بر خلاف سایر سیستم عامل های رقیب مانند ویندوز، کاربران لینوکس انتخاب محدودی از محیط های دسکتاپ دارند. خوب، اکنون که لینوکس را پذیرفته اید، گام بعدی این است که به دنبال یک محیط دسکتاپ بگردید که با نیازهای تجاری و رایانه شما مطابقت داشته باشد.مطابق با نامش، محیط دسکتاپ از مجموعه ای از برنامه ها تشکیل شده است که روی یک سیستم عامل اجرا می شوند. اجزای مختلف در یک محیط دسکتاپ (DE) بسته بندی می شوند تا رابط کاربری گرافیکی معمولی (GUI) را با عناصری مانند آیکون ها، تصاویر پس زمینه، نوار ابزار و ابزارک ها فراهم کنند. حتی چندین DE با مجموعه ای مفید از برنامه ها و ابزارهای کمکی همراه است. در این مطلب از سلام دنیا، ما به معرفی بهترین محیط های دسکتاپ برای لینوکس پرداخته ایم. با ما همراه باشید.
10 محیط برتر دسکتاپ مختص لینوکس
1. محیط دسک تاپ برای لینوکس: محیط cinnamon
دارچین (Cinnamon) ترکیبی عالی از چیدمان دسکتاپ سنتی و مدرن است. در ابتدا برای لینوکس مینت ساخته شده بود، اما اکنون به سایر توزیعهای لینوکس مانند فدورا، دبیان و غیره نیز وارد شده است. این برای کاربرانی که محیطهای دسکتاپ لینوکس قدیمیتر را دوست دارند و کاربرانی که ویندوزهای سنتی را ترجیح میدهند، بهترین است. آن را با یک DE خوب با جلوه های گرافیکی عالی و یک منوی برنامه تجدید نظر شده ارائه می شود.
حتما بخوانید: آموزش بهترین روش نصب لینوکس روی کامپیوتر
مزایا:
- ظاهری شفاف و تمیز
- فضاهای کاری متعددی را ارائه می دهد
- بسیار پایدار و فقط کار می کند
- نصب برای اوبونتو نیز در دسترس است
معایب:
- از استفاده از یک مدیر پنجره دیگر پشتیبانی نمی کند
- اشکالات جزئی در کشیدن ویندوز
2. محیط دسک تاپ برای لینوکس: محیط Unity
Unity محیط دسکتاپ پیش فرض اوبونتو است که توسط Canonical و انجمن Ayantana طراحی شده است. با جایگزینی نوار منوی سنتی، لانچر عمودی را با صفحه جستجوی صفحه نمایش سربالا کشویی به ارمغان می آورد. اگرچه ذکر این ویژگی بسیار ظریف است، اما بسیاری از مردم متوجه نمی شوند که یونیتی تمایلات آفتاب پرستی دارد. رنگ داشبورد و حبابهای اعلان یونیتی بر اساس رنگ پسزمینه تغییر میکند.
مزایا:
- داشبورد مدرن
- ویژگی های جستجو و فیلتر شگفت انگیز
- دسترسی فوری به برنامه های اغلب استفاده می شود
- همراه با یک لیست آموزنده از میانبرهای صفحه کلید
معایب:
- عدم سفارشی سازی
- جابجایی اسکله به خط کد نیاز دارد
- بهینه سازی بیشتر به نرم افزار اضافی نیاز دارد
3. محیط دسک تاپ برای لینوکس: محیط KDE
KDE با نام "K Desktop Environment". KDE به جای اینکه فقط یک محیط دسکتاپ باشد، مجموعه ای از چندین ابزار و برنامه کاربردی است که یکی از آنها محیط دسکتاپ است. منعطف ترین و قابل تنظیم تر از همه، به طور پیش فرض مجموعه خوبی از برنامه ها را ارائه می دهد. از جمله، مدیر فایل، ماشین حساب، ویرایشگر ویدئو، نمایشگر تصویر، خواننده RSS، مرورگر وب، ویرایشگر متن، پیام رسان و موارد دیگر. ظاهری مشابه ویندوز 7 دارد، با یک نوار وظیفه، دکمه های راه اندازی سریع، منطقه اعلان و غیره.
حتما بخوانید: تغییر ویندوز به لینوکس
مزایا:
- همراه با تعداد زیادی ویجت
- محیط دسکتاپ گرافیکی بسیار قابل تنظیم
- همراه با لیست بزرگی از برنامه های پیش فرض است
- برای افرادی که به سیستم عامل ویندوز عادت دارند بسیار آشناست
معایب:
- به حدود 300 مگابایت استفاده از حافظه نیاز دارد
- کمی پیچیده برای استفاده
4. محیط دسک تاپ برای لینوکس: محیط Budgie
Budgie را می توان به بهترین نحو به عنوان یک محیط دسکتاپ سریع و سبک با قابلیت های اضافه تعریف کرد. می توان آن را برای تقلید از رابط دسکتاپ GNOME 2 پیکربندی کرد. تا آنجایی که به قابلیت استفاده مربوط می شود، استفاده از Budgie ساده است و کاربر مجبور نیست زمان زیادی را صرف کند تا بفهمد همه چیز چگونه کار می کند. و بهترین بخش برای گیمرها، Budgie توسط پلتفرم Steam پشتیبانی می شود، بنابراین بیش از هزاران بازی در لینوکس شما وجود دارد.
مزایا:
- دسکتاپ ساده و تمیز
- منابع سیستم کمتری مصرف می کند
- مشکل سازگاری حتی با سخت افزار قدیمی وجود ندارد
- به طور رسمی توسط پلتفرم Steam پشتیبانی می شود
دانلود محیط دسکتاپ Budgie برای لینوکس
معایب:
- رابطی نیست که بتوانید زیاد با آن سرهم بندی کنید
- برای افرادی که دانش فنی کمتری دارند مناسب نیست
- بدون قابلیت alt + tab خوب
- اسکرین شات های گرفته شده بسیار گسترده هستند
5. محیط دسک تاپ برای لینوکس: محیط LXDE
LXDE به محیط دسکتاپ سبک X11 اشاره دارد. یکی از قابل تنظیم ترین و قدرتمندترین محیط های دسکتاپ موجود در حال حاضر، LXDE دارای چندین ویژگی مفید از جمله مدیر پنجره، مدیر فایل، ویرایشگر متن، شبیه ساز ترمینال، ماشین حساب، مدیر وظیفه، تعویض تم، مدیر صفحه، جعبه ابزار پیکربندی، و آسان- راهانداز برنامه حالت برخلاف سایر محیطهای دسکتاپ لینوکس، LXDE برای اجرای روان به رم، زمان پردازنده و سختافزار گرافیکی بیشتری نیاز ندارد.
مزایا:
- محیط دسکتاپ بسیار ابتدایی
- بسیار قابل تنظیم
- تقریباً از هر توزیع لینوکس پشتیبانی می کند
معایب:
- بدون جلوه های گرافیکی فانتزی
- برخی از عناصر ممکن است برای استفاده خیلی پیچیده به نظر برسند.
6. محیط دسک تاپ برای لینوکس: محیط Pantheon
Pantheon یک DE مستقل بر اساس GTK3 است. اگر میخواهید حس استفاده از Mac OS X را تجربه کنید، Patheon را دانلود کنید. یک محیط پیشفرض که در ابتدا برای توزیع اولیه سیستمعامل منتشر شد، Patheon هر چیزی را که سادگی و زیباییشناسی تمیز را تعریف میکند، ارائه میکند. مشابه macOS، Patheon دارای یک پنل و داک است که به ترتیب در بالا و پایین صفحه نمایش قرار گرفته اند. این محیط دسکتاپ از طراحی پیروی می کند که نیاز به خط فرمان را به حداقل می رساند.
حتما بخوانید: آموزش ساخت مدیا سرور در لینوکس با VLC
مزایا:
- بهترین برای مبتدیان لینوکس
- ساده و آسان برای استفاده
- تجربه دسکتاپ بدون درز
- از چندین فضای کاری و کاشی کاری پنجره مبتنی بر شبکه پشتیبانی کنید
معایب:
- برای سیستم های رده پایین مناسب نیست
7. محیط دسک تاپ برای لینوکس: محیط enlightenment
در سال 1996 به عنوان پروژه ای برای ساخت یک مدیر پنجره برای X11 آمد. این محیط دسکتاپ تجربه متنوع و با طراوت را در اختیار کاربران قرار می دهد. Enlightenment در نسخه E17 خود یعنی فوق العاده سریع است، حتی بر روی سخت افزار پایین رده اجرا می شود و کاملاً مدرن و شیک به نظر می رسد. حتی این احساس را می دهد که توسط نوعی نژاد بیگانه فوق العاده کلاسیک از یک منظومه ستاره ای دورتر ایجاد شده است.
مزایا:
- با سخت افزار قدیمی نیز سازگار است
- رابط پاسخگو و بی نظم
- کمی سریع از آنچه انتظار دارید
معایب:
- خیلی ابتدایی است، اما همانطور که در نظر گرفته شده است
- به اندازه سایر DE ذکر شده در اینجا محبوب نیست
- ویژگی «در هر نقطه از دسکتاپ کلیک کنید تا گزینههای منو را بیاورید» بسیار آزاردهنده است
8. محیط دسک تاپ برای لینوکس: محیط Deepin
یک DE منبع باز، توسعه یافته توسط شرکت چینی. Deepin یکی از محبوب ترین محیط های دسکتاپ لینوکس است که اکثر کاربران اوبونتو باید با آن آشنا باشند. این یک پانل بازشو ارائه می دهد که امکان پیکربندی و تنظیمات شخصی سازی آسان را فراهم می کند. داک های دسکتاپ دارای سه حالت مد، کارآمد و کلاسیک هستند. برای سایر توزیعهای لینوکس از جمله Manjaro و Arch نیز موجود است. Deepin یک محیط دسکتاپ جامد است که برای افرادی که گزینه های پیکربندی زیادی می خواهند مناسب است.
مزایا:
- زیبا و استفاده از آن آسان است.
- برنامه های محبوب مانند WPS office، Skype، Spotify از قبل نصب شده است
- مراکز کنترل شفاف بسیار شبیه macOS
- فروشگاه برنامه های سفارشی خود را دارد
- شایان ذکر است، اما نمایش اسلاید در DE شگفت انگیز است
معایب:
- مشکلات بوت
9. محیط دسک تاپ برای لینوکس: محیط sugar
با ابتکار تبدیل صفحه نمایش لپ تاپ به یک تجربه اجتماعی سرگرم کننده و با استفاده آسان که یادگیری را ترویج می کند. Sugar یک محیط آموزشی رایگان و منبع باز است که می تواند بر روی انواع سیستم عامل ها نصب شود. این DE برای کمک به کودکان در یادگیری متمرکز است. حتی رابط کاربری به روشی بسیار ساده و واضح طراحی شده است تا بچه ها به راحتی از آن استفاده کنند. سازگار با تعدادی از توزیعهای لینوکس مانند فدورا، دبیان، اوبونتو و غیره. این DE به سادگی استفاده از رایانهها را برای اهداف آموزشی مدرن میکند.
حتما بخوانید: تشخیص و پیدا کردن آدرس آی پی خصوصی و عمومی در لینوکس
مزایا:
- در بیش از 25 زبان موجود است
- سرگرم کننده و آموزنده برای استفاده
- کراس پلت فرم
- در سراسر جهان دانلود شده است
- همراه با بسیاری از برنامه های کاربردی تعاملی، آموزش ها و راهنماها
معایب:
- محدودیت های سخت افزاری
10. محیط دسک تاپ برای لینوکس: محیط Trinity
ترینیتی یک محیط زیبا در میان همه، رابط کاربری تازه، مدرن و شیک دارد. Trinity یک چنگال از K Desktop Environment (KDE) که هدف آن زنده نگه داشتن KDE 3.5 است، با چندین بداهه ارائه شده و آن را برای انواع سیستم عامل ها در نسخه ای با وزن سبک تر در دسترس قرار می دهد. همچنین، در حال حاضر محیط دسکتاپ پیشفرض و تنها گرافیکی در توزیعهای مختلف لینوکس است.
مزایا:
- کاملا جلا و پایدار برای استفاده روزمره
- همراه با یک لیست چشمگیر از برنامه های کاربردی
- طراحی سنتی و پاسخگو
- دارای طیف گسترده ای از برنامه های کاربردی است
معایب:
- بر روی Qt3 ساخته شده است، بنابراین با توزیع هایی که به نرم افزارهای جدیدتر وابسته هستند سازگار نیست.
سخن آخر
اینها برخی از بهترین انتخابها برای محیطهای دسکتاپ لینوکس در سال 2019 بودند، هیچکدام از اینها بهتر از دیگری نیستند زیرا هر DE زیباییشناسی، ویژگیها و عملکردهای متفاوتی دارد. بله، عملکرد ممکن است متفاوت باشد، اما این بستگی به سخت افزار متفاوت دارد. در نتیجه، شما باید با توجه به نیاز خود، ایده آل را انتخاب کنید! بنابراین، کدام یک برای شما مناسب تر است؟
مطالب مرتبط:
کنترل برنامه هوشمند ویندوز windows 11 چیست
دانلود بهترین شبیه ساز ویندوز برای کامپیوتر