معنی و تفسیر قاب قوسین و اودانی داستان معراج پیامبر در سوره نجم

معنی و تفسیر قاب قوسین و اودانی داستان معراج پیامبر در سوره نجم معنای قاب قوسین چیست و تفسیر آن در سوره نجم، قاب قوسین در داستان معراج پیامبر در سوره نجم چیست، تفسير قاب قَوْسَيْنِ أَوْ أدنى، قاب قوسین کجاست در سلام دنیا بخوانید.

قاب قوسین در معنوی لغوی به معنی فاصله اندازه دو کمان است. این کلمه در آیه 9 سوره نجم آمده و به  نزدیک شدن معنوی حضرت محمد (ص) به خداوند در شب معراج اشاره دارد. برای آشنایی بیشتر با قاب قوسین او ادنی یعنی چی، معنی و تفسیر قاب قوسین در سوره نجم و قاب قوسین در داستان معراج پیامبر تا پایان این مطلب سلام دنیا همراه ما باشید.

قاب قوسین چیست 

به گفته برخی مفسران قاب قوسین به نزول جبرئیل بر پیامبر ص و فاصله نزدیک او در زمان نزول وحی اشاره دارند. اما مفسران دیگر قاب قوسین در سوره نجم را مربوط به معراج پیامبر (ص) و نزدیکی معنوی او به خداوند دانسته اند. در معراج پیامبر به خدا به اندازه فاصله اندازه دو قوس یا کمتر از ان نزدیک شده بود.در حقیقت قاب قوسین به نزدیکی معنوی پیامبر ص به خداوند اشاره دارد زیرا خدا فاصله مکانی ندارد تا با چیزی مانند قوس سنجیده شود.


حتما بخوانید: بهترین آیه قرآن برای استجابت دعا


قاب قوسین او ادنی یعنی چی

یعنی پیامبر در شب معراج انقدر به خداوند نزدیک شده بود که فاصله میان او و پرودگار عالم به فاصله دو سر کمان یا کم‌تر از آن بود.

قاب قوسین او ادنی یعنی چی

قاب قوسین کجاست

به فاصله دو سر کمان قاب قوسین گفته می شود.

معنی قاب قوسین در داستان معراج پیامبر چیست

آیات ابتدایی سوره نجم درباره سفر معنوی پیامبر ص به معراج و نزدیکی او به پرودگار عالم صحبت می کند.در این سفر معنوی که یکی از شگفتی های زندگی پیامبر است،پیامبر با جسم خاکی به دیدار محبوب خود نائل آمد و با کنار رفتن حجاب ها در فاصله نزدیکی یا همان قاب قوسین بی پرده با او ملاقات کرد. پیامبر ص در شب معراج با جسم زمینی خود از تمامی عوالم غیرمادی عبور کرد و با کنار رفتن تمامی حجاب های ملکوتی وسعت و عظمت عالم امکان را مشاهده کرد. در حقیقت در این سفر معنوی به قدری به خدا نزدیک شد که بین پیامبر و محبوب او حائل نماند و هیچ موجودی به غیر از پیامبر ص به این مرتبه نرسید.

معنی قاب قوسین در داستان معراج پیامبر چیست

معراج پیامبر در سوره نجم

 آیه 8 و 9 سوره نجم درباره معراج پیامبر و قرب او به پرودگار سبحان سخن می‌گویند. به گفته مفسران منظور از فاصله پیامبر به اندازه دو کمان، به فاصله جبرئیل با پیامبر اشاره دارد. برخی دیگر هم آن را نزدیکی معنوی خداوند و پیامبر می دانند.در حقیقت این آیات درباره نزدیک شدن پیامبر به سدرة المنتهی و جنة المأوی و مشاهده پرودگار عالم صحبت می کنند.


حتما بخوانید: متن و ترجمه کامل دعای معراج و فضیلت آن


تفسير قاب قَوْسَيْنِ أَوْ أدنى

فَکَانَ قَابَ قَوْسَیْنِ أَوْ أَدْنَىٰ. ( سوره نجم آیه 9).یعنى جبرئیل بعد از ظاهر شدن بر فراز آسمان، به سوى پیامبر صلى الله علیه و آله پیشروى کرد تا آنکه رسید و در هوا به او آویزان شد.در ادامه به فاصله او با پیامبر به اندازه دو کمان یا حتی بیشتر بود.عموما مفسران قاب قَوْسَيْنِ را به معنای دو کمان تفسیر کرده اند اما عبدالله بن عباس و عبدالله بن مسعود قاب قَوْسَيْنِ را به معنای ذره (طول بغل، ذراع) دانسته اند، از انجایی که طول تمامی کمان ها برابر نیست فاصله تقریبی پیامبر ص و خداوند را با طول دو کمان یا حتی نزدیکتر عنوان شده است.

تفسير قاب قَوْسَيْنِ أَوْ أدنى

تفسير قاب قَوْسَيْنِ أَوْ أدنى در تفسیر المیزان

فَکانَ قَاب قَوْسینِ أَوْ أَدْنى: پیامبر اکرم (صلى اللّه علیه و آله وسلم) در معراج به مقامی رسید که به خدا نزدیک شد.در باب تفسير قاب قَوْسَيْنِ أَوْ أدنى در تفسیر المیزان تفسیر مشخصی ارائه نشده است. و فقط در مجمع البيان گفته شد در روايتى كه اوائل سندش عنوان نشده، آمده است: پیامبر اکرم «صلى اللّه عليه و آله و سلم»، در زیر آيه «قَابَ قَوسَينِ أو أدنَى» فرمود: يعنى به قدر دو ذراع يا كمتر از دو ذراع به خداوند نزدیک شد.

سخن پایانی:

پیامبر ص در شب معراج به قدری به پرودگار عالم نزدیک شده بود که فاصله ان به اندازه دو سر کمان عنوان شد.در این مطلب به بررسی تفسیر قاب قوسین در سوره نجم پرداخته شد.


مطالب مرتبط:

8 دعای سریع الاجابه قوی برای گرفتن حاجت با اثر عالی

خواص سوره ملک برای حاجت، ازدواج و اموات



از
2
رای