موهای زائد در اکثر مواقع برای زنان ایجاد مشکل می کنند در این مطلب از سلام دنیا درباره موضوعات موهای زائد زنان کجاست، درمان موهای زائد هورمونی، درمان هیرسوتیسم در زنان، درمان خانگی هیرسوتیسم، درمان پرمویی زنان در طب اسلامی، درمان گیاهی پرومویی صورت، قرص برای درمان پرمویی در زنان، درمان قطعی هیرسوتیسم صحبت خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
موهای زائد زنان کجاست
اغلب موهایی که از ضخامت بالا و رنگ تیره ای برخوردار می باشند موهای زائد نامیده می شوند، این موها در اطراف چانه، سینه، گلو، ناف و روی صورت رشد می کنند که گاها به صورت ژنتیکی و یا هورمونی می باشند.
درمان موهای زائد هورمونی
در این موارد موهای زائد به سبب سندرم تخمدان پلیکیستیک یا اختلالات فوق کلیوی باشد احتمالا به تجویز پزشک احتیاج به درمان خواهد داشت که با استفاده از دارو می توان سطح هورمون ها را به تعادل رساند.
درمان هیرسوتیسم در زنان
بروز هیرسوتیسم در زنان قابل درمان خواهد بود، روش های درمانی این عارضه به صورت درمانی و دارویی می باشد، که در روش دارویی می توان داروهای شیمیایی و گیاهی را استفاده کرد.
در درمان دارویی از داروهای غیر خوراکی مانند انواع داروهای خوراکی پیشگیری از بارداری، داروی ضد آندروژن، کرم های موضعی می توان استفاده کرد. برای درمان حذف موهای زائد از دیگر روشهایی مانند لیزر درمانی، الکترولیز نیز می توان استفاده کرد.
درمان خانگی هیرسوتیسم
در این روش ها برای از بین بردن موهای زاید در منزل می توانید از راههای زیر بهره بگیرید:
1. اپیلاسیون:
در این روش با استفاده از موم گرم بر روی موهای زائد و برداشتن ان موها نیز همراه با موم از ریشه جدا می شوند، در این روش سرعت بالایی نیز احتیاج است.
2. استفاده از مواد شیمیایی حل کننده مو:
مواد شیمیایی حل کننده مو به شکل های مختلف مانند ژل، کرم یا لوسیون در دسترس می باشند که بر روی پوست قرار داده می شود.
درمان پرمویی زنان در طب اسلامی
برای رفع موهای زائد و شکل پرمویی زنان در روایات چهار عمل موثر توصیه شده است: 1-حجامت (بادکش)، 2- حقنه، 3- نوره 4- قی (استفراغ عمدی) سفارش شده است.
برای درمان قطعی مواهای زائد نیز از کتاب توحید و از زبان امام صادق علیه السلام آمده است که: «در آفرینش مو و ناخن حکمت و نعمت هاییست که ما خبر نداریم. دردهای بدن با خروج مو از منافذ پوست خارج می شود.» و همین دلیل موجب شده است که بجای درمان قطعی موهای زائد از روش استفاده از نوره بکار گرفته شود، البته توصیه شده که در روز چهارشنبه و جمعه از نوره برای رفع موهای زائد استفاده نشود، همچنین استفاده از نوره در تابستان ده برابر بیشتر از زمستان مفید می باشد و سفارش شده است.
حتما بخوانید: 10 ماسک زردچوبه برای از بین بردن موهای زاید
درمان گیاهی پرومویی صورت
از گیاهان مفیدی که می توانند به رفع موهای زائد کمک کنند می توان: اسطوخودوس, بابونه و رازیانه و… را نام برد که خاصیتی پاک کنندگی سودا و بلغم از بدن دارند. همچنین مخلوط عسل و تخم رازیانه (پودر شده آن) به نسبت 2 به یک مخلوط کرده و روزانه یک قاشق مرباخوری مصرف شود. همچنین مصرف زردچوبه در غذاها و نخوردن رب گوجه نیز بسیار موثر می باشند.
قرص برای درمان پرمویی در زنان
اگر قصد درمان پرمویی خود را به صورت مصرف دارو دارید می توانید از داروهایی که معرفی کرده ایم استفاده کنید:
1. قرص برای درمان پرمویی در زنان: آنتی آندروژن ها
اینگونه داروها آندروژن ها را در بدن سرکوب خواهند کرد که سای پروتون استات و اسپیرونولاکتون جزء آنها می باشند.
2. قرص برای درمان پرمویی در زنان : فیناسترید
فیناسترید از داروهایی می باشد که هورمون تستوسترون را کاهش می دهد.
حتما بخوانید: قرص فیناسترید برای چیست
3. قرص برای درمان پرمویی در زنان: داروهای حساس به انسولین
داروهای حساس به انسولین مانند متفورمین و پیوگلیتازون در رفع موهای زائد کمک کننده می باشند
4. قرص برای درمان پرمویی در زنان: هورمون آزاد کننده گنادوتروپین (GnRH)
داروهای هورمون آزاد کننده گنادوتروپین مانند goserelin و leuprorelin نیز موثر می باشند.
5. قرص برای درمان پرمویی در زنان: قرص های ضدبارداری
مصرف قرص های جلوگیری از بارداری با داشتن هورمون های استروژن و پروژستین از تولید تولید آندروژن توسط تخمدان ها جلوگیری کرد و در نهایت از پرمویی زنان جلوگیری می کند.
6. قرص برای درمان پرمویی در زنان: داروهای ضد آندروژن
داروهای ضد آندروژن از اتصال آندروژن به گیرنده های خود ممانعت می کند ، البته این داروا در زمان بارداری مصرفشان اکیدا ممنوع می باشد.
درمان قطعی هیرسوتیسم
اگر مشکل پرمویی بیماری و یا هورمونی نباشد می توان این مشکل را با انجام لیزر براحتی درمان کرد، پس حتما قبل از اقدام به درمان آن از بروز و علت موهای زائد مطلع شوید تا بدانید دلیل آن تنها مشکل ژنتیکی است، لیزر با اشعه ای که به موها می زند به فولیکول ها برخورد کرده و آنها را تضعیف می کند تا بمرور توانایی خود را از دست بدهند. همچنین می توانید با مصرف دارو به رفع دائم موهای زائد کمک کنید البته اگر مشکل پرمویی به دلیل بروز هورمون و بیماری باشد. برای دانستن علت آن متخصص زیبایی بهترین کمک را به شما خواهد کرد.
سخن آخر
پیش از اقدام به هر کاری مخصوصا انجام کارهای پزشکی ، زیبایی حتما با متخصص آن مشورت به عمل آورید تا در حین درمان و یا انتهای کار دچار مشکل نشوید.
مقالات مرتبط:
خواص وازلین برای از بین بردن موهای زائد بدن
علت پرمویی در زنان (هیرسوتیسم) چیست و چگونه درمان میشود