در حمام من، دو کشو پر از لوازم آرایش قدیمی وجود دارد: سایه چشم مربوط به مراسم جشن دبیرستان، برق لب که مدام به خودم می گویم بیرون خواهم زد و کرم برنزه هایی که عمدتاً پودری هستند. (چه کسی میداند چه زمانی دوباره به آن مژههای مصنوعی نیاز خواهم داشت؟)، اما لوازم آرایش من ممکن است خراب شود و به مرور زمان باکتریها را جمع کند. با در نظر گرفتن این موضوع، چگونه می توانید بفهمید که لوازم آرایش شما تاریخ مصرف گذشته است و استفاده از آن چقدر خطرناک است؟ در این مطلب از سلام دنیا، ما به چیزی هایی که شما باید درباره روش تشخیص تاریخ انقضای لوازم آرایشی بدانید پرداخته ایم. با ما همراه باشید.
تاریخ انقضای لوازم آرایش
لوازم آرایش خراب میشود و زودتر از آنچه که تصور میکردید. در اینجا لیستی از ماندگاری محصولات آرایشی رایج آمده است:
حتما بخوانید: چگونه اتو موی را تمیز کنیم
- فاندیشن: یک سال
- رژگونه کرم: یک سال
- کرم برنز کننده / کانتور: یک سال
- رژگونه پودری: 2 سال
- پودر برنز: 2 سال
- ژل ابرو: 18 ماه
- سایه چشم: 1 سال
- مداد خط چشم: 2 سال
- خط چشم مایع: 3-6 ماه
- ریمل: 3-6 ماه
- بالم لب: 1-3 سال
- براق کننده لب: 12-18 ماه
- رژ لب: 12-18 ماه
- لاک ناخن: 2 سال
چگونه بفهمیم لوازم آرایش خراب شده است؟
اول از همه، تاریخ انقضا را بررسی کنید! بر خلاف شیر یا کارتن تخم مرغ در یخچال، لوازم آرایشی نیازی به داشتن آن ندارند. Koestline توضیح داد: "برای لوازم آرایشی، هیچ الزامی از FDA برای برچسب زدن تاریخ انقضا وجود ندارد. برخی از برندها مطمئن می شوند که تاریخ انقضا را برای مسائل ایمنی و مسئولیت مصرف کننده اضافه می کنند، اما اکثر برندها این کار را نمی کنند زیرا مجبور نیستند. برای اینکه اوضاع کمی خسته کننده تر شود، تاریخ روی ریمل شما ممکن است به جای تاریخ انقضا، تاریخ PAO باشد. تاریخ انقضا در قالب تاریخ چاپ می شود و به مدت زمان ماندگاری محصول در باز نشدن آن اشاره دارد.
حتما بخوانید: انتخاب بهترین شوینده مناسب پوست چرب و جوش دار
تاریخ PAO به مدت زمان ماندگاری محصول پس از باز شدن اشاره دارد. صرف نظر از اینکه روی محصولات شما تاریخ انقضا وجود دارد یا نه، می توانید از حواس خود (و کمی عقل سلیم) برای سنجش تاریخ مصرف آنها استفاده کنید. برخی از شاخصهای رایجی که نشان میدهند زمان دور ریختن محصولات شما فرا رسیده است، تغییر در بافت، رنگ، بو و هرگونه جدایی از محصول است. اگر محصولات چشمی به طور ناگهانی باعث تحریک یا آبریزش شدند، نادیده نگیرید.
آیا باید محصولات تاریخ مصرف گذشته را دور بریزید؟
به گفته Koestline، در حالی که ممکن است از محصولات قدیمی بدون هیچ مشکل قابل توجهی استفاده کرده باشید، استفاده از لوازم آرایشی تاریخ مصرف گذشته ایده خوبی نیست. او توضیح داد: "بسته به محصول، مراقبت از پوست تاریخ مصرف گذشته نه تنها می تواند باعث ایجاد حساسیت یا واکنش های آلرژیک شود، بلکه در صورت وجود رشد میکروبی در آن، می تواند باعث عفونت های بزرگ شود." محصولات منقضی شده نیز کمتر موثر عمل می کنند و به طور بالقوه رنگدانه را از بین می برند.
اگر آرایش تاریخ گذشته شما حاوی مواد فعال است، مانند برخی از کرم های ضد آفتاب ، در معرض خطر آفتاب سوختگی و بثورات پوستی هستید. برخی از مطالعات سالمونلا، E-coli و سایر عوامل بیماری زا را بر روی اسفنج های قدیمی، لوله های تاریخ مصرف گذشته رژ لب و ریمل پیدا کرده اند که به طور بالقوه منجر به عفونت های پوست و چشم می شوند. به گفته Koestline، از آنجایی که پوست ما به طور طبیعی دارای باکتری است، محصولاتی مانند رژ لب و ریمل که با آن در تماس هستند باید پس از سه تا شش ماه دور ریخته شوند.
چگونه از لوازم آرایشی خود محافظت کنیم؟
- نگهداری مناسب: لوازم آرایش را در مکانی خنک و تاریک نگهداری کنید تا محصولات شما تا حد امکان ماندگاری داشته باشند. این بدان معناست که حمام شما ممکن است بهترین مکان نباشد زیرا گرمای دوش می تواند بر مواد نگهدارنده یا بافت تأثیر بگذارد.
- به بسته بندی توجه کنید: Koestline همچنین به اشتراک گذاشت که بسته بندی محصول می تواند بر ماندگاری تأثیر بگذارد. او توضیح داد: «هر چیزی که در معرض نور، هوا و رطوبت باشد میتواند بر ماندگاری محصول تأثیر بگذارد. بسته بندی محصول می تواند کاملاً بر تاریخ انقضای یک محصول تأثیر بگذارد.
سخن آخر
استفاده از لوازم آرایش تاریخ مصرف گذشته خطرات جدی برای سلامت پوست و چشم ها دارد و میتواند منجر به عفونت ها و واکنش های آلرژیک شود. برای حفظ ایمنی و کارایی محصولات آرایشی، رعایت نکات فوق ضروری است.
مطالب مرتبط:
بهترین کانسیلرها برای پوست خشک، چرب و دور چشم
آموزش آرایش پوست چرب و جوش دار
پودر فیکس چیست و چه کاربردی دارد