زندگی نامه حضرت محمد از تولد تا رحلت به زبان ساده و روان

زندگی نامه حضرت محمد از تولد تا رحلت به زبان ساده و روان طبق روایات تولد حضرت محمد در 17 ربیع الاول عام الفیل (حدود سال 570 میلادی) در مکه (عربستان سعودی) بوده است. زندگی نامه حضرت محمد از تولد تا رحلت با زبان ساده و روان در سلام دنیا مشاهده کنید.

محمد، پیامبر و بنیانگذار اسلام بود. او در دوره جوانی بازرگان بود و در 40 سالگی، شروع به مکاشفاتی از جانب خدا کرد که اساس قرآن و بنیان اسلام شد. او تا سال 630 میلادی بیشتر جمعیت عربستان را تحت یک دین واحد متحد کرد. حالا بیش از 1.8 میلیارد مسلمان در جهان وجود دارد که اظهار می‌دارند، "هیچ خدایی جز الله نیست، و محمد پیامبر اوست." در این پست از وب سایت سلام دنیا، خلاصه‌ای از زندگی نامه حضرت محمد از تولد تا رحلت را برای شما علاقمندان تهیه کرده‌ایم.

زندگینامه حضرت محمد (ص)

تولد حضرت محمد

طبق روایات تولد حضرت محمد در 17 ربیع الاول عام الفیل (حدود سال 570 میلادی) در مکه (عربستان سعودی) بوده است. پدرش شش ماه قبل از تولد او درگذشت و ابتدا توسط پدربزرگش عبدالمطلب و سپس عموی خود یعنی ابوطالب بزرگ شد. وی به خانواده‌ای فقیر اما قابل احترام از قبیله قریش تعلق داشت. این خانواده در سیاست و تجارت مکه فعال بودند.

پدر حضرت محمد کیست؟

پدر حضرت محمد (ص) عبدالله فرزند عبدالمطلب بود و مادرش آمنه فرزند وهب که هر دو متعلق به قبیله بزرگ قریش بودند. عبدالله کوچکترین پسر عبدالمطلب بود و به شغل بازرگانی مشغول بود. طبق ادعای عالمان شیعه او فردی یکتاپرست و مومن بوده است.


حتما بخوانید: زندگینامه میلاد مسیح


درباره علت وفات عبدالله اینطور آمده است که او برای تجارت با کاروان قریش راهی شام شد و در بازگشت دچار بیماری شد به طوریکه پیش از بازگشت به قبیله درگذشت. بنا به منابع تاریخی محل قبر ایشان در محلی در مدینه است که به دار النابغه شهرت دارد.

زندگینامه حضرت محمد

 زندگی نامه حضرت محمد از تولد تا رحلت

بسیاری از قبایل ساکن شبه جزیره عربستان در آن زمان عشایر بودند و به دلیل عبور از صحرا، به تجارت کالا می پرداختند. بیشتر قبایل مشرک بودند و مجموعه ای از خدایان خود را می پرستیدند. شهر مکه یک مرکز مهم تجاری و مذهبی بود، محل زندگی بسیاری از معابد و مکانهای عبادی که در آن افراد به پرستش بت‌ها مشغول بودند. معروف‌ترین مکان کعبه (به معنی عربی مکعب) بود. اعتقاد بر این است که توسط ابراهیم (ابراهیم برای مسلمانان) و پسرش اسماعیل ساخته شده است. کم‌کم مردم مکه به شرک و بت پرستی روی آوردند.

محمد در اوایل نوجوانی، مانند بسیاری از افراد هم سن و سال خود، که با ثروت ناچیز به دنیا آمده بودند، در کاروان کار می‌کرد. وی که برای عموی خود کار می‌کرد، در سفر تجاری به سوریه و سرانجام از دریای مدیترانه تا اقیانوس هند تجربه کسب کرد. با گذشت زمان، محمد به خاطر صداقت و درستکاری لقب "الامین" به معنای مومن یا قابل اعتماد را به دست آورد.

در اوایل 20 سالگی ، محمد کار خود را برای یک زن بازرگان ثروتمند به نام خدیجه، که 15 سال از او بزرگتر بود آغاز کرد. او خیلی زود جذب این مرد جوان و متبحر شد و خواستار ازدواج شد. حضرت محمد پذیرفت و طی سالها زندگی خوشبخت چندین فرزند به ارمغان آورد. همه آنها تا بزرگسالی زندگی نکردند، اما یکی از آنها یعنی فاطمه (س) به بزرگسالی رسید، با پسر عموی محمد (ص)، علی بن ابی طالب ازدواج کرد.


حتما بخوانید: زندگی نامه امام علی (ع)


غار حرا

غار حرا

مکاشفات الهی

وقتی محمد تقریباً 40 ساله بود شروع به دیدن و شنیدن صداهایی کرد. او برای مدت زیادی در کوه حرا در نزدیکی مکه به راز و نیاز مشغول بود که در شبی که لیله القدر نامیده می‌شود، فرشته جبرئیل بر وی ظاهر شد و به او فرمان داد تا بخواند. این اولین بار بود که آیه ای از کتاب مقدس قرآن بر محمد نازل می‌شد. او در این مورد حمایت بی قید و شرط همسرش بود و به آرامی شروع به جذب پیروان کرد. پیام توحید و یکتاپرستی او باعث خشم بازرگانان مکه شد. آنها می‌ترسیدند که تجارت، که به اعتقاد آنها توسط بت‌ها محافظت می‌شد، آسیب ببیند.

از آن زمان به بعد محمد در مکه طرد شد. برای مدتی نفوذ و جایگاه همسر و عمویش، ابوطالب رئیس قبیله، محمد را از آزار و اذیت محافظت کرد. با این حال، پس از مرگ آنها وضعیت محمد در مکه وخیم شد.

هجرت پیامبر

هجرت پیامبر

زمان هجرت پیامبر

خروج پیامبر از مکه و مهاجرت تنها امید او و پیروانش شد. هجرت از مکه به مدینه در سال 13 بعثت (622 میلادی) صورت گرفت و اهمیت آن به اندازه‌ای بود که به عنوان مبدا تاریخ اسلام و سال 1 تقویم اسلامی در نظر گرفته شد. در مدینه محمد به دریافت آیات الهی ادامه داد و جامعه‌ای رو به گسترش در پیرامون یکتاپرستی بنا نهاد. درگیری با قریش ادامه داشت، اما پس از چند سال درگیری شدید، مکه تسلیم شد و محمد و پیروانش به آنجا بازگشتند و شهر را به دست گرفتند. همه بت‌ها شکسته و نابود شد و اعتقاد به یک خدای واحد گسترش یافت.


حتما بخوانید: در خصوص نحوه شهادت حضرت فاطمه (س) چه می دانید؟


معراج حضرت محمد

معراج

سفر شبانه و معراج پیامبر

درباره معراج گفته شده است که یک شب در حالیکه پیامبر در خواب بود، حضرت جبرئیل ظاهر شد و او را به سفری رهنمون کرد. روایات در این زمینه متفاوت است اما آمده است که محمد بر روی براق آسمانی سوار شد، از کعبه در مکه به مسجد الاقصی سفر کرد. از آنجا به دیدار موسی، ابراهیم و عیسی و به آسمان‌ها عروج کرد، جاییکه از بهشت و جهنم دیدن کرد و سرانجام با خدا صحبت کرد. وی سپس برای ادامه انتشار دین اسلام به زمین بازگشت. طبق اعتقادات اسلامی، محمد (ص) تنها کسی بود که بهشت و جهنم را در حالیکه زنده بود دید.

آخرین حج پیامبر (ص) و انتخاب جانشین

در بازگشت از آخرین حج پیامبر وقتی ایشان و پیروانشان به سوی مدینه حرکت کردند، در محلی به نام "غدیر خم" آیه ای از جانب پروردگار به پیامبر فرستاده شده تا ایشان وصی و جانشین خود را به مردم معرفی کنند. در اینجا بود که حضرت محمد (ص) با قرائت خطبه‌ای، امام علی (ع) را وصی و جانشین خود اعلام کردند و همراهان ایشان با حضرت (ع) بیعت کردند.

سال وفات پیامبر

سال وفات پیامبر

سال وفات پیامبر

سال وفات پیامبر به سال 11 هجری برمی‌گردد. درباره علت رحلت ایشان در منابع مختلف شیعه و سنی اختلاف نظر وجود دارد. برخی علت را مسمومیت پیامبر اکرم (ص) می‌دانند، با این وجود درباره اینکه اگر ایشان به شهادت رسیده‌اند چه کسی مسبب آن هست نیز نظر قطعی وجود ندارد. روایتی از امام صادق وجود دارد که پیامبر به علت خوردن غذای مسمومی که زن یهودی بعد از جنگ خیبر برای ایشان هدیه آوردند دچار بیماری شدند.

سن وفات پیامبر

حضرت محمد (ص) در 28 صفر سال 11 هجرت یا به روایتی در سن 63 سالگی در گذشتند و در خانه خود که بعدها تبدیل به بخشی از مسجد النبی شد به خاک سپرده شد.

سخن آخر

حضرت محمد (ص)، آخرین پیامبر خدا بودند، ایشان در 17 ربیع الاول سال عام الفیل چشم به جهان گشودند. ما در این پست از وب سایت سلام دنیا، برای شما زندگی نامه حضرت محمد (ص) از تولد گرفته، تا ازدواج و وفات ایشان، گردآوری کرده و بیان کردیم. امیدوارم که این مطلب برای شما مفید بوده باشد. می توانید این پست را با دوستان خود از طریق شبکه های اجتماعی  به اشتراک بگذارید.


مقالات مرتبط:

بهترین دعاها برای شفای انواع دردها و بیماری صعب العلاج و لاعلاج

علت مخفی و نامعلوم ماندن قبر حضرت زهرا (س) طبق روایات چیست؟

از
92
رای