساقه یا برگ مشاهده شوند. شما می توانید آن را با اسپری قوی یا به آرامی با پنبه پاک کنید. اگر در تابستان گلدان را بیرون از خانه قرار دهید ممکن است کرم صد پا گیاه را آلوده کند.

9. بیماری های گل کاغذی

  • بروز لکه روی برگ های این گیاه می تواند در اثر آبیاری بیش از حد اتفاق بیفتد. برای جلوگیری از بروز این حالت، باید گل کاغذی را به حالت لازم آبیاری کنید و از قارچ کش ها برای کنترل بیماری برگ ها استفاده کنید.
  • همچنین کپک هایی که روی برگ ها ایجاد می شوند را با یک توپ پنبه ای آغشته به الکل از بین ببرید یا گیاه را با صابون حشره کش مطابق دستور تمیز کنید.

بیماری های گل کاغذی

10. هرس

  • گیاه گل کاغذی دارای رشد سریعی است و نیاز به هرس مرتب دارد تا زیبایی آن حفظ شود و گیاه وادار به شکوفه دهی شود. بعد از اینکه گیاه گل کاغذی شکوفه دهی فصلی خود را تمام کرد، چند سانت از آن را هرس کنید. این باعث رشد سالم گل کاغذی در بهار می شود.
  • سر هر شاخه ای که هرس می کنید را با انگشت فشار دهید، این کار باعث می شود گیاه شاخه دهی بیشتری داشته باشد. برای تشویق شکوفه دهی بیشتر در گلدان، نقاطی که در حال حاضر شکوفه دارد را قطع کنید، به طور معمول حدود 15 سانتیمتر از نوک ساقه هرس را انجام دهید. در حدود چهار هفته طول می کشد تا ساقه ها دوباره رشد کنند و شکوفا شوند.
  • هنگام هرس دستکش بپوشید زیرا پوست ساقه می تواند سمی باشد و بثورات پوستی ایجاد کند. این ناشی از شیره گیاه است نه برگ و ساقه آن.
از
9
رای