آیا تلویزیون هوشمند می تواند آلوده به ویروس باشد؟ پاسخ کوتاه این است که بله، تلویزیون هوشمند می تواند به ویروس ها و بدافزارها آلوده شود. بسیاری از ما نمی دانیم که دستگاه های هوشمند در اطراف خانه نیز در برابر ویروس ها و بدافزارها مانند تلفن ها و رایانه ها حساس هستند. در واقع، در سال 2019، دو برند آلوده به بدافزار و ویروس را در تلویزیون های هوشمند خود گزارش کردند. در این مطلب از سلام دنیا، ما درباره اینکه ایا تلویزیون ویروسی می شود و علائم ویریسی شدن تلویزیون سامسونگ، ال جی و انواع تلویزیون های هوشمند، نحوه تشخیص و از بین بردن ویروس تلویزیونهای هوشمند پرداخته ایم. با ما همراه باشید.
چگونه تلویزیون هوشمند به ویروس آلوده می شود؟
سامسونگ در توییتی که حذف شد، به کاربران تلویزیون هوشمند خود توصیه کرد تلویزیون را از نظر امنیتی و تهدیدات ویروسی اسکن کنند. این موضوع کوچکی نیست، زیرا مردم در توییتر "دیوانه" شده اند و فکر می کنند که آیا تلویزیون هک شده است یا اتفاق بدی رخ داده است. مثال دیگر بدافزار Amazon Fire TV است که کاربران را در معرض خطر آلوده شدن به ویروس های استخراج ارز دیجیتال قرار می دهد.
بدافزار Amazon Fire TV کاربران را در معرض خطر آلوده شدن به ویروس های استخراج ارز دیجیتال قرار می دهد.نوع کرم این بدافزار به طور خاص دستگاه های Fire TV را هدف قرار نمی دهد، اما سیستم عامل مبتنی بر اندروید آنها را آسیب پذیرتر می کند. یک پیام "تست" و یک نماد سبز رنگ ربات اندروید به طور تصادفی روی صفحه ظاهر می شود. یکی از راههایی که تلویزیون میتواند به ویروس آلوده شود، بارگذاری جانبی یک برنامه خارجی، وصل کردن درایو USB آلوده به تلویزیون یا جایگزینی فایل نصب با باجافزار از طریق حمله مرد میانی است. علاوه بر این، ویژگیهای داخلی مانند میکروفون در تلویزیونهای هوشمند میتوانند به خطر بیفتند و برای استراق سمع مکالمات کاربران استفاده شوند.
حتما بخوانید: آموزش نصب و حذف برنامه روی تلویزیون هوشمند سامسونگ
آیا باید نگران ویروسی شدن تلویزیونهای هوشمند خود باشیم؟
اگرچه آلودگی به ویروس در تلویزیون هوشمند نگران کننده به نظر می رسد، اما نباید زیاد نگران باشید. این پدیده رایج نیست، زیرا ایجاد ویروس هایی که در تلویزیون کار می کنند آسان نیست. بسیاری از تلویزیونها دارای برخی ویژگیهای اصلی هستند که ایجاد بدافزار و تهدیدات مشابه را دشوار میکند و به دلایلی به طور بالقوه تلویزیون را آلوده میکند. اولاً، قبل از اینکه هکرها بتوانند تلویزیون شما را مورد حمله قرار دهند، باید برخی شرایط رعایت شود. علاوه بر این، سیستم عامل تلویزیون به گونه ای طراحی شده است که نمی تواند کد را در سیستم چیپ تلویزیون هوشمند بنویسد. این کد فقط قابل خواندن است، یعنی فقط سیستم عامل تلویزیون می تواند کد را بخواند و به عملکرد صحیح تلویزیون کمک کند.
ویروس ها در تلویزیون های هوشمند ممکن است نگران کننده به نظر برسد، اما نباید بیش از حد نگران باشیددر نتیجه، توسعه دهندگان بدافزار باید کد را برای آلوده کردن ویروس تلویزیون بازنویسی کنند. علاوه بر این، برای به روز رسانی سیستم عامل در تلویزیون هوشمند، آنها به امضای دیجیتال نیاز دارند. به همین دلیل بدافزارها حتی اگر در حافظه باشند نمی توانند در تلویزیون روت شوند. پس از به روز رسانی سیستم عامل، بدافزار به همراه کدی که به روز رسانی جایگزین کرده است حذف می شود. با این حال، اگر تلویزیون هوشمند به بدافزار یا ویروس آلوده شود، دسترسی به تنظیمات یا فایلهای پیکربندی تلویزیون را مسدود میکند و همچنین ممکن است باعث افزایش ولتاژ تلویزیون شود. بدافزار نویسان نمی خواهند چیزی بسازند که نتواند آسیب زیادی ایجاد کند.
حتما بخوانید: تبدیل تلویزیون قدیمی و معمولی به تلویزیون هوشمند با 5 روش ساده
نحوه از بین بردن ویروس ها در تلویزیون های هوشمند
اگرچه ممکن است یک تلویزیون هوشمند برای ویروسی شدن مشکل به نظر برسد، اما به این معنی نیست که در معرض خطر قرار نگرفته است. در واقع، مشخص شده است که بسیاری از برندهای تلویزیون هوشمند در معرض خطر هک از راه دور قرار دارند و به هکرها اجازه می دهد تلویزیون را کنترل کنند و حتی بر اساس نقص های امنیتی خاص، ویروس ها یا بدافزارها را نصب کنند.
اگر نگران آلوده شدن تلویزیون هوشمند به ویروس، بدافزار یا هک شدن آن هستید، همچنان می توانید با انجام برخی از اقدامات پیشگیرانه زیر از تلویزیون هوشمند خود محافظت کنید:
- اگر سازنده دستگاه گزینه اسکن ویروس خود را دارد، می توانید آن را از منوی تنظیمات تلویزیون اجرا کنید و تلویزیون را به طور مرتب اسکن کنید.
- USB آلوده را به تلویزیون هوشمند وصل نکنید.
- سیستم عامل، برنامه و هر دستگاهی که به تلویزیون متصل است را به روز کنید. هکرها و نویسندگان بدافزار حملات سوء استفاده را در نرمافزارها و برنامههای قدیمی انجام میدهند، اما بهروزرسانیهایی که با وصلههای امنیتی ارائه میشوند میتوانند از چنین هدفگیری جلوگیری کنند.
- شبکه خانگی خود را ایمن نگه دارید، زیرا تلویزیون های هوشمند به اینترنت متصل می شوند. یک نرم افزار ضد ویروس و فایروال روی روتر راه خوبی برای جلوگیری از قربانی شدن تلویزیون هوشمند توسط هکر یا بدافزار است. همچنین می توانید از رمزهای عبور پیچیده روتر استفاده کنید، سیستم عامل روتر را به روز کنید، مدیریت از راه دور را خاموش کنید، از شبکه مهمان برای تلویزیون خود استفاده کنید یا یک شبکه خصوصی برای آن راه اندازی کنید.
- با مرورگر داخلی تلویزیون هوشمند در وب گشت و گذار نکنید. اکثر این مرورگرها از سطح امنیتی لازم برخوردار نیستند. اگر مجبور به گشت و گذار در وب هستید، از وب سایت هایی که تمایل به بدافزار دارند دوری کنید و نباید برنامه هایی را از وب سایت هایی دانلود کنید که سازندگان تلویزیون اجازه نمی دهند.
سخن آخر
درست است که به ندرت اتفاق می افتد که تلویزیون هوشمند به بدافزار آلوده شود، اما خب نشدنی هم نیست. اگر نگران هستید که دستگاه شما آلوده شده باشد، می توانید یک بازنشانی انجام دهید تا همه چیز به تنظیمات پیش فرض برگردد. سایت سلام دنیا امیدوار است که این مقاله به شما کمک کرده باشد. اگر این مطلب برای شما مفید بود، لطفا آن را با دوستان خود نیز به اشتراک بگذارید.
مطالب مرتبط:
آموزش رفع مشکل قطع شدن صدای تلویزیون
رفع مشکل کار نکردن کنترل تلویزیون اندروید (Android TV)