نحوه مراقبت و نگهداری از مرغ مینا در خانه و آموزش حرف زدن به آن

نحوه مراقبت و نگهداری از مرغ مینا در خانه و آموزش حرف زدن به آن مرغ مینا پرنده ای باهوش و دوست داشتنی است که توانایی تقلید صدا و گفتن کلمات را دارد. مرغ مینا پرنده ای همه چیز خوار است و شرایط نگهداری و آموزش آن در ادامه به طور کامل شرح داده شده است.

مرغ مینا (Myna یا Mynah) نه تنها پرنده زیبا و خوش رنگی است، بلکه یکی از پر جنب جوش ترین پرنده ها در جهان است. پرهای زیبا و توانایی سخن گفتن، مرغ مینا را برای علاقمندان به پرندگان به طور خاصی جذاب کرده است. برای نحوه درست مراقبت و نگهداری از مرغ مینا، شما نیاز به تهیه مکان مناسب و رفع نیاز های اولیه او خواهید داشت. مرغ های مینا موجودات اجتماعی هستند برای او باید برای تعامل با شما و افرادی که با آنها مواجه می شود، به درستی تربیت شود. زمانی که همه نیازهای او را فراهم کردید، مرغ مینا عضو شاد و خوش صحبت خانواده شما خواهد شد.

شرایط و اصول صحیح نگهداری از مرغ مینا در منزل

گام اول

 1. تهیه مکان زندگی مرغ مینا

شرایط نگهداری از مرغ مینا

قفس بزرگی پیدا کنید. قفس مرغ مینا باید دسترسی آسانی را برای تمیز کردن و به همان میزان فضای بزرگی را برای پرنده تان داشته باشد. ابعاد معمول قفس مرغ مینا به عرض 3 الی 4 فوت (90 تا 105 سانتی متر) و به طول 2فوت (60 سانتی متر) و به عمق 2 فوت (60 سانتی متر است). چون آنها موجودات کمیابی هستند، پیدا کردن قفس مقرون به صرفه که مخصوص مرغ مینا ساخته شده باشد، می تواند کار سختی باشد. بیشتر قفس های بزرگ برای طوطی ها ساخته شده است که به فضای کمتری نیاز دارند. اگر در مضیقه هستید، می توانید دو تا قفس طوطی را با هم یکی کنید.

2. ایجاد تهیه نشیمن گاه برای مرغ مینا

قفس مناسب برای مرغ مینا

چون آنها از جهیدن و جست و خیز به اطراف لذت می برند، نشیمن گاه های چوبی یا پلاستیکی متعددی را در قفس پرنده خود قرار دهید. قطر های نشیمن گاه ها باید حدود 1 اینچ (5/2سانتی متر) باشد. این نشیمن گاه ها به جلوگیری از آسیب های پا و بهبود ورم مفاصل کمک خواهند کرد. از خرید نشیمن گاهای طنابی خودداری کنید چون آنها می توانند به ناخن های انگشت پای پرنده گیر کند.

3. نصب لانه جعبه ای در قفس

چه غذاهایی برای مینا خوبه

چون مرغ های مینا در طول روز چرت های کوتاه زیادی دارند، بهتر است قسمت تاریکی را برای خواب آنها در قفس نصب کنید. بهترین گزینه لانه جعبه ای است. به راحتی لانه جعبه ای را از فروشگاه حیوانات خانگی بخرید و آن را در داخل قفس پرنده قرار دهید. همچنین می توانید لانه جعبه ای را خودتان با چوب یا مقوای نازک درست کنید. اما لانه جعبه ای مقوایی به طور منظم نیاز به تعویض خواهد داشت. مطمئن شوید که در زمان نصب لانه از راهنمای ساخت پیروی می کنید.

4. حفظ محیط راحت

غذا مرغ مینا چیست

فضایی مناسب را در خانه پیدا کنید که نزدیک به محل تابیدن نور آفتاب باشد، اما نور به صورت مستقیم به آن نتابد. مرغ های مینا از دمای اتاق (76 درجه فارانهایت یا 24 درجه سلسیوس) لذت می برند، اما می توانند به آب و هوای کمی سرد هم خو بگیرند. اگر پرنده شما هیچ تمایلی به قرار گرفتن در معرض نور آفتاب ندارد شاید لازم باشد لامپ ثابت در قفس نصب کنید.

گام دوم

فراهم کردن نیاز های مرغ مینا

1. تهیه رژیم غذایی سالم برای مرغ مینا

آموزش نگهداری مرغ مینا

مرغ های مینا همه چیز خوار هستند و در طبیعت بسیاری از میوه ها، مغزها، حشرات و جانوران ریز را می خورند. در زمان گرفتاری شاید متوجه شوید که تهیه غذای مقرر گران و مشکل است. در عوض، شاید بخواهید به مرغ مینا رژیم ثابت (پلت، دانه آماده) بدهید، غذایی که مخصوص برای مرغ مینا طراحی شده است. چون مرغ های مینا غذا را گاز نمی زنند و نمی جوند، خیلی مهم است غذایی که تهیه می کنید به اندازه تکه های مناسب باشد. چون مرغ های مینا از هموکروماتوز یا ناتوانی در جذب آهن رنج می برند، باید پلت های مرغ مینا با میزان  آهن کم به انها داده شود (150 قسمت در هر میلیون). این پلت ها تقریبا باید 60 % رژیم غذایی پرنده تان باشد، مگر اینکه شما پرورش دهنده باشید، بنابراین نباید بیش تر از 5% از رژیم غذایی پرنده تان از حشرات باشد. اگر پلت ها کمتر از 60% از رژیم غذایی پرنده شما را تشکیل می دهند، شاید بخواهید مکمل های مختلفی را برای او در نظر بگیرید.

2. مرغ مینا باید تحرک داشته باشد

آموزش یاد دادن حرف به مرغ مینا

اگر مرغ مینای شما از زمان تولد اجتماعی بوده است، می توانید به او اجازه دهید که از قفس خارج شده و در اطراف خانه پرواز کند. اما قبل از اینکه اجازه دهید پرنده از قفس خارج شود، مطمئن شوید که همه پنجره ها و در ها را بسته اید، همه تهویه را خاموش کرده اید،همه منابع اب را پوشانده اید واطمینان حاصل کنید که هیچ حیوان مهاجمی مانند گربه خانگی در آن اطراف نیست. همچنین به خاطر داشته باشید که مرغ مینا پرنده دستی نیست و مانند طوطی روی دست شما نخواهند نشست. شاید بخواهید بال های پرنده تان را کوتاه کنید. مرغ مینا بدون کوتاهی بال تعادل خود را از دست می دهد و نشستن سختی خواهد داشت. نتیجه آن می تواند صدمه یا مرگ باشد.

3. حمام کردن مرغ مینا

غذا مرغ مینا سخنگو

مرغ های مینا موجوداتی وسواسی هستند و چند بار در روز حمام می کنند. آسان ترین روش برای رفع نیاز حمام آن ها قرار دادن ظرف آب کم عمق در محل زندگی پرنده است. مطئمن شوید که ظرف آب را مطابق اصول مقرر بهداشتی عوض می کنید، چون احتمالا در طول روز پرنده فضله را به داخل آب خواهند انداخت. به دلیل حساسیت آن ها به مواد شیمیایی و پاتوژن ها مطمئن شوید که کاسه آب پرنده را با آب مقطر پر می کنید و از به کارگیری آب شیر خودداری کنید.

4. تهیه وسایل بازی

مرغ مینا چند سال عمر میکند

برای پرنده تان اسباب بازی و وسایل سرگرم کننده و مهیج بخرید. آینه، توپ، سرپوش بطری و اقلام کوچک دیگر می توانند به عنوان اسباب بازی برای مرغ مینا استفاده شوند. این محصولات به شاد و مجذوب نگه داشتن پرنده کمک خواهد کرد. از خرید اسباب بازی های طنابی خودداری کنید چون آنها می توانند در زبان یا ناخن های پای پرنده گیر کنند.

گام سوم

اجتماعی کردن مرغ مینا

1. خرید جوجه مرغ مینا

 سخنگو کردن مرغ مینا

آسان ترین روش برای اجتماعی کردن مرغ مینا خرید جوجه این پرنده است. یعنی اینکه پرنده 6 تا 8 هفته ای را بخرید. مرغ مینا در 3 یا 4 ماهگی شروع به صحبت می کند و زمانی که به 2 سالگی رسید میل به ترک یادگیری لغات جدید دارد. اگر از تعداد لغاتی که تا آن زمان یاد گرفته راضی نیستید، می توانید به فکر خرید جوجه مرغ مینا باشید. به محض آوردن پرنده به خانه شروع به صحبت کردن با او کنید. در ابتدا لغات ساده ای مانند سلام را به او بگویید.

2. قفس مرغ مینا را در فضای شلوغ قرار دهید

تشخیص جنسیت مرغ مینا

چون مرغ های مینا به شدت اجتماعی هستند و از برقراری ارتباط با انسان ها لذت می برند برای همین به راحتی می توانند اجتماعی شوند. بهترین راه برای انجام این کار قرار دادن آن ها در فضایی است که بتوانند با افراد مختلفی صحبت کنند و مهارت زبانی خودشان را تقویت کنند. همچنین آن ها وابستگی عجیبی نسبت به فردی که قفس آن ها را تمیز می کند و به آن ها غذا می دهد، پیدا می کنند. مرغ های مینا حافظه خوبی هم دارند و بد رفتاری را به یاد می آورند. آن ها در مقابل افرادی که مشابه فرد بدرفتار با آن ها بوده است، گارد می گیرند و آن افراد را دوست ندارند.

3. لغات خاصی را به مرغ مینای خود یاد دهید

آموزش حرف زدن به مرغ مینا

به منظور تعلیم او به راحتی لغات و عبارات کوچک را انتخاب کرده و هر زمان که پرنده تان را می بینید آن ها را تکرار کنید. متأسفانه شما فقط حدود یک سال و نیم برای تعلیم این لغات به پرنده تان وقت دارید. اگرچه مرغ های مینا می توانند تا زمان 2 سالگی لغات جدید یاد بگیرند، اما پرنده شما بیشترین تأثیر پذیری را بین سنین 3 تا 9 ماهگی دارد. مرغ مینا توانایی یادگیری 100 لغت را دارد. اگر شما با افراد دیگری زندگی می کنید آن ها را به گفتن کلماتی که می خواهید در اطراف مرغ مینا شنیده شود، تشویق کنید.

4. کارهای مختلف را برای پرنده تان مقرر کنید

آموزش سخنگو كردن مرغ مينا

چون مرغ های مینا در زمان جوانی خیلی تأثیر پذیر هستند شما باید پرنده تان را با افراد و کارهای جدید اجتماعی کنید. در اولین سال های زندگی، پرنده جوان تان را در معرض افراد و کارهای جدید قرار دهید و به همان میزان با او سفر کنید (گربه ها و سگ ها، وسایل خانگی). این کار باعث آرام تر شدن، سازگاری بهتر و حیوان خانگی اجتماعی تر می شود. این کار احتمال وحشت زدگی را کاهش می دهد و بنابراین مرغ مینا سالم تر باقی می ماند.

نحوه تعیین جنسیت مرغ مینا

از کجا بفهمیم مرغ مینا چند سالشه

چون تمایز میان مرغ مینای نر و ماده تقریبا غیر ممکن است، شاید برای آگاهی از جنسیت پرنده ای که می خرید، بخواهید آزمایش DNA از آنها بگیرند. فروشنده اغلب خودش آزمایش را برای پرنده انجام داده است و به شما اجازه می دهد که جنسیت پرنده را بدانید. همچنین می توانید کیت های تست DNA را به صورت آنلاین خریداری کنید و به سادگی پر را برای بررسی به آزمایشگاه ارسال کنید. اما به صورت تقریبی نیز می توان جنسیت مرغ مینا را مشخص کرد. برای این کار نوک پرنده را باز کرده و سقف دهان را مشاهده کنید. سقف دهان مرغ مینای نر سیاه رنگ است ولی سقف دهان مرغ مینای ماده زرد رنگ است. مرغ مینای نر معمولا نسبت به مرغ مینای ماده جثه و سر درشت تری دارد و رنگ پرهای مرغ نر قهوه ای تر و پر رنگ تر است.

از کجا بفهمیم مرغ مینا چند سالشه؟

در مرغ های مینای کم سن و جوان دور چشم ها بدون چین و چروک و صاف است، اما مرغ های مینای پیر دور چشمانی با چین و چروک زیاد دارند. همچنین در مرغ های مینای کم سن و جوان رنگ دور چشم ها سفید است، در مرغ های میان سال رنگ دور چشم کرم و در مرغ های پیر دور چشم ها زردرنگ می باشد.

مرغ مینا چند سال عمر میکند؟

این پرنده ها هنگامی که در طبیعت زندگی می کنند به طور معمول حدود 4 سال عمر می کنند، اما در صورتی که توسط انسان نگهداری شوند و اصول نگهداری رعایت شود، حدود 12 سال و در مواردی بیشتر هم عمر می کنند.

منبع: wikihow

از
117
رای