نحوه انتخاب پردازنده (CPU) با سطح توان حرارتی مناسب (TDP)

نحوه انتخاب پردازنده (CPU) با سطح توان حرارتی مناسب (TDP) توان طراحی حرارتی (TDP) چیست ؛ نکات انتخاب پردازنده مناسب برای مادر برد؛ دمای مناسب CPU در دستگاه های مختلف چقدر باید باشد ؛ حداکثر توان حرارتی یک تراشه پردازنده چقدر است؛ در سلام دنیا بیاموزید.
دیدگاه ها

TDP (توان طراحی حرارتی) حداکثر ظرفیت اتلاف حرارت یک تراشه پردازنده است که در هر CPU یا GPU وجود دارد و برای اندازه‌گیری میزان گرمایی که پردازنده هنگام بارگذاری وظایف روی سیستم تولید می‌کند استفاده می‌شود. ممکن است اصطلاح توان طراحی حرارتی (TDP) را شنیده باشید که اغلب در بحث های آنلاین در مورد CPU ها ذکر می شود. این یک معیار محبوب است که اگرچه توصیف کاملی از گرمای خروجی و مصرف انرژی یک CPU نیست، آیا چیزی است که باید هنگام خرید یک CPU جدید در نظر بگیرید؟ در این مقاله از سلام دنیا در مورد نحوه انتخاب CPU با سطح توان حرارتی مناسب مقاله ای به اشتراک گذشتیم. با ما همراه باشید.

توان طراحی حرارتی (TDP) چیست

TDP (توان طراحی حرارتی) حداکثر توان حرارتی یک تراشه پردازنده است که در هر CPU یا GPU وجود دارد و برای اندازه گیری میزان گرمایی که پردازنده در هنگام بارگیری وظایف روی سیستم تولید می کند استفاده می شود. به عبارت دیگر، TDP اغلب برای توصیف مقدار گرمایی که یک CPU در هنگام بارگذاری تولید می‌کند، یا مقدار گرمایی بر حسب وات که خنک‌کننده CPU باید از بین ببرد تا CPU طبق مشخصات رسمی خود کار کند، استفاده می‌شود.

به عنوان مثال، اگر CPU مورد استفاده شما دارای TDP 90 وات است، به این معنی است که انتظار می رود CPU در هنگام کار حداکثر حدود 90 وات گرما تولید کند.تعاریف دیگر، مانند اینتل، TDP را به عنوان «مصرف توان [CPU] تحت حداکثر بار نظری» توصیف می‌کنند.

نحوه انتخاب سی پی یو  مناسب1

مشکل این است که TDP یک CPU معیاری برای میزان حرارت خروجی یا مصرف برق واقعی آن نیست. با استفاده از فرمول هایی که ارتباط چندانی با رفتار واقعی CPU تحت بار ندارند، محاسبه می شود.در حالی که TDP یک CPU مشخص می‌تواند تخمین خوبی از میزان انرژی یا گرما، بر حسب وات، به شما بدهد که آن CPU چه مقدار انرژی مصرف می‌کند/تلف می‌کند (این دو کم و بیش یکسان هستند زیرا تراشه‌ها همان مقدار انرژی را که به عنوان گرما مصرف می‌کنند تلف می‌کنند). برای تصمیم گیری خرید نباید تنها به TDP متکی باشید.


حتما بخوانید: حل مشکل مصرف زیاد CPU در ویندوز


TDP نباید عامل تعیین کننده باشد

هنگامی که به دنبال یک CPU جدید، یک خنک کننده CPU و یک مادربرد برای قرار دادن CPU هستید، باید به بررسی هایی نگاه کنید که میزان مصرف برق در دنیای واقعی را نشان می دهد نه اینکه بر مقادیر رسمی TDP تکیه کنید. زیرا مقادیر TDP که هم اینتل و هم AMD برای CPU های خود منتشر می کنند دقیقاً با رفتار دنیای واقعی مطابقت ندارد. به عنوان مثال، AMD Ryzen 7 7700 را در نظر بگیرید، یک تراشه مصرف برق بسیار بالاتر از 65 وات. آزمایش‌ها نشان داده‌اند که Ryzen 7700 می‌تواند بیش از 65 وات انرژی در برخی سناریوهای دنیای واقعی مصرف کند، مانند رمزگذاری ویدیو، شبیه‌سازی PS3 و کار پایگاه داده.

نحوه انتخاب سی پی یو  مناسب2

در حالی که بارهای بازی معمولاً از نظر تئوری کمتر از بارهای کاری سنگینی است که از تمام هسته‌های CPU استفاده می‌کنند، واقعیت این است که برخی از بازی‌ها می‌توانند 7700 را تحت فشار شدید قرار دهند و در نتیجه مصرف انرژی بسیار بالاتر از 65 وات را به همراه داشته باشند. از سوی دیگر، برنامه‌هایی که به عملکرد تک رشته‌ای متکی هستند، که شامل اکثر بازی‌ها می‌شود، منجر به مصرف انرژی بسیار کمتر از 65 وات می‌شود.

این همچنین برای اکثر پردازنده های دیگر موجود در بازار صدق می کند. در حالی که مقادیر رسمی TDP تخمین تقریبی از مصرف برق و اتلاف گرما هستند، آنها مصرف برق واقعی را نشان نمی‌دهند، که بسته به حجم کاری خاص می‌تواند کمتر یا بالاتر از مشخصات رسمی TDP باشد.


حتما بخوانید: جلوگیری از داغ شدن و افزایش دمای CPU کامپیوتر


خوشبختانه، خنک کننده های CPU مدرن در مدیریت گرما عالی هستند. حتی کولرهای باکیفیت با قیمت مناسب می توانند هر CPU AMD و اکثر CPUهای اینتل را کنترل کنند. سیستم های خنک کننده مایع همه کاره (AIO) 240 میلی متری یا بزرگتر تنها در صورتی لازم است که یک CPU اینتل رده بالا را انتخاب کنید. به عبارت دیگر، بدون در نظر گرفتن TDP و مصرف انرژی واقعی، برای یافتن خنک کننده مناسب برای CPU خود مشکلی ندارید.

پردازنده‌های رده بالای اینتل

همین را می توان در مورد مادربردها نیز گفت. تا زمانی که آنها به خوبی ساخته شده باشند، حتی یک مادربرد ارزان نیز می تواند به هر CPU AMD اجازه دهد تا با پتانسیل کامل خود عمل کند. از سوی دیگر، مادربردهای ارزان قیمت اینتل گاهی اوقات واقعاً تجربه خوبی را در صورت جفت شدن با یک CPU رده بالا اینتل ارائه نمی دهند.

دلیل این امر این است که پردازنده‌های رده بالای اینتل می‌توانند بیش از 300 وات انرژی تحت بار مصرف کنند، که به ماژول‌های تنظیم‌کننده ولتاژ (VRM) که در مادربردهای ارزان‌قیمت یافت می‌شوند فشار وارد می‌کند و در نتیجه ساعت‌های تقویت کمتری نسبت به آنچه که تبلیغ می‌شود، دارد. VRM مسئول ارائه ولتاژ تمیز و کافی به CPU است. اگر CPU از توان بیشتری نسبت به VRM استفاده کند، به کار خود ادامه می‌دهد، اما با سرعت ساعت پایین‌تر و در نتیجه عملکرد پایین‌تری دارد.

بنابراین هنگام انتخاب یک CPU، تنها به مقدار TDP تکیه نکنید. در عوض، مقالاتی را بخوانید و تماشا کنید که میزان مصرف برق را نشان می‌دهند و تصمیم خرید خود را بر اساس آن اعداد قرار می‌دهند. سپس، خنک‌کننده‌ای پیدا کنید که بتواند CPU و مادربردی با یک VRM به اندازه‌ای خوب داشته باشد که به آن اجازه دهد در ساعت تقویتی تبلیغ شده خود کار کند. بررسی‌های کولرها و مادربردها را بخوانید و تماشا کنید تا متوجه شوید که آیا کولر و مادربرد مورد نظر شما می‌تواند با آن CPU کار کند یا خیر.

نحوه انتخاب پردازنده (CPU)

همچنین می‌توانید از r/buildapc بازدید کنید، یک زیرگروه بسیار مفید که در آن می‌توانید از انجمن در مورد انتخاب‌های CPU، کولر و مادربرد خود راهنمایی بخواهید، یا از آن‌ها بخواهید خنک‌کننده‌های CPU و مادربردهایی را که برای CPU مورد نظر شما مناسب هستند، توصیه کنند. 


حتما بخوانید: راهنمای خرید مادربرد


اگر از قبل یک مادربرد و خنک‌کننده دارید و فقط می‌خواهید CPU خود را ارتقا دهید، رتبه TDP همراه با مصرف برق واقعی به شما می‌گوید که آیا کولر و مادربرد فعلی شما برای پردازنده‌ای که قصد خرید آن را دارید به اندازه کافی خوب هستند یا خیر.توصیه این است که در صورت نیاز می توانید خنک کننده فعلی پردازنده خود را ارتقا دهید، زیرا می توانید خنک کننده های CPU عالی را با قیمت ارزان خریداری کنید و نصب آنها چندان پیچیده نیست. اما اگر مادربرد فعلی شما برای CPU که چشم شما به آن است خیلی کوچک است، بهتر است به جای ارتقای مادربرد، یک تراشه کم مصرف انتخاب کنید. مادربردها گران هستند و فرآیند نصب بسیار پیچیده تر از خنک کننده CPU است.

نحوه انتخاب سی پی یو  مناسب3

سخن آخر

اساسا، شما فقط باید درک کنید که TDP پارامتری است که به تعیین عملکرد و مصرف انرژی یک جزء کمک می کند. با در نظر گرفتن مثال از یک پردازنده کامپیوتر، یک مدل CPU با TDP بالاتر معمولا عملکرد قوی را ارائه می دهد، اما انرژی بیشتری را از PSU مصرف می کند. با این حال، همچنین لازم است به یاد داشته باشید که TDP اندازه گیری مستقیم میزان مصرف برق یک قطعه نیست، بلکه یک شاخص مهم است که به ما در تعیین اطلاعات مرتبط کمک می کند.

توجه داشته باشید که هنگام ارتقاء قطعات سخت افزاری کامپیوتر مانند CPU یا GPU، قبل از ارتقاء به CPU یا GPU قدرتمندتر با TDP بالاتر، باید مطمئن شوید که سیستم خنک کننده فعلی شرایط لازم را دارد تا از حوادث ناگوار در حین استفاده جلوگیری شود.


مقالات مرتبط:

آموزش بررسی تعداد اسلات‌ های رم (RAM) موجود در ویندوز

راهنمای انتخاب کارت گرافیک



از
1
رای

دیدگاه ها