به طور خلاصه، NFC یک استاندارد ارتباط بی سیم مبتنی بر مجاورت می باشد. این روز ها، اکثر گوشی های هوشمند دارای فناوری ارتباط میدان نزدیک یا به نوعی همان NFC - که در این روزها ساخته شده است - می باشند. بدون شک تا الان کاملاً با کارآیی NFC، اگر که تا به حال از برنامه هایی نظیر پرداخت های موبایلی مانند Samsung Pay یا Google Pay استفاده کرده باشید، آشنا شده اید. توجه داشته باشید که برخلاف Wi-Fi یا بلوتوث، تعامل NFC به برد بسیار کوتاهی محدود می شود. علاوه بر گوشیهای هوشمند، شما گاهی اوقات هم نیز میتوانید NFC را در تبلتها، بلندگوها و حتی کنسولهای بازی مانند Nintendo Switch و 3DS ببینید. در این مطلب سلام دنیا، ما به NFC چیست و چگونه کار می کند؛ تکنولوژی NFC؛ کاربرد NFC در گوشی های هوشمند و فعال سازی NFC پرداخته ایم. با ما همراه باشید.
NFC چیست و چگونه کار می کند؟
به خاطر داشته باشید که NFC یک فناوری خیلی جدید در دنیای تکنولوژی نمی باشد. NFC همان تکامل فناوری RFID (شناسایی فرکانس رادیویی) می باشد که برای دهه ها وجود داشته است. اگر که تا به حال از یک کی کارت برای دسترسی به ساختمانی اداری یا اتاق یک هتل استفاده کرده باشید، کاملاً با نحوه این تکنولوژی آشنا می باشید. از هر دو فناوری یعنی RFID و NFC - بر اساس اصل کوپلینگ القایی - حداقل برای پیاده سازی بر روی برد های کوتاه، استفاده می کنند. این اصل اساساً شامل یک دستگاه خواننده - که با عبور جریان الکتریکی از یک سیم پیچ، میدان مغناطیسی را می سازد - می شود. هنگامی که یک برچسب (با سیم پیچ خود) در نزدیکی آن قرار می گیرد، میدان جریان الکتریکی را در برچسب - بدون هر گونه سیم یا حتی تماس فیزیکی - القا می کند. پس از انجام این عمل، هر داده ذخیره شده بر روی برچسب به صورت بی سیم به خواننده منتقل می شود.
حتما بخوانید: اینترنت اشیا چیست
تفاوت و تمایز اصلی بین RFID و NFC
درست است که NFC مبتنی بر فناوری RFID (مخفف Radio Frequency Identification و به معنای شناسایی از طریق امواج رادیویی می باشد،) ولی خب محدوده انتقال بسیار کمتری دارد. تمایز اصلی بین RFID و NFC در محدوده انتقال آنها نهفته است. فناوری RFID اغلب برای فواصل طولانی تری مورد استفاده قرار می گیرد. به عنوان مثال، برخی از مناطق به طور خودکار عوارض جاده را از طریق فناوری RFID دریافت می کنند. معمولاً این برچسب ها بر روی شیشه جلوی خودرو چسبانده می شوند. اگر برچسب RFID به منبع تغذیه مجهز شده باشد، میتواند در فواصل طولانیتر (مثلاً صد فوت یا بیشتر) کار خود را به خوبی انجام دهد.
برخلاف RFID، فناوری NFC حداکثر تا چند سانتی متر برد دارد. توجه داشته باشید که فناوری NFC در اکثر برنامههای کاربردی مرتبط با گوشیهای هوشمند تنها در صورت داشتن تماس فیزیکی، ارتباط خود را آغاز میکند. از دیگر نکات قابل توجه در این زمینه می توان به عملکرد دستگاه ها به عنوان خواننده یا برچسب NFC اشاره کرد. این قابلیت دو طرفه به شما این اجازه را می دهد که از یک قطعه سخت افزاری - مانند گوشی هوشمند خود - برای انواع برنامه های مختلف استفاده کنید.
آیا همه گوشی های هوشمند دارای قابلیت NFC می باشند؟
در بازارهای غربی، NFC یکی از ویژگی های اصلی گوشی های هوشمند به حساب می آید. Google Nexus S اولین دستگاه اندرویدی ای بود که در سال 2010 از این فناوری استفاده کرد. بعد از آن شرکت اپل نیز در نهایت در سال 2014 از نسخه 6 به بعد این گوشی این فناوری را پذیرفت. به غیر از گوشی های هوشمند نیز می توان به دستگاههای پوشیدنی - از ردیابهای تناسب اندام مانند Mi Band گرفته تا ساعتهای هوشمندی مانند Apple Watch - که از این فناوری استفاده می کنند، اشاره کرد.
حتما بخوانید: بهترین ساعت مچی هوشمند زنانه و دخترانه
این روزها اکثر گوشی های هوشمند و دستگاه های پوشیدنی به NFC مجهز شده اند و تنها دستگاههای رده پایینتر هستند که شامل NFC نمی شوند. با این حال، اهمیت NFC بسته به منطقه و محدوده شما نیز می تواند متفاوت باشد. برای این منظور، برخی از تولیدکنندگان، مانند شیائومی، به دلیل استقبال کم از این فناوری، سیم پیچ را در بازارهایی خاص همچون بازار هند حذف کرده است.
کاربردها و فواید ان اف سی (NFC)
با فناوری NFC چه کار هایی را می توانیم انجام دهیم؟
درک و پذیرش NFC در سال های اخیر به طور قابل توجهی بهبود یافته است. در ادامه مطلب ما به چند مورد از استفاده های رایج از این فناوری پرداخته ایم.
- انتقال اطلاعات و داده ها: با انتشار نسخه اندروید Ice Cream Sandwich در سال 2011، گوگل، اندروید Beam را معرفی کرد. این ویژگی به شما این اجازه را میدهد که هر محتوا یا دادهای را که بر روی صفحه خود دارید به سایر دستگاههای دارای NFC نیز منتقل کنید. برای استفاده از این ویژگی، تنها کاری که باید انجام دهید این است که پشت هر دو دستگاه را لمس کرده و درخواست انتقال را بپذیرید. Android Beam اخیراً به نفع ویژگی Nearby Share که به جای آن از فناوریهای بلوتوث و Wi-Fi Direct استفاده میکند، کنار گذاشته شد.
- پرداختهای موبایلی: Samsung Pay، Google Pay، و Apple Pay همگی از تراشه NFC گوشی هوشمند شما برای پرداختهای بدون تماس استفاده میکنند. اکثر کارتهای نقدی و اعتباری این روزها دارای یک برچسب NFC می باشند. برنامههای ذکر شده به سادگی از این برچسبها با مجوز های بانکی یا موسسه های مالی صادرکننده تقلید میکنند. پس از پیکربندی های لازم، تنها کاری که باید انجام دهید این است که گوشی هوشمند یا دستگاه پوشیدنی خود را به کارتخوان نزدیک کنید. برنامههایی مانند Google Pay و Samsung Pay از NFC برای تسهیل پرداختهای بدون تماس استفاده میکنند.
حتما بخوانید: هوش مصنوعی مولد چیست
- جفتسازی سریع: راحتی استفاده از NFC به دستگاههایی که صفحه نمایش ندارند هم نیز گسترش یافته است. بسیاری از بلندگوها و هدفون های بی سیم از این فناوری برای تبادل اطلاعات جفت شدن با گوشی هوشمند شما استفاده می کنند. برخی از دوربین ها نیز از آن برای راه اندازی سریع اتصال Wi-Fi Direct برای انتقال آسان عکس و فیلم استفاده می کنند.
- دسترسی به حمل و نقل عمومی: شهروندان برای حمل و نقل های عمومی در بسیاری از شهرها - از جمله هنگ کنگ، سنگاپور و لندن - از کارت های مبتنی بر NFC به عنوان مکانیزم کنترل دسترسی برای حمل و نقل عمومی استفاده می کنند. برخی از سیستمها حتی با برنامههای پرداخت مانند Google Pay - که دیگر نیازی به حمل کارت پیدا نمی کتید - سازگار هستند.
- بازی: Nintendo از این فناوری برای اتصال اسباب بازی های فیزیکی به بازی های ویدیویی استفاده می کند. Amiibo مانند هر اکشن فیگور یا کارت معاملاتی دیگری می باشد که تنها تفاوت آن داشتن یک تراشه NFC تعبیه شده درون خود است. اگر یکی از Amiibo ها را نزدیک یک Nintendo سوییچ یا 3DS بیاورید، به طور خودکار کاراکترها، سطوح یا آیتمهای جایزه بیشتری را برای یک بازی خاص به شما اعطا می کنند.
- اتوماسیون خانگی: انواع پلتفرم های خانگی هوشمند - از جمله Home Assistant و HomeKit اپل - از NFC نیز پشتیبانی می کنند. شما با استفاده از برنامههای اندروید و iOS، میتوانید برچسبهای NFC را برای کنترل دستگاهها یا اتوماسیون پیکربندی کنید.
NFC در مقابل بلوتوث و UWB
NFC کاملاً جدای از تنها پروتکل ارتباطی بی سیم می باشد. در واقع، اکثر دستگاهها در حال حاضر دارای فناوریهای مشابهی مانند بلوتوث و باند فوق عریض (UWB) هستند. خب اینجا این سوال پیش می آید که چرا برخی را شامل می شود و برخی دیگر را نه؟ یکی از بزرگترین نقاط قوت NFC این است که برای برقراری اتصال نیازی به جفت شدن یا ورودی دستی ندارد. در مقابل NFC، دستگاههای بلوتوث دار باید با یکدیگر جفت شوند، که نوعی فرآیند دست و پا گیر می باشد. NFC همچنین نسبت به بلوتوث و UWB از نظر انرژی کارآمدتر می باشد، چرا که برد انتقال آن بسیار کوتاه است.
حتما بخوانید: 15 فناوری و گجت برتر، تازه و جالب جهان
NFC در مقایسه با بلوتوث انرژی کمتری میبرد و استفاده از آن سریعتر می باشد. در واقع، مصرف انرژی کمتر NFC به دستگاههای خاصی مانند آیفون نیز این اجازه را میدهد تا در شرایط اضطراری بتوانند آن را فعال کنند. فناوری UWB - در حالی که خودروها در حال استفاده از فناوری UWB برای ورود بدون کلید می باشند - به اندازه NFC کارآمد نمی باشد. برای این منظور، پس اصلاً جای تعجب نمی باشد که بسیاری از خودروسازان NFC را به عنوان مکانیزم دسترسی بازگشتی اجرا می کنند. از طرفی دیگر، فناوری UWB از NFC گرانتر می باشد. علاوه بر تمام این گفته ها، با توجه به تعداد زیادی از موارد استفاده از NFC آن هم در حال حاضر، واضح است که این فناوری جایگاهی ویژه را برای خود به وجود آورده است.
سخن آخر
تکنولوژی ان اف سی (NFC) یک فناوری خیلی جدید در دنیای تکنولوژی نمی باشد. NFC همان تکامل فناوری RFID (شناسایی فرکانس رادیویی) می باشد که برای دهه ها وجود داشته است که می توانید برای شارژ کردن کارت ها ، استفاده در هتل و مترو استفاده کنید. ما در این مطلب سلام دنیا شما را با تکنولوژی ان اف سی و تمایز و تفاوت آن با بلوتوث و RFID (شناسایی فرکانس امواج رادیویی) و اینکه فواید و کاربردهای آن صحبت کردیم. امیدوارم برایتان مفید بوده باشد.
مطالب مرتبط:
25 مورد از بهترین آنتی ویروس ها و روش های مقابله با بدافزار
دانلود بهترین ابزار هوش مصنوعی برای کسب کار کوچک و استارتاپ
دیدگاه ها