اجرای برنامه های گرافیکی سنگین مانند بازیها یا نرمافزارهای ویرایش ویدیو به طور طبیعی باعث افزایش استفاده از پردازنده گرافیکی میشود. اما اگر در حالت بیکاری یا هنگام انجام کارهای سبک، استفاده از GPU همچنان بالا باشد، میتواند نشانهای از یک مشکل باشد. این مشکل ممکن است ناشی از بدافزار، درایورهای قدیمی، فرآیندهای پس زمینه ویندوز یا نرم افزارهای ناسازگار باشد. بررسی اتصال صحیح کارت گرافیک و بهروزرسانی درایورها اولین گام برای رفع این مشکل است. در این مطلب از سلام دنیا، روش های عیب یابی استفاده بالای پردازنده گرافیکی در ویندوز 11 و رفع مشکل مصرف بالای GPU در ویندوز 11 را بررسی خواهیم کرد.
نحوه بررسی استفاده از GPU
میتوانید از طریق Task Manager مطمئن شوید که واقعاً با مشکلاتی روبرو هستید. این می تواند به شما کمک کند دقیقاً برنامه (در صورت وجود) که باعث مشکل استفاده از GPU بالای ویندوز 11 شده است را مشخص کنید.
حتما بخوانید: تغییر تنظیمات کارت گرافیک برای استفاده از GPU اختصاصی ویندوز
با کلیک راست بر روی نوار ابزار و انتخاب آن گزینه از منو یا از طریق میانبر صفحه کلید "Ctrl + Alt + Delete" می توانید Task Manager را روشن کنید.
در برگه process، میتوانید ستون «GPU» را ببینید که جزئیات برنامهای است که بیشتر زمان پردازش GPU را اشغال میکند. اگر ستون را نمیبینید، روی سرصفحه ستون راست کلیک کرده و «GPU» را از لیست انتخاب کنید.
رفع مشکل مصرف بالای GPU در ویندوز 11
1. رفع مشکل مصرف بالای GPU از طریق بررسی کارت فیزیکی
در برخی موارد، هرچند نادر، ممکن است کانکتورهای فیزیکی روی کارت ناهمتراز باشند و کارت گرافیک به درستی در تنظیمات رایانه شخصی ثبت نشود.
حتما بخوانید: کارت گرافیک چیست و چگونه کار می کند
- مرحله 1. کامپیوتر خود را جدا کنید.
- مرحله 2. کارت گرافیک خود را برای علائم آسیب به دقت بررسی کنید. به طور خاص، به دنبال اتصال PCI بین کارت گرافیک و مادربرد و خم شدن هر یک از پین ها باشید.
اگر کارت گرافیک شما آسیب دیده است، بهتر است گارانتی خود را بررسی کنید و آن را با یک سرویس تایید شده تعمیر یا تعویض کنید.
2. رفع مشکل مصرف بالای GPU از طریق داشتن خنک کننده کافی
در برخی موارد، گرمای بیش از حد GPU ممکن است خود را با استفاده از GPU بالا نشان دهد. کیس رایانه شخصی خود را بررسی کنید تا مطمئن شوید که جریان هوای کافی را در کیس دارید. ممکن است لازم باشد گرد و غبار و زباله هایی که روی سخت افزار گیر کرده اند را تمیز کنید. برای تمیز کردن کیس از هوای فشرده استفاده کنید که می توانید آن را از فروشگاه سخت افزار در قوطی خریداری کنید یا یک پمپ اختصاصی تهیه کنید.
3. رفع مشکل مصرف بالای GPU از طریق حذف برنامه های خواستار
اگر Task Manager را برای بررسی اینکه کدام برنامه ها روی رایانه شخصی شما نیاز دارند را اجرا کرده اید، می توانید آنها را از خود Task Manager ببندید.
- مرحله 1. Task Manager را باز کنید.
- مرحله 2. به برگه "فرایندها" بروید.
- مرحله 3. روی هدر "GPU" کلیک کنید تا همه برنامه ها بر اساس استفاده از GPU مرتب شوند.
- مرحله 4. روی یک برنامه کلیک راست کرده و "End task" را انتخاب کنید تا بسته شود.
4. رفع مشکل مصرف بالای GPU از طریق تنظیم تنظیمات گرافیک
اگر هنگام اجرای یک بازی یا اجرای یک برنامه خاص (مانند نرم افزار CAD) پیامی مبنی بر اینکه استفاده از GPU شما زیاد است (مانند نرم افزار CAD) زیاد است، ممکن است لازم باشد تنظیمات گرافیکی خود را مطابق با آن تنظیم کنید. کیفیت کلی گرافیک را پایین بیاورید و بدون استفاده از پردازنده گرافیکی بالا، شاهد بهبود قابل توجهی خواهید بود.
5. رفع مشکل مصرف بالای GPU از طریق بررسی وجود بدافزار
بدافزارها، یعنی ویروسها، یکی از دلایل احتمالی استفاده از GPU شما هستند. یکی از معروفترین ویروسهایی که میتواند به این روش ارائه شود، GPU miner است، یک برنامه پسزمینه که بیت کوین را استخراج میکند، که به منابع زیادی از رایانه شخصی نیاز دارد. اگر Task Manager نمی تواند تعیین کند که کدام برنامه باعث این مشکل شده است، و در عین حال از GPU بالایی استفاده می کنید، به شدت توصیه می شود که نرم افزار آنتی ویروس خود را اجرا کنید. مطمئن شوید که از بهترین تنظیمات تشخیص ممکن استفاده میکنید تا مطمئن شوید که بدافزار احتمالاً دستگیر و حذف میشود.
حتما بخوانید: رفع خطا و مشکل پر بودن حافظه کارت گرافیک (GPU) در ویندوز 11
6. رفع مشکل مصرف بالای GPU از طریق به روزرسانی درایورهای گرافیک
در برخی موارد، ممکن است هیچ مشکلی در سیستم شما وجود نداشته باشد. اگر بازی جدیدتری را انجام می دهید، به احتمال زیاد هنوز برای مدل دقیق کارت گرافیک شما بهینه نشده است. سازندگان کارت و طراحان بازی باید دست در دست هم کار کنند تا بهترین تجربه گیم پلی را ارائه دهند. برای اطمینان از اینکه بهترین شانس را دارید، مطمئن شوید که درایورهای گرافیک خود را هر زمان ممکن به روز کنید. شما باید بتوانید از طریق برنامه اختصاصی سازنده خود (AMD Adrenalin یا برنامه Nvidia) به روز رسانی های جدید را دریافت کنید.
7. رفع مشکل مصرف بالای GPU از طریق غیرفعال کردن شتاب سخت افزار
در برخی موارد، برنامهها از کارت گرافیک شما برای بهبود عملکرد استفاده میکنند، اما اشکالات میتواند منجر به از بین بردن منابع بیش از حد برای برنامههای معمولی مانند Microsoft Word شود. این شتاب سخت افزاری نامیده می شود و می توانید آن را غیرفعال کنید تا بررسی کنید که آیا کمک می کند یا خیر. این گزینه معمولاً فقط در دستگاه هایی با کارت گرافیک اختصاصی موجود است.
- مرحله 1. تنظیمات را باز کنید.
- مرحله 2. به "Display" بروید.
- مرحله 3. "Graphics" را انتخاب کنید.
- مرحله 4. برای برنامه ای که می خواهید تغییر دهید، بهChange default graphics settings بروید.
- مرحله 5. Hardware acceleration را از لیست گزینه ها پیدا کنید و آن را حذف کنید.
شما باید بتوانید از طریق تنظیمات خود برنامه یا برنامه گرافیکی اختصاصی به نتیجه مشابهی برسید.
سخن آخر
با بررسی و اجرای راهکارهای ارائهشده، میتوانید مصرف بیشازحد GPU در ویندوز 11 را کنترل کرده و عملکرد سیستم خود را بهینه کنید. از بررسی کارت گرافیک گرفته تا تنظیمات نرمافزاری و بهروزرسانی درایورها، هر روش میتواند در کاهش فشار بر GPU مؤثر باشد. همچنین، فراموش نکنید که بدافزارها نیز میتوانند یکی از دلایل این مشکل باشند، بنابراین استفاده از یک آنتیویروس قوی توصیه میشود. با این اقدامات، میتوانید از تجربهای روان و بدون مشکل در ویندوز 11 لذت ببرید.
مطالب مرتبط:
حل مشکل عدم شناسایی کارت گرافیک NVIDIA در ویندوز 11
دیدگاه ها