کفاره چیست؛ مبلغ کفاره روزه سال 1402 از نظر مراجع تقلید چقدر است

کفاره چیست؛ مبلغ کفاره روزه سال 1402 از نظر مراجع تقلید چقدر است کفاره چیست؛ مبلغ کفاره روزه سال 1402 از نظر مراجع تقلید آیت الله خامنه ای، مکارم شیرازی، نوری همدانی، جوادی آملی و سیستانی؛ مبلغ کفاره مریض، عادت ماهانه و غیر عمد در سلام دنیا بخوانید.

هر ساله با پایان یافتن ماه مبارک رمضان مسلمانان به پرداخت کفاره روزه خود موظف می باشند، در این مطلب از سلام دنیا درباره کفاره چیست، کفاره روزه چقدر است، کفاره روزه سال 1402 ، مبلغ کفاره مریض، کفاره عادت ماهانه، کفاره غیر عمد، از نظر مکارم شیرازی، خامنه ای، سیستانی، نوری همدانی صحبت خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

کفاره چیست

زمانی که فردی با وجود داشتن سن اعلام شده برای انجام فرائض دینی و واجب بودن روزه بر او بنا به دلایلی غیرعمد به انجام آن نپردازد و همچنین تا سال آینده قضای آن را نگیرد ملزم به پرداخت کفاره و گرفتن روزه قضای خود می باشد.


حتما بخوانید: متن تبریک عید فطر با جملات زیبا، رسمی


افرادی که به دلایل مختلف بیماری، بارداری، شیردهی یا مسافرت و غیره روزه نگرفته و یا روزه را افطار کرده باشند و نتوانستند تا ماه رمضان سال آینده قضای آن را بجا بیاورند علاوه بر قضای روزه، باید کفاره روزه را پرداخت نمایند.

کفاره چیست

کفاره روزه چقدر است

براساس فرمایشات علمای دینی افرادی که کفاره روزه رمضان بر آنها واجب شده است، موظف است به انجام دو ماه روزه یا سیر کردن شصت فقیر و یا اینکه به هر فقیر یک مُد که تقریبا ده سیر است طعام یعنی گندم یا جو و ... بدهد.

کفاره روزه سال 1402 چقدر است

کفاره روزه در سال 1402 از نظر مراجع تقلید عنوان شده است که در ادامه آنها را از نظر می گذرانیم؛

کفاره روزه سال 1402 از نظر آیت اله جوادی آملی :

مبلغ مربوط به کفاره غیرعمد، به ازای هر روز 12/000 تومان (دوازده هزار تومان) و کفاره عمدی روزه به ازای هر روز 720/000 تومان (هفتصد و بیست هزار تومان) تعیین شده است.

مبلغ کفاره مریض چقدر است

زمانی دادن کفاره روزه برای کسانی که بیمار هستند محاسبه می شود که آن شخص به دلیل بیماری نتواند در ماه رمضان روزه بگیرد و گرفتن روزه حال او را وخیم تر کند و همچنین تا ماه رمضان سال بعد نیز نتواند روزه قضای خود را بجا آورد.


حتما بخوانید: دلیل روزه گرفتن و 30 روز بودن رمضان


این افراد برای هر روز شکستن روزه خود یک مد طعام باید به فقیر بدهند و یا مبلغ نقدی آن را به مراکز خیریه برای رسیدن به دست نیازمندان اهدا کنند.

افرادی که در تمام طول سال علاوه بر ماه رمضان بیمار هستند دیگر قضای روزه بر آنها واجب نمی باشد و تنها فقط کفاره ارزان قیمت (فدیه) یعنی کفاره غیر عمد باید بپردازد.

مبلغ کفاره مریض چقدر است

مبلغ کفاره عادت ماهانه

زنانی که در ماه رمضان دوره عادت ماهانه خود را می گذرانند واجب است که روزه آن دوره را قضا كند و اگر تا قبل از ماه رمضان سال بعد آن را به جا نیاورد باید کفاره‌ی تأخیر بدهد. کفاره تاخیر آن نیز به اندازه یک مد طعام است؛ یعنی 750 گرم گندم، آرد، نان، برنج و ... که باید به فقیر داده شود و یا برابر به مبلغ آن به مرکزی بدهد که مطمئن باشد تا طعام تهیه شود و بدست فقرا برسد.

مبلغ کفاره غیر عمد

مبلغ کفاره غیرعمد اینطور عنوان شده است که به ازای هر روز معادل 12/000 تومان طعام تهیه شود و به فقرا داده شود.

مبلغ کفاره روزه چقدر است از نظر مکارم شیرازی

بر اساس نظر آیت الله مکارم شیرازی، زکات فطره امسال بر مبنای قوت غالب گندم، مبلغ شصت هزار تومان و بر مبنای قوت غالب برنج، مبلغ دویست و چهل هزار تومان اعلام شده است. مؤمنین در انتخاب هر یک از این موارد مخیر هستند.

کفاره روزه غیر عمد مبلغ دوازده هزار تومان است که باید به صورت نان تهیه و پرداخت شود، همچنین کفاره روزه عمد مبلغ هفتصد و بیست هزار تومان است.

مبلغ کفاره روزه چقدر است از نظر مکارم شیرازی

مبلغ کفاره روزه چقدر است از نظر خامنه ای

طبق اعلام بیانیه ایی از طرف دفتر آیت الله العظمی خامنه ای : " مکلف باید برای خودش و کسانی که نانخور او هستند برای هر نفر، یک صاع (تقریباً سه کیلوگرم) گندم یا جو یا خرما یا کشمش یا برنج یا ذرت یا مانند اینها به مستحق بدهد و اگر پول یکی از اینها را هم بدهد، کافی است."


حتما بخوانید: زکات فطریه چیست و به چه کسانی تعلق میگیرد


مبلغ کفاره روزه سال 1402 به قیمت گندم برای هر روز کفاره 720 هزار تومان اعلام شده است.

مبلغ کفاره غیر عمد خامنه ای

و برای کفاره غیر عمد نیز پرداخت 12 هزار تومان که هزینه خرید نان خواهد شد عنوان شده است.

مبلغ کفاره غیر عمد خامنه ای

مبلغ کفاره روزه چقدر است از نظر سیستانی

دفتر آیت الله العظمی سیستانی نیز میزان و مبلغ فطریه در سال 1402 را اعلام کرد.

میزان زکات فطره برای هر فرد سه کیلوگرم است، مبلغ آن برای فطریه بدل از آرد 60 هزار تومان و برای فطریه بدل از برنج ایرانی 360 هزار تومان و فطریه بدل از برنج غیر ایرانی، 105 هزار تومان تعیین شده است.

  • برای کفاره روزه غیرعمد: یک مد طعام برابر با 750 گرم گندم، برنج و ..‌.

برای پرداخت کفاره روزه عمد؛ علاوه بر بجا آوردن قضای روزه می بایست 60 مد طعام به 60 فقیر داده شود.

  • مبلغ کفاره غیر عمد در سال 1402 برای هر 1 روز؛ 12.000 تومان 
  • کفاره عمد برای هر 1 روز: 720.000 تومان می باشد.

مبلغ کفاره روزه چقدر است از نظر سیستانی

مبلغ کفاره روزه چقدر است از نظر نوری همدانی

زکات فطریه و کفاره روزه غیرعمد عمد از نظر آیت الله حسین نوری همدانی نیز در سال 1402 اعلام شده است و طی صدور اطلاعیه‌ای چنین عنوان نموده اند:

بسم الله الرحمن الرحیم

با آرزوی قبولی طاعات و عبادات مؤمنین و مومنات به اطلاع می‌رساند طبق نظر آیت الله نوری همدانی زکات فطریه هر فرد باید حدود سه کیلوگرم گندم یا برنج یا نظیر آنکه در رساله عملیه ذکر گردیده و یا قیمت آن را پرداخت نمایند.

بر این اساس قیمت قوت غالب گندم 60 هزار تومان و قیمت قوت غالب برنج 240 هزار تومان می‌باشد که عزیزان در پرداخت آن مخیرند، در ضمن اگر در منطقه محل سکونت اجناس ذکر شده قیمت دیگری دارد باید به قیمت منطقه خود محاسبه نماید.

همچنین کفاره غیر عمد برای هر روز 12 هزار تومان و کفاره عمد برای هر روز 720 هزار تومان می‌باشد.

سخن آخر

در این مطلب با مقدار زکات فطریه و کفاره غیرعمد و عمد آگاه شدید، از تمامی نمازگزاران و روزه داران ماه مبارک رمضان التماس دعا داریم.


مقالات مرتبط:

دعای قنوت و اعمال شب عید فطر

پیام تبریک عید فطر به زبان عربی و انگلیسی با ترجمه فارسی

از
5
رای