عوارض تزریق ژل به صورت و راه های کاهش خطرات فیلر صورت

عوارض تزریق ژل به صورت و راه های کاهش خطرات فیلر صورت فیلر ، پرکننده ها و حجم دهندگان پوستی به موادی گفته می شود که ساختاری شبیه ژل دارند و برای جوان سازی پوست مورد استفاده قرار میگیرند. عوارض تزریق ژل به صورت چیست و راه مقابله با آن کدام است، را در سلام دنیا بخوانید.

فیلر یا ژل  ماده ای ژلاتینی مانند است که با هدف جبران تحلیل چربی  صاف کردن چین و چروک ها و یا زیباسازی صورت زیر پوست تزریق می گردد. تزریق ژل به صورت با استفاده از مواد مصنوعی و طبیعی، برای زیبایی و جوان سازی صورت و نواحی مختلف بدن انجام می شود. اگرچه عوارض تزریق ژل به صورت نادر است، اما پزشک باید از احتمال بروز چنین خطراتی آگاه باشد، آنها را بشناسد و به درستی معالجه کند و با استفاده از تکنیک های مناسب از بروز آنها جلوگیری کند. شاید از خودتان بپرسید که تزریق ژل به صورت چگونه است؟ ، عوارض تزریق ژل در دراز مدت چیست؟ ، علايم عفونت ژل صورت چیست؟ با خواندن این مقاله از سایت سلام دنیا، به جواب سوالات خود می رسید.

دلایل تزریق ژل به صورت

مهمترین دلیل تزریق ژل داخل چین و چروک بافت های صورت این است میزان چروکیدگی هایی روی پوست کمتر نمایان باشد. تزریق ژل به صورت برای محو کردن خط لبخند، افتادگی گونه ها و لب ها و رفع جای زخم آکنه استفاده می شود. به این ژل های تزریقی پرکننده های پوستی، ایمپلنت های تزریقی، پرکننده های چین و چروک گفته می شود.  

تزریق ژل به صورت

اکثر ژل های تزریقی قابل جذب هستند. بنابراین، بسته به نوع محصول و شخص، نتایج موقتی می دهند که از چند ماه تا چند سال ماندگار خواهد بود.


حتما بخوانید: پاسخ صحیح به رایج ترین سوالات درباره تزریق لب 


عوارض تزریق ژل به صورت

مطالعات نشان داده است که عوارض تزریق ژل که اغلب در محل تزریق رخ می دهد، می تواند فوراً ظاهر شود یا طی 7 تا 14 روز دیده شوند:

  • سرخی
  • تورم
  • درد
  • کبودی
  • خارش
  • خراش پوستی
  • عوارض جانبی نادر

با وجود اینکه این عوارض تزریق ژل به صورت کمتر اتفاق می افتد، اما باید از آن آگاهی داشته باشید:

  • عفونت.
  • نشت ژل یا فیلر از طریق محل تزریق.
  • برآمدگی های اطراف محل تزریق که ممکن است نیاز به برداشتن با جراحی داشته باشد.
  • گرانولوم که نوعی واکنش التهابی به ژل است.
  •  حرکت ژل تزریق شده از یک نقطه به نقطه دیگر.
  • آسیب به رگ های خونی.
  • نابینایی، که با تزریق پر کننده شریان ایجاد می شود و جریان خون به چشم را مسدود می کند.
  • مرگ بافت به دلیل مسدود شدن جریان خون.

علل بروز عوارض بعد از تزریق ژل به صورت

1. واکنش در محل تزریق ژل به صورت 

واکنش در محل تزریق بخاطر سوارخ شدن پوست می تواند منجر به تورم، کبودی، قرمزی، درد، خارش و عفونت شود. پیش بینی می شود که بعد از تزریق ژل مقدار مشخصی تورم و کبودی در محل ایجاد شود که بعد از چند روز از بین می رود. این یکی از رایج ترین عوارض تزریق ژل به صورت است. تورم و کبودی را می توان با اعمال فشار یا کمپرس یخ قبل و بعد از تزریق به حداقل رساند. مصرف داروهای ضد انعقاد غیر ضروری باید متوقف شود. شکل نادری از تورم وجود دارد که بعد از مصرف الکل، قرار گرفتن در معرض نور خورشید یا ورزش باد شدید اتفاق می افتد و سال ها پس از تزریق گزارش شده است.

عکس عفونت ژل لب

علايم عفونت ژل صورت

عفونت به ندرت اتفاق می افتد و می تواند به شکل گره های ملتهب و متغیر ظاهر شود که با آنتی بیوتیک های فعال در برابر باکتری های رایج پوستی، به بهترین وجه درمان می شود. برخی از کارشناسان عقیده دارند که گره های التهابی ممکن است در اثر عفونت های درجه پایین باکتری ها در اطراف ژل تزریق شده ایجاد شود. اگر ناحیه ای از پوست دچار عفونت باشد نباید در اطراف آن اقدام به تزریق ژل کرد، مانند عفونت های داخل دهانی، مخاطی یا دندانپزشکی و تبخال برای تزریق ژل در لب. البته هیچ اطلاعاتی برای تایید این نظریه وجود ندارد که تزریق ژل، نقش مهمی در ابتلا مکرر به عفونت تبخال داشته باشد. با این حال بیمارانی که سابقه بروز تبخال بعد از تزریق ژل دارند، باید از آن پرهیز کنند.


حتما بخوانید: راهکارهای مراقبتی مهم بعد از تزریق لب 


2. استفاده از روش نامناسب تزریق ژل به صورت

عوارض جانبی مانند تزریقات قابل مشاهده یا بیش از حد ژل معمولاً ناشی از یک روش نادرست تزریق ژل است. بسته به نوع ژل تزریقی (به خصوص فیلرهای اسید هیالورونیک)، تزریقات بیش از حد سطحی می تواند منجر به تشکیل گره های کوچک یا تغییر رنگ و کبودی در زیر پوست شود. این تغییر رنگ مایل به آبی، به دلیل خونریزی در محل تزریق ایجاد می شود. گره های کوچک را می توان با ماساژ نقطه مورد نظر یا با برش محل تخلیه کرد. در مورد پرکننده های اسید هیالورونیک می تواند از هیالورونیداز برای رفع گره ها استفاده کرد. با این وجود، یک آزمایش اولیه پوست برای رد واکنش آلرژیک به هیالورونیداز لازم است.

3. تزریق خیلی سطحی کلاژن و پلی متیل متاکریلات

دیگر عوارض تزریق ژل به صورت می توان به علت تزریق خیلی سطحی کلاژن و پلی متیل متاکریلات باشد که ممکن است منجر خارش لب بعد از تزریق ژل مداوم، قرمزی و حتی زخم هایپرتروفیک شود که احتمالاً با تزریق موضعی کورتیکواستروئید کاهش یابد. تزریق سطحی کلسیم هیدروکسیل آپاتیت می تواند گره های کوچک سفیدی در سطح پوست ایجاد کند که ممکن است پاره شوند و محتوای آن خارج شود. تزریق سطحی سیلیکون می تواند باعث تحریک فیبروز و گرانولومای خارجی بدن شود که منجر به ایجاد گره ها، توده ها و تغییر بافت می شود. سه تا ده هفته بعد از تزریق سیلیکون، ممکن است سیلیکونوماس و زخم در محل ایجاد شود.باید از تزریق عضله ای تصادفی فیلرهای مصنوعی به جز هیالورونیک اسید و کلاژن اجتناب شود، زیرا انقباضات مکرر عضلات، اغلب فیلر را جدا کرده و توده های ناخواسته ای از مواد ایجاد می کند که به سایر نقاط حرکت می کنند. به همین دلیل است که از کاربرد کلسیم هیدروکسیلاپاتیت در تزریق به لب اجتناب می شود، زیرا فیلر به دلیل انقباضات مکرر حرکت می کند و می تواند باعث ایجاد گره های سطحی شود.

ورم بعد از تزریق ژل لب

راهکارهای مقابله با بروز عوارض تزریق ژل به صورت

در حالیکه تزریق ژل به صورت می تواند کاملاً بی خطر باشد، انجام این مراحل می تواند به شما برای ایمنی بیشتر کمک کند:

  • به یک پزشک متخصص دارای مجوز و مجرب (متخصص پوست یا جراح پلاستیک) برای تزریق ژل به صورت مراجعه کنید.
  • برای پیشگیری از عوارض تزریق ژل به صورت باید این کار را در یک مرکز پزشکی انجام دهید، نه در منزل یا سالن های زیبایی.
  • درباره انواع مختلف ژل های تزریقی با پزشک صحبت کنید. هر چقدر تجربه پزشک در کار با محصول مورد نظر بیشتر باشد، بهتر است.
  • ژل های تزریق را به صورت آنلاین خریداری نکنید، آنها را فقط از پزشکان متخصص تهیه کنید.
  • ژل های تزریق باید در سرنگ های وکیوم شده و دارای مارک مناسب باشد. برای اطمینان از سرنگ، آن را بررسی کنید.
  • مطمئن باشید که ژل تزریقی مورد تایید وزارت بهداشت و سلامت باشد و در مورد سایر محصولات تایید FDA را داشته باشد.
  • از خطرات جانبی و عوارض تزریق ژل به صورت آگاه باشید.
  • اگر می دانید که به برخی از انواع فیلرها مانند کلاژن حساسیت دارید، آن را تزریق نکنید.

حتما بخوانید: علل تورم لب ها؛ علائم و راه های درمان و پیشگیری از آن


حتماً در مورد تمام داروها و مکمل های مصرفی به پزشک خود بگویید. شاید برخی ممکل ها با مواد موجود در ژل های تزریقی اثر متقابل داشته باشد و یا روی لخته شدن خون شما اثر بگذارد. عوامل هشدار دهنده درباره تزریق ژل به صورت که باید از آنها مطلع باشید در موارد زیر از تزریق ژل به صورت اجتناب کنید:  

  •  به هر دلیلی پوست شما ملتهب است (برای مثال، وجود آکنه فعال، بثورات پوستی، کهیر و غیره).
  • شما به هر یک از مواد پرکننده حساسیت دارید (برای دانستن آن باید برچسب ژل تزریق را بخوانید).
  • شما دچار بیماری اختلال خونریزی هستید.
  • باردار هستید، شیردهی می کنید یا زیر 18 سال دارید.
  • پوست شما مستعد ابتلا به زخم است.

علائم عفونت تزریق ژل صورت

نتیجه گیری

راهکارهای زیادی برای کاهش خطرات عوارض تزریق ژل به صورت وجود دارد. داشتن اطلاعات کافی در مورد مواد مختلف مورد استفاده و اثرات جانبی هر محصول الزامی است. اگرچه وقتی تکنیک مناسبی برای تزریق استفاده شود، واکنش های ناخواسته به ندرت پیش می آید، اما بیماران باید بدانند که عوارض تزریق ژل به صورت غیر قابل پیش بینی است و همیشه می تواند اتفاق بیفتد.  


مقالات مرتبط:

ژل آلوئه ورا و 8 دلیل که متخصصین پوست آن را به شدت توصیه می کنند

روش های درمان قرمزی پوست صورت با طب سنتی

انواع لایه برداری پوست و فواید و روش های خانگی پیلینگ پوست

تزریق بوتاکس برای بالا بردن و بزرگ کردن سینه

از
8
رای