اینترنت adsl چیست و چگونه کار می کند

اینترنت adsl چیست و چگونه کار می کند اینترنت ثابت یا ADSL که مخفف کلمات Asymmetric Digital Subscriber Line و به معنی خط اشتراک دیجیتال نامتقارن است. یک فناوری ارتباطی است که سرعت اتصال سریعتری را نسبت به اینترنت دیال آپ (dial-up) ارائه می دهد.

اینترنت ثابت یا ADSL (خط اشتراک دیجیتال نامتقارن)، یک فناوری ارتباطی است که سرعت اتصال سریعتری را نسبت به اینترنت دیال آپ (dial-up) ارائه می دهد. در این مقاله سلام دنیا، درباره اینکه اینترنت ADSL چیست و چگونه کار می کند و عوامل موثر بر سرعت adsl را بررسی کرده ایم. تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

اینترنت ثابت چیست

ADSL (خط اشتراک دیجیتال نامتقارن) چیست؟

این نوع اتصال به اینترنت از خطوط تلفن موجود استفاده می کند. ADSL یا Asymmetric Digital Subscriber Line (خط اشتراک دیجیتال نامتقارن)، یک فناوری ارتباطی است که سرعت اتصال سریعتری را نسبت به اینترنت دیال آپ (dial-up) ارائه می دهد. این تکنولوژی بسیاری از اتصالات اینترنتی را در سراسر جهان تأمین می کند و اینترنت پر سرعت باند پهن (broadband) برای کار کردن با وب 2.0 و فراتر از آن را مقدور می سازد. اگرچه در بسیاری از مناطق اتصال اینترنت از طریق فیبر جایگزین ADSL شده است، اما ADSL هنوز هم یک فناوری مهم محسوب می شود. آگاهی از این موضوع که ADSL چیست، می تواند گام مهمی در انتخاب اتصال مناسب برای خانه یا محل کار شما باشد.

ADSL چیست؟

فناوری های جدید مانند فیبر نوری برای بهره گیری از سرعت بیشتر که برای این فناوری پیشرفته ارائه شده به کابل های تار نوری سفارشی نیاز دارند. با این حال، ADSL انعطاف پذیرتر است. این سرویس از طریق همان خطوط تلفنی مسی کار می کند که برای دهه ها  تماس صوتی بین تلفن های ثابت را برقرار می کرد. ADSL با سرعت بالا داده های دیجیتالی را از همان خطوط انتقال می دهد و به شما امکان می دهد از ارسال ایمیل تا تماشای ویدیو های YouTube هر کاریی که می خواهید را انجام دهید.


حتما بخوانید: اینترنت ماهواره ای چیست 


ADSL در ابتدا در سال 1988 ثبت اختراع شد. به دلیل هزینه های زیاد گسترش این نوع فناوری، سالها طول خواهد کشید تا این فناوری برای همه مناطق به کار گرفته شود. برای دستیابی به سرعتی که مد نظر است، ADSL  را به گزینه ای مناسب تر از اینترنت dial-up تبدیل کرده است، اما برای این کار پردازش سیگنال هوشمندانه ای مورد نیاز بود که به نوبه خود به تجهیزات ویژه ای هم احتیاج داشت.

ADSL از اواخر دهه 1990 در سراسر کشور شروع به فعالیت کرد و طی دهه 2000 رایج  و به محبوبیت رسید. با اینکه ممکن است مراکز تلفن روستایی امروزه  به فناوری های قدیمی متکی باشند، اما بیشتر آنها برای پشتیبانی از ADSL ارتقا پیدا کرده اند. این تغییرات همچنین از فن آوری های حال حاضر مانند فیبر نوری هم پشتیبانی می کنند.

ADSL چیست؟

ADSL چطور کار می کند؟

برای اینکه اتصالات خط مشترک دیجیتال نامتقارن به درستی کار کند ، چندین فناوری باید همزمان باهم کار کنند. کاربر به یک مودم ADSL نیاز دارد ، که به یک جفت سیم مسی (twisted pair) قدیمی وصل شده و به یک مرکز تلفن محلی متصل می شود. در نهایت ، سیم مسی و سایر سیم ها نیز به دی اس لم (یا  DSLAM از سری تجهیزات شبکه است که به خطوط تلفن این اجازه را می دهد تا با سرعت بیشتری به اینترنت متصل شوند) متصل می شوند.

مودم ADSL کاربر، داده ها را به DSLAM انتقال و آنها را دریافت می کند. دی اس لم از فرکانسهایی استفاده می کند که داده های دیجیتالی را از تماس های صوتی بالقوه ای که در همان خط تلفن انجام می شوند متمایز می کند. این دو سیگنال در مرحله مبادله( جداسازی صوت از داده) تقسیم شده و به فناوری های مختلف شبکه در ادامه زنجیره منتقل می شوند و کاربر را به تلفن یا وب سرور در سوی دیگر متصل می کنند.


حتما بخوانید: تفاوت تکنولوژی اینترنت 5G و 4G LTE چیست؟


سرعت ADSL به چه صورت است؟

ADSL  به دلیل پهنای باند موجود در سیمهای مسی که پایه اتصال آن را تشکیل می دهد ، حداکثر سرعت آن در حدود 50 مگابیت بر ثانیه است. با این حال موارد زیادی وجود دارد که می تواند در سرعت اتصال ADSL تأثیر بگذارد و بیشتر آنها در اختیار کاربر نیست. اتصالات که در قسمت بالا توضیح داده شد یا با عنوان نا محدود بازاریابی شده اند معمولاً حداکثر در حدود 10 مگابیت بر ثانیه هستند. این نوع سیستم ها  تمایل دارند که اتصالات محلی بیشتری را در همان پهنای باند یکسان قرار دهند ، به این معنی که افراد بیشتری می توانند از پهنای باند موجود استفاده کنند.

اتصالات ADSL محدود شده که محدودیت های سختگیرانه تری از نظر تعداد اتصالات همزمان در آن منطقه دارند ، می توانند به سرعت بالاتری دست پیدا کنند. در بعضی مناطق ، سرعت ممکن است به 40 مگابیت در ثانیه برسد ، زیرا رقابتی از نظر تعداد کاربر وجود ندارد.

یکی دیگر از عوامل تأثیرگذار بر سرعت ADSL فاصله از مرکز تلفن است. با افزایش فاصله ، قدرت سیگنال کاهش پیدا می کند و منجر به اتصال کندتر و استفاده کمتر می شود. تقویت کنندهای حلقه خط اشتراک دیجیتال نامتقارن ، که باعث افزایش قدرت سیگنال در خطوط طولانی تر می شوند ، مسئله فاصله زیاد بین مودم و تبدیل را کاهش می دهند. با این وجود ، در مورد بهبود سرعت ADSL ، نمی توان خطوط کوتاه تر را جایگزین کرد.

خطوط ADSL مدرن توانایی بیشتری برای دسترسی سریع به اینترنت در مسافت های طولانی دارند. با این حال ، هر ارتباطی که ده مایل یا بیشتر از ان از مودم فاصله داشته باشد ، عواقب منفی به خاطر دور بودن از آن را متحمل خواهد شد.

سرعت ADSL به چه صورت است؟

آیا باید ADSL داشته باشید ؟

اگر نمی توانید به اینترنت فیبر نوری چه سرویس کابینت فیبر نوری یا FTTH شبکه مخابراتی فیبر نوری باشد دسترسی پیدا کنید، بهترین گزینه بعدی تان ADSL است. اگر می خواهید از پیچیدگی و مجموعه ویژگی های گسترده اینترنت امروزی لذت ببرید، داشتن این سرویس ضروری است. اینترنت فیبر نوری در صورت مقرون به صرفه بودن توصیه می شود. این نوع اینترنت سرعت بیشتری دارد و کمتر در معرض عوامل محیطی مانند فاصله تبادل و هوا قرار دارد. با این حال، اگر اینترنت فیبر نوری گران تر است، ADSL گزینه ای است که برای اجرای اکثر عملکردهای وب از سرعت کافی برخوردار است.

اینترنت بی سیم گزینه دیگری برای کسانی است که گوشی های آنها از این قابلیت پشتیبانی می کنند. استانداردهای جدید مانند 5G نوید دهنده اینترنت با سرعت بالاتری بیش از حد ممکن با ADSL هستند. با این حال، دسترسی  به اینترنت بی سیم از نظر داده هایی که استفاده می کنید می تواند محدود باشد. همچنین می تواند گران باشد. قبل از انتخاب چنین اتصالی  نسبت به روش ADSL سنتی ، حتماً هزینه های مربوطه را مشخص کنید.

امیدوارم این مقاله برایتان مفید بوده باشد. می توانید سوالات خود را در خصوص اینترنت adsl با ما در بخش نظرات در میان بگذارید.


مقالات مرتبط:

ترفند کاهش مصرف اینترنت در واتساپ

از
4
رای