اینترنت ماهواره ای چیست و چگونه کار می کند

اینترنت ماهواره ای چیست و چگونه کار می کند اینترنت ماهواره ای از امواج رادیویی برای برقراری ارتباط با ماهواره های دور زمین استفاده می کند. درباره اینکه اینترنت ماهواره ای چیست و چگونه کار میکند و سرعت اینترنت ماهواره ای چقدر است، در سلام دنیا بیاموزید.

اینترنت ماهواره ای از امواج رادیویی برای برقراری ارتباط با ماهواره های دور زمین استفاده می کند. ما در این مقاله از سلام دنیا، درباره اینکه اینترنت ماهواره ای چیست، چگونه کار می کند و چه معایبی دارد صحبت کرده ایم، با ما همراه باشید.

اینترنت ماهواره ای چیست؟

اینترنت ماهواره ای نوعی اینترنت بی سیم است که با استفاده از ماهواره هایی که به دور زمین می چرخند منتشر می شود. این اینترنت با خدمات اینترنت زمینی مانند کابل یا DSL که داده ها را از طریق سیم انتقال می دهد، بسیار متفاوت است. از آنجا که این تنها سرویس اینترنتی است که در سراسر جهان در دسترس می باشد، اینترنت ماهواره ای اغلب تنها راه آنلاین شدن برای بسیاری از منازل و مشاغل روستایی محسوب می شود اگرچه هنوز دارای یک سری معایب می باشد.

HughesNet و Viasat دو شرکت اصلی ارائه دهنده اینترنت ماهواره ای مسکونی در ایالات متحده هستند. در آینده نزدیک، Starlink (از SpaceX) و Project Kuiper (از آمازون) نیز سرویس اینترنت ماهواره ای ارائه خواهند داد.

اینترنت ماهواره ای چگونه کار می کند؟

اینترنت ماهواره ای از امواج رادیویی برای برقراری ارتباط با ماهواره های دور زمین استفاده می کند. داده ها از طریق یک شبکه ارتباطی ارسال و دریافت که با دستگاه شما شروع می شود، منتقل شده و سپس از طریق مودم و دیش ماهواره شما برای یک ماهواره در فضا ارسال شده و سپس به ایستگاههای زمینی معروف به مراکز عملیات شبکه (NOC) برمی گردند. سپس داده ها از طریق همین شبکه بازگشت داده می شوند (به فضا و سپس به دیش ماهواره شما بر روی زمین) تا به دستگاه شما تحویل گردند.


حتما بخوانید: اتصال تلویزیون سامسونگ به اینترنت


تجهیزات اینترنت ماهواره ای

اینترنت ماهواره ای از یک سیستم تقویت کننده پنج قسمتی استفاده می کند:

  • دستگاه آماده به کار با اینترنت
  • مودم یا مسیریاب (روتر)
  • دیش ماهواره
  • ماهواره در فضا
  • مرکز عملیات شبکه (NOC)

اینترنت ماهواره ای چیست

1. دستگاه آماده به کار با اینترنت

دستگاه آماده به کار با اینترنت هر وسیله ای است که بتواند از طریق سرویس مناسب به اینترنت دسترسی پیدا کند. این شامل کامپیوتر، تبلت، تلفن هوشمند، تلویزیون هوشمند، کنسول بازی و سایر تجهیزات مجهز به اینترنت است. هنگامی که از اینترنت در یکی از این دستگاه ها استفاده می کنید، داده از طریق مودم یا مسیریاب (روتر) شما ارسال و دریافت می شوند.

2. مودم یا مسیریاب (روتر)

داده ها را ترجمه می کند: یک مودم داده ها را ترجمه می کند تا بتوانند بین دستگاه آماده به کار با اینترنت و ماهواره جابجا شوند. با استفاده از کابل شبکه می توانید برخی از دستگاه ها مانند کامپیوتر، تلویزیون هوشمند یا کنسول بازی را مستقیماً به مودم خود متصل کنید.

قابلیت Wi-Fi: کابل های شبکه ممکن است دست و پا گیر و نامرتب شوند. ضمناً شما برای دستگاه هایی مانند تبلت و تلفن های هوشمند به قابلیت Wi-Fi نیاز خواهید داشت. در اینجاست که مسیر یاب (روتر) وارد کار می شود. این قطعه به مودم متصل می شود تا قابلیت های Wi-Fi را به آن اضافه کند. یک مسیریاب سیگنال اینترنت را به صورت بی سیم پخش می کند، بنابراین می توانید آن را از طریق تلفن همراه، لپ تاپ یا دستگاه دیگر خود دریافت کنید. مودم های اینترنت ماهواره ای HughesNet و Viasat دارای یک مسیریاب داخلی هستند اگرچه در صورت تمایل می توانید شبکه خود را با استفاده از یک مدل جذاب تر نیز ارتقا دهید.


حتما بخوانید: روش تقویت سیگنال مودم وای فای (WiFi)


می توانید مودم خود را از ارائه دهنده خدمات ماهواره ای اجاره کرده یا می توانید آن را خریداری کنید. اما باید از مودمی که توسط ارائه دهنده سرویس ماهواره ای تنظیم شده است، استفاده کنید. مودم هایی که در BestBuy یا Amazon می بینید با اینترنت ماهواره ای کار نمی کنند. هر چند می توانید از روتر انتخاب خودتان نیز استفاده کنید. 

3. دیش اینترنت ماهواره ای (وصل شدن به اینترنت ماهواره ای با رسیور)

مرحله بعدی در این روال، دیش ماهواره منزل شماست. این دیش باید دقیقاً به گونه ای باشد که بتواند سیگنالها را به ماهواره ارائه دهنده در مدار فرستاده و اطلاعات را از آن دریافت کند. یک تکنسین مجاز از طرف شرکت ارائه دهنده سرویس شما موقعیت مناسب دیش را برای شما تعیین خواهد نمود.

عدم تعیین موقعیت دقیق دیش ماهواره ای می تواند روال اینترنت ماهواره ای را دچار مشکل کند. علاوه بر این، حساب کاربری شما به گونه ای تنظیم شده است که تحت زوایه تابش ماهواره ای خاصی در فضا عمل نماید. بنابراین اینکه تا چه حد می توانید بر روی زمین جابجا شده و کماکان از سرویس اینترنت ماهواره ای استفاده نمایید دارای محدودیت هایی می باشد.

دیش اینترنت ماهواره ای

4. ماهواره در فضا

تقریباً 22000 مایل بالاتر از سطح زمین، ماهواره های مورد استفاده در سرویس اینترنت ماهواره ای قدیمی تر (مانند آنچه از Viasat و HughesNet دریافت می کنید) بر روی خط استوا قرار دارند. آنها با زمین می چرخند بنابراین رله سیگنال ثابت می ماند. این کار چرخش زمین ثابت نامیده می شود. این کار امکان ارتباط داده ای دو طرفه بین دیش شما و مرکز ارائه دهنده یا NOC را فراهم می کند.

اینترنت ماهواره ای استارلینک

در حدود 300 مایل بالاتر از زمین، ماهواره های نسل بعدی Starlink (SpaceX) و Project Kuiper (آمازون) بسیار نزدیکتر به زمین قرار دارند. این ماهواره ها به مدار پایین زمین (LEO) پرتاب می شوند. ماهواره های نسل بعدی به دلیل نزدیکی بیشتر می توانند اینترنت پر سرعت تر و با تأخیر کمتری نسبت به سرویس های اینترنت ماهواره ای قدیمی تر، به مشتریان ارائه دهند. اما نکته منفی آنها این است که ماهواره ها نمی توانند به اندازه ماهواره های قدیمی در مدار زمین ثابت باشند بنابراین هزاران ماهواره Starlink برای ارائه سرویس در همان منطقه تحت پوشش با دو یا سه ماهواره قدیمی مورد نیاز است.

هر دو شرکت HughesNet و Viasat ماهواره های خاص خود با فناوری پرتو نقطه ای را دارند. پرتوهای نقطه ای به جای استفاده از یک پرتو برای پوشش کل کشور، مناطق خاصی از ایالات متحده را پوشش می دهند.

5. مرکز عملیات شبکه (NOC)

هر زمان که از اینترنت درخواست اطلاعات می کنید، خواه روی یک پیوند کلیک کنید، فیلمی را پخش کنید یا صفحه Facebook را باز کنید، داده های این درخواست از طریق رله بیان شده در بالا بارگذاری می شود. سپس ماهواره درخواست هایی را به مرکز عملیات شبکه ارسال می کند.

مرکز عملیات شبکه با استفاده از دیش های ماهواره ای بسیار بزرگتر از آنچه شما در منزل دارید، درخواست شما را دریافت می کند. سپس مرکز عملیات شبکه وارد شبکه مرکزی اینترنت شده، اطلاعاتی را که درخواست کرده اید جمع آوری نموده و از طریق رله برای شما ارسال می کند. تمام این روند، از جمله ارسال اطلاعات به فاصله 22000 مایل در فضا و بازگشت آن، در کسری از ثانیه اتفاق می افتد.

از آنجا که این اطلاعات باید فاصله طولانی را طی کند، ممکن است بیشتر از آنچه در اینترنت DSL یا کابلی رخ می دهد، متوجه تأخیر (که به آن کندی نیز گفته می شود) آن شوید اما پیشرفت در فناوری باعث شده است که اینترنت ماهواره ای امروزه بسیار سریعتر از گذشته باشد. Viasat (Exede سابق) و HughesNet دو ارائه دهنده اینترنت ماهواره ای هستند که امروزه فعالیت می کنند. Viasat دارای سرعت بیشتر و میزان جابجایی داده بالاتر است، در حالی که HughesNet بسته های اینترنت مقرون به صرفه تری ارائه می دهد.


حتما بخوانید: ترفند کاهش مصرف اینترنت در واتساپ


تجهیزات اینترنت ماهواره ای

سوالات پرتکرار درباره اینترنت ماهواره ای

آیا می توانید بر روی اینترنت ماهواره فیلم و صدا پخش کنید؟

بلی، شما می توانید در اکثر برنامه های اینترنت ماهواره ای اقدام به پخش مطالب نمایید اما باید مراقب استفاده از داده های خود باشید. جریان پخش ویدئو از داده های زیادی استفاده می کند و داده ها در طرح های اشتراک اینترنت ماهواره ای بسیار ارزشمند هستند. ارائه دهندگان اینترنت ماهواره ای بسته به مبلغی که پرداخت می کنید، هر ماه حجم داده های مصرفی با سرعت بالا را محدود می کنند. بنابراین، اگر بیش از حد پخش فیلم داشته باشید و به سقف مصرف ماهانه خود برسید، سرعت اینترنت شما به شدت کاهش یافته و ممکن است در پایان ماه بین 1.5 تا 3 مگابیت بر ثانیه برسد. این امر باعث می شود همه چیز از پخش فیلم گرفته تا شرکت در جلسات کاری برای شما بسیار سخت شود.

آیا اینترنت ماهواره ای گزینه مناسبی است؟

برای افرادی که در مناطق روستایی زندگی می کنند، اینترنت ماهواره ای گزینه خوبی است زیرا تنها گزینه آنهاست. اینترنت ماهواره ای دارای محدودیت داده و سرعت کمتری نسبت به سایر انواع اینترنت است؛ بنابراین ما آن را نسبت به ارائه سرویس اینترنت از طریق کابل، فیبر یا DSL توصیه نمی کنیم. اینترنت ماهواره ای برای بازی با سرعت بالا نیز مناسب نیست زیرا دارای تأخیر (نرخ پینگ) بالایی است که در هر زمان درخواست یا ارسال داده، تأخیر بیشتری به شما می دهد. به طور کلی، اینترنت ماهواره ای برای ارسال نامه های الکترونیکی، گشت و گذار در اینترنت و سایر فعالیت های آنلاین با حجم اطلاعات کم مناسب است.

سرعت اینترنت ماهواره ای چقدر است؟

سرعت اینترنت ماهواره ای بین 12 تا 100 مگابیت بر ثانیه است که برای فعالیت های رایج آنلاین مانند پست الکترونیک، گشت و گذار و آموزش آنلاین سرعت مناسبی است. حتی می توانید فایل های ویدیویی را نیز به میزان محدود پخش کنید (فقط بیش از حد حجم اینترنت خود را صرف پخش ویدئوها ننمایید تا در پایان ماه با کاهش سرعت اینترنت روبرو نشوید).

آیا اینترنت ماهواره ای مانند Wi-Fi می باشد؟

از طریق اتصال اینترنت ماهواره ای می توانید Wi-Fi دریافت کنید اما این روش با Wi-Fi یکسان نیست. اینترنت ماهواره ای نوعی اتصال به اینترنت است، در حالی که Wi-Fi به یک شبکه بی سیم اشاره دارد. شما می توانید با اتصال اینترنت ماهواره ای خود، یک شبکه Wi-Fi خانگی راه اندازی کنید. این کار این امکان را برای شما فراهم می کند تا از اینترنت ماهواره ای به نوعی در لپ تاپ، تلفن همراه، تبلت یا سایر دستگاه های متصل به اینترنت بی سیم استفاده کنید.


حتما بخوانید: تفاوت بین وای فای (Wi-Fi) و وای مکس (WiMAX)


آیا اینترنت ماهواره ای قابل اعتماد است؟

اینترنت ماهواره در بیشتر اوقات قابل اعتماد است. باران شدید ممکن است در سیگنال ماهواره تداخل ایجاد کند، بنابراین اینترنت ماهواره ای گاهی در هنگام طوفان خاموش می شود.

آیا اینترنت ماهواره ای قابل اعتماد است؟

آیا پهنای باند یک ارائه دهنده اینترنت ماهواره ای در یک مکان خاص ممکن است تکمیل شود؟

بلی، یک ارائه دهنده اینترنت ماهواره ممکن است با اتمام (تکمیل) پهنای باند در یک منطقه جغرافیایی خاص روبرو شوید. این بدان دلیل است که تمامی داده ها (ورودی و خروجی) باید از ماهواره ای که منطقه خاصی را سرویس می دهد عبور کنند. هر ماهواره می تواند همزمان فقط مقدار مشخصی از داده را پردازش کند. در صورت ورود درخواست های اضافی، ماهواره نمی تواند تمامی موارد را به یک باره پردازش کند. از نظر عملی این بدان معناست که اگر مشتری های زیادی سعی کنند سرویس خود را در یک منطقه مشخص افزایش دهند، سرعت اینترنت می تواند تا حدی کند شود که دیگر عملکرد قابل قبولی نداشته باشد.

سخن آخر

اینترنت ماهواره ای از امواج رادیویی برای برقراری ارتباط با ماهواره های دور زمین استفاده می کند. از طریق اتصال اینترنت ماهواره ای می توانید Wi-Fi دریافت کنید اما این روش با Wi-Fi یکسان نیست. ما در این مقاله از بخش اینترنت سلام دنیا، هر آنچه درباره اینترنت ماهواره ای باید بدانید، را بیان کردیم. امیدوارم برایتان مفید بوده باشد. می توانید سوالات و تجربیات خود را در خصوص اینترنت ماهواره ای با ما در میان بگذارید.


مقالات مرتبط:

آموزش وصل شدن به وای فای مخفی در ویندوز 10

تفاوت های جدیدترین تکنولوژی اینترنت پرسرعت موبایل 5G و 4G LTE چیست؟

از
9
رای