روش های درمان قرمزی پوست صورت با طب سنتی

روش های درمان قرمزی پوست صورت با طب سنتی قرمزی پوست صورت یک مشکل شایع است و می تواند با علل ساده ای مثل ورزش کردن شدید، یا مشکلات جدی تر مثل آکنه، آفتاب سوختگی و ... ایجاد شود. قرمزی خفیف را می توان با استفاده از روش های ساده خانگی ارائه شده در درمان کرد.

بسیاری از افراد از قرمز شدن پوست صورتشان گله می کنند. قرمزی پوست صورت می تواند علل متفاوتی داشته باشد و قبل از شروع درمان قرمزی پوست، باید علت بروز این قرمزی را بدانیم. بنابراین آیا می دانید دلایل بروز قرمزی پوست چیست؟ چه کسانی بیشتر در معرض قرمزی پوست قرار دارند؟ چه روش های ساده ای برای درمان خفیف قرمزی پوست جود دارد؟ آیا بروز قرمزی پوست یک مشکل جدی است؟ روش های درمان قرمزی پوست صورت با طب سنتی چیست؟ اگر می خواهید پاسخ تمام این سوالات را بدانید، به خواندن این مقاله ادامه دهید.

قرمزی پوست صورت به چه دلایلی می تواند رخ دهد؟

قرمزی پوست در بسیاری از موارد یک واکنش طبیعی است و بیماری محسوب نمی شود. گاهی اوقات در شرایط ایجاد هیجانات خاص مثل شرم و خشم و یا در مواجه با گرما یا سرمای شدید، پس از فعالیت بدنی زیاد و مصرف غذاهای تند و پر ادویه شخص دچار قرمزی پوست می شود. در این موارد قرمزی ایجاد شده موقتی است و با گذشت زمان برطرف خواهد شد. سایر علل قرمزی پوست به شرح زیر است:

  • مصرف الکل
  • حساسیت به داروها و مواد غذایی
  • مصرف کافئین
  • قرار گرفتن در معرض نور خوشید که باعث سرخ شدن و برافروختگی می شود.
  • حساسیت به مصرف لوازم آرایشی، کرم ضد آفتاب، صابون و یا هر ماده دیگری که در مجاورت پوست می تواند ایجاد قرمزی و حساسیت کند.
  • سوختی پوست
  • گزیدگی
  • گشاد شدن رگ ها که باعث ایجاد قرمزی و برآمدگی هایی بر روی بینی و پیشانی و چانه و گونه ها می شود.
  • آسیب دیدگی رگ های خونی در اثر پیری، چاقی زیاد یا گردش خون ضعیف
  • عوامل وراثتی و سابقه بروز قرمزی شدید در پوست برای اعضاء خانواده
  • وجود کرم های زیر پوستی که باعث قرمزی و التهاب پوست می شوند. این ها ممکن است به شکل طبیعی بر روی پست افراد وجود داشته باشند، اما بر روی پوست افراد بیمار با تعداد بیشتری حضور دارند.

دلایل قرمزی پوست صورت


حتما بخوانید : ماسک خانگی برای سفید شدن پوست صورت


چه کسانی بیشتر از همه در معرض قرمز شدن پوست صورت قرار دارند؟

  • زنان بیشتر از مردان در معرض قرمز شدن پوست قرار دارند.
  • افرادی که پوست شان رنگ پریده یا بی رنگ است.
  • افرادی که الکل مصرف می کنند.
  • اگر مردان به قرمزی پوست دچار شوند، این مشکل را شدیدتر از زنان تجربه می کنند.
  • کسانی که سریعا سرخ می شوند، که همراه با ایجاد گرما در پوست است.

در چه مواقع قرمزی پوست بیشتر اتفاق می افتد؟

  • به طور معمول قرمزی بیشتر در فصل تابستان رخ می دهد، زیرا گرما می تواند باعث گشادی و باز شدن رگ ها شود
  • قرار گرفتن در معرض نور خورشید به خصوص در فصل تابستان می تواند باعث تحریک و سوختگی شدید پوست شود
  • همچنین تغییراتی مثل رفتن از مکانی گرم به مکانی سرد می تواند باعث ایجاد قرمزی پوست شود
  • در اثر استرس، فشار خون افزایش پیدا کرده و می تواند باعث قرمزی پوست شود
  • در هنگام ورزش کردن نیز به دلیل گردش خون بیشتر قرمزی پوست افزایش پیدا می کند

روش های درمان قرمزی پوست صورت با طب سنتی

اگر قرمزی پوست تان خفیف است، می توانید از روش های درمان قرمزی پوست صورت با طب سنتی جهت تسکین استفاده کنید.

1. استفاده از آلوئه ورا

جهت درمان های خفیف قرمزی پوست می توانید از ژل آلوئه ورا کمک بگیرید. آلوئه ورا دارای خاصیت ضد التهابی است که به کاهش التهاب و قرمزی، خارش و خشکی پوست کمک می کند. کافی است تا یک برگ از گیاه آلوئه ورا را برش داده و آن را بر روی صورت خود مالش دهید. کمی صبر کنید تا روی صورت تان خشک شده و سپس آن را با آب ولرم شست و شو دهید. اکنون با یک حوله آن را خشک کنید. کافی است این کار را چندین مرتبه در روز تکرار کنید تا قرمزی برطرف شود.

درمان قرمزی پوست صورت با طب سنتی

2. استفاده از کمپرس سرد

کمپرس سرد تاثیر فوق العاده ای برای رفع قرمزی های خفیف پوستی دارد. سرما می تواند رگ های خونی در زیر پوست را منقبض کرده و قرمزی را به حداقل برساند. برای این منظور کافی است تا یک یخ را در داخل یک حوله پیچیده و به آرامی و به مدت 1 دقیقه بر روی صورت تان حرکت دهید. به مدت 10 دقیقه صبر کرده و مجددا این کار را تکرار کنید. به خاطر داشته باشید که هرگز نباید یخ را مستقیما بر روی صورت خود قرار دهید، زیرا سرمای یخ می تواند به سلول های پوستی تان آسیب برساند.

3. خیار

خیار حاوی انواع ویتامین ها و مواد معدنی است و میزان آب بالایی نیز دارد. خیار می تواند پوست را سالم و پرآب نگه داشته و با خاصیت قابض خود رگ های خونی را منقبض کرده و از قرمزی پوست کم می کند. ویژگی خنک کنندگی خیار کمک می کند تا پوست ملتهب، آرام شده و خارش و تورم پوستی را برطرف می کند. برای استفاده از این ماسک کافی است تا برش های نازکی از خیار را تهیه کرده و آنها را به مدت 20 دقیقه در یخچال قرار دهید. اکنون این تکه های بریده خیار را بر روی صورت خود قرار داده و هر 10 تا 15 دقیقه تکه ها را با خیارهای سرد شده جایگزین کنید. این کار را چند بار در روز تکرار کنید.

4.  استفاده از سرکه سیب

سرکه سیب یکی دیگر از روش های درمان قرمزی پوست صورت با طب سنتی است که دارای خاصیت ضد التهابی است که به رفع جوش ها و قرمزی و التهاب پوستی کمک می کند. همچنین خاصیت اسیدی سرکه می تواند پوست را ضد عفونی کند. برای استفاده از سرکه سیب جهت رفع قرمزی پوست، مقداری برابر از آب و سرکه سیب را با هم مخلوط کرده و با استفاده از پنبه این محلول را بر روی صورت خود اعمال کنید. اجازه دهید تا 10 دقیقه بر روی صورت تان باقی مانده و سپس با آب ولرم آن را شست و شو دهید. این کار را هر روز انجام دهید تا نتیجه مطلوب بگیرید.

درمان قرمزی پوست صورت با طب سنتی

5. چای سبز

چای سبز حاوی پلی فنول هایی است که خاصیت جوان سازی پوستی دارند. چای سبز می تواند هم قرمزی پوست را برطرف کرده و هم خاصیت ضد التهابی دارد که رگ های خونی را منقبض کرده و باعث کاهش التهاب می شود. برای استفاده از چای سبز بر روی پوست صورت کافی است تا یک فنجان چای آماده کرده و آن را در داخل یخچال قرار دهید تا خنک شود. سپس پارچه تمیزی را به آن آغشته کرده و بر روی صورت تان قرار دهید. این کار را دو تا سه مرتبه در روز انجام دهید.

6. روغن نارگیل

یک راهکار برای درمان قرمزی پوست صورت با طب سنتی، استفاده از روغن نارگیل است. اسید چرب بالا در روغن نارگیل می تواند التهاب را برطرف کرده و پوست را احیا کند. نارگیل همچنین دارای خاصیت مرطوب کنندگی است که می تواند خشکی پوست را رفع کند. آب نارگیل را گرفته و با استفاده از پنبه این روغن را به آرامی بر روی پوست خود مالش دهید. اجازه دهید تا به مدت یک شب بر روی پوست تان باقی مانده و در صبح روز بعد پوست خود را با آب ولرم شست و شو دهید. این کار را هر روز انجام دهید تا نتیجه مطلوب بگیرید.

7. استفاده از زردچوبه و ماست و شیر

2 قاشق چایخوری پودر زردچوبه و یک قاشق غذاخوری ماست و یک لیوان شیر را آماده کنید. شیر را گرم کرده و زردچوبه و ماست را به آنها اضافه کنید. صورت خود را با آب گرم شست و شو داده و سپس لایه نازکی از این مخلوط را بر روی پوست خود مالش دهید. سپس پوست تان را با آب سرد شست و شو دهید. این کار را هر روز تکرار کرده تا بهبودی ایجاد شود.

درمان خانگی قرمزی پوست با استفاده از شیر، زردچوبه  و ماست

8. استفاده از زنجبیل

یک قاشق غذاخوری خمیر زنجبیل را با 100 میلی لیتر آب ترکیب کنید. این مخلوط را با توپ پنبه ای بر روی صورت خود مالش دهید. اجازه دهید تا کمی بر روی صورت تان باقی مانده و سپس صورت خود را با آب شست و شو دهید. این روش می تواند به طرز فوق العاده ای قرمزی صورت را رفع نماید. زنجبیل خواص ضد التهابی نیز دارد و می توانید آن را به رژیم غذایی تان اضافه کنید.

9. استفاده از چای بابونه گاوی برای رفع قرمزی پوست

برای تهیه این چای دو فنجان آب را جوشانده و یک قاشق چایخوری بابونه خشک شده به آن اضافه کنید. پس از جوشاندن، چای را از روی شعله گاز برداشته و اجازه دهید تا خنک شود. این مخلوط را از صافی رد کرده و در یخچال قرار دهید تا سرد شود. سپس یک حوله را در این چای خیس کرده و بر روی صورت خود بمالید. اجازه دهید تا خشک شده و سپس با آب ولرم پوست خود را شست و شو دهید. این روش را روزی چند مرتبه انجام دهید تا قرمزی پوست برطرف شود.

10.  استفاده از آسپرین

آسپرین برای رفع خفیف قرمزی پوست مفید است. آسپرین حاوی اسید سالیسیلیک است که رگ های خونی را منقبض کرده و از بروز التهاب پوستی صورت جلوگیری می کند. برای استفاده از آسپرین جهت رفع قرمزی پوست، یک تا دو عدد قرص آسپرین را کاملا پودر کرده و با کمی آب ترکیب کنید تا خمیری ایجاد شود. این خمیر را با یک پارچه نخی بر روی پوست خود اعمال کنید. اجازه دهید تا به مدت 10 دقیقه بر روی پوست تان باقی مانده و سپس با آب ولرم پوست خود را شست و شو دهید. این کار را دو مرتبه در روز تکرار کنید.

درمان خانگی قرمزی پوست با استفاده از آسپرین

تغییراتی در سبک زندگی برای رفع قرمزی پوست صورت

  • باید محرک هایی که باعث ایجاد قرمزی پوست می شوند را شناسایی کرده و از آنها دوری کنید.
  • همیشه قبل از رفتن به رختخواب آرایش خود را پاک کنید تا آلودگی ها و باکتری ها از پوست تان دور شوند.
  • در روزهای آفتابی قبل از بیرون رفتن از منزل از یک کلاه آفتاب گیر و یک کرم آفتاب سوختگی استفاده کنید تا از بروز سوختگی جلوگیری کنید.
  • مصرف غذاهای تند و استعمال سیگار و نوشیدن الکل می تواند در ایجاد قرمزی پوست نقش داشته باشد. توصیه می شود که از مصرف آنها اجتناب کنید.
  • استرس یکی از محرک ها برای ایجاد آکنه است که باعث بروز قرمزی پوست نیز می شود. روش های مختلف را برای کاهش سطح استرس خود امتحان کنید تا از بروز آکنه جلوگیری نمایید.
  • کم آبی بدن می تواند تاثیر زیادی در بروز التهاب و قرمزی پوست داشته باشد. مصرف آب و مایعات دیگر می تواند به کنترل این شرایط کمک کند.

چه زمانی برای قرمزی پوست باید به مطب پزشک مراجعه کنیم؟

قرمزی پوست معمولا خفیف است و علت جدی ندارد و با استفاده از روش های درمان قرمزی پوست صورت با طب سنتی برطرف می شود. اما اگر هر کدام از علائم زیر را داشتید، برای رفع قرمزی باید به مطب پزشک مراجعه کنید:

  • اگر این اتفاق به شکل مکرر رخ داده و درمان های خانگی تاثیری در میزان کاهش قرمزی ندارد.
  • در صورتی که همراه با قرمزی علائم دیگری مثل تپش قلب و اسهال دارید.
  • اگر رگ های خونی کوچک بر روی صورت تان قابل مشاهده است.
  • اگر مطمئن هستید که قرمزی به علت گرما، ورزش و یا حساسیت رخ نداده است.

چه زمانی برای قرمزی پوست باید به مطب پزشک مراجعه کنیم؟

آیا قرمزی پوست یک مشکل جدی است؟

قرمزی پوست به صورت خفیف مشکلی ایجاد نمی کند. با این وجود، به علت کم کردن اعتماد به نفس اشخاص ممکن است در یک جمع عواقب و اثراتی ایجاد کند که زندگی شخص را تحت تاثیر قرار می دهد. اگر پوست تان دائما دچار قرمزی می شود، باید به آن رسیدگی کنید زیرا ممکن است نشان دهنده بیماری های جدی تر باشد. در صورتی که قرمزی همراه با ناراحتی و درد چشم ها و ضخیم شدن پوست در ناحیه بینی باشد، احتمال کاهش دید چشم، بدشکل شدن پوست و یا مسدود شدن مجاری تنفسی وجود دارد.

نتیجه گیری

قرمزی پوست صورت یک مشکل شایع است و می تواند با علل ساده ای مثل ورزش کردن شدید، گرمی هوا و یا مشکلات جدی تر مثل آکنه، بیماری های پوستی، آفتاب سوختگی، حساسیت و ... ایجاد شود. قرمزی خفیف را می توان با استفاده از روش های درمان قرمزی پوست صورت با طب سنتی که در این مقاله ارائه شده درمان کرد. در صورتی که صورت شما به طور دائم قرمز می شود و یا قرمزی با علائم دیگری همراه است و یا اینکه مطمئن هستید در اثر عوامل ساده ای مثل آفتاب سوختگی و ورزش و ... رخ نداده است، باید برای تشخیص علت آن و درمان به مطب پزشک مراجعه کنید. هرگز بدون تجویز پزشک شروع به مصرف هیچ دارویی برای برطرف شدن قرمزی صورت تان نکنید. پزشک با توجه به تشخیص خود و سابقه پزشکی تان می تواند بهترین روش درمانی را برای شما تجویز نماید.

از
22
رای